Skocz do zawartości

Zainteresowani.pl - mikroblogowanie w całkiem odmienny sposób. Inspiracje każdego dnia...

- - - - -

F-News Wrzesień nr 9 Powakacyjny Powrót

• Nie możesz odpowiedzieć
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 Bishop986

King of Mars

• Redaktor
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 8588 postów

Napisano 27 wrzesień 2010 - 22:25

http://www.plikos.pl...ews_09.pdf.html

Dołączona grafika
http://img820.images.../5125/dddtd.png

Ok. Wyszło (w końcu). Graficznie nie ma szału, więc jeśli ktoś się spodziewał rewolucji to powiem, krótko - nie w ty numerze. Miłego czytania.

Oczywiście jak zawsze proszę o reklamę w sygnach. Do wyboru dwa banery. Pozdrawiam.

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

dentysta Gliwice

#2 Caleb

Uzależniony

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 8218 postów

Napisano 28 wrzesień 2010 - 15:20

Dobry numer. A3z4 generalnie ciekawie pisał. Również z zainteresowaniem (i łącząc się w bólu wynikającym ze spotkania niedzielnych kierowców) przeczytałem felieton Bishopa. Część artykułów ominąłem, jak np. o Mundialu, gdyż to nie moja działka kompletnie, jednak z tego co widzę, merytoryczna strona jest coraz lepsza. Graficznie mogło być lepiej, ale jak wnioskuję z postu Bishopa, jeszcze będzie?
Teraz trzeba się skupić na reklamie. Po takiej przerwie dobrze by było gdybyśmy zwrócili na siebie uwagę przynajmniej w takim stopniu, jak poprzednio.

#3 a3z4

Aczteri

• Redaktor
  • PipPipPipPip
  • 1129 postów

Napisano 28 wrzesień 2010 - 15:39

Ja ciekawie? Dziękuje. :P

A co do numeru, to gdyby miał ocenić to jest nawet całkiem nieźle. ;)
Dołączona grafika
       Subnij, przytul, polub.

Dołączona grafika

#4 Langer

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 155 postów

Napisano 28 wrzesień 2010 - 16:57

To pierwszy nr Fnews który miałem przyjemność zobaczyć. Wszystkiego nie czytałem bo czytać nie lubię ale ciekawe to jest.
Najbardziej mnie zainteresował wywiad i artykuł o mundialu, chociaż co do tego drugiego to wydaje mi się że powinien się ukazać wcześniej, bo nie wiem czy ktoś jeszcze myśli o mundialu. A co do artykułów o piłce to może w najbliższym numerze napiszecie coś o zakończonym ostatnio mundialu dla bezdomnych, w którym to nasza reprezentacja lepiej sobie radzi niż ta grupa zawodowych kopaczy
"Czy Bóg chce zapobiegać złu, lecz nie może? Zatem nie jest wszechmocny. Czy może, ale nie chce? Jest więc niemiłosierny. Czy może i chce? Skąd zatem zło? Czy nie może i nie chce? Dlaczego więc nazywać go Bogiem?" - Epikur

#5 Caleb

Uzależniony

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 8218 postów

Napisano 28 wrzesień 2010 - 17:51

Langer Bishop zaznaczał wcześniej, że to opózniony art, bo samo wydanie gazetki się rozciągnęło.

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#6 Bishop986

King of Mars

• Redaktor
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 8588 postów

Napisano 28 wrzesień 2010 - 18:38

Dokładnie. Nr. 9 to powrót po wakacyjnej przerwie. Stąd też artykuł o wydarzeniu już mocno minionym.

Jeśli chodzi o grafikę to byłem w trakcie obczajania programu dzięki, któremu chciałem F-Newsowi nadać bardziej profesjonalny wygląd. Jednak z wiadomych już względów (czas, czas, czas...) zrezygnowałem z tego, żeby numer mógł wyjść we wrześniu. Na razie zostałem przy opcji schludnego pdf'a. Może październikowy się trochę zmieni pod tym względem (takie są plany).

Osobiści to podobała mi się warstwa merytoryczna tego F-News'a. Chyba jeden z lepszych pod tym względem za co wszystkim piszącym dziękuję. Niestety nie dało się wrzucić artów kandydata na redaktora bo nie dosłał mi ich na nowy e-mail. W każdym razie pod tym względem jest już b. dobrze. Teraz popracuję trochę nad grafą.

I ostatnia sprawa już bardziej do redakcji. Musicie wybrać kogoś kto mi będzie pomagał. Najpierw czekam na chętnych lub wasz wybór. Później ewentualnie mianuję kogoś (może być rotacja np. co dwa miesiące). Inaczej może być krucho.

#7 Langer

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 155 postów

Napisano 28 wrzesień 2010 - 19:21

Wyświetl postUżytkownik Caleb dnia 28 wrzesień 2010 - 17:51 napisał

Langer Bishop zaznaczał wcześniej, że to opózniony art, bo samo wydanie gazetki się rozciągnęło.
sory ale jestem tu od nie dawna i nie wiedziałem że to opóźnienie aż takie długie było

Użytkownik Langer edytował ten post 28 wrzesień 2010 - 19:21

"Czy Bóg chce zapobiegać złu, lecz nie może? Zatem nie jest wszechmocny. Czy może, ale nie chce? Jest więc niemiłosierny. Czy może i chce? Skąd zatem zło? Czy nie może i nie chce? Dlaczego więc nazywać go Bogiem?" - Epikur

#8 El Pablo

Tyran Okrucieństwa

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2982 postów

Napisano 29 wrzesień 2010 - 09:12

Jak to mówią lepiej późno niż wcale. Podoba mi się przejrzystość graficzna tekstów w tym aspekcie to chyba najlepszy numer. Art. będę czytał później bo musze kaca wyleczyć.
"Podaj mi dłoń, płynie w nas krew tych samych przodków, ratuj ten Kraj, bo o Twoje i moje życie tu toczy się gra"
Dołączona grafika

"(...)Dla tej polityki oddam resztę swego życia i gotów jestem oddać życie zaraz, jeśli będzie tego potrzeba. Jeśli zaś dla tej polityki nie znajdę poparcia u Was i w kraju-usuwam się z czynnej polityki i poświęcę się pracy nad tym, żeby z przyszłych pokoleń lepsi od nas politycy wyrośli. Może być, że Polska jest skazana na to, żeby nią kierowali pajace, zacietrzewieni parafianie, krótkowidze i ... zdrajcy(...)"
Roman Dmowski

Lista forumowych buraków: Herbatniczek.

#9 LaggeR

OpenMinded Metalhead

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 1915 postów

Napisano 04 październik 2010 - 01:09

Bardzo dobry numer, trochę przykrótki ale po tylu kłopotach wcale się nie dziwie sam daaaawno nie zaglądałem na forum i dopiero po fakcie zorientowałem się o nadesłaniu artykułów jeszcze raz. Sorry ale ostatnio przez pracę jestem lekko odcięty od rzeczywistości.
A czym mam rozumieć że następne numeru będą już wydawane regularnie?
Dołączona grafika

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#10 Bishop986

King of Mars

• Redaktor
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 8588 postów

Napisano 04 październik 2010 - 21:00

Wydaje mi się, że taka objętość jest w sam raz. Nie ma co przeginać z ilością. W sprawie następnych numerów powiem tyle ile już powiedziałem - przydała by mi się jakaś prawa ręka, na którą mógłbym zwalić część odpowiedzialności za wydanie numeru :) Natomiast ze swojej strony starać się będę aby miało to ręce i nogi i żeby F-News wychodził regularnie (czyt. co miesiąc).

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych