Skocz do zawartości

Zainteresowani.pl - mikroblogowanie w całkiem odmienny sposób. Inspiracje każdego dnia...

- - - - -

FTP i favicon

• Nie możesz odpowiedzieć
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 rockbaby

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 16 postów

Napisano 19 wrzesień 2010 - 17:32

potrzebuję pomocy od kogoś kompetentnego, kto by krok po kroku wytłumaczył mi jak zrobić favicona. ale najpierw niech ktoś mnie pokieruje jak mam sobie zrobić FTP, bo niestety nie umiem :bag: (jeszcze) :lol:

pilne :niepewny:

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

dentysta Gliwice

#2 Langer

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 155 postów

Napisano 19 wrzesień 2010 - 17:46

Cytat

jak mam sobie zrobić FTP
rozumiem że chcesz się połączyć z serwerem? Nie wiem na jakim etapie wtajemniczenia jesteś więc powiem tak: musisz mieć klienta ftp (taki program do łączenia się z serwerem, np. filezilla). A co do faviconki to może to ci pomoże: http://www.blog.gdaq...o-jest-favicon/
"Czy Bóg chce zapobiegać złu, lecz nie może? Zatem nie jest wszechmocny. Czy może, ale nie chce? Jest więc niemiłosierny. Czy może i chce? Skąd zatem zło? Czy nie może i nie chce? Dlaczego więc nazywać go Bogiem?" - Epikur

#3 rockbaby

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 16 postów

Napisano 19 wrzesień 2010 - 17:51

no cóż, mój etap wtajemniczenia jest... nieprofesjonalny... ale poszukam sobie tej filezilli. dzięki :lol:

Cytat

Jak już mamy favicona to umieszczamy go w głównym katalogu z naszą stroną www i w kodzie strony (w górnej części sekcja head) umieszczamy do niej link w postaci:

ok, nie wiem, czy ja jestem trochę przygłuia na to, czy nie... nie mogę tego zrozumieć. może mi to ktoś wyjaśnić jak 5-latkowi?

Użytkownik rockbaby edytował ten post 19 wrzesień 2010 - 18:07

#4 Langer

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 155 postów

Napisano 19 wrzesień 2010 - 17:54

jak chcesz żeby ci na bieżąco tłumaczyć co i jak to pisz na gg: 7161545
"Czy Bóg chce zapobiegać złu, lecz nie może? Zatem nie jest wszechmocny. Czy może, ale nie chce? Jest więc niemiłosierny. Czy może i chce? Skąd zatem zło? Czy nie może i nie chce? Dlaczego więc nazywać go Bogiem?" - Epikur

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#5 rockbaby

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 16 postów

Napisano 19 wrzesień 2010 - 18:17

ok, już idę :)

Kasia R.