Skocz do zawartości

Zainteresowani.pl - mikroblogowanie w całkiem odmienny sposób. Inspiracje każdego dnia...

- - - - -

Miesiączka W Czasie Ciąży

10 odpowiedzi w tym temacie

#1 Koorkowa

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 11 postów

Napisano 16 lipiec 2006 - 17:11

Mam pewien problem...
Od pół roku staraliśmy sie z chłopakiem o dziecko. Stwierdziliśmy że teraz jest najlepszy czas... W odpowiednim czasie odstawiłam tabletki. Odczekaliśmy kilka miesięcy....No i stalo sie jak po 40 dniach nie dostałam okresu zrobiliśmy test wyszadł pozytywny :) :) Zarejestrowałam sie do lekarza. Zrobila mi pierwsze usg...No i sie zaczelo bo nic nie bylo widać a nawet wygladało jak przed miesiączka... Następnego dnia zrobilam test- znów pozytywny. Ale popołudniu dostałam okres, tylko ze byl słabszy i trwal tylko 2 dni.Po tygodniu zrobilam test i znów pozytywny. Poszłam na usg i juz cos mi tam w macicy zaczęło rosnąć ale lekarka nic więcej nie potrafila powiedzieć...Kazała mi tylko dalej brać tabletki - witaminy + kwas foliowy + :cenzura:haston ( jednym z działań tego leku jest zapobieganie poronieniu)...Ostatnie usg mialam 10 lipca i to coś ( boje się przyzwyczajać i nazywać inaczej :( ) sie wyraźnie powiększyło ale lekarka była jakaś taka...i nie potrafiła mi nadal powiedzieć że wszystko jest oki bo według niej powinno juz byc wieksze...ale moze to byc pozna ciąża i wtedy dyłby to dopiero max 5 tydzień wiec może być takie małe....
A teraz znów mam takie jakieś plamienia a raczej ciemne upławy ale bardzo słabe....Juz kilka osób mi mówiło że to się zdarza nawet do 5-6 miesiąca ale ja się martwie...Nic mnie nie boli i wogole ale...
Czy ktoś też tak miał że w czasie ciąży tak po prostu dostawał miesiączke??
To mi jakoś pomoże chyba.....Jutro wybieram sie do lekarza ...

Użytkownik Koorkowa edytował ten post 16 lipiec 2006 - 18:14

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

Gliwice dentysta

#2 Kocurekola

Czarna Mamba

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3193 postów

Napisano 16 lipiec 2006 - 23:50

Hmm, ja co prawda w ciazy jeszcze nie bylam i nie jestem, ale nawet z tego co sie pisze tutaj na forum wyczytalam ze miesiaczke mozna miec do 4-5 miesiaca ciazy, dalej raczej nie powinno to wystepowac ale do 4 czy 5 moze.

Taki temat juz chyba jest ale jak znajde to dam linka i wtedy zamkne.
MiŁoŚć JeSt jAk WiATr... niE WiDziSz jEj, aLe CzUjeSz.

,,Jest rzeczą równie rozsądną ukazać jakiś rodzaj uwięzienia przez inny, jak ukazać coć, co istnieje rzeczywiście, przez coś innego, co nie istnieje"

Dołączona grafika

Galeria =)

Cofnąć czas....
On zaczepia się o kant miednicy jej...

#3 Monisiaa20

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 14 postów

Napisano 17 lipiec 2006 - 13:14

wlasnie...tez mnie to ciekawi jezeli sa tutaj osoby ktore mial "okres" i byly w ciazy prosze by opowiedzialy o tym .czy ten "okres" byl taki jak zwykle czy nie ,np intensywnosc,kolor i bole brzucha.takie rzeczy sie zdarzaja wiec napewno i wsrod nas sa takie osoby lub osoby ktore slyszaly o takich przypadkach.prosze o odp jezeli ktos cos wie pozdrawiam was wszystkie

#4 Koorkowa

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 11 postów

Napisano 17 lipiec 2006 - 14:09

Jeśli chodzi o mnie to jest raczej inaczej niz normalnie...Ale pod wzgledem intensywności....Bo to raczej takie plamienie raz- dwa razy z ciągu dnia i przede wszystkim w czasie załatwiania sie. Nic mnie za to nie boli.

#5 Toffee

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 40 postów

Napisano 17 lipiec 2006 - 15:38

Kobieto lec do lekarza!
Jutro nie jest zagwarantowane nikomu, ani młodemu,
ani staremu. Być może, że dzisiaj patrzysz po raz ostatni na tych, których kochasz. Dlatego nie zwlekaj, uczyń to dzisiaj, bo jeśli się okaże, że nie doczekasz jutra, będziesz żałował dnia, w którym zabrakło ci czasu na jeden uśmiech, na jeden pocałunek, że byłeś zbyt zajęty, by przekazać im ostatnie życzenie...

Zapraszam na forum!
Poszukuje Moderatorów
www.grzybica.boo.pl
www.ibs.boo.pl

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#6 mała*czarna

Guru

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 5719 postów

Napisano 18 lipiec 2006 - 09:20

Może powinnaś skorzystać z rady jakiejś innej lekarki ?
KEEP CALM AND PARTY ON! OH, FUCK EVERYTHING ;D

#7 Margolka

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 403 postów

Napisano 18 lipiec 2006 - 09:54

ciekawy problem. szczerze to jansie tez nie znam za bardzo na sprawach ciazy.. ale moja kuzynka miala kiedys podobnie, starala sie bardzo o dzidziusia a kiedy jej sie udalo w koncu od czasu do czasu krwawila.. tak przez dwa kolejne miesiace. chodzila na usg i wogole wszystko niby bylo dobrze, poczatki ciazy, a potem sie okazal oze jest pozamaciczna... :/ to byl raz. a drugi sytuacja podobna.. tez krwawienia, wszystko w macicy ale przy kolejnym usg okazalo sie ze to jakis guzek, czy zakrzep czy cos tam takiego :/ w kazdym razie dwie bardzo niemile sytuacje, ...
a moze zmien lekarke? nie twierdze ze jest zla ale skoro dotad nie potrafi ci powiedziec czegokolwiek to ja bym sie zastanawiala... powodzenia :*

#8 2sxy4u

Rzepa :P

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 858 postów

Napisano 18 lipiec 2006 - 10:13

tez mysle ze powinnas isc do innego lekarza!!! dziwne zachowanie- lekarz powinien byc otwarty i wogole a ta nbaba ma jakies tajemnice- idz do kogos innego a problem zniknie:)
"...wiesz Prosiaczku, bo miłość jest wtedy kiedy lubisz kogoś bardziej niż innych..." ;

-Kubusiu...
-Tak prosiaczku? -Nic -odparł prosiaczek łapiąc Kubusia za łapkę -chciałem tylko upewnić się czy jesteś ...
Dołączona grafika
...::::::::::: moje alegro http://www.allegro.p...php?uid=3286025 ::::....

#9 Koorkowa

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 11 postów

Napisano 18 lipiec 2006 - 11:56

Poszłam do innego lekarza... I okazał sie że nie jestem w ciąży...

#10 Kasia1986

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 252 postów

Napisano 18 lipiec 2006 - 19:36

Wyświetl postUżytkownik Koorkowa dnia 16.07.2006, 19:11 napisał

Mam pewien problem...
Od pół roku staraliśmy sie z chłopakiem o dziecko. Stwierdziliśmy że teraz jest najlepszy czas... W odpowiednim czasie odstawiłam tabletki. Odczekaliśmy kilka miesięcy....No i stalo sie jak po 40 dniach nie dostałam okresu zrobiliśmy test wyszadł pozytywny :) :) Zarejestrowałam sie do lekarza. Zrobila mi pierwsze usg...No i sie zaczelo bo nic nie bylo widać a nawet wygladało jak przed miesiączka... Następnego dnia zrobilam test- znów pozytywny. Ale popołudniu dostałam okres, tylko ze byl słabszy i trwal tylko 2 dni.Po tygodniu zrobilam test i znów pozytywny. Poszłam na usg i juz cos mi tam w macicy zaczęło rosnąć ale lekarka nic więcej nie potrafila powiedzieć...Kazała mi tylko dalej brać tabletki - witaminy + kwas foliowy + :cenzura:haston ( jednym z działań tego leku jest zapobieganie poronieniu)...Ostatnie usg mialam 10 lipca i to coś ( boje się przyzwyczajać i nazywać inaczej :( ) sie wyraźnie powiększyło ale lekarka była jakaś taka...i nie potrafiła mi nadal powiedzieć że wszystko jest oki bo według niej powinno juz byc wieksze...ale moze to byc pozna ciąża i wtedy dyłby to dopiero max 5 tydzień wiec może być takie małe....
A teraz znów mam takie jakieś plamienia a raczej ciemne upławy ale bardzo słabe....Juz kilka osób mi mówiło że to się zdarza nawet do 5-6 miesiąca ale ja się martwie...Nic mnie nie boli i wogole ale...
Czy ktoś też tak miał że w czasie ciąży tak po prostu dostawał miesiączke??
To mi jakoś pomoże chyba.....Jutro wybieram sie do lekarza ...

ta lekarka jakas durna jest czy cos. <_< ja tez mialam takiego ginekologa to zmienilam bo najpierw swierdzil ze jestem w ciazy a pozniej nie. <_< a bylam juz 9 tyg
zmienilam ginekologa.
to co CI rosło.. i co było powodem tego ze mialas test pozytywny...

Wyświetl postUżytkownik Monisiaa20 dnia 17.07.2006, 15:14 napisał

wlasnie...tez mnie to ciekawi jezeli sa tutaj osoby ktore mial "okres" i byly w ciazy prosze by opowiedzialy o tym .czy ten "okres" byl taki jak zwykle czy nie ,np intensywnosc,kolor i bole brzucha.takie rzeczy sie zdarzaja wiec napewno i wsrod nas sa takie osoby lub osoby ktore slyszaly o takich przypadkach.prosze o odp jezeli ktos cos wie pozdrawiam was wszystkie

co do @ po pierwsze to są plamienia..
Nie raz tak było ze Kobieta przychodzila do ginekologa a była juz 4 miesiacu.
ponoc normalne jest to ze kobieta dostaje te plamienia.. ale po 3 miesiacu to wskazuje ze moze byc cos nie tak. i jesli ktoras z was bedzie w ciazy. i bedzie widziala u siebie plamienia niech sie zgłosi do ginekologa to podam wam leki moze byc to :cenzura:haston lub Luteine.
Co do osob.
moja kolezanka urodziła sie 7 miesiacu ciazy. jej mama dowiedziala sie o ciazy w 5 miesiacu..
ja sama mialam plamienia do 7 tyg. ciazy.

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#11 Ania Civ

Forumator

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 1891 postów

Napisano 19 lipiec 2006 - 13:28

Plamienia zdarzaja się, ale zawsze trzeba skontrolować to u lekarza. W razie poronienia też pierwsze objawy to plamienie krwią.

A co do reszty - powiedzieli wszystko. Ja też zmieniłabym lekarza.

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych