Skocz do zawartości

Zainteresowani.pl - mikroblogowanie w całkiem odmienny sposób. Inspiracje każdego dnia...

- - - - -

gdzie zjeść w krakowie

16 odpowiedzi w tym temacie

#1 rozowofiolkowa

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 51 postów

Napisano 26 sierpień 2010 - 19:01

Dość często zdarza się, że wracając z imprezy, czy spotkania z przyjaciółmi robię się głodna i zastanawiam się nad tym, czy są w Krakowie restauracje, gdzie można się zatrzymać na dobrą późną, a raczej bardzo późną kolację ??
ale nie chodzi mi o żadne kebaby, czy inne fast foody. Mam na myśli tutaj bardziej wyrafinowane i wykwintne dania.
Jeśli znacie restauracje, gdzie można dobrze i smacznie zjeść nawet około północy piszcie.

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

dentysta Gliwice

#2 Mute

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 71 postów

Napisano 27 sierpień 2010 - 09:53

Pewnie że są. Na Placu Szczepańskim otwarta jest do późna restauracja Scandale Royal, w weekendy nawet do 2 w nocy. Można wracając z teatru czy z imprezy wstąpić na posiłek. Serwują tam dania kuchni międzynarodowej, bardzo ekskluzywne. Warto spróbować tam tempury z krewetek w sosie słodko kwaśnym. Koktajl bar także jest bardzo wykwintny, drinki są perfekcyjnie przygotowywane, mają najlepszą Margaritę.

#3 elisella

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 29 postów

Napisano 31 sierpień 2010 - 21:30

Ostatnio do polnocy siedzielismy w restauracji z kuchnia polska, jak sie nie mysle na Tomasza, w kazdym badz razie w poblizu Barbakanu.

Polecam!!! Jedzenie na prawde dobre. To zawsze cos innego, takie urozmaicenie. Choc trzeba uwazac na kalorie hehe :D ;D :D ;D nhhahahaha

#4 prawastopa

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 48 postów

Napisano 08 wrzesień 2010 - 16:05

Na Tomasza jest " U Romana", słyszałam,że mają tam dobre i tanie jedzenie. W każdym razie będę miała okazję w najbliższej przyszłości sprawdzić. zawsze bowiem warto wyrabiać sobie zdanie na jakiś temat przez własne a nie cudze doświadczenia

#5 stickydude

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 256 postów

Napisano 17 wrzesień 2010 - 17:46

Kebab u Turka na rynku :D

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#6 Kahlua

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 167 postów

Napisano 20 wrzesień 2010 - 12:36

Buhaha a w którą stronę chcesz jechać z tego Krakowa;) Bo jeśli obierzesz kierunek na Balice, to zatrzymaj się w Zabierzowie w restauracji Krakowskie Przedmieście. Jest na terenie Business Parku. Bardzo ładne miejsce i bardzo atrakcyjnie położone. Menu mają świetne, zamów sobie na deser panna cottę - rozpływa się w ustach.

#7 compton_style

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 259 postów

Napisano 22 wrzesień 2010 - 11:11

O "U Romana", o której ktoś wspomniał słyszałem parę pochlebnych rzeczy, stołuje się tam wielu studentów co świadczy o dwóch rzeczach: tanio i smacznie. Można zjeść porządny, sycący obiad za 15 złotych albo nawet mniej.

#8 prawastopa

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 48 postów

Napisano 22 wrzesień 2010 - 13:09

No właśnie byłam i nie mam zastrzeżeń. Bryzol z ziemniaczkami był naprawdę smaczny. Lubie takie domowe jedzenie. Kebab jest dobry ale o godzinie 1 w nocy kiedy wraca się z imprezy i wszystko inne jest pozamykane. Nie wyobrażam sobie żeby na obiad jeść kebab albo hamburgera:)

#9 raga79

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 133 postów

Napisano 29 wrzesień 2010 - 09:44

Na krakowskim Kazimierzu jadłam kolacje w Le Scandale, znajduje się w samym sercu - na Placu Nowym. Mają bogatą kartę dań i drinków ;) Bardzo dobre i duże są sałatki z tuńczyka i serowa - jest więcej składników niż tylko sama sałata i cebula ;)

#10 compton_style

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 259 postów

Napisano 29 październik 2010 - 10:45

Prawastopa a możesz podać jakieś inne danie, które są "U Romana"? Bo mam zamiar się tam przejść w końcu i chciałbym wiedzieć jak wygląda menu. Co do kebabów, to na rynku jest może jedno miejsce, gdzie dają dobre, reszta składa się w 90% z sałaty.

#11 sok_bananowy

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 73 postów

Napisano 29 październik 2010 - 12:33

Ups, nie doczytałam początku :) Jeśli chcesz zjeść w Krakowie późno normalny obiad, polecam Koko, ul Gołębia, podają obiady do 3 w nocy, za 13 zł zupa+drugie danie, duże porcje i bardzo smaczne :)

Użytkownik sok_bananowy edytował ten post 29 październik 2010 - 12:35

Świat jest piękniejszy, kiedy jest czekolada

#12 myszkamiki3103

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 308 postów

Napisano 29 listopad 2010 - 15:06

Jest mi ciężko odpowiedzieć, gdzie zjeść w Krakowie, bo restauracji jest dużo, a jej wybór zależy od tego, jaką kuchnię lubimy. Ja bardzo lubię restaurację Scandale Royal, na Placu Szczepańskim. lubię tam zaglądać z kilku powodów, ale głównymi z nich są krewetki ( najlepsze w całym mieście ) i czekoladowe ciastko.
Jeśli ktoś lubi owoce morza, albo jest smakoszem, entuzjastą deserów może śmiało udać się do tej restauracji.

#13 natalia1986

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 227 postów

Napisano 27 czerwiec 2011 - 22:05

O Scandale na Placu Nowym - bardzo fajne miejsce. Spędziłam tam ze znajomymi niejeden wieczór. Mają bardzo dobre jedzenie i Pan barman robi świetne drinki. Przed knajpą jest kilka stolików, z boku za to jest spory ogródek. W środku jest fajny, nowoczesny wystrój. Najlepszy klimat jest na antresoli. Są tam tylko chyba 3 kanapy, więc jest fajnie, intymnie.

#14 qarolka

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 74 postów

Napisano 09 sierpień 2011 - 12:03

tez pierwsze co pomyślałam to la Scandale na Kazimierzu , przede wszytskim dlatego że tam maja długo czynne i do pózna maja otwarta kuchnie także na pewno jak będziesz wracać wieczorem to możesz tam wstąpić bo na pewno dostaniesz coś pysznego do jedzenia

#15 zypek84

Forumator

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 1254 postów

Napisano 08 luty 2012 - 13:25

Wiesz co? Udaj się do Katowic ;-) Tam mają na Kamiennej Party Pizzę - jedną z lepszych pizzerii w tym regionie.
W Krakowie mam zawsze problem z tym, by zjeść tanio i dobrze... Ale jakoś wybitnie często tam nie bywam ;-)

#16 luomo

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 192 postów

Napisano 25 marzec 2012 - 17:21

Kazimierz owszem ma swój specyficzny nieodparty urok, ale ja ostatnio odkrywam nowe miejsca w rynku. Jest wiele miejsc, gdzie można dobrze zjeść, ale samo jedzenie to nie wszystko, dla mnie ważne jest też to, żeby w restauracji panowała miła atmosfera i nie było za drogo. Nie wiem, czy znacie restaurację Da Pietro, ja poznałam ją niedawno i moim zdaniem zasługuje na odwiedziny :)

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#17 colaa

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 45 postów

Napisano 25 marzec 2012 - 18:02

kielbaski pod hala........ no chyba ze chcesz sie lansowac....;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych