Skocz do zawartości

Zainteresowani.pl - mikroblogowanie w całkiem odmienny sposób. Inspiracje każdego dnia...

- - - - -

Tatuaż a alkohol

3 odpowiedzi w tym temacie

#1 kasiaf92

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 1 postów

Napisano 10 lipiec 2010 - 14:08

Witam. Mam Pytanie. We wtorek zrobiłam sobie tatuaż (średniej wielkości) na ramieniu. Dzisiaj mam impreze i chciałabym się napić (od 1-2 piw) tylko nie wiem czy to jest wskazane w moim przypadku. Może ktoś coś wie na ten temat? jeśli tak to proszę o szybką odpowiedź.

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

Gliwice dentysta

#2 kocury

Wymiatacz

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 1013 postów

Napisano 10 lipiec 2010 - 14:31

Chodzi o to, że krew pod wpływem alkoholu się rozrzedza i barwnik może być wypychany ku górze, a co za tym idzie powstają prześwity.

#3 polinea

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 428 postów

Napisano 07 październik 2010 - 10:40

mi odradzano picie alkoholu tydzień przed i tydzień po zrobieniu tatuażu i Tobie radziłabym to samo, tatuaż potem może być przebarwiony, widziałam jak to wygląda u kolegi i zapewniam, że nie wygląda to zbyt dobrze, także jedną imprezę sobie odpuść

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#4 benjamima

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 502 postów

Napisano 18 październik 2010 - 10:48

nie chodzi o rozrzedzaniem, a o to że alkohol powoduje wzrost ciśnienia krwi, co może spowodować krwotok z ranek na tatuażu... nie spotkałem się z takim przypadkiem, a mam sporo do czynienia z wytatuowanymi osobami - ale zawsze można dla świętego spokoju odpuścić balowanie.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych