Zainteresowani.pl - mikroblogowanie w całkiem odmienny sposób. Inspiracje każdego dnia...
Odchudznie fakty i mity
Rozpoczęty przez kugu2, 20 cze 2010 19:27
48 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 08 grudzień 2011 - 00:49
Nie rozumiem ludzi którzy sie głodzą dniami jaK wystarczy się zmobilizować i pobiegać codziennie ,chociaż te 5 km albo iśc na aeroby gdzieś. Wraz z umyciem się i przygotowaniem zajmię to nie więcej niż godzinę. Namówiłem na to matkę i jest zadowolona. Je prawie normalnie ,nie głodzi się a schudła z 10 kg .To widać!
autovidol dobry jest ,pij go stary nie bój się ,ch.. ,że nie ma alkoholu napij sie autovidolu
Kasia R.
Napisano 13 grudzień 2011 - 14:36
Moim zdaniem jednak ruch i dieta połączone dają szybsze i lepsze efekty. Szczególnie jeśli ktoś chce w miarę szybko schudnąć.
Napisano 07 marzec 2012 - 13:01
Też jestem za ... ruch + ewentualnie jeśli potrzebna to jakaś zdrowa dieta lub ograniczenie nadmiaru spożywanego posiłku.
Czy Twojemu dziecku brakuje apetytu, nie przybiera na wadze i boli je brzuch? Przyczyną może być bakteria h. pylorii, zrób w domu test helicobacter antygen i sprawdź!
Napisano 02 kwiecień 2012 - 11:04
nawet nie tyle chodzi o ilość, czy wartośc kaloryczną, bo sa rózne rodzeje kalorii.
Chodzi o to,żeby spozywać jak najwięcej termogeników, a te są w dużej mierze pysznościami.
W mojej kuchni, domu zawsze są takie jak: pieprz kajeński, papryka, imbir, zioła prowansalskie, czekolada, kawa, zielona herbata, pomidory, kapusta.
Często fasola i czerwone wino
(To te moje ulubione
)
Chodzi o to,żeby spozywać jak najwięcej termogeników, a te są w dużej mierze pysznościami.
W mojej kuchni, domu zawsze są takie jak: pieprz kajeński, papryka, imbir, zioła prowansalskie, czekolada, kawa, zielona herbata, pomidory, kapusta.
Często fasola i czerwone wino
Cząstka tego wielkiego świata...
Napisano 01 maj 2012 - 21:46
Kasia R.
Napisano 21 maj 2012 - 18:27
Użytkownik Kamma_N dnia 07 marzec 2012 - 13:01 napisał
Też jestem za ... ruch + ewentualnie jeśli potrzebna to jakaś zdrowa dieta lub ograniczenie nadmiaru spożywanego posiłku.
Ha ! spotykam się z tym na co dzień i jest to najbardziej mylne myślenie większości ludzi, którzy pragną schudnąć. Jakbyś dodał/a, jeszcze że trzeba brać tabletki odchudzające, żeby w ogólne schudnąć, to już zupełnie bym się zapadł pod ziemię
Trzy najważniejsze elementy jeśli chodzi o odchudzanie, z głową ! (zaczynając od najważniejszego):
1. Odpowiedni sposób odżywiania (i nie chodzi mi tu o jakieś cud diety, dukany-srany itp., ale o częstotliwość zjadanych posiłków oraz o spożywanie właściwych produktów, węgli, białka, zdrowych tłuszczy itp.)
2. Ruch / ćwiczenia (wspomagacz przyspieszający odchudzanie)
3. Tabletki / suplementy (wspomagacz przyspieszający odchudzanie)
Jak słyszę o ograniczeniu jedzenia, że "muszę jeść mniej, bo chce schudnąć" to aż mnie krew zalewa. Głodówka to największa głupota.
Kto jeszcze chce skutecznie schudnąć od 5 do 20 kg ? (LATO coraz bliżej :D)
Napisano 22 maj 2012 - 12:51
Użytkownik tigerCyc dnia 03 luty 2011 - 09:51 napisał
myślę, że najważniejsze jest racjonalne odżywianie, bez stosowania jakichś dziwnych, skomplikowanych diet.
Ładnie powiedziane:) Też jestem tego zdania:) Przede wszystkim regularne posiłki i odrobina ruchu, kiedy tylko się da. Jest cała masa koncepcji, sposobów, propozycji na to jak aktywnie spędzać wolny czas http://supersluby.pl...iele-a2535.html jednak najważniejszym, co trzeba z tego wyłapać jest właśnie ta regularność posiłków no i przede wszystkim zamienić ilość na ich jakość
Kasia R.
Napisano wczoraj, 22:20
Użytkownik zielona-1983 dnia 06 czerwiec 2011 - 14:12 napisał
ja przećwiczyłam już niejedną dietę, a wiele razy głodówki. Zawsze po nich wraca waga, bo się zaburza metabolizm. Odkąd poszłam do dietetyka, ustawiła mi dietę i zaczęłam normalnie żyć. Pilnuję, żeby jeść 4-5 razy dziennie o ustalonych porach, chodzę na siłownię, a teraz w tę cudowną pogodę jeżdżę na rowerze, nie jem słodyczy ani nie piję kolorowych napojów. Nie chodzę jednak głodna. Trochę to jednak zajęło. To trzeba sobie wszytko w głowie poprzestawiać.
A możesz mi podać namiary do tego dietetyka?? Generalnie szukam dietetyka z Warszawy białego stoku lub Kraków /zakopane
Dodaj odpowiedź

Najpopularniejsze frazy z tematu
- proszek zasadowy langsteiner opinie
- proszek zasadowy forum
- proszek zasadowy opinie
- langsteiner proszek zasadowy forum
- Langsteiner opinie
- proszek zasadowy langsteiner forum
- proszek zasadowy langsteiner forum
- proszek zasadowy langsteiner a odchudzanie
- proszek zasadowy langsteiner
- proszek zasadowy schudłam