Kosmetyki ekologiczne
Kasia R.
Napisano 25 czerwiec 2010 - 08:02
Napisano 29 czerwiec 2010 - 14:34
Napisano 15 lipiec 2010 - 14:25
Napisano 02 sierpień 2010 - 14:04
Kasia R.
Napisano 06 luty 2011 - 09:13
Użytkownik Have Fun dnia 18 czerwiec 2010 - 09:01 napisał
Ja używam kosmetyków beECO z Flosleku. Kosmetyki mają certyfikat Ecocert. Są konkurencyjne cenowo
Napisano 21 luty 2011 - 11:29
Użytkownik le.lek dnia 06 luty 2011 - 09:13 napisał
Lubię tę firmę, zresztą mam kilka ich produktów. A co masz z tej serii? Jeśli mowa o cenie to z tego co znalazłam online w granicach rozsądku bo aż tak ekologiczna nie jestem by wydawać na kosmetyki parę stówek. Plus ich taki, że ecocert kojarzę jako uznany symbol ekologiczności, więc nie jest to kupowanie przysłowiowego kota w worku.
Napisano 21 luty 2011 - 14:04
Użytkownik Walencja dnia 21 luty 2011 - 11:29 napisał
z Flosleku używam masła do ciała i solny piling http://www.floslek.p...0-%20NOWO%A6%C6! - jestem na prawdę bardzo zadowolona z tych kosmetyków. Chciałam dokupić jeszcze krem do twarzy...
Napisano 21 luty 2011 - 14:09
Użytkownik Walencja dnia 21 luty 2011 - 11:29 napisał
jesli ma certyf. ECOCERT to rzeczywiście może być całkiem dobrym produktem, bo to jedna z nielicznych organizacji certyfikujących, które są wiarygodne i nie jest to na zasadzie kupienia znaczka eco przez firme.
ECOCERT wymaga, zeby produkt ekologiczny w 95% posiadał składniki natrualne przy czym przynajmniej 50% z nich ma pochodzić z certyfikowanych upraw ekologicznych.
wiec nie zawiera PEGów, syntetycznych barwników i substancji zapachowych, nie uczula itd..
Nad wszystkim, co robię, unosi się niezłomne poczucie ironii.
Poziom trzeba obniżać, gdyż liczba głupich niepowstrzymanie wzrasta, a wzrasta, bo beztrosko mnożą się tylko biedni i tępi, a warstwy oświecone cechuje lenistwo na polu rozrodczości, przez co wciąż zwiększa się dysproporcja
Napisano 21 luty 2011 - 21:56
Napisano 23 luty 2011 - 14:05
Użytkownik nieśmiertelna dnia 21 luty 2011 - 14:09 napisał
ECOCERT wymaga, zeby produkt ekologiczny w 95% posiadał składniki natrualne przy czym przynajmniej 50% z nich ma pochodzić z certyfikowanych upraw ekologicznych.
wiec nie zawiera PEGów, syntetycznych barwników i substancji zapachowych, nie uczula itd..
Dziękuję za wyjaśnienie. Więc moje skojarzenia były całkiem trafne a to dzięki mojej koleżance, która ma zupełnego jobla na punkcie ekologi, zdrowej żywności i takich naturalnych preparatów. Jak jej wspomniałam o tej serii flosleku to najpierw zrobiła oczy a potem powiedziała "GUT".
Napisano 23 luty 2011 - 14:47
Użytkownik nieśmiertelna edytował ten post 23 luty 2011 - 14:48
Poziom trzeba obniżać, gdyż liczba głupich niepowstrzymanie wzrasta, a wzrasta, bo beztrosko mnożą się tylko biedni i tępi, a warstwy oświecone cechuje lenistwo na polu rozrodczości, przez co wciąż zwiększa się dysproporcja
Napisano 28 luty 2011 - 14:34
Napisano 28 luty 2011 - 14:48
Użytkownik Walencja dnia 28 luty 2011 - 14:34 napisał
no tak, ale normalnie balsam ma 400-500ml wiec generalnie kolo 50zł by wyszło
Napisano 17 marzec 2011 - 00:23
Napisano 25 kwiecień 2011 - 16:11
Teraz coraz więcej firm stara się wypuścić na rynek linie kosmetyków eko, jednak nie wszystkie mają certyfikaty i są eko. Ja po zbadaniu kilku produktów Flosa chcę poznać jeszcze wspominane kosmetyki Ava. A w ogóle to chętnie widziałabym jeszcze mydło w tej serii Eco.
A używacie takich kosmetyków bo jest to moda czy z przekonania?
Napisano 28 kwiecień 2011 - 08:07
Użytkownik Ele-onora edytował ten post 28 kwiecień 2011 - 08:08
Kasia R.
Napisano 28 kwiecień 2011 - 21:29
Dodaj odpowiedź

Najpopularniejsze frazy z tematu
Ostatnie frazy z tematu
- EKOLOGICZNE KOSMETYKI FORUM
- kosmetyki ekologiczne forum
- kosmetyki ekologiczne opinie
- ekologiczne kremy forum
- dobre kosmetyki ekologiczne opinie
- ekologiczny kremy do twarzy opinie
- floslek kosmetyki ekologiczne opinie
- tanie ekologiczne kosmetyki forum
- kosmetyki ekologiczne technologia
- ekologiczne kremy do twarzy forum
Ostatnie frazy z forum
- darmowe próbki kosmetyków
- do srebrnej sukienki paznokcie
- jak skutecznie pozbyć się malinki
- zachodniopomorskie pionas
- stara waga łazienkowa
- rodzaje cer, substancje aktywne stosowane w pielęgnacji domowej do kazdej cery
- usunięcie żylaków forum
- krem z olaya ktory matuje
- każdy rodzaj skóry,substancje aktywne stosowane w pielęgnacji domowej do kazdej cery
- tabletki na cellulit efekty
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych