Mistrzostwa Świata RPA 2010
Napisano 13 czerwiec 2010 - 21:27
Moi faworyci turnieju i ulubieńcy wygrywają 4:0, walczą, grają piękną, szybką piłkę, podania są doskonałe, czuć siłę, czuć zgranie, czuć naprawdę dobrą drużynę. Australia coś tam walczyła, ale ona może pokazać swoją waleczność w innych meczach, nie z Niemcami.
Ghana... gdyby nie karny pod koniec meczu, byłby remis. Nawet ciekawy mecz był w ich wykonaniu. Serbia... ujdzie.
Pierwszego meczu nie oglądałem. Terminarz na jutro:
2010-06-14
13:30 Johannesburg - JSC Holandia - Dania E
2010-06-14
16:00 Mangaung / Bloemfontein Japonia - Kamerun E
2010-06-14
20:30 Cape Town Włochy - Paragwaj F

Kasia R.
Napisano 13 czerwiec 2010 - 21:29
"Są rzeczy na niebie i ziemi, o których nie śniło się waszym filozofom"

Napisano 13 czerwiec 2010 - 21:52
Zgodnie z przewidywaniami mecz bardzo wyrównany. Niestety dość nudny (szczególnie 1 połowa). W zasadzie nikt nie stworzył sobie jakiejś dobrej okazji do strzelenia gola, ale znowu bramkarz nam się nie popisał.
Cóż, w tej grupie wydaje się, że USA i Anglia nie powinny mieć problemów dużych z awansem, choć starcie Słoweńców z amerykanami może się różnie skończyć, a Słoweńcy słyną z zaskakiwania w takich meczach.
Serbia - Ghana 0:1
Bardzo wyrównany mecz. Mogło każdym wynikiem się zakończyć. Jeden karny zadecydował... Serbia rozczarowała trochę. Widać po raz kolejny nie potrafią bardzo dobrą grę w eliminacjach przekuć na dobry rezultat na MŚ (4 lata temu przecież również w eliminacjach wyprzedzili wielki zespół - Hiszpanię). Ghana pokazała, że wyniki sparingów się nie liczą i że słuszne były przewidywania wielu osób, że ta drużyna ma szansę najdalej zajść w turnieju z drużyn afrykańskich.
Niemcy - Australia 4:0
Niemcy imponująco i z rozmachem zagrali w ataku. Zastanawia jednak ogromna łatwość z jaką Australijczycy dochodzili do sytuacji bramkowych w meczu. Ciekawe jak z lepszymi reprezentacjami będzie to wyglądać.
Na razie Niemcy wyrastają na głównego faworyta MŚ (jeśli ktoś ich wcześniej do nich nie zaliczał przynajmniej). Ghana również o włos jest właściwie od wyjścia z grupy (choć Serbia jest w stanie dokonać karkołomnego zadania - pokonania Niemiec).
Prognozy na jutro:
Dania - Holandia
Jeden z najciekawiej zapowiadających się meczy w fazie grupowej. Dania wydaje się mieć bardzo dobrą drużynę. Mimo, że wszystkie znaki na niebie i ziemi zdają się wskazywać na zwycięstwo Holendrów, to mi coś jednak mówi, że wcale tak łatwo o to nie będzie. Holandia wygra nieznacznie jednak prawdopodobnie. Myślę jednak, że pod obiema bramkami dużo się będzie działo.
Japonia - Kamerun
Kamerun powinien zwyciężyć. Myślę nawet, że w miarę pewnie. Jakoś nigdy dobrego wrażenia Japonia na mnie nie zrobiła.
Włochy - Paragwaj.
Włosi powinni wymęczyć zwycięstwo, choć całkiem prawdopodobne, że Paragwaj pokusi się o niespodziankę.
Cytat
Użytkownik Addam... edytował ten post 13 czerwiec 2010 - 21:56
Nicolas Davila
"Gdy intelektualista napotka zwierzę, które stale chodzi w kółko, to ma problem, aż do momentu, kiedy nazwie je "cyklopedykiem". Od tej pory na pytanie: "Dlaczego to zwierzę chodzi w kółko?" odpowiada: "Bo to jest cyklopedyk!" i uważa sprawę za załatwioną"
Stanisław Lem
Ostatnio w głowie najczęściej brzęczy mi: Turbo - "Noc już woła"
Napisano 13 czerwiec 2010 - 22:38
Roberto Carlos, ROnaldinho, ROnaldo i paru innych to było coś
Napisano 14 czerwiec 2010 - 05:39
Kasia R.
Napisano 14 czerwiec 2010 - 11:58
Japonia - Kamerun (0:2)
Włochy - Paragwaj (0:0)

Napisano 14 czerwiec 2010 - 12:05
Japonia - Kamerun 0;1
Włochy - Paragwaj 1;0
Na razie nudne mecze. Niestety piłka to niewypał, długie piłki nie mają szans dojścia bo piłka strasznie odskakuje.
Użytkownik Munsun edytował ten post 14 czerwiec 2010 - 12:07
Napisano 14 czerwiec 2010 - 13:31
Moja Drużyna
Napisano 14 czerwiec 2010 - 14:26
Niemcy - Australia 4:0
Serbia - Ghana 0:1
Algieria - Słowenia 0:1
Spotkanie Niemcy - Australia było super. Jak dla mnie, to był najlepszy mecz do tej pory. Marzy mi się spotkanie Argentyna lub Brazylia - Niemcy. Ciekawe byłoby także spotkanie Niemcy - Hiszpania...
Dzisiejsze mecze:
Holandia - Dania właśnie trwa (narazie ciągle 0:0)
Stawiam na Holandię. Uważam, że ma szanse na dojście do ćwierćfinałów. Wierzę w Van Persiego.
Japonia - Kamerun 16:00
Stawiam na Kamerun.
Według mnie, reprezentacja Paula Le Guena powinna dostać się do 1/8. Wydaje mi się, że Japonia jest za słaba.
Włochy - Paragwaj 20:30
Dziś wieczorem Mistrzowie świata zmierzą się z Paragwajem !!
Stawiam oczywiście na Włochy, ale UWAGA na Lucasa Barriosa.
Napisano 14 czerwiec 2010 - 14:50
Cytat
Co do meczu to obstawiłem 2-1 a zastanawiałem się nad 2-0. Miałem nadzieję również na rozpoczęcie turnieju tak jak na Euro przez Holendrów ale jednak te mistrzostwa są tak flakowate a piłka sprawia takie psikusy, że szybko zapomniałem o tych myślach.
Wierzę w Kamerun i Eto'o. Z Japonią powinni lekko wygrać ale ostrożnie z uwagi na dotychczasowe wyniki stawiam 1-0.
Sądzę, że Włosi wygrają ale sukcesów na tych mistrzostwach im nie wróżę.Paragwaj to zagadką. Mogą wygrać nawet ale też ostrożnie 1-0 na Włochów.
Użytkownik Munsun edytował ten post 14 czerwiec 2010 - 14:52
Napisano 14 czerwiec 2010 - 14:59
Użytkownik Munsun dnia 14 czerwiec 2010 - 14:50 napisał
Co do meczu to obstawiłem 2-1 a zastanawiałem się nad 2-0. Miałem nadzieję również na rozpoczęcie turnieju tak jak na Euro przez Holendrów ale jednak te mistrzostwa są tak flakowate a piłka sprawia takie psikusy, że zapomniałem o tych myślach.
Wierzę w Kamerun i Eto'o. Z Japonią powinni lekko wygrać ale ostrożnie z uwagi na dotychczasowe wyniki stawiam 1-0.
Sądzę, że Włosi wygrają ale sukcesów na tych mistrzostwach im nie wróżę.Paragwaj to zagadką. Mogą wygrać nawet ale też ostrożnie 1-0 na Włochów.
Faktycznie!
A co do MŚ 2010, to wcale nie uważam, żeby były flakowate. Lepiej po prostu stawiać zakłady na ilość zółtych lub czerwonych kartek...
Napisano 14 czerwiec 2010 - 15:55
Napisano 14 czerwiec 2010 - 16:55

Napisano 14 czerwiec 2010 - 18:12
Visca el Barça!!!

Jestem Leworęczny i dobrze mi z tym!^^
Napisano 14 czerwiec 2010 - 19:16
Napisano 14 czerwiec 2010 - 20:20

Napisano 14 czerwiec 2010 - 20:21
Visca el Barça!!!

Jestem Leworęczny i dobrze mi z tym!^^
Napisano 14 czerwiec 2010 - 20:59
Napisano 14 czerwiec 2010 - 21:29
Tak jak myślałem. Paragwaj mógł sprawić niespodziankę i zrobił to.
Kompletnie nie spodziewałem się, że Japonia załatwi Kamerun a tu proszę. Jestem w szoku.
Najpopularniejsze frazy z tematu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych