Napisano 09 październik 2010 - 10:20
Użytkownik raga79 dnia 08 październik 2010 - 12:13 napisał
Słyszałam, że całkiem niezły do codziennej pielęgnacji jest żel z Vichy. Znalazłam
Normaderm na promocji i zastanawiam się czy jest skuteczny. Próbował ktoś z Was go używać. Dobrze oczyszcza pory?
Swego czasu dostałem próbki 15 ml (całkiem sporo)kosmetyków od Vichy... Powiem tak... po stosowaniu Normaderm Nuit niby efekty są, ale działa on tak (pytałem akurat tego kogoś kto rozdawał - reklamował produkt że najpierw wysypuje na twarz wszystko co się da żeby później był spokój... No i u mnie tak działał. Ale czy jest sens płacić nie małe pieniądze za to żeby mieć na twarzy taki efekt? Ja osobiście wole mieć jednego dziwaka niż całą mase:) Ogólnie nie polecam, został mi jeszcze gel do mycia twarzy i krem na dzień ale boje się tego stosować... za to zawsze polecam kosmetyki z Isis Pharma, nie wiem co tam się znajdzie na problem autorki tematu ale podejrzewam że będzie lepiej działało niż to od Vichi.
Co do peelingu to fakt nie jest to drogie biznes ale najlepszy peeling to peeling który samemu można sobie zrobić w domu. Czyli peeling z kawy. Pijemy kawkę a z fusami robimy co trzeba (dodajemy tam jakiś poślizgacz w postaci gelu czy coś takiego i działa) Stosuje go nawet na włosy (z miodem + sól po peelingu + szampon na sam koniec) i zwalcza łupież jak nizoral:)
Mój światopogląd w kilku cytatach:
Nie ma żadnego prawa ponad "czyń swoją wolę"!
Filozofia i wiedza przeznaczone są tylko dla wybrańców, masom pozostaje religia i sentymentalne wzruszenia.
W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy mogli to dowodami obalić?!
Kler i Kościół zubożają społeczeństwo przez propagowanie ignorancji, przesądów i niewolnictwa. Ubóstwiają zaś siebie za swą piękną szlachetną działalność niesienia odruchów pomocy, nie ze swych własnych skarbców, lecz uzyskanych żebraniem z kieszeni stworzonych przez siebie biedaków.