Skocz do zawartości

Zainteresowani.pl - mikroblogowanie w całkiem odmienny sposób. Inspiracje każdego dnia...

- - - - -

Zatkane pory/zaskórniki

18 odpowiedzi w tym temacie

#1 Mariczka

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 37 postów

Napisano 07 czerwiec 2010 - 15:26

Hej wszystkim :] jestem tu nowa. Zapewne ten temat był ogólnie o porach ale mam taki jeden problem i już sama nie wiem co to jest. Mam nadzieje że mi pomożecie :)
Więc tak miałam zatkane pory wszędzie miałam czarne kropki koło nosa, ale na szczęście się tego pozbyłam dzięki peelingom. Raz też wyciskałam pory i wychodziło mi coś białego a nie czarnego jak gdzieś czytałam...A teraz tak jakby mam pory zamknięte ale mam takie gólgi tak jak by coś tam jeszcze było nie wiem czy to znaczy że te pory są zamknięte i tak ma być już nie wiem :( Nie za ładnie to wygląda więc wolałabym żeby to znikło i skóra była równiutka :D
PROSZĘ POMÓŻCIE !

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

dentysta Gliwice

#2 audia4

Wymiatacz

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 718 postów

Napisano 07 czerwiec 2010 - 16:00

Wyświetl postUżytkownik Mariczka dnia 07 czerwiec 2010 - 15:26 napisał

Hej wszystkim :] jestem tu nowa. Zapewne ten temat był ogólnie o porach ale mam taki jeden problem i już sama nie wiem co to jest. Mam nadzieje że mi pomożecie :)
Więc tak miałam zatkane pory wszędzie miałam czarne kropki koło nosa, ale na szczęście się tego pozbyłam dzięki peelingom. Raz też wyciskałam pory i wychodziło mi coś białego a nie czarnego jak gdzieś czytałam...A teraz tak jakby mam pory zamknięte ale mam takie gólgi tak jak by coś tam jeszcze było nie wiem czy to znaczy że te pory są zamknięte i tak ma być już nie wiem :( Nie za ładnie to wygląda więc wolałabym żeby to znikło i skóra była równiutka :D
PROSZĘ POMÓŻCIE !

Spróbuj zrobić parówkę i potem wycisnąć;)

#3 Mariczka

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 37 postów

Napisano 07 czerwiec 2010 - 16:11

hmm parówki już robiłam ale tego się nie da wycisnąć xDD
ale dzięki na pewno spróbuję :* :P

#4 audia4

Wymiatacz

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 718 postów

Napisano 08 czerwiec 2010 - 15:45

Wyświetl postUżytkownik Mariczka dnia 07 czerwiec 2010 - 16:11 napisał

hmm parówki już robiłam ale tego się nie da wycisnąć xDD
ale dzięki na pewno spróbuję :* :P

A peeling ?

#5 kika75

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 136 postów

Napisano 15 czerwiec 2010 - 09:33

ja też mam problem z zatkanymi porami i dlatego stosujeoczyszczający krem matujący z mary cohr reguluje wydzielanie serum przeco nie wychodzą zaskórniaki

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#6 Mariczka

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 37 postów

Napisano 15 czerwiec 2010 - 17:57

hmm wyciskania nie radze tylko sobie twarz zniszczyłam haha jak ja wyglądałam :mruga: może nie to Że nie wyciskać ale robić to z głową ja sobie tylko ran narobiłam ale wiecie co można tak powiedzieć ze się pozbyłam :lol: są znacznie mniej widoczne
a potem używałam dobry krem na trądzik i podobno na to tez jest doby :P jak ktoś bd chciał go kupić to polecam
nazwa to brewoxyl dostanie się go bez recepty za niecałe 20 zł POZDRAWIAM :)

peeling tez pomaga nie dużo ale zawsze coś ;D

#7 pawwwel

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 168 postów

Napisano 15 czerwiec 2010 - 19:06

Polecam peeling z avon clearskin jest super :)
i pomaga pozbyc sie tych czarnych kropek :)

#8 Mariczka

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 37 postów

Napisano 15 czerwiec 2010 - 19:29

ooo dzięki za pomoc pawwwel :P

#9 Mechanizator

Forumator

• HalfMod
  • 1994 postów

Napisano 04 lipiec 2010 - 13:38

Nie wiedziałem że pory i zaskórniaki u kobiety są męską sprawą :D

Ale pewnie ten clearskin jest tylko do twarzy...
Z twarzą już nie mam problemu, ale na plecach w górnej części czasem coś wyskoczy, nie mogę nawet stwierdzić co to jest, jest na to jakiś środek?
Dużo brakuje do równych pleców :]
Dołączona grafika

#10 pawwwel

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 168 postów

Napisano 04 lipiec 2010 - 14:16

Wyświetl postUżytkownik Smutny Znajomy dnia 04 lipiec 2010 - 13:38 napisał

Nie wiedziałem że pory i zaskórniaki u kobiety są męską sprawą :D

Ale pewnie ten clearskin jest tylko do twarzy...
Z twarzą już nie mam problemu, ale na plecach w górnej części czasem coś wyskoczy, nie mogę nawet stwierdzić co to jest, jest na to jakiś środek?
Dużo brakuje do równych pleców :]

Przede wszystkim zrezygnuj z mydla zastap go zelem do mycia ciala i raz na jakis czas peeling

#11 Mechanizator

Forumator

• HalfMod
  • 1994 postów

Napisano 04 lipiec 2010 - 16:05

Nie myję plecy mydłem, ale dobrym szamponem, bo w sumie nie tylko musi być do włosów.
A peeling to czym? ...bo nie mam pojęcia o tym, i czy czasami nie można było by go stosować na opaleniznę.
Dołączona grafika

#12 Mariczka

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 37 postów

Napisano 09 lipiec 2010 - 15:19

Że co ?? ;//

#13 Mariczka

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 37 postów

Napisano 09 lipiec 2010 - 15:33

sory przeczytałam tylko ostatni post i nie zrozumiałam ;p

#14 Mechanizator

Forumator

• HalfMod
  • 1994 postów

Napisano 10 lipiec 2010 - 13:24

ehh blondynka :lol:
Dołączona grafika

#15 radioaktywna

Wymiatacz

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 1123 postów

Napisano 12 lipiec 2010 - 08:47

Jeśli chodzi o peeling, to ja szczerze polecam 3 w 1, firmy Garnier (maseczka, peeling i żel do mycia twarzy w jednym). Jest bardzo dobry i efekty są widoczne tuż po użyciu.
'Nie muszę być jajkiem na patelni,
by móc opisać jajecznicę' Gustaw Flaubert

#16 akjam89

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 14 postów

Napisano 21 lipiec 2010 - 09:34

Hej! Jeżeli chodzi o peeling to polecam ten z Nantesa. Jest to nowość na rynku, ale wypróbowałam i jest fantastyczny. No a jeśli chodzi o tonik, żel itp. to także z tej firmy używam z linii Clean & Fresh. Polecam!

#17 Mechanizator

Forumator

• HalfMod
  • 1994 postów

Napisano 29 lipiec 2010 - 12:35

Choć ja się nie pilling-uje to żel pod prysznic jednak znacznie lepszy jak sądziłem.
Head & shoudels (czy jakoś tak) jest dobry tylko na włosy. Po stosowaniu żelu widać dużą różnicę, pryszcze wręcz wcale się nie pokazują. Nie wiem co tam dają ale jest to raczej najlepszy specyfik.
Dołączona grafika

#18 raga79

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 133 postów

Napisano 08 październik 2010 - 12:13

Słyszałam, że całkiem niezły do codziennej pielęgnacji jest żel z Vichy. Znalazłam Normaderm na promocji i zastanawiam się czy jest skuteczny. Próbował ktoś z Was go używać. Dobrze oczyszcza pory?

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#19 vampir

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 479 postów

Napisano 09 październik 2010 - 10:20

Wyświetl postUżytkownik raga79 dnia 08 październik 2010 - 12:13 napisał

Słyszałam, że całkiem niezły do codziennej pielęgnacji jest żel z Vichy. Znalazłam Normaderm na promocji i zastanawiam się czy jest skuteczny. Próbował ktoś z Was go używać. Dobrze oczyszcza pory?

Swego czasu dostałem próbki 15 ml (całkiem sporo)kosmetyków od Vichy... Powiem tak... po stosowaniu Normaderm Nuit niby efekty są, ale działa on tak (pytałem akurat tego kogoś kto rozdawał - reklamował produkt że najpierw wysypuje na twarz wszystko co się da żeby później był spokój... No i u mnie tak działał. Ale czy jest sens płacić nie małe pieniądze za to żeby mieć na twarzy taki efekt? Ja osobiście wole mieć jednego dziwaka niż całą mase:) Ogólnie nie polecam, został mi jeszcze gel do mycia twarzy i krem na dzień ale boje się tego stosować... za to zawsze polecam kosmetyki z Isis Pharma, nie wiem co tam się znajdzie na problem autorki tematu ale podejrzewam że będzie lepiej działało niż to od Vichi.

Co do peelingu to fakt nie jest to drogie biznes ale najlepszy peeling to peeling który samemu można sobie zrobić w domu. Czyli peeling z kawy. Pijemy kawkę a z fusami robimy co trzeba (dodajemy tam jakiś poślizgacz w postaci gelu czy coś takiego i działa) Stosuje go nawet na włosy (z miodem + sól po peelingu + szampon na sam koniec) i zwalcza łupież jak nizoral:)
Mój światopogląd w kilku cytatach:

Nie ma żadnego prawa ponad "czyń swoją wolę"!

Filozofia i wiedza przeznaczone są tylko dla wybrańców, masom pozostaje religia i sentymentalne wzruszenia.

W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy mogli to dowodami obalić?!

Kler i Kościół zubożają społeczeństwo przez propagowanie ignorancji, przesądów i niewolnictwa. Ubóstwiają zaś siebie za swą piękną szlachetną działalność niesienia odruchów pomocy, nie ze swych własnych skarbców, lecz uzyskanych żebraniem z kieszeni stworzonych przez siebie biedaków.

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych