Skocz do zawartości

Zainteresowani.pl - mikroblogowanie w całkiem odmienny sposób. Inspiracje każdego dnia...

- - - - -

Makijaż dla blondynki

• Nie możesz odpowiedzieć
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 AjDżej

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 99 postów

Napisano 03 czerwiec 2010 - 08:36

Cześć. Słuchajcie mam mały problem dotyczący makijażu i bazy pod niego. Głównie chodzi mi o to jak malować oczy. Jestem blondynką, o nie małych oczach. Z reguły malowałam rzęsy tuszem i dół czarną kredką. Ale niedawno doszłam do wniosku, że to mi nie pasuje. Mam bardzo jasny naturalny blond i koleżanka poleciła mi szarą kredkę, co o tym myślicie? A nawet teraz jak maluje oczy tuszem to są one proste, zero podkręcenia czy czegoś. A wydawało mi się, że tusz mam dobry bo z Avonu - Giordani. Nie wiem moze mi coś doradzicie. Tak samo jak z bazą pod makijaż. Mam 18 lat i czasem jeszcze mi coś wyskakuje i nie potrafie tego zamaskować, inne dziewczyny sobie jakos radzą. Mam jedynie podklad z avonu.
Pomimo absurdu codzienności najważniejszy jest fakt istnienia. `

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

Gliwice dentysta

#2 miss.sunshine

pusta dziewczynka

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 1256 postów

Napisano 17 czerwiec 2010 - 11:21

Małe oczy nie powinny być zamykane kredką.

Zanim znajdziesz idealny tusz dla siebie minie trochę czasu, próbuj za każdym razem innego, popytaj koleżanek co polecają, a na specjalne okazje kup sztuczne rzęsy :)

W internecie znajdziesz wiele porad dot powiększającego oczy makijażu, przetestuj wszystkie w domu ii wybierz najlepszą dla siebie opcję.

Moim zdaniem właśnie na rzęsach powinnaś się skupić, żeby były uniesione i długie, może wypróbuj zalotkę...
Czarną kredką, możesz ewentualnie narysować kreskę na górnej powiece, od połowy oka, cienką, rozszerzającą się do zewnętrznego kącika oka. Nie musi być idealnie z linią rzęs, możesz lekko ją unieść przy końcu. Jak lubisz to powiekę możesz pomalować jakimś delikatnym błyszczącym (lub brokatowym na wieczór) cieniem. Jeśli chodzi o dolną linie oka to wystarczy, że wytuszujesz dolne rzęsy, kredka jest tam zbędna

Jeśli chodzi o pryszcze to musisz użyć korektora ( i to w dużej ilości), nadmiar podkładu będzie widać, a pamiętaj że jest lato, za to nadmiaru korektora - nie. Jeśli pryszcz jest czerwony możesz użyć zielonego korektora,a jak po prostu jest to beżowy wystarczy. Na to podkład i gotowe :)

Ja zazwyczaj utrwalam podkład pudrem, bo w trakcie dnia może się ścierać, szczególnie w miejscu wypukłości takich jak pryszcze, ale latem taka zapudrowana mordka to nie jest dobry pomysł.

Może wypróbuj kosmetyków z innych firm niż Avon?
Bo kocham na siebie patrzeć

#3 Kopciuszek

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 221 postów

Napisano 25 czerwiec 2010 - 20:32

Jeśli chodzi o tusz, to polecam Super Shock z Avonu. ;)
Miłość i samotność
wzięły się pod ręce jak siostry
idą noga w nogę
nie rozdzielaj ich
nie szarp. Łapy przy sobie
miłość bez samotności byłaby nieprawdą
samotność bez miłości rozpaczą.

#4 katja22

...

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2238 postów

Napisano 04 styczeń 2011 - 20:50

porady makijażowe dla blondynki -> http://uroda.onet.pl...14,artykul.html :)

a przy okazji dla brunetki i rudowłosej też ;)

Dołączona grafika

Chociaż raz spróbuj wyolbrzymić szczęście zamiast problemu...

http://pomozpotrzebujacym.prv.pl/
http://jednoklikniecie.pl/
http://www.pustamiska.pl/index.php

#5 MegiQ

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 14 postów

Napisano 29 kwiecień 2011 - 16:46

Ja jestem blondynką. Jasna oprawa oczu i oczy głęboko osadzone - dużo pracy by było widać moje oczy :) Najczęściej unikam ciężkich i ciemnych makijaży oka. Staram się je rozświetlić i ładnie wytuszować rzęsy :)

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#6 bellate

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 11 postów

Napisano 04 lipiec 2011 - 18:53

Sama jestem blondynka o niebieskich oczach i karnacji raczej jasnej (barwa kości słoniowej) i odradzam mocny, widowiskowy makijaż, ponieważ postarza i obciąża delikatną i dziewczęcą urodę blondynek. Polecam kremowy cień do powiek, szarą mascarę i koralowy błyszczyk :) Blondynkom więcej nie trzeba ;D

Załączone miniatury

• Załączona grafika: Charlize_Theron_tym_razem_887928.jpg
  • Załączona grafika: gwyenth-paltrow-legs.jpg
  • Załączona grafika: Nicole-Kidman-bangs.jpg
  • Załączona grafika: z4098094G.jpg

(...) na wieki chyba uwięziony, więzień cudzego grymasu, cudzego oblicza (...)

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#7 xxmoniax

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 87 postów

Napisano 24 styczeń 2012 - 09:50

No ja nie wiem czy one maja taki znów delikatny makijaż. Szczególnie pani nr 1. u każdej widze kilogram tapety.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych