Skocz do zawartości

Zainteresowani.pl - mikroblogowanie w całkiem odmienny sposób. Inspiracje każdego dnia...

szkoła językowa w Katowicach

• Nie możesz odpowiedzieć
15 odpowiedzi w tym temacie

#1 Val

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 400 postów

Napisano 01 czerwiec 2010 - 14:30

Znacie dobrą szkołę językową w Katowicach? W tym momencie jest bardzo duży wybór takich szkół na rynku, jednak ja potrzebuję czegoś naprawdę dobrego, sprawdzonego i skutecznego. Może znacie szkołę, w ktorej będzie się dało jeden stopień zrobić w ciągu jednego semestru, a nie całego roku? Zależy mi na czasie

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

dentysta Gliwice

#2 luomo

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 192 postów

Napisano 08 czerwiec 2010 - 11:21

jak zależy ci na czasie to myślę, że powinnaś się udać na kurs do szkoły Axon wiem, że szkoła ta działa w różnych miastach, m.in. Kraków, Wieliczka, Olkusz, ale też Katowice. Wiesz jeśli się zapiszesz do nich na kurs możesz mieć pewność, że nie tylko bardzo dobrze opanujesz język, ale też nauczysz się go szybko, bo w tej szkole nauczysz się jednego poziomu w jeden semestr;)

#3 Val

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 400 postów

Napisano 09 czerwiec 2010 - 12:05

Słyszałam już o tej szkole. A sama może byłaś u nich na lekcjach?
Jak to wygląda, na jakich podręcznikach się uczy? I czy mają
może jakieś swoje metody nauczania? Robię research i chcę
się dowiedzieć jak najwięcej

#4 backspace

Wymiatacz

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 679 postów

Napisano 13 czerwiec 2010 - 10:59

Z tego co ja wiem to oni mają swój autorski podręcznik, na którym się opiera nauka. To chyba dobre rozwiązanie, bo nie trzeba kupować innych książek i program się zgadza z tym czego oni nauczają. Są chyba jedną z większych tego typu szkół.

#5 malgosiaw

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 7 postów

Napisano 31 lipiec 2010 - 12:49

Odradzam szkołę Speak Up (na Stawowej).. zjawiłam się tam kiedyś na 'spotkaniu organizacyjnym' i nie dowiedziałam się NICZEGO. Nawet cen kursu ;] Zgarnęli moje dane osobowe i kazali się zadeklarować na szybko. Ja dziękuję.

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#6 bone1906

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 141 postów

Napisano 03 sierpień 2010 - 14:40

Też słyszałem dużo dobrego o Axon, co prawda o tej placówce w Krakowie, ale to ta sama firma, więc myślę, że w Katowicach jest na podobnym poziomie. Ja się zbieram powoli do kursu u nich, bo są nastawieni na komunikację, a to mi odpowiada. Tylko coś się zebrać nie mogę, jak nie w pracy, to w domu coś trzeba zrobić i tak ciągle.

#7 backspace

Wymiatacz

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 679 postów

Napisano 19 październik 2010 - 15:58

hahah bone1906 nie musisz mi mówić :D Mam to samo :D
Obiecywałem sobie, że po wakacjach zapiszę się na kurs hiszpańskiego. Nawet przeglądałem ofertę axona, byłem niemal zdecydowany i co? i nic :/ Nie ma czasu ani motywacji do nauki :/
Choć chciałbym się pouczyć tego języka, przynajmniej na poziomie podstawowym.

#8 MarcinBalzer

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 13 postów

Napisano 12 listopad 2010 - 20:14

Witam,
Ja osobiście nie słyszałem o szkole Axon, więc trudno mi się ustosunkować do tej firmy. Jednak znajoma poleciła mi w Empik School. Jest absolwentką tej szkoły po języku Angielskim i jest zadowolona. A co polecała? Dobrzy wykładowcy, nauka w małych grupach, egzamin międzynarodowy.
Jednak jak to w każdej szkole każdy nauczyciel ma inne podejście nauczania i możliwe, że znajoma trawiła na dobrego wykładowce potrafiącego nauczyć.
Czy ktoś z was słyszał o tej szkole? Czy może jest ktoś po kursie?
Dołączona grafika

#9 Roobin

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 11 postów

Napisano 15 listopad 2010 - 09:40

Wyświetl postUżytkownik MarcinBalzer dnia 12 listopad 2010 - 20:14 napisał

Witam,
Ja osobiście nie słyszałem o szkole Axon, więc trudno mi się ustosunkować do tej firmy. Jednak znajoma poleciła mi w Empik School. Jest absolwentką tej szkoły po języku Angielskim i jest zadowolona. A co polecała? Dobrzy wykładowcy, nauka w małych grupach, egzamin międzynarodowy.
Jednak jak to w każdej szkole każdy nauczyciel ma inne podejście nauczania i możliwe, że znajoma trawiła na dobrego wykładowce potrafiącego nauczyć.
Czy ktoś z was słyszał o tej szkole? Czy może jest ktoś po kursie?

o Empiku słyszałem wiele pochlebnych opini, nie wiem jak cenowo wyglądają teraz, z tego co pamiętam to nie byli najtańsi, ale znajomi którzy chodzili chwalili i mówili że warte wydanych pieniędzy, co do metody programowej to niestety nie znam szczegółów
Rehabilitacja, masaż w domu...
www.domowarehabilitacja.republika.pl

#10 blackdaisy

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 3 postów

Napisano 20 grudzień 2010 - 09:53

Mnie takie zasłyszane opinie nie ruszają. Wszyscy psioczą na speak up, a ja jestem zadowolona. Dostałam to czego chciałam, czyli pomoc w nauce angielskiego. Metody w tej szkole są spoko jak dla mnie, ale każdy ma swój gust i każdy ma swój sposób na naukę.

#11 natalia1986

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 227 postów

Napisano 20 kwiecień 2011 - 15:55

Ja ostatnio byłam w AXOnie w wieliczce. Wygląda to całkiem spoko. Część zajęć jest w sali komputerowej, na specjalnych programach, część tradycyjnie - z lektorem. Grupy są w sumie małe 4-8 osób, więc nie ma walki o możliwość mówienia. Wydaje mi się, że to fajna opcja, że mają swój autorski program nauczania.

#12 Loona30

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 73 postów

Napisano 30 maj 2011 - 11:57

Ja znowu o Speak Up nie słyszałam pochlebnych opinii

#13 Marc3li

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 3 postów

Napisano 04 czerwiec 2011 - 09:27

no ja już gdzies wspominałem w wątku aby spojrzeć w katowicach na szkołę lingua house, mają też fajny wybór metod nauczania np. callana, jak ktoś chce przetestować to można się zapisać na próbną lekcję darmową. Polecam sprawdzić.

Użytkownik Marc3li edytował ten post 04 czerwiec 2011 - 09:28

#14 qarolka

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 74 postów

Napisano 17 sierpień 2011 - 13:13

teraz jest taka masa tych szkół językowych, że naprawdę ciężko wybrać,a le ja będę obstawała, przy swoim, że bardzo dobrą szkołą jest Axon, prowadzi zajęcia w super małych grupach, uczą tam obcokrajowcy i słyszałam ,że praktycznie stosuje sie tam tylko multimedia jako pomoc naukową, także brzmi super

#15 bonska

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 2 postów

Napisano 13 wrzesień 2011 - 14:09

ktoś już wspominał to ja dorzucam od siebie również lingua house, kursy metodą bezpośrednią z hiszpańskiego są bardzo fajne i sporo ludzi je chwali. Zawsze można za free przetestować podczas lekcji próbnej.

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#16 modliszka23

specjalista

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 735 postów

Napisano 16 styczeń 2012 - 19:00

W Katowicach jest z tego co pamiętam też i szkoła Speak'Up. Więc jesli nie jedna to druga. Na pewno tak czy inaczej warto jest się uczyć jezyków.
Kupuj tylko naturalne suplementy na suplime.pl

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych