Skocz do zawartości

Zainteresowani.pl - mikroblogowanie w całkiem odmienny sposób. Inspiracje każdego dnia...

* * * * * 1 głosy

FNEWS nr 8 - nowy numer juz jest!

22 odpowiedzi w tym temacie

#1 Bishop986

King of Mars

• Redaktor
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 8588 postów

Napisano 28 maj 2010 - 22:14

http://www.plikos.pl...S_NR_8.pdf.html

Od razu czas zacząć kampanię reklamową.

Caleb - twój art o Amy Macdonald pójdzie w następnym numerze.

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

dentysta Gliwice

#2 a3z4

Aczteri

• Redaktor
  • PipPipPipPip
  • 1129 postów

Napisano 28 maj 2010 - 22:29

Po części przejrzałem. Całkiem fajnie nam to wyszło. Teraz się biorę za czytanie i spamowanie.

Zatrzymałem się na swoim arcie. Jak to "niepodpisane"? Przysiągłbym że podpisywałem. :lol:

Użytkownik a3z4 edytował ten post 28 maj 2010 - 22:32

Dołączona grafika
       Subnij, przytul, polub.

Dołączona grafika

#3 Bishop986

King of Mars

• Redaktor
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 8588 postów

Napisano 28 maj 2010 - 22:35

No nie nie były podpisane, chyba że podczas edycji coś uciąłem. Musiałem też wywalić końcówkę bo się nie dało tego sensownie przenieść do pliku z całym numerem ósmym. To zresztą jeden z kilku przypadków ciężkiej edycji. Na przyszłość dam jeszcze kilka uwag dotyczących edytowania tekstów.

#4 a3z4

Aczteri

• Redaktor
  • PipPipPipPip
  • 1129 postów

Napisano 28 maj 2010 - 22:42

W następnym numerze przyłożę się bardziej.

Fajny artykuł o Peru. Układ też bardzo dobrze przemyślany i zrobiony. Może tak zostać na kolejne numery. ;)
Dołączona grafika
       Subnij, przytul, polub.

Dołączona grafika

#5 Odwet

Forumator

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 1288 postów

Napisano 28 maj 2010 - 22:46

Chłopaki, szacunek za waszą robotę. :)

Oby tak dalej!
My się śmierci nie ustraszym,
Bo nam tęschno za mogiłą;
Niech zginiemy, byle naszym
Dzieciom po nas lepiej było!
Z naszych ciał i krwi topieli
Bądź im, Polsko, w wolność żyzną,
Ci, co umrzeć zapragnęli,
Pozdrawiają Cię, Ojczyzno!

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#6 Bishop986

King of Mars

• Redaktor
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 8588 postów

Napisano 28 maj 2010 - 23:15

A dzięki ;)

#7 Caleb

Uzależniony

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 8218 postów

Napisano 28 maj 2010 - 23:27

Okładka znów na minus. Trzeba zatrudnić kogoś znającego się na grafice i w Szopie to obrobić. Ikonki do artów oraz podpisy ułożone po najmniejszej linii oporu, zaś przy logu widnieją mazaje. Co do samej szaty graficznej, to może być. Z resztą, podobna jest do ostatniej, o której się już wypowiedziałem. Potknięcia: przy wstępie skład redakcji wygląda mało przejrzyście, gdzieś też obrazki nie pasowały do ramek. Zawartość merytoryczna dobra, przeczytałem większość. Z dwoma artykułami dałem sobie spokój, gdyż temat mnie nie ciekawił. Cieszy mała ilość, a może nawet brak literówek i potknięć. Trochę zacząłem się natomiast nużyć filmami, 8 stron to zbyt dużo. Fajnie się natomiast czytało o architekturze i Peru.
Dobry numer, Bishop jak zwykle odwalił kawał dobrej roboty.

#8 LaggeR

OpenMinded Metalhead

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 1915 postów

Napisano 29 maj 2010 - 01:24

Dobry numer jak widać z każdym kolejnym sie rozwijamy. Jak napisał Caleb, okładka jest zmieniona i idziemy w dobrym kierunku jednak są widoczne niedociągnięcia.
Dołączona grafika

#9 bati999

Radziecki Snajper Rasy Byk Pochłonięty Przez Piekło

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2052 postów

Napisano 29 maj 2010 - 11:09

Artykuł Caleba mi się spodobał :D Fajnie napisane o rpgach :D Rozwalił mnie obrazek metalowców z podpisem "Zjem ci kota madafakerze!" xD W dobrym kierunku to idzie. Zaraz wstawiam do sygnaturki.

#10 Bishop986

King of Mars

• Redaktor
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 8588 postów

Napisano 29 maj 2010 - 11:37

Ja ogólnie jestem zadowolony z tego numeru. Fakt, że filmów jest trochę dużo jak na proporcje pozostałej treści, ale muzyka/filmy to już chyba stały element tej gazetki. Natomiast co do potknięć - były to fakt, ale jak już pisałem były są i będą dopóki ktoś nie zacznie mnie utrzymywać i będę miał w cholerę czasu żeby się bawić w skład itd. :D Jacyś sponsorzy? Nie uważam żeby podpisy były na siłę. Jeśli nie było sensu dawać podpisów to ich nie dawałem natomiast tam gdzie były pasowały do artu i były utrzymane w humorystycznej konwencji. Okładka jest ok moim zdaniem. Teraz przynajmniej nic się nie spieprzyło przy konwersji do pdf'a. Ja photoshopa nie mam i się na nim nie znam więc jeśli miało by to być tak robione to musi się znaleźć ktoś nowy lub ewentualnie współpracownik do tych spraw. a3z4 i tak zrobił ciekawą okładkę, która mi się podoba. Jak na amatorski zin internetowy (IMO) wszystko jest ok. Natomiast z czasem pewnie będzie lepiej, ale na to potrzebny jest czas właśnie.

#11 Wloocibor

Słowianin

• SuperMod
  • 6588 postów

Napisano 29 maj 2010 - 14:25

Dołączona grafika

[URL=http://www.plikos.pl/162p/FNEWS_NR_8.pdf.html][IMG]http://img25.imageshack.us/img25/1507/nr8s.png[/IMG][/URL]

Baner reklamowy zrobiony :]

Użytkownik Wloocibor edytował ten post 29 maj 2010 - 14:25

Pora na... reklamę:

#12 Bishop986

King of Mars

• Redaktor
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 8588 postów

Napisano 29 maj 2010 - 15:17

o dzięki :D

#13 LaggeR

OpenMinded Metalhead

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 1915 postów

Napisano 29 maj 2010 - 16:34

Wyświetl postUżytkownik Wloocibor dnia 29 maj 2010 - 14:25 napisał

Dołączona grafika

[URL=http://www.plikos.pl/162p/FNEWS_NR_8.pdf.html][IMG]http://img25.imageshack.us/img25/1507/nr8s.png[/IMG][/URL]

Baner reklamowy zrobiony :]
próbowałem wyedytować Twój poprzedni baner i wkleić 8 ale grafika to dla mnie czarna magia :P

ja sądze że wszyscy powinni mieć taki sam baner do reklamowania.

a no i jeszcze trzeba powiedzieć angelowiżeby zmienił numer w przyklejonym temacie.

Użytkownik LaggeR edytował ten post 29 maj 2010 - 16:37

Dołączona grafika

#14 Bishop986

King of Mars

• Redaktor
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 8588 postów

Napisano 29 maj 2010 - 17:30

do angel'a już pisałem. Między innymi w tej sprawie, ale jeszcze nie odpisał. Pewnie to trochę potrwa nim przeczyta mojego priva :)
Zacząłem też temat rang dla członków redakcji, ale tymczasem cichosza. Zobaczymy. Natomiast akcja promocyjna we własnym zakresie oczywiście jest nadal aktualna.

#15 a3z4

Aczteri

• Redaktor
  • PipPipPipPip
  • 1129 postów

Napisano 29 maj 2010 - 20:30

Widzę że jest kilka uwag w sprawie okładki. Od razu mówię, nie jestem profesjonalistą! Jeżeli będzie trzeba to do 9 nr też mogę zrobić. Ale na dłuższą mete trza znaleźć kogoś lepszego.
Dołączona grafika
       Subnij, przytul, polub.

Dołączona grafika

#16 Bishop986

King of Mars

• Redaktor
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 8588 postów

Napisano 30 maj 2010 - 10:04

Rangi będą. Hura! :D

#17 LaggeR

OpenMinded Metalhead

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 1915 postów

Napisano 30 maj 2010 - 11:37

Wyświetl postUżytkownik a3z4 dnia 29 maj 2010 - 20:30 napisał

Widzę że jest kilka uwag w sprawie okładki. Od razu mówię, nie jestem profesjonalistą! Jeżeli będzie trzeba to do 9 nr też mogę zrobić. Ale na dłuższą mete trza znaleźć kogoś lepszego.

ale my wiemy że nie jesteś, nie mamy żadnych pretensji jak juz mówiłem jesteśmy na dobrym kursie. Mi sie pomysł nowej okładki bardzo podoba a niedociągnięcia żawsze można poprawić.
Moim zdaniem będziemy bardziej niż zadowoleni jeśli zrobisz okładkę do następnego numeru.
A co do kogos lepszego to póki co nie mamy w kim wybierać... :P
Dołączona grafika

#18 a3z4

Aczteri

• Redaktor
  • PipPipPipPip
  • 1129 postów

Napisano 30 maj 2010 - 20:33

Niestety tych niedociągnięć trochę jest. Postaram się wszystko poprawić. (O ile będę miał okazje zrobić okładkę do kolejnego numeru :D)

A tak poza tym: mamy 31 pobrań. W ciągu jednego dnia (i jednej nocy), to chyba całkiem niezły wynik. Mam rację? :)
Dołączona grafika
       Subnij, przytul, polub.

Dołączona grafika

#19 Bishop986

King of Mars

• Redaktor
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 8588 postów

Napisano 30 maj 2010 - 21:16

Numer 8 został zamieszczony w piątek koło 20.00 więc w sumie wychodzi około dwóch dni i około 30 pobrań. Wynik niezły jak na początek. Zobaczymy jak będzie dalej.

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#20 bati999

Radziecki Snajper Rasy Byk Pochłonięty Przez Piekło

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2052 postów

Napisano 31 maj 2010 - 16:57

Bishop, bo teraz mam problemik z felietonami o tańcu. Muszę pisać o czymś innym, bo tańce nowoczesne się skończyły :/ Może być o zwierzętach domowych, np. Świnkach morskich, psach? Pisze to ktoś?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych