Skocz do zawartości

Zainteresowani.pl - mikroblogowanie w całkiem odmienny sposób. Inspiracje każdego dnia...

- - - - -

Praca Chałupnicza

51 odpowiedzi w tym temacie

#1 surdynka

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 62 postów

Napisano 27 czerwiec 2006 - 15:00

Czy macie jakieś doświadczenia z pracą chałupniczą ?? Bo przeważnie oferują wysokie zarobki ok. 1000 zł miesięcznie, ale dużo osób narzeka, że to tylko naciąganie i, że tyle sie nie zarabia. Wypowiedzcie się.
Jeśli nie masz co robić zawsze możesz uwolnić zamrożone truskawki.

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

dentysta Gliwice

#2 Odeon

Laudare Rhinocerotidae

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4044 postów

Napisano 27 czerwiec 2006 - 16:40

Zazwyczaj ten system polega na:
-wpłacasz ileś złoty manipulacyjnej kwoty
-kupujesz od nas części do długopisów, my kupujemy skręcone długopisu
Oczywiście nikt tego długopisu nie kupuje.
A nawet jak się dowiedzie swoich praw przed sądem, przepada opłata manipulacyjna.

Rebus sic stantibus

Osoby, które zwracają się do mnie per kolego działają na mnie gorzej niż nicethamidum.
Długi podpis nie zawsze oznacza, że ma się coś ważnego do przekazania.

Cytat

- Willst du nicht ein wenig mehr Thee? - sagte die Faselhase sehr ernsthaft zu Alice.
- Ein wenig mehr? Ich habe noch keinen gehabt! - antwortete Alice etwas empfindlich - Also kann ich nicht noch mehr trinken.
- Du meinst, du kannst nich weniger trinken - sagte der Hutmacher - Est ist sehr leicht mehr als keinen zu trinken.
Alice im Wunderland

#3 pegaz

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 234 postów

Napisano 28 czerwiec 2006 - 02:25

Praca chałupnicza ... hmm ... wpierw dokładnie przestudiuj umowę. Praca chałupnicza, przynajmniej ta wysyłkowa, gdzie materiał do obróbki (skladanie, wykańczanie, etc.) przysyłają pocztą, charakteryzuje się tym, iż płacisz ówcześnie za przysłany towar. Często gęsto w terminie późniejszym, Twój zarobek będzie uzależniony od popytu na sam towar już w firmie. Inaczej mówiąc, jeśli się nie będzie sprzedawał, firma może zostawić Cię na lodzie a towar będziesz rozprowadzać we własnym zakresie ... lub długopisów wystarczy Ci na dwa pokolenia :P

Inna sprawa kiedy załatwisz sobie takową w jakimś okolicznym zakładzie (przyładowo odlewnie). W takim układzie nie płacisz zazwyczaj za towar, więc nie jesteś stratna. Co najwyżej nie dostaniesz pieniążków za robociznę ... lecz gotowy już produkt masz w swoich dłoniach ... więc ;)
Miłość to nie staw, w którym można zawsze znaleźć swoje odbicie. Miłość ma przypływy i odpływy. Ma też swoje rozbite okręty, zatopione miasta, ośmiornice, skrzynie pełne złota i pereł. Te perły leżą głęboko.

#4 KaSiCzKa

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 128 postów

Napisano 05 lipiec 2006 - 10:58

wiesz co kiedys tez chciałam spróbowac i zarobic, bo piszą ze mozna zarobic kupe kasy w krótkim czasie i takie tam.. zaczełam szukac czytac na necie jakies rzeczy o tym i tez pytałam sie innych i to jest poprostu zwykłę naciąganie.. ludzie chą łatwo zarobić na innyach.. !! jak jest Ci kasa bardzo potrzebna znajdz sobie lepiej jakąś prace w okolicy , opiekuj sie dzieckiem albo cos takiego ..

pozdrawiam =]

Co jest najśmieszniejsze w ludziach to, że zawsze myślą na odwrót:

śpieszy im sie do dorosłości, a potem wzdychają za utraconym dzieciństwem.
Tracą zdrowie by zdobyć pieniądze, potem tracą pieniądze by odzyskać zdrowie.
Z troską myślą o przyszłości, zapominając o chwili obecnej i w ten sposób nie przeżywają ani teraźniejszości ani przyszłości.
Żyją jakby nigdy nie mieli umrzeć, a umierają, jakby nigdy nie żyli.
Paulo Coelho

#5 Summer_girl

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 14 postów

Napisano 08 maj 2007 - 05:34

Czytałam gdzieś,że tak naprawde uczciwa praca chałupnicza nie istnieje i w sumie się z tym zgadzam.Nie mam doświadczenia z takim rodzajem zarobkowania,ale wolę dmuchać na zimne i się w to nie pakować,dlatego to co napisałam bardziej związane jest z moimi poglądami niż doświadczeniem :)
I`m no AnGeL :D Pozdrowionka for all :)
Dołączona grafika

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#6 311bastek311

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 590 postów

Napisano 08 maj 2007 - 15:37

Nie wierze w coś takiego znajomy próbował ale jest to po prostu nie opłacalne.
#############################################

http://bastek313.blox.pl/html

#############################################

#7 astro007

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 301 postów

Napisano 31 maj 2007 - 19:29

Ja chcialem sprobowac w te wakacje długopisy skręcac ale skoro to nieopłacalne? Potrzebuje kasy a taka robota to idealna dla mnie.

#8 Lain'a

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 163 postów

Napisano 20 czerwiec 2007 - 18:00

Jest wiele firm oferujących pracę chałupniczą, trudno powiedzieć czy są uczciwe czy nie, bardzo często zanim zaczniesz musisz wpłacić pewną sumę na ich konto najczęściej nazywa się to „opłatą za zestaw startowy” być może to dla nich zabezpieczenie i mogę to zrozumieć ale jakoś boje się zaryzykować.
Kiedyś próbowałam pracy przez Internet i mogę powiedzieć „odradzam, nie warto!!” Przez miesiąc zarobiłam 90 groszy :/ żenujące..

Dołączona grafika

#9 olszyna_nad_rowem

Wymiatacz

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 1120 postów

Napisano 06 sierpień 2007 - 19:41

Praca chalupnicza , ta w ktorej trzeba cos wplacic zeby zyskac jest rzeczywiscie bez sensu , bo wiadomo, że zrobią Cie w babmuko .
Odstręczający jest dla mnie widok kobiety podającej mężczyźnie patnofle. Czy ja Ci kiedy podałem pantofle ? Z chwilą gdyś mi nimi rzuciła w twarz, zyskałaś w moich oczach ogromnie... Ja gardzę niewolniczą uległością, a tyś się zachowywała jak niewolnica... Kto ma względy dla niewolnika? Jeśli wrócisz, wracaj dla braterstwa i przyjaźni, bo nic innego nie dostaniesz.

George Bernard Shaw "Pigmalion"

Dołączona grafika

http://www.forumowisko.pl/index.php?autoco...si&img=6141 <---- Fotki :)

#10 flasher2

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 6 postów

Napisano 25 lipiec 2009 - 14:06

Metody szukania pracy chałupniczej i dużo informacji o niej na stronie Praca Chałupnicza

#11 Portos+

Guru

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2005 postów

Napisano 26 lipiec 2009 - 18:59

u mnie na wsi tak chodziła firma i szukała ludzi, sklejanie kopert.. wiesz ile liczyli ludziom za jedną kopertę?? chyba 10 groszy. To policz sobie ile byś musiał takich kopert złożyć zeby mieć np 100 zł...
Prosty rachunek jedna koperta 10 groszy, 10 kopert 1 zł, 1000 kopert 100 zł... pozdrowienia
robert gawliński grzesznicy

#12 gosposia

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 14 postów

Napisano 27 lipiec 2009 - 06:03

A ja skręcałam sznurówki na specjalnej maszynce i oklejałam je banderola..Praca prosta i naprawdę można było zarobić.Po kilku godzinach pracy w tygodniu dostawałam do ok.150 zł..Aż żałuje że się skończył...trochę kasy by mi się przydało..:)

#13 elvisso

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 12 postów

Napisano 01 sierpień 2009 - 18:15

Ja mogę wam zaoferować trochę inny rodzaj pracy. Oferuję pieniądze za pisanie krótkich artykułów. Szczegóły znajdziecie na tym samym forum pod adresem: http://www.forumowis...howtopic=117973
Profesjonalne oprogramowanie sklepu internetowego tworzone na zamówienie klienta.

#14 aniacdz

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 1 postów

Napisano 30 marzec 2010 - 17:49

Proponuję wam sprawdzoną metodę zarabiania przy pomocy Internetu. Praca nie jest żartem czy też głupią ofertą. Jest to uczciwa praca, (o którą trudno w dzisiejszych czasach). Cała praca jest wykonywana w Twoim własnym domu. Sam ustalasz swój własny rozkład i działasz na własną rękę. Wszystko, czego potrzebujesz to komputer i dostęp do Internetu. Więc dlaczego nie spróbować? Liczę na lojalnego współpracownika. Napisz do mnie adres: aniacdz@gmail.com , a prześlę Ci dokładne informacje na ten temat.

Użytkownik aniacdz edytował ten post 30 marzec 2010 - 17:50

#15 pablu_dza80

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 34 postów

Napisano 07 kwiecień 2010 - 19:16

Wyświetl postUżytkownik aniacdz dnia 30 marzec 2010 - 17:49 napisał

Proponuję wam sprawdzoną metodę zarabiania przy pomocy Internetu. Praca nie jest żartem czy też głupią ofertą. Jest to uczciwa praca, (o którą trudno w dzisiejszych czasach). Cała praca jest wykonywana w Twoim własnym domu. Sam ustalasz swój własny rozkład i działasz na własną rękę. Wszystko, czego potrzebujesz to komputer i dostęp do Internetu. Więc dlaczego nie spróbować? Liczę na lojalnego współpracownika. Napisz do mnie adres: aniacdz@gmail.com , a prześlę Ci dokładne informacje na ten temat.
jea rajt ;)

#16 magda232301

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 1 postów

Napisano 22 czerwiec 2010 - 16:52

A możesz coś dokladniej powiedziec o tym zajęciu? o co w tym chodzi??:) :)

#17 monia5832

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 1 postów

Napisano 13 sierpień 2010 - 12:15

czesc ja znam uczciwa forme zarabiania nie pobieraja zadnych oplat w okresie probnym bez zobowiazan praca polega na sprzedazy zeszytow szkoleniowych za posrednictwem e-mail podaje kontakt seba2505@onet.pl

#18 ariari

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 1 postów

Napisano 17 sierpień 2010 - 13:08

co do dodatkowych prac w internecie widze spore zaintersowanie. Najlepsze rozwiazanie to najmniejsze ryzyko, czyli bez wplaty wlasnej. Mysle ze nie kazda praca w necie to sciema. Pozdrawiam

Użytkownik ariari edytował ten post 17 sierpień 2010 - 13:09

#19 michalaczka_7

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 1 postów

Napisano 19 październik 2010 - 16:44

podjęłam się pracy przez internet, jesem zadowlona.Bez żadnych wstępnych opłat. Sam dla siebie jesteś szefem, zarboki także ustalasz sam sobie a zarobić się da..
klaudia_michalak@vp.pl

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#20 ploszek000

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 3 postów

Napisano 02 listopad 2010 - 09:06

Witam wszystkich, moim zdaniem praca chałupnicza to naciąganie. Sama prawie kiedyś zostałam oszukana. Teraz zajmuję się pracą w Internecie i jestem zadowolona. Chętnie opowiem o tym zajęciu. Kontakt: paulina91_0@o2.pl

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych