Upadek / likwidacja Danija (Danbalt Sp. z o.o.)
Napisano 17 maj 2010 - 12:50
Szukam osób, które posiadają jakieś informacje nt. upadłej firmy DANBALT POLSKA Sp. z o.o. posiadającej sieć sklepów DANIJA.
Poruszam ten temat, ponieważ spodziewam się, że osób znajdującej się w podobnej do mojej sytuacji jest o wiele więcej.
W internecie dotychczas nie pojawiły się żadne wątki dotyczące tej kwestii, a uważam, że powinny, bowiem gro ludzi z pewnością nie doczekało się realizacji reklamacji, nimm firma zwinęła się i przepadła bez śladu.
W moim przypadku w grę wchodzą buty, które po otrzymaniu informacji, iż można zgłosic się już po odbiór - okazaly się wcale nie naprawione.
Towar pozostał więc w sklepie do naprawy tym razem w trybie pilnym. Po upływie 2 tyg. od pozostawienia ich ponownie zaniepokojoną brakiem kontaktu ze strony sprzedawcy - sama postanowiłam zatelefonować do sklepu. Bezskutecznie jednak. Dopiero kontaktując się z infolinią Centrum Hadnlowego otrzymałam informacje, iż firma nie funkcjonuje juz od ponad tygodnia!
Skandal!
A gdzie kontakt z klientem! Gdzie zwrot zakupionego towaru (nawet jesli reklamacji nie zdążyli rozpatrzeć), gdzie zwrot pieniedzy?!
Pod numerem telefonu do głównej spółki (Warszawa, ul.Żurawia) zgłasza się jedynie fax!
Nie możemy puścić im tego płazem!
Czekam na odpowiedzi wszystkich tych,ktorzy mają jakiekolwiek informacje w tym temacie.
Kasia R.
Napisano 18 maj 2010 - 16:25
Ja mam podobny problem... jakies 2 tyg temu zanioslem buty do reklamacji i jak gdyby nigdy nic Pani powiedziala ze do 14.05 bede mial wiadomosc...
z tym, ze zapomniala powiedziec ze bedzie likwidowany sklep i ... tu pojawia sie problem.
Strona Daniji juz nie dziala, telefony do innych punktow tez nie odpowiadaja, a do centrali nie moge znalezc..
nie mam zamiaru puscic im tego plazem, bo 260 zl dla mnie nie jest mala kwota...
Jak wpadniesz na jakis pomysl co z tym fantem zrobic, to prosze o kontakt.. na bank jest jeszcze wiele osob z tym problemem.
Pozdrawiam
Piotrek
Napisano 18 maj 2010 - 21:01
Użytkownik Piecdziesiat dnia 18 maj 2010 - 16:25 napisał
Ja mam podobny problem... jakies 2 tyg temu zanioslem buty do reklamacji i jak gdyby nigdy nic Pani powiedziala ze do 14.05 bede mial wiadomosc...
z tym, ze zapomniala powiedziec ze bedzie likwidowany sklep i ... tu pojawia sie problem.
Strona Daniji juz nie dziala, telefony do innych punktow tez nie odpowiadaja, a do centrali nie moge znalezc..
nie mam zamiaru puscic im tego plazem, bo 260 zl dla mnie nie jest mala kwota...
Jak wpadniesz na jakis pomysl co z tym fantem zrobic, to prosze o kontakt.. na bank jest jeszcze wiele osob z tym problemem.
Pozdrawiam
Piotrek
Ufff..a jednak post nie pozostał bez odpowiedzi.
Sprawa jest na etapie weryfikacji przez UOKiK. Mają zbadac jaki status prawny firma posiada obecnie; czy jest to upadłość ( i zarzadcą jest syndyk), czy może firma została przejęta przez inną, wówczas łatwiej będzie rościc praw.
Gdy tylko otrzymam od nich jakies informacje - podzielę sie.
p.s. moje kosztowały 200 zł, ale też nie zamierzam im tego puścić płazem!
Napisano 19 maj 2010 - 07:39
Użytkownik ruiny_burzy dnia 18 maj 2010 - 21:01 napisał
Sprawa jest na etapie weryfikacji przez UOKiK. Mają zbadac jaki status prawny firma posiada obecnie; czy jest to upadłość ( i zarzadcą jest syndyk), czy może firma została przejęta przez inną, wówczas łatwiej będzie rościc praw.
Gdy tylko otrzymam od nich jakies informacje - podzielę sie.
p.s. moje kosztowały 200 zł, ale też nie zamierzam im tego puścić płazem!
Super
Bardzo mnie to cieszy, ze jest ktos kto sie tym konkretnie zajął. Szczerze mówiąc gdyby nie Ty to bym sie nie dowiedział o tej nieciekawej sytuacji...
Miejmy nadzieje, że wszystko się wyjaśni na naszą korzyść!!!
Czekam na informacje.
Jakby do mnie coś doszło, od razu dam znać.
Pozdrawiam
Napisano 19 maj 2010 - 14:51
Pora na... reklamę:
Kasia R.
Napisano 21 maj 2010 - 07:53
Udało mi się dodzwnić do Stowarzyszenia Konsumentów Polskich. Pani Radczyni Prawna poinformowała mnie,iż spółka ta w dalszym ciągu funckjonuje i jedyne co radzi to nadanie listem za potw.odbioru swych roszczeń.
Druga z możliwości to wejście na drogę sądową (o zgrozo)!
Wyślę im ten list..a co tam, jednak nie sądzę, by przejęli się jego treścią (o ile w ogóle odbiorą)
Napisano 22 maj 2010 - 10:01
Bo ja tez bym im wyslal cos takiego...moze podwojona moc zadziala
Mam nadzieje ze pojdzie to sprawnie - bo sadowa droga to masakra jakas jest... szkoda chyba zachodu...
Moj mail to : piowla@wp.pl
Bede wdzieczny
pozdrawiam
Użytkownik Piecdziesiat edytował ten post 22 maj 2010 - 10:08
Napisano 24 maj 2010 - 14:18
jestem w podobnej sytuacji i podobnie jak wy nie odpuszczę. Zareklamowałam buty 26.04.2010 w targówku, miałam je odberać 10.05.2010, tylko niestey nikt nie raczył mnie poinformować, czy można je odebrać. Próbowałam się skontaktowac ze sklepem,ale w żadnej galerii nikt nie odbierał telefonów, więc zaczęłam kontaktować się z centralami galerii, gdzie powiedziano mi o upadłości daniji. Dzwoniłam wszędzie i dowiedziałam się, że danija jest jeszcze czynna na bemowie. dzisiaj tam będe i dam wam znać jak posżło. Skoro jeszcze ten sklep funkcjonuje muszą powiedzieć co stało się z butami lub oddać piniądze.
pozdr
Napisano 24 maj 2010 - 18:04
Użytkownik elala dnia 24 maj 2010 - 14:18 napisał
jestem w podobnej sytuacji i podobnie jak wy nie odpuszczę. Zareklamowałam buty 26.04.2010 w targówku, miałam je odberać 10.05.2010, tylko niestey nikt nie raczył mnie poinformować, czy można je odebrać. Próbowałam się skontaktowac ze sklepem,ale w żadnej galerii nikt nie odbierał telefonów, więc zaczęłam kontaktować się z centralami galerii, gdzie powiedziano mi o upadłości daniji. Dzwoniłam wszędzie i dowiedziałam się, że danija jest jeszcze czynna na bemowie. dzisiaj tam będe i dam wam znać jak posżło. Skoro jeszcze ten sklep funkcjonuje muszą powiedzieć co stało się z butami lub oddać piniądze.
pozdr
Napisano 24 maj 2010 - 18:20
Galeria Handlowa Bemowo
Telefon:
(0-22) 569 72 90
Adres:
ul. Powstańców Śląskich 126,
01-466 Warszawa
zapytajcie czy w danym dniu danija jest otwarta, bo za tydzień po prostu moga się zwinąć, wyprzedają ostatnie sztuki.
pozdr.
Napisano 25 maj 2010 - 12:12
Odebrałam swoje buty i ja...
Wg opinii szewca - nie było możliwości ich naprawy... (blablabla)
Phi, kpiny. Gołym okiem widzę,że sama nawet moge je teraz zszyć!
Chceli oddać gotówkę, ja jednak z uwagi na szczególne upodobanie sobie kroju, koloru, materiału etc...wolałam formę zwrotu butów niż gotówki!
A naprawą fajnie się mój osiedlowy szewczyk:)
Dziękuję Elala raz jeszcze za informację.
Prawdą jest, żelada moment i tam ich już nie będzie (na sklepie pozostały pojedyńcze sztuki)
Pozdrawiam...i powodzenia życzę ew. pozostałym takim klientom.
Użytkownik ruiny_burzy edytował ten post 25 maj 2010 - 12:13
Napisano 25 maj 2010 - 15:34
Użytkownik ruiny_burzy dnia 25 maj 2010 - 12:12 napisał
Odebrałam swoje buty i ja...
Wg opinii szewca - nie było możliwości ich naprawy... (blablabla)
Phi, kpiny. Gołym okiem widzę,że sama nawet moge je teraz zszyć!
Chceli oddać gotówkę, ja jednak z uwagi na szczególne upodobanie sobie kroju, koloru, materiału etc...wolałam formę zwrotu butów niż gotówki!
A naprawą fajnie się mój osiedlowy szewczyk:)
Dziękuję Elala raz jeszcze za informację.
Prawdą jest, żelada moment i tam ich już nie będzie (na sklepie pozostały pojedyńcze sztuki)
Pozdrawiam...i powodzenia życzę ew. pozostałym takim klientom.
nie ma za co
Napisano 25 maj 2010 - 19:09
Nie zostawię tak tego. Zamierzam udać się do federacji Konsumenta. Nie wiem tylko gdzie mam wysłać opinię Federacji skoro nie będzie czynny żaden sklep. Prośba o informację czy macie w kwestii odwoływania się do UOKIK czy do Federacji Konsumenta jakieś doświadczenia. Czuję się oszukana, ale . Nie mam zamiaru tego tak zostawić- i dać im czuć się bezkarnymi...
Czekam na Wasze opinie...
Napisano 25 maj 2010 - 21:54
Ja rowniez dzis sie udalem i odebralem gotoweczke
Butow juz nie bylo... cieszy mnie to bardzo - bo to byly zimowe
Dzieki Wam wszystkim za informacje i pomoc !!!!
Pozdrawiam.
Oby juz takie cos nas nie spotkalo
Napisano 26 maj 2010 - 08:08
Użytkownik dotyk_jedwabiu dnia 25 maj 2010 - 19:09 napisał
Nie zostawię tak tego. Zamierzam udać się do federacji Konsumenta. Nie wiem tylko gdzie mam wysłać opinię Federacji skoro nie będzie czynny żaden sklep. Prośba o informację czy macie w kwestii odwoływania się do UOKIK czy do Federacji Konsumenta jakieś doświadczenia. Czuję się oszukana, ale . Nie mam zamiaru tego tak zostawić- i dać im czuć się bezkarnymi...
Czekam na Wasze opinie...
Moja jedyna styczność z UOKiK to kontakt telefoniczny. Tak otrzymałam nr tel. do SKP, ale i oni okazali się mało pomocni.
Jedyne co mi doradzili - to wysmarowanie pisma bezposednio do firmy z roszczeniami ( o czym pisałam wyżej).
Eh, przed Tobą droga przez męki chyba.
Zyczę powodzenia...
Kasia R.
Napisano 26 maj 2010 - 08:49
Użytkownik Piecdziesiat dnia 25 maj 2010 - 21:54 napisał
Ja rowniez dzis sie udalem i odebralem gotoweczke
Butow juz nie bylo... cieszy mnie to bardzo - bo to byly zimowe
Dzieki Wam wszystkim za informacje i pomoc !!!!
Pozdrawiam.
Oby juz takie cos nas nie spotkalo
Piecdziesiat, w jaki sposób udało Ci się odzyskać gotówkę?
Dodaj odpowiedź

Najpopularniejsze frazy z tematu
Najpopularniejsze frazy z forum
Ostatnie frazy z forum
- jak odnależć list polecony bez kompletnego numeru nadania
- jak zerwac umowe z upc
- jak płacić na allegro z inteligo
- czy placic pobieraczkowi
- tablica.pl forum
- studia zaoczne i utrzymanie się w dużym mieście
- wierszyki z okazi zdania prawo jazdy
- mpk lublin kary za brak biletu