Zainteresowani.pl - mikroblogowanie w całkiem odmienny sposób. Inspiracje każdego dnia...
Jak przytyć?
Rozpoczęty przez lupuse, 21 cze 2005 21:03
449 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 22 listopad 2010 - 14:20
no ale zależy na czym chcesz przytyć... jak na tłuszczu, to sprawa prosta - jest b. dużo mięs, ziemniaków, kasz, z sosami, popijaj wysokokalorycznymi napojami typu cola itp, nie żałuj sobie niczego... jak chcesz przytyć 'ładnie' to sprawa jest bardzo złożona, i nie da się ot tak doradzić ;]
Kasia R.
Napisano 08 luty 2011 - 14:34
Nie radzę wszystkich tego typu metod jak jeść tłusto, słodko itd. Możesz sobie tylko zaszkodzić. Niedowagę lepiej jednak uregulować u dietetyka. On określi ile powinnaś przytyć, jak to zrobić. Poczytaj tutaj http://medlinea.pl/, może dowiesz się jak wybrnąć z problemu.
Napisano 08 sierpień 2011 - 19:01
Sam byłem strasznie chudy. Przez całe gimnazjum i Lo i potem na studiach ważyłem równe 70kg. Po rzuceniu palenia przytyłem do 90+. Jeżeli chcesz przytyć to nie wystarczy tak jak mówią inni jeść tyle ile ci się podoba bo twój organizm na dzień dzisiejszy nie potrzebuje tyle jedzenia. Oblicz swoje zapotrzebowanie na kalorie i dodać np. 300 kcal do diet i obserwuj się. Możesz też stosować Gainera, albo BULK. Ale dobrze byłoby gdybyś zacząć też ćwiczyć jeżeli tego jeszcze nie robisz.
Kasia R.
Napisano 10 listopad 2011 - 19:50
Trzeba jeśc duzo węglowodanów
Napisano 27 luty 2012 - 17:25
Przybieranie w przypadku niektórych osób może być tak trudne jak dla niektórych zrzucanie wagi. Mam znajomą, która jest bardzo chuda, ale nie ważne ile i co zje, ona zawsze jest szczupła. Dopiero jak faktycznie zawitała do dietetyka i dostała odpowiednią dietę to zaczęła nabierać wagi, ale też bardzo powoli, delikatnie. W końcu w takiej sytuacji ważne jest aby nie robić tego gwałtownie (choć o to raczej trudno w takim wypadku...) ale też trzeba wiedzieć kiedy przestać
żeby się nie okazało, że jemy dalej i dalej i dalej ... i nagle okazuje się, że trzeba chudnąć
Czy Twojemu dziecku brakuje apetytu, nie przybiera na wadze i boli je brzuch? Przyczyną może być bakteria h. pylorii, zrób w domu test helicobacter antygen i sprawdź!
Kasia R.
Napisano 10 marzec 2012 - 19:49
Tylko w co chcesz przytyć? w tłuszcz? czy w mięśnie ?
Jak w mięśnie to siłownia i białko z węglowodanami, a
jak w tłuszcz- to zwiększ ilość węglowodanów. Makaron
biały, brązowy, ryż biały i brązowy. No i banany
co
dziennie po dwa trzy banany i w mig przytyjesz...
Tylko nie wiem czy rozsądnym rozwiązaniem jest tycie w tłuszcz...
Jak w mięśnie to siłownia i białko z węglowodanami, a
jak w tłuszcz- to zwiększ ilość węglowodanów. Makaron
biały, brązowy, ryż biały i brązowy. No i banany
dziennie po dwa trzy banany i w mig przytyjesz...
Tylko nie wiem czy rozsądnym rozwiązaniem jest tycie w tłuszcz...
Jeżeli szukasz sposobu jak zdobyć idealną sylwetkę, zajrzyj na dieta na mase. Dzięki profesjonalnie opracowanej diecie i treningowi, dopasowanemu pod względem stażu na siłowni zbudujesz nawet 1 cm mięśni w bicepsie na MIESIĄC!
Dodaj odpowiedź

Najpopularniejsze frazy z tematu
Najpopularniejsze frazy z forum
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych