Skocz do zawartości

Zainteresowani.pl - mikroblogowanie w całkiem odmienny sposób. Inspiracje każdego dnia...

- - - - -

gdzie najlepiej mieszkac w krakowie?

44 odpowiedzi w tym temacie

#1 studenciak77

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 1 postów

Napisano 13 maj 2010 - 12:37

od pazdziernika bede studiowal w krakowie i niedlugo zabueram sie za szukanie mieszkania. nie bardzo znam miasto wiec nie wiem gdzie najlepiej mieszkac. interesuje mnie raczej centralna czesc, ale nie znam dzielnic, nie wiem ktore z nich sa "nieciekawe" i warto ich unikac, a gdzie jest milo i spokojnie. aha! zalezy mi tez zeby nie bylo za glosno i za brudno..;/ czekam na opinie!

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

dentysta Gliwice

#2 gabryskaWAWA

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 1 postów

Napisano 21 maj 2010 - 12:22

hmm, jesli zalezy ci na tym,zeby nie bylo na glosno, a w centrum to ja bym sie zdecydowala na cos z dala od glowych ulic, typu aleje, karmelicka, itp... fajne sa tereny kolo dworca, ale tam tez sa nieraz stare strasznie bloki i ciemne uliczki.. tego nie polecam. ale moze okolice galerii krakowskiej? tam wybudowali te nowe bloki- takie bardzo ladne- no i bylo by nowe budownictwo w centrum,a to rzadkosc. albo cos na szlaku moze.;)

#3 er-zet

can you read my mind?

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2438 postów

Napisano 21 maj 2010 - 17:55

Wydaje mi się, że chodzi tu raczej o wynajem :P
Może kazimierz? Fajny klimat, w centrum, wszędzie blisko :)

#4 haarec

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 1 postów

Napisano 09 czerwiec 2010 - 12:46

to rzeczywiście zależy co lubisz. jak cgcesz mieć święty spokój i ciszę na naukę, to uciekaj z centrum. Wtedy będziesz miała problem z dojazdem do szkoły i tak dalej. ale za to cicho:) ale jeśli nie przeszkadza ci hałas, tłok w centrum, to jak najbardziej. jeśli twoich starych stać na kupno mieszkania, to wal do angel city przy szlaku - nie ma nigdzie w centrum krakowa równie fajnych mieszkań i lepszej lokalizacji. polecam. mam tam dwa pokoje, sam tam teraz nie mieszkam, ale pół roku tam spędziłem i było to bardzo fajne pół roku. Beziecznie, blisko i ładnie... A hałas, cóż to w końcu miasto ...

#5 krzysiek_go

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 78 postów

Napisano 24 czerwiec 2010 - 11:34

Ja mieszkam na Bieżanowie, to z dala od centrum ale naprawdę fajne ciche osiedle z zielenią. Co fajne blisko jest pętla tramwajowa i można bezpośrednio dojechać prawie w każde miejsce ;)

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#6 Snoop

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 155 postów

Napisano 24 czerwiec 2010 - 18:28

a gdzie masz uczelni wydział lub coś takiego to punkt wyjścia do takich rozważań
Dołączona grafika

#7 pis en lof

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 243 postów

Napisano 09 lipiec 2010 - 15:30

Zdecydowanie najprzyjemniej miszka się na kazimierzu. Blisko do rynku, do fajnych knajpek (np. Le Scandale), do Wisły blisko, do Wawelu, wszedzie :)
Nie pakuj się tylko w żaden Kurdwanów czy inne Wole Duchackie, bo to koniec świata :)
Kraków fajny, dobrze, że wybierasz to miasto :)

#8 Martynka:(

Wymiatacz

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 709 postów

Napisano 04 sierpień 2010 - 11:03

polecam czyzyny:)
"Happiness more or less it's just change in me..."

Moja galeria

#9 ania1234

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 6 postów

Napisano 20 wrzesień 2010 - 14:05

Hej, jeśli szukacie mieszkania lub pokoju do wynajęcia to zaglądnijcie na http://www.mieszkanie.pl Super serwis! A dodawanie własnych ogłoszeń jest darmowe

Pozdrawiam,
Ania

Załączona grafika: logo-kwadrat.JPG

#10 polinea

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 428 postów

Napisano 06 październik 2010 - 20:09

studiowanie w obcym mieście polega na tym, żeby cały czas było głośno ;) jeżeli chcesz mieszkać blisko centrum, ale nie lubisz hałasu to może na Podgórzu się rozejrzysz, ogólnie nieziemsko cicho jest na Ruczaju, ale to już są peryferie Krakowa

#11 CargO

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 271 postów

Napisano 24 listopad 2010 - 13:36

Najlepiej by było gdybyś znalazł mieszkanie niedaleko uczelni ale tam z tym jest kłopot z tego co widzę po znajomych a i ceny nie są zbyt korzystne. Jeśli chcesz tanio mieszkanie wynająć to polecam Nową Hutę (mieszkanie obok mnie wynajęły dwie dziewczyny i za dwa pokoje płacą 600zł +media). Co do mieszkania w Hucie pomimo panujących wszędzie opinii jest bardzo spokojnie, ja mieszkam tam już od ponad 7 lat i nie miałem żadnego przykrego incydentu.

#12 AsiaS

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 2 postów

Napisano 08 grudzień 2010 - 14:23

jesli chodzi o najlepsza lokalizacje polecam rowniez Ruczaj!

nowe mieszkania kraków

#13 elisella

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 29 postów

Napisano 23 grudzień 2010 - 10:19

Ja za swoich studenckich czasow mieszkalam w okolicach Borku Faleckiego. I bylam bardzo zadowolona. Mieszkania tam sa na pewno nieco tansze niz w samym centrum. Owszem trzeba sie nieco autobusem (jednym lub dwoma), ale to nie powinno stanowic zadnego problemu, bo akutobusy jezdza szybko i trasa mija w miare szybko - niestety wszytsko zalezy tez od korku na alejach (kolo Forum) i ewentualnie na Rondzie Matecznego.
Moja kolezanka mieszkala na Kurdwanowie i rowniez byla zadowolona, chociaz placila nieco wiecej za to mieszkanko niz ja... ;)

#14 pozytywista

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 6 postów

Napisano 08 styczeń 2011 - 10:01

Krowodrza Górka też jest ok :) dużo tramwajów, a do polecanego Ruczaju nie jedzie ani jeden i co rano są duże korki :(
lubię moje życie

#15 KilerCFC

Wymiatacz

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 617 postów

Napisano 09 luty 2011 - 09:33

Wyświetl postUżytkownik Martynka:( dnia 04 sierpień 2010 - 11:03 napisał

polecam czyzyny:)

Czyżyny? Oj chyba raczej nie. Chcesz by go okradli przy pierwszej lepszej okazji wieczorem w tunelu na rondzie czyżyńskim?
Dołączona grafika

#16 filiżanka

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 1 postów

Napisano 10 marzec 2011 - 22:02

Jesli chcesz kupic nie wynajac mieszkanie w centrum, to jedynie angel city. bo z rynku wtórnego sie nieoplaca. A z tego co wim to nie ma nigdzie w centrum nowych mieszkan na sprzedaz. Poza tym jest tam na prawde supe.

#17 P.R.W.R.S.

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 2 postów

Napisano 08 lipiec 2011 - 22:46

Jak najbardziej - Kazimierz :)

#18 fafrelka

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 33 postów

Napisano 28 lipiec 2011 - 10:55

Nie wiem dlaczego mam wrażenie, ze ktos tu nagania ludzi do tego angel city. Podejrzewam ze jak ktos idzie na studia to przede wszystkim muysli na poczatek o wynajeciu a nie bez zadnego obeznania w danym miescie od razu bedzie kupowal mieszkanie. Poza tym czy to nie w angel city przeciekaja dachy przez to ze na gorze sa ogrody??? Jesli myle budynki to z gory przepraszam.

#19 qarolka

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 74 postów

Napisano 09 sierpień 2011 - 12:31

najlepiej gdziś w śródmieściu bo wtedy będziesz miał wszędzie blisko i wszytsko połączenia z innymi dzielnicami przebiegają przez centrum także ja polecam zdecydowanie jakieś mieszkanie w centrum lub w jego niedalekim sąsiedztwie

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#20 Natalika

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 24 postów

Napisano 20 wrzesień 2011 - 12:44

mi się na przykład podoba Wola Duchacka, ale nie wiem co tam teraz budują ciekawego?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych