ABSOLUTNIE POTWIERDZAM ! ! !
OSZUŚCI, KRĘTACZE, NACIĄGACZE... BEZCZELNI.
Nie dość, że to oszuści to jeszcze bezczelnie kłamią na Allegro dając kontr-komentarze. Wycenili koszt listu priorytetowego 8.95 zł (Poczta podaje cenę - 3.60), a żądają po 4 zł za KAŻDĄ dodatkową sztukę. A chodziło o słuchawki po 3.99 zł/szt.
http://allegro.pl/sl...1413846765.html
UWAGA NA ICH STRONĘ SKLEPOWĄ http://www.hityztv.pl/contact.php to pułapka na zbyt łatwowiernych. Mają ponad 13 stron z komentarzami negatywnymi o podobnym profilu (jak wyżej).
Chronią się kryjąc prawdziwe (czyli dodatkowe) koszty przesyłek w cennikach pomimo podania na stronie aukcji ile kosztuje dana przesyłka).
Na wzmiankę o nadmiernych kosztach przesyłek odpowiadają, że trzeba było czytać cenniki przesyłek na ich stronie allegro. W wymianie maili (mam zachowane wszystkie maile od nich) kłamią i kręcą.
Użytkownik igorelectronics dnia 27 sierpień 2010 - 13:31 napisał
Uwaga na sprzedawcę który sprzedaje na allegro pod nickiem: kusko_allegro.
Zakupiłem u tego sprzedawcy kilka drobnych rzeczy. Sprzedawca kazał sobie zapłacić ponad 30zł za przesyłkę przy wartości zakupionych przedmiotów na kwotę około 15zł. Wszystko by było OK gdy by na paczka nie była wysłana dopiero 2 tygodnie po wykonaniu przelewu listem ZWYKŁYM POLECONYM za 4,5zł !!! A to dopiero początek moich problemów. Po otwarciu przesyłki wszystkie przedmioty były zupełnie inne niż na załączonych zdjęciach i podanych danych technicznych w aukcji - ale pal licho machłem na to ręką. Sprzedawcy wystawiłem komentarze neutralne. Sprzedawca w odwecie dał mi komentarze negatywne !!! Próbowałem dodzwonić się do niego prubując po ludzku załatwić całą tą sprawę i dojść do jakiegoś porozumienia. Na początku sprzedawca wogóle nie odbierał telefonów, po jakimś tygodniu któregoś dnia raczył w końcu odebrać i przy próbie w sposób kulturalny załatwieniu tej sprawy zostałem wyzwany niecenzuralnymi zwrotami - naprawdę nigdy z podobnym chamstwem się jeszcze w życiu nie spotkałem.
Podsumowując:
- Sprzedawca jest ordynarny, każda próba załatwienia czegoś z nim przez telefon kończy się wyzwiskami pod adresem kupującego,
- Sprzedawca mocno i celowo zawyża koszty wysyłki w celu osiągnięcia dodatkowego zysku,
- Sprzedawane przez tego sprzedawcę przedmioty róźnią się od opisanych na aukcjach, często kiepskiej jakości,
- Kontakt mailowy i telefoniczny ze sprzedawcą jest prawie niemożliwy,
- Paczki są wysyłane z dużym opóźnieniem
- Sprzedawca nie potrafi przyznać się po męsku do swojej winy, na komentarze neutralne ze strony kupujących odwdzięcza się negatywami.
Dane sprzedawcy oszusta:
KUSKO S.C.
Rydygiera 8
01-793 Warszawa
+48790486826
kusko_allegro@wp.pl