Skocz do zawartości

Zainteresowani.pl - mikroblogowanie w całkiem odmienny sposób. Inspiracje każdego dnia...

* * * * * 1 głosy

Oszuści z Allegro KasiaMarek1987

15 odpowiedzi w tym temacie

#1 smoko_2005

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 2 postów

Napisano 05 maj 2010 - 21:06

Witam jestem założycielem tematu i jednocześnie jednym z oszukanych przez użytkownika KasiaMarek1987 założyłem to forum z myślą o samych oszukanych... Myślę, że będzie to najlepszy sposób na komunikowanie się...

Wyświetl postUżytkownik smoko_2005 dnia 05 maj 2010 - 21:03 napisał

Witam jestem założycielem tematu i jednocześnie jednym z oszukanych przez użytkownika KasiaMarek1987 założyłem to forum z myślą o samych oszukanych... Myślę, że będzie to najlepszy sposób na komunikowanie się...
ciekawa strona która ma wiele informacji na temat oszustw
http://www.smoldzino...kasiamarek1987/

Wyświetl postUżytkownik smoko_2005 dnia 05 maj 2010 - 21:04 napisał

ciekawa strona która ma wiele informacji na temat oszustw
http://www.smoldzino...kasiamarek1987/
Czekam na wypowiedzi i pomysły dotyczące tej sprawy

cos dziwne to forum, niby najwieksze w polsce...

cos dziwne to forum, niby najwieksze w polsce...

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

dentysta Gliwice

#2 smoko_2005

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 2 postów

Napisano 05 maj 2010 - 21:14

UWAGA proszę zgłaszać wnioski na policję maX do 30 dni od daty zakończenia aukcji... jeśli ktoś zgłosi pozniej, może dostac odmowe przyjecia wniosku

#3 sven991

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 1 postów

Napisano 16 maj 2010 - 20:33

ta pani jest złodzieiem mi juz 30dni od wpłacenia pienidzy i nic

#4 LubaxD

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 26 postów

Napisano 05 lipiec 2010 - 16:45

Taaaa . Zaależy ile zapłaciliście . Ja kupiłem komórkę za 2000zł . :grymasi: ;(
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

Użytkownik vito corleone edytował ten post 21 luty 2011 - 14:34

Jestem Szczery wiesz te uczucie tremy
Boże zrób coś nie mówie o Ojczyżnie
tylko o tym co czeka mnie jutro
Za tydzień , za miesiąc ,za rok zbędny optymizm
chce być dziecinny sycić wzrok kolorami
liczyć krok chodnikami idąc co dnia być nieświadomy jak to wygląda ;/

Dołączona grafika

#5 duchpdg

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 27 postów

Napisano 29 lipiec 2010 - 20:21

dla wszystkich nie kumatych jak wiadomo taką osobę da się znaleść wystarczy przejść sie na psy i złożyć zawiadomienie po nr konta bankowego da sie ustalic właściciela konta (troche to trwa)

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#6 Wloocibor

Słowianin

• SuperMod
  • 6588 postów

Napisano 10 sierpień 2010 - 22:00

Wyświetl postUżytkownik smoko_2005 dnia 05 maj 2010 - 21:14 napisał

UWAGA proszę zgłaszać wnioski na policję maX do 30 dni od daty zakończenia aukcji... jeśli ktoś zgłosi pozniej, może dostac odmowe przyjecia wniosku

Nie ma takiego ograniczenia. Kolega (w sumie ja byłem w to zamieszany, bo z mojego konta były kupiony telefon) zgłaszał oszustwo po ok. 40 dniach.

Wyświetl postUżytkownik duchpdg dnia 29 lipiec 2010 - 20:21 napisał

dla wszystkich nie kumatych jak wiadomo taką osobę da się znaleść wystarczy przejść sie na psy i złożyć zawiadomienie po nr konta bankowego da sie ustalic właściciela konta (troche to trwa)

Tylko, że nie zawsze taka osoba jeszcze jest w Polsce, albo pod adresem zameldowania :/

Pora na... reklamę:

#7 Człowiek mag

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 20 postów

Napisano 25 sierpień 2010 - 17:03

warto zainteresować także Rzecznika Praw Konsumentów za darmo to załatwiają i są nawet skuteczni - policja oczywiście przy większych kwotach tez jest wskazana .

#8 kapyk

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 1 postów

Napisano 26 sierpień 2010 - 16:48

Dane Sprzedającego PaulinaTorniewska (18):

CENZURA
nie kupowac u tego allegrowicza...........oszust, złodziej,kontakt polega jedynie na tym, że po odebraniu słyszy się że ONA TOWARU NIE MA, BO NIC NIE WYSTAWIAŁA....http://allegro.pl/show_item.php?item=1155292994 ALE PIENIĘDZY TEŻ NIE ODDA!!!!!

Edit by Wloo: Sorry, musiałem usunąć dane, gdyby był to totalny oszust to można by to jeszcze zrozumieć, ale ona ma nawet 100% pozytywów.

Użytkownik Wloocibor edytował ten post 30 sierpień 2010 - 12:53

#9 igorelectronics

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 1 postów

Napisano 27 sierpień 2010 - 13:31

Uwaga na sprzedawcę który sprzedaje na allegro pod nickiem: kusko_allegro.
Zakupiłem u tego sprzedawcy kilka drobnych rzeczy. Sprzedawca kazał sobie zapłacić ponad 30zł za przesyłkę przy wartości zakupionych przedmiotów na kwotę około 15zł. Wszystko by było OK gdy by na paczka nie była wysłana dopiero 2 tygodnie po wykonaniu przelewu listem ZWYKŁYM POLECONYM za 4,5zł !!! A to dopiero początek moich problemów. Po otwarciu przesyłki wszystkie przedmioty były zupełnie inne niż na załączonych zdjęciach i podanych danych technicznych w aukcji - ale pal licho machłem na to ręką. Sprzedawcy wystawiłem komentarze neutralne. Sprzedawca w odwecie dał mi komentarze negatywne !!! Próbowałem dodzwonić się do niego prubując po ludzku załatwić całą tą sprawę i dojść do jakiegoś porozumienia. Na początku sprzedawca wogóle nie odbierał telefonów, po jakimś tygodniu któregoś dnia raczył w końcu odebrać i przy próbie w sposób kulturalny załatwieniu tej sprawy zostałem wyzwany niecenzuralnymi zwrotami - naprawdę nigdy z podobnym chamstwem się jeszcze w życiu nie spotkałem.
Podsumowując:
- Sprzedawca jest ordynarny, każda próba załatwienia czegoś z nim przez telefon kończy się wyzwiskami pod adresem kupującego,
- Sprzedawca mocno i celowo zawyża koszty wysyłki w celu osiągnięcia dodatkowego zysku,
- Sprzedawane przez tego sprzedawcę przedmioty róźnią się od opisanych na aukcjach, często kiepskiej jakości,
- Kontakt mailowy i telefoniczny ze sprzedawcą jest prawie niemożliwy,
- Paczki są wysyłane z dużym opóźnieniem
- Sprzedawca nie potrafi przyznać się po męsku do swojej winy, na komentarze neutralne ze strony kupujących odwdzięcza się negatywami.

Dane sprzedawcy oszusta:
KUSKO S.C.
Rydygiera 8
01-793 Warszawa
+48790486826
kusko_allegro@wp.pl

#10 Człowiek mag

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 20 postów

Napisano 28 sierpień 2010 - 20:34

coś czuje że będzie wysyp tego typu apeli o nieuczciwych sprzedawcach , a ja rok temu handlowałem na all.g.o i ilość nieuczciwych kupujących jest też zastraszająca , kupują nie płacą a ja czekam i towar przetrzymuję bo może jednak się odezwą - w ogóle to portal słabo reaguje na tego typu incydenty .

#11 aDalbertus99

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 1 postów

Napisano 14 luty 2011 - 13:56

ABSOLUTNIE POTWIERDZAM ! ! !
OSZUŚCI, KRĘTACZE, NACIĄGACZE... BEZCZELNI.

Nie dość, że to oszuści to jeszcze bezczelnie kłamią na Allegro dając kontr-komentarze. Wycenili koszt listu priorytetowego 8.95 zł (Poczta podaje cenę - 3.60), a żądają po 4 zł za KAŻDĄ dodatkową sztukę. A chodziło o słuchawki po 3.99 zł/szt.
http://allegro.pl/sl...1413846765.html

UWAGA NA ICH STRONĘ SKLEPOWĄ http://www.hityztv.pl/contact.php to pułapka na zbyt łatwowiernych. Mają ponad 13 stron z komentarzami negatywnymi o podobnym profilu (jak wyżej).

Chronią się kryjąc prawdziwe (czyli dodatkowe) koszty przesyłek w cennikach pomimo podania na stronie aukcji ile kosztuje dana przesyłka).
Na wzmiankę o nadmiernych kosztach przesyłek odpowiadają, że trzeba było czytać cenniki przesyłek na ich stronie allegro. W wymianie maili (mam zachowane wszystkie maile od nich) kłamią i kręcą.

Wyświetl postUżytkownik igorelectronics dnia 27 sierpień 2010 - 13:31 napisał

Uwaga na sprzedawcę który sprzedaje na allegro pod nickiem: kusko_allegro.
Zakupiłem u tego sprzedawcy kilka drobnych rzeczy. Sprzedawca kazał sobie zapłacić ponad 30zł za przesyłkę przy wartości zakupionych przedmiotów na kwotę około 15zł. Wszystko by było OK gdy by na paczka nie była wysłana dopiero 2 tygodnie po wykonaniu przelewu listem ZWYKŁYM POLECONYM za 4,5zł !!! A to dopiero początek moich problemów. Po otwarciu przesyłki wszystkie przedmioty były zupełnie inne niż na załączonych zdjęciach i podanych danych technicznych w aukcji - ale pal licho machłem na to ręką. Sprzedawcy wystawiłem komentarze neutralne. Sprzedawca w odwecie dał mi komentarze negatywne !!! Próbowałem dodzwonić się do niego prubując po ludzku załatwić całą tą sprawę i dojść do jakiegoś porozumienia. Na początku sprzedawca wogóle nie odbierał telefonów, po jakimś tygodniu któregoś dnia raczył w końcu odebrać i przy próbie w sposób kulturalny załatwieniu tej sprawy zostałem wyzwany niecenzuralnymi zwrotami - naprawdę nigdy z podobnym chamstwem się jeszcze w życiu nie spotkałem.
Podsumowując:
- Sprzedawca jest ordynarny, każda próba załatwienia czegoś z nim przez telefon kończy się wyzwiskami pod adresem kupującego,
- Sprzedawca mocno i celowo zawyża koszty wysyłki w celu osiągnięcia dodatkowego zysku,
- Sprzedawane przez tego sprzedawcę przedmioty róźnią się od opisanych na aukcjach, często kiepskiej jakości,
- Kontakt mailowy i telefoniczny ze sprzedawcą jest prawie niemożliwy,
- Paczki są wysyłane z dużym opóźnieniem
- Sprzedawca nie potrafi przyznać się po męsku do swojej winy, na komentarze neutralne ze strony kupujących odwdzięcza się negatywami.

Dane sprzedawcy oszusta:
KUSKO S.C.
Rydygiera 8
01-793 Warszawa
+48790486826
kusko_allegro@wp.pl

#12 m@rkus

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 20 postów

Napisano 19 luty 2011 - 12:41

Jeżeli sprzedawca zawyża koszty przesyłki proszę zwrócić uwagę czy te koszty są wyszczególnione na paragonie. Jeżeli ich nie lub nie dostaliśmy paragonu możemy sprawę zgłosić do urzędu skarbowego.

Użytkownik m@rkus edytował ten post 19 luty 2011 - 12:42

#13 gutrix

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 1 postów

Napisano 19 lipiec 2011 - 16:45

Potwierdzam
Uwaga na tych oszustów
KUSKO S.C.
Rydygiera 8
01-793 Warszawa
+48793444409
capdevillaallegro@wp.pl

mają kilka kont na allegro, oczywiście Allegro umywa rece.
Dostali kase (80zł, ale zawsze) a towaru brak.

Wyświetl postUżytkownik aDalbertus99 dnia 14 luty 2011 - 13:56 napisał

ABSOLUTNIE POTWIERDZAM ! ! !
OSZUŚCI, KRĘTACZE, NACIĄGACZE... BEZCZELNI.

Nie dość, że to oszuści to jeszcze bezczelnie kłamią na Allegro dając kontr-komentarze. Wycenili koszt listu priorytetowego 8.95 zł (Poczta podaje cenę - 3.60), a żądają po 4 zł za KAŻDĄ dodatkową sztukę. A chodziło o słuchawki po 3.99 zł/szt.
http://allegro.pl/sl...1413846765.html

UWAGA NA ICH STRONĘ SKLEPOWĄ http://www.hityztv.pl/contact.php to pułapka na zbyt łatwowiernych. Mają ponad 13 stron z komentarzami negatywnymi o podobnym profilu (jak wyżej).

Chronią się kryjąc prawdziwe (czyli dodatkowe) koszty przesyłek w cennikach pomimo podania na stronie aukcji ile kosztuje dana przesyłka).
Na wzmiankę o nadmiernych kosztach przesyłek odpowiadają, że trzeba było czytać cenniki przesyłek na ich stronie allegro. W wymianie maili (mam zachowane wszystkie maile od nich) kłamią i kręcą.

#14 Zdankiewicz

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 1 postów

Napisano 18 październik 2011 - 20:49

<p>Witam, zamierzam rozpocząć postępowanie karne przeciwko firmie KUSKO. Szukam osób chętnych do podpisania się pod zbiorowym pozwem. Okazuje się, że jest nas oszukanych dużo. Im więcej zgłoszeń, tym większe prawdopodobieństwo, że pozew odniesie skutek. Piszcie sms lub dzwońcie : 697 88 29 06. Niech naciągacze na drobne kwoty przestaną być bezkarni.</p>

#15 leleszek

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 3 postów

Napisano 21 styczeń 2012 - 23:05

Użytkownik Allegro ANDROKO1. W bezczelny sposób wyłudza pieniądze. Sprzedałem Panu telefon, po miesiącu okazał się zepsuty. Najpierw próbował naprawiać na własną rękę, ale zdecydował się na zwrot towaru. Oczywiście jak Bóg kazał obiecałem mu zwrot za telefon + koszt przesyłki zwrotnej. A klient za to straszy mnie policją, że za mało mu, że jego dziecko płacze i że mam mu zwrócić za przesyłkę do niego za telefon i przesyłkę zwrotną.

Użytkownik leleszek edytował ten post 21 styczeń 2012 - 23:08

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#16 ciociaboo

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 1 postów

Napisano 29 marzec 2012 - 17:44

Odradzam robienia zakupów u:
Karolina Wiśniewska
Akacjowa 7c/4
72-100 Goleniów
zachodniopomorskie

Bezczelna oszustka, która wystawiła przedmiot, który wylicytowałam, ale nie dotarł. Na telefony i mejle nie odpowiada.

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych