Skocz do zawartości

Zainteresowani.pl - mikroblogowanie w całkiem odmienny sposób. Inspiracje każdego dnia...

* * * * * 3 głosy

F-News nr 7

69 odpowiedzi w tym temacie

#1 Bishop986

King of Mars

• Redaktor
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 8588 postów

Napisano 30 kwiecień 2010 - 13:04

http://www.plikos.pl...a_2010.pdf.html

Użytkownik Bishop986 edytował ten post 30 kwiecień 2010 - 13:39

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

dentysta Gliwice

#2 Bishop986

King of Mars

• Redaktor
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 8588 postów

Napisano 30 kwiecień 2010 - 13:11

Nie wiem dlaczego znowu ucięło mi kawałek grafiki z okładki przy konwersji do pdf'a. Muszę to później rozgryźć. Tymczasem nie mam na to czasu po prostu.

#3 bati999

Radziecki Snajper Rasy Byk Pochłonięty Przez Piekło

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2052 postów

Napisano 30 kwiecień 2010 - 17:59

Sweet :) Jest dobrze, lepiej niż w poprzednim.

#4 Caleb

Uzależniony

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 8218 postów

Napisano 30 kwiecień 2010 - 18:03

Okładka faktycznie skiepszczona. W dodatku jest napisane "rumowisko", co odstrasza potencjalnego czytelnika już z miejsca.
Generalnie numer kwietniowy mi się podobał. Widać postępy. Szata graficzna jest przejrzysta, choć czasem zdarzyły się rozwiązania lekko rażące me oczęta. Na przykład uciekające z kolumn obrazki. Artykuły przeczytałem prawie wszystkie. Najbardziej podobał mi się tekst o punku (choć osobiście wolę zagraniczny niż rodzimy) i felieton. Natomiast za liczbę literówek w recenzji Mutiny Within, Lagger powinien dostać chłostę. Reszta jego twórczości była zjadliwa, ale początek recki czytało się cierpiąc na ortograficzny ból. Z detali, dobrym pomysłem są podpisy pod obrazkami. Mała rzecz, a cieszy.

Bishop, nie lepiej było to już wydać jako numer majowy?

Użytkownik Caleb edytował ten post 30 kwiecień 2010 - 18:05

#5 Bishop986

King of Mars

• Redaktor
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 8588 postów

Napisano 30 kwiecień 2010 - 18:05

właśnie nie wiem skąd się to k*rwa bierze. Zawsze przy konwersji szlag trafi tę okładkę ;) Poza tym mnie "rumowisko" by w jakiś dziwny sposób intrygowało :P

miał to być numer za kwiecień więc jest za kwiecień
Natomiast co do majowego to musi zajść trochę zmian, które obgadamy po weekendzie, ale już teraz myślcie o czym pisać.

Użytkownik Bishop986 edytował ten post 30 kwiecień 2010 - 18:08

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#6 LaggeR

OpenMinded Metalhead

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 1915 postów

Napisano 30 kwiecień 2010 - 20:20

Wyświetl postUżytkownik Caleb dnia 30 kwiecień 2010 - 18:03 napisał

Okładka faktycznie skiepszczona. W dodatku jest napisane "rumowisko", co odstrasza potencjalnego czytelnika już z miejsca.
Generalnie numer kwietniowy mi się podobał. Widać postępy. Szata graficzna jest przejrzysta, choć czasem zdarzyły się rozwiązania lekko rażące me oczęta. Na przykład uciekające z kolumn obrazki. Artykuły przeczytałem prawie wszystkie. Najbardziej podobał mi się tekst o punku (choć osobiście wolę zagraniczny niż rodzimy) i felieton. Natomiast za liczbę literówek w recenzji Mutiny Within, Lagger powinien dostać chłostę. Reszta jego twórczości była zjadliwa, ale początek recki czytało się cierpiąc na ortograficzny ból. Z detali, dobrym pomysłem są podpisy pod obrazkami. Mała rzecz, a cieszy.

Bishop, nie lepiej było to już wydać jako numer majowy?

przyznaje się bo bylo to wszystko troche na szybkości z powodu nowego projektu w pracy, brak czasu itp. itd.
chlosta tylko czym kablem od żelazka czy kijem?
Dołączona grafika

#7 Caleb

Uzależniony

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 8218 postów

Napisano 30 kwiecień 2010 - 20:40

Powiem tak. Unikaj ciemnych uliczek. W jednej z nich możesz kiedyś natknąć się na postać, która wyszepcze: to za brak o z kreską, draniu.

#8 Bishop986

King of Mars

• Redaktor
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 8588 postów

Napisano 30 kwiecień 2010 - 23:31

I tradycyjnie proszę o reklamę w sygnaturach.

#9 El Pablo

Tyran Okrucieństwa

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2982 postów

Napisano 01 maj 2010 - 18:54

Wyszło bardziej przejrzyście. Ale moim zdaniem nowy tekst powinien zaczynać sie od nowej strony.
- tak patrząc po ilosci ściągnietych plików to wychodzi na to ze robimy to tylko dla siebie. Albo ludzie nie chcą tego czytać albo szwankuje reklama. Przydałby sie jakiś baner w dobrze widocznym miejscu plus moze podwieszony temat w kazdym dziale z linkiem do nowego numeru. Teraz to wygląda na czystą partyzantkę.
- przydała by sie jakaś ranga redaktora, mógłbym na nią wyrywać laski :sexy: plus jakieś zamknięte subforum dla redakcji w celu omawiania treści i wyglądu kolejnego numeru.
- bardzo chetnie widziałbym więcej osób które pisałyby na najróżniejsze tematy, nawet dorywczo. Ja sam nie wiem o czym będe pisał w następnym numerze.
- robimy to społecznie więc moje propozycje chyba nie sa zbyt natarczywe.
"Podaj mi dłoń, płynie w nas krew tych samych przodków, ratuj ten Kraj, bo o Twoje i moje życie tu toczy się gra"
Dołączona grafika

"(...)Dla tej polityki oddam resztę swego życia i gotów jestem oddać życie zaraz, jeśli będzie tego potrzeba. Jeśli zaś dla tej polityki nie znajdę poparcia u Was i w kraju-usuwam się z czynnej polityki i poświęcę się pracy nad tym, żeby z przyszłych pokoleń lepsi od nas politycy wyrośli. Może być, że Polska jest skazana na to, żeby nią kierowali pajace, zacietrzewieni parafianie, krótkowidze i ... zdrajcy(...)"
Roman Dmowski

Lista forumowych buraków: Herbatniczek.

#10 Bishop986

King of Mars

• Redaktor
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 8588 postów

Napisano 01 maj 2010 - 19:24

oczywiście, że nie a o części twoich pomysłów myślę już od dawna...

#11 Caleb

Uzależniony

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 8218 postów

Napisano 01 maj 2010 - 21:14

Wyświetl postUżytkownik El Pablo dnia 01 maj 2010 - 18:54 napisał

- przydała by sie jakaś ranga redaktora, mógłbym na nią wyrywać laski :sexy: plus jakieś zamknięte subforum dla redakcji w celu omawiania treści i wyglądu kolejnego numeru.
Gdy byłem naczelnym gadałem w podobnej gestii z Angelem. Co do rangi to już mieliśmy ustalone, ale dałem sobie spokój z prowadzeniem Ef Niusa, więc pomysł automytcznie upadł. Tak czy inaczej można do admina jeszcze raz zagadać. Subforum nie jest potrzebne, gdyż piszemy tylko w kilka osób, zatem wszelkie problemy rozwiązujemy w tym dziale. Reklama zaś to sprawa priorytetowa.

#12 Bishop986

King of Mars

• Redaktor
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 8588 postów

Napisano 01 maj 2010 - 21:53

reklamą się zająłem tzn. napisałem priva do angel'a

natomiast ranga to kwestia moze i ważna, ale nie najważniejsza w tym momencie

Zaś przyszłość gazetki stoi pod znakiem zapytania. Jeśli ilość osob ją czytających będzie nadal tak mała to raczej wątpię abyśmy podejmowali robienie nr. 8.

#13 LaggeR

OpenMinded Metalhead

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 1915 postów

Napisano 02 maj 2010 - 10:47

Ja sądzę że powqinniśmy znaleźć kogoś od grafiki który zrobiłby nam fajny banerek do sygnaturki, do tego przyklejony temat do każdego forum obok FAQ które jest każdym subforum. Wkońcu chcemy rozreklamować forumowisko tylko poprtostu nikt o nas nie wie
Dołączona grafika

#14 Wloocibor

Słowianin

• SuperMod
  • 6588 postów

Napisano 02 maj 2010 - 11:57

Pobrałem, przeczytałem, tudzież parę artów tylko przeglądnąłem i tym razem nic nie zarzucę szacie graficznej FNewsa, pomijając te kilka drobnych błędów w grafice to była całkiem dobra. Co prawda, można było niektóre teksty lepiej ustawić, żeby nie było końcówki (np. wywiadu) na drugiej stronie, ale to takie szczegóły. A również niektóre artykuły dawać bez kolumn, a niektóre w kolumnach, ale to już takie moje gusty i guściki :D
Obecny układ stron jest bardzo dobry, wygląda wszystko elegancko, więc z powodzeniem myślę, że możecie go stosować w przyszłych numerach, zmieniając tylko kolory :)

Ogólnie, artykuły które przeczytałem, były bardzo dobre, ale czy jednak nie za długie? 1-2 strony jeszcze się dobrze czyta, przy kolejnych już ciężej.
Najbardziej spodobał mi się artykuł Bishopa o podróżach, dobrze i ciekawie napisany.

Pora na... reklamę:

#15 a3z4

Aczteri

• Redaktor
  • PipPipPipPip
  • 1129 postów

Napisano 02 maj 2010 - 11:57

Przepraszam że się tak wpycham, ale mógłbym zrobić jakiś banner. Np.
Dołączona grafika

[URL=http://www.plikos.pl/14u7/F-News_nr_07_z_kwietnia_2010.pdf.html][IMG]http://img576.imageshack.us/img576/5725/bannerforumowisko.jpg[/IMG][/URL]

i jeszcze userbar:

Dołączona grafika

[URL=http://www.plikos.pl/14u7/F-News_nr_07_z_kwietnia_2010.pdf.html][IMG]http://img245.imageshack.us/img245/5974/userw.jpg[/IMG][/URL]

Użytkownik a3z4 edytował ten post 02 maj 2010 - 15:53

Dołączona grafika
       Subnij, przytul, polub.

Dołączona grafika

#16 Bishop986

King of Mars

• Redaktor
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 8588 postów

Napisano 02 maj 2010 - 12:14

dzięki za baner

wszelkie tego typu rzeczy się przydadzą.

Jeśli Włocibor jeszcze coś dośle to będziemy mieli już niezły zestaw marketingowy.

Pisałem do angel'a w sprawie podwieszenia tematu reklamowego, ale czekam jeszcze na odpowiedź.

Podejmę też dyskusję z tymi rangami bo to w sumie też forma promocji gazetki. Z tym że tak jak już pisałem - dla mnie to sprawa drugoplanowa więc najpierw tematy reklamowe później ewentualnie ranga.

#17 Bishop986

King of Mars

• Redaktor
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 8588 postów

Napisano 02 maj 2010 - 14:12

Podbiję.

@Redakcja i Czytelnicy - wklejać usebara do sygnatur! :D

Użytkownik Bishop986 edytował ten post 02 maj 2010 - 14:12

#18 Wloocibor

Słowianin

• SuperMod
  • 6588 postów

Napisano 02 maj 2010 - 19:02

Ja wykombinowałem takie coś:

Dołączona grafika

[URL=http://www.plikos.pl/14u7/F-News_nr_07_z_kwietnia_2010.pdf.html][IMG]http://img697.imageshack.us/img697/4597/fnews7.png[/IMG][/URL]

Pora na... reklamę:

#19 Bishop986

King of Mars

• Redaktor
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 8588 postów

Napisano 02 maj 2010 - 20:58

najs :D

Ja zrobiłem małą kampanię pt. "powiadom znajomych" i widzę, że liczba pobrań podbiła znacznie. Czekam więc na wiadomość od admina i zobaczymy.

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#20 Wloocibor

Słowianin

• SuperMod
  • 6588 postów

Napisano 02 maj 2010 - 21:31

Bishop wcześniej to ja nawet nie zauważyłem, że jest już nr 7, dopiero jak rzuciła mi się w oczy sygnaturka jednego z redaktorów :]

Pora na... reklamę:

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych