Użytkownik Bishop986 edytował ten post 30 kwiecień 2010 - 13:39
F-News nr 7
Kasia R.
Napisano 30 kwiecień 2010 - 13:11
Napisano 30 kwiecień 2010 - 17:59
Napisano 30 kwiecień 2010 - 18:03
Generalnie numer kwietniowy mi się podobał. Widać postępy. Szata graficzna jest przejrzysta, choć czasem zdarzyły się rozwiązania lekko rażące me oczęta. Na przykład uciekające z kolumn obrazki. Artykuły przeczytałem prawie wszystkie. Najbardziej podobał mi się tekst o punku (choć osobiście wolę zagraniczny niż rodzimy) i felieton. Natomiast za liczbę literówek w recenzji Mutiny Within, Lagger powinien dostać chłostę. Reszta jego twórczości była zjadliwa, ale początek recki czytało się cierpiąc na ortograficzny ból. Z detali, dobrym pomysłem są podpisy pod obrazkami. Mała rzecz, a cieszy.
Bishop, nie lepiej było to już wydać jako numer majowy?
Użytkownik Caleb edytował ten post 30 kwiecień 2010 - 18:05
Napisano 30 kwiecień 2010 - 18:05
miał to być numer za kwiecień więc jest za kwiecień
Natomiast co do majowego to musi zajść trochę zmian, które obgadamy po weekendzie, ale już teraz myślcie o czym pisać.
Użytkownik Bishop986 edytował ten post 30 kwiecień 2010 - 18:08
Kasia R.
Napisano 30 kwiecień 2010 - 20:20
Użytkownik Caleb dnia 30 kwiecień 2010 - 18:03 napisał
Generalnie numer kwietniowy mi się podobał. Widać postępy. Szata graficzna jest przejrzysta, choć czasem zdarzyły się rozwiązania lekko rażące me oczęta. Na przykład uciekające z kolumn obrazki. Artykuły przeczytałem prawie wszystkie. Najbardziej podobał mi się tekst o punku (choć osobiście wolę zagraniczny niż rodzimy) i felieton. Natomiast za liczbę literówek w recenzji Mutiny Within, Lagger powinien dostać chłostę. Reszta jego twórczości była zjadliwa, ale początek recki czytało się cierpiąc na ortograficzny ból. Z detali, dobrym pomysłem są podpisy pod obrazkami. Mała rzecz, a cieszy.
Bishop, nie lepiej było to już wydać jako numer majowy?
przyznaje się bo bylo to wszystko troche na szybkości z powodu nowego projektu w pracy, brak czasu itp. itd.
chlosta tylko czym kablem od żelazka czy kijem?
Napisano 30 kwiecień 2010 - 20:40
Napisano 01 maj 2010 - 18:54
- tak patrząc po ilosci ściągnietych plików to wychodzi na to ze robimy to tylko dla siebie. Albo ludzie nie chcą tego czytać albo szwankuje reklama. Przydałby sie jakiś baner w dobrze widocznym miejscu plus moze podwieszony temat w kazdym dziale z linkiem do nowego numeru. Teraz to wygląda na czystą partyzantkę.
- przydała by sie jakaś ranga redaktora, mógłbym na nią wyrywać laski
- bardzo chetnie widziałbym więcej osób które pisałyby na najróżniejsze tematy, nawet dorywczo. Ja sam nie wiem o czym będe pisał w następnym numerze.
- robimy to społecznie więc moje propozycje chyba nie sa zbyt natarczywe.

"(...)Dla tej polityki oddam resztę swego życia i gotów jestem oddać życie zaraz, jeśli będzie tego potrzeba. Jeśli zaś dla tej polityki nie znajdę poparcia u Was i w kraju-usuwam się z czynnej polityki i poświęcę się pracy nad tym, żeby z przyszłych pokoleń lepsi od nas politycy wyrośli. Może być, że Polska jest skazana na to, żeby nią kierowali pajace, zacietrzewieni parafianie, krótkowidze i ... zdrajcy(...)"
Roman Dmowski
Lista forumowych buraków: Herbatniczek.
Napisano 01 maj 2010 - 19:24
Napisano 01 maj 2010 - 21:14
Użytkownik El Pablo dnia 01 maj 2010 - 18:54 napisał
Napisano 01 maj 2010 - 21:53
natomiast ranga to kwestia moze i ważna, ale nie najważniejsza w tym momencie
Zaś przyszłość gazetki stoi pod znakiem zapytania. Jeśli ilość osob ją czytających będzie nadal tak mała to raczej wątpię abyśmy podejmowali robienie nr. 8.
Napisano 02 maj 2010 - 11:57
Obecny układ stron jest bardzo dobry, wygląda wszystko elegancko, więc z powodzeniem myślę, że możecie go stosować w przyszłych numerach, zmieniając tylko kolory
Ogólnie, artykuły które przeczytałem, były bardzo dobre, ale czy jednak nie za długie? 1-2 strony jeszcze się dobrze czyta, przy kolejnych już ciężej.
Najbardziej spodobał mi się artykuł Bishopa o podróżach, dobrze i ciekawie napisany.
Pora na... reklamę:
Napisano 02 maj 2010 - 11:57

[URL=http://www.plikos.pl/14u7/F-News_nr_07_z_kwietnia_2010.pdf.html][IMG]http://img576.imageshack.us/img576/5725/bannerforumowisko.jpg[/IMG][/URL]
i jeszcze userbar:

[URL=http://www.plikos.pl/14u7/F-News_nr_07_z_kwietnia_2010.pdf.html][IMG]http://img245.imageshack.us/img245/5974/userw.jpg[/IMG][/URL]
Użytkownik a3z4 edytował ten post 02 maj 2010 - 15:53
Napisano 02 maj 2010 - 12:14
wszelkie tego typu rzeczy się przydadzą.
Jeśli Włocibor jeszcze coś dośle to będziemy mieli już niezły zestaw marketingowy.
Pisałem do angel'a w sprawie podwieszenia tematu reklamowego, ale czekam jeszcze na odpowiedź.
Podejmę też dyskusję z tymi rangami bo to w sumie też forma promocji gazetki. Z tym że tak jak już pisałem - dla mnie to sprawa drugoplanowa więc najpierw tematy reklamowe później ewentualnie ranga.
Napisano 02 maj 2010 - 14:12
@Redakcja i Czytelnicy - wklejać usebara do sygnatur!
Użytkownik Bishop986 edytował ten post 02 maj 2010 - 14:12
Napisano 02 maj 2010 - 20:58
Ja zrobiłem małą kampanię pt. "powiadom znajomych" i widzę, że liczba pobrań podbiła znacznie. Czekam więc na wiadomość od admina i zobaczymy.
Kasia R.
Napisano 02 maj 2010 - 21:31
Pora na... reklamę:
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych