Zaczynam przygodę z bieganiem i czytałem niedawno o jakichś rodzajach butów do biegania. Jak wybiera się te buty bo za bardzo nie kumam o co chodzi z tymi rodzajami stopy.
Zainteresowani.pl - mikroblogowanie w całkiem odmienny sposób. Inspiracje każdego dnia...
Bieganie wiosną.
Rozpoczęty przez Kuba Refer, 26 kwi 2010 16:44
9 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 26 kwiecień 2010 - 16:44
Kredyt gotówkowy i inne kredyty to moje zainteresowania i praca, ale w wolnym czasie interesuje mnie tylko i wyłącznie bieganie.
Kasia R.
Napisano 26 kwiecień 2010 - 17:29
Gdzie chcesz biegac? Po jakim terenie?
Jesli sa to chodniki, asfalt potrzebujesz miekkich butow do biegania.
Zreszta wybierz sie do dobrego sklepu sportowego - tam Ci odpowiednio doradza.
Jesli chodzi o bieganie to w dobre buty naprawde warto zainwestowac. Bieganie w niedopasowanym obuwiu przyniesc moze wiecej szkod niz pożytku
Przyjemnosci z biegania
Jesli sa to chodniki, asfalt potrzebujesz miekkich butow do biegania.
Zreszta wybierz sie do dobrego sklepu sportowego - tam Ci odpowiednio doradza.
Jesli chodzi o bieganie to w dobre buty naprawde warto zainwestowac. Bieganie w niedopasowanym obuwiu przyniesc moze wiecej szkod niz pożytku
Przyjemnosci z biegania
Napisano 17 czerwiec 2010 - 12:55
przede wszystkim musisz sprawdzić podeszwę i się określić po jakim podłożu będziesz biegać. Bo to jest najbardziej istotne. Może zwyczajnie przejdziesz się po sklepach sportowych pomierzysz, popytasz i na tej podstawie wybierzesz najlepsze buty dla siebie.
Napisano 24 sierpień 2010 - 15:03
nie koniecznie musisz wybierać się w podróż po sklepach, sprzedawcy mogą wykorzystać Twoją niewiedzę i wcisnąć coś nie do końca odpowiedniego... lepiej najpierw zrobić rozeznanie przez internet, najlepiej na stronie producentów, bo podają oni tam rzetelne fakty, takie jak przeznaczenie buta, i gdzie powinno się w nich biegać. Ja butów do biegania używam na siłowni oraz na drogach asfaltowych, gdy biegam. Rozeznanie robiłem na stronce NewBalance, bo zawsze podobały mi się ich buty, i gdy już znalazłem pasujący mi model po prostu go zamówiłem. Mimo że są to buty wysokiej jakości, cena za podstawowe modele jest bardzo przystępna.
Napisano 01 wrzesień 2010 - 10:35
Benjamima ma rację, zobacz na stronę newbalance.pl i rozejrzyj się w ich ofercie. Robią buty specjalne dla biegaczy, używają w produkcji najnowszych technologii, które chronią stopę i kostkę. Znajdziesz tam buty od 200 do 500 złotych, ale opłaca się w nie zainwestować (podkreślam to słowo), bo są wytrzymałe i będą spełniać swoje zadania bardzo długo.
Kasia R.
Napisano 01 wrzesień 2010 - 15:33
1)Stary temat,
2)Jeżeli ktoś zaczyna biegać to nie powinien kupować bóg wie jakich butów, bo może mu szybko zapał minąć,
3)W zwykłych adidasach też można biegać lata, nie popadajmy w obłęd.
2)Jeżeli ktoś zaczyna biegać to nie powinien kupować bóg wie jakich butów, bo może mu szybko zapał minąć,
3)W zwykłych adidasach też można biegać lata, nie popadajmy w obłęd.
Napisano 07 marzec 2011 - 11:14
Ja też mam w planie zacząć biegać kiedy zrobi się cieplej (bo przyznam, ze w zimie sobie tego nie wyobrażam bo jestem strasznym zmarzluchem). No ale w sumie jeśli się zaczyna to nie trzeba wydawać znowu nie wiadomo jakiej ceny na buty. Ważne jednak, żeby były wygodne a w przypadku biegania w terenie - powinny mieć odpowiednią podeszwę. Buty do biegania (po najróżniejszej nawierzchni) są tutaj.
Napisano 09 marzec 2011 - 13:34
Jeśli w internecie chcesz kupić buty to markowe obuwie w przystępnych cenach znajdziesz na pewno w tym sklepie internetowym. Zdaję sobie sprawę, że raczej w takim przypadku lepiej zmierzyć przed zakupem - dlatego można przecież wybrać się najpierw do sklepu stacjonarnego a później oszczędzić - kupując w internecie.
Kasia R.
Dodaj odpowiedź

Najpopularniejsze frazy z tematu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych