dziewczyny mam problem z makijażem. co się umaluję to mam wrażenie, że jednak to nie jest dla mnie i źle się w tym czuję. moja uroda? ciemne włosy i oczy, ale nie karnacja, aktualnie jestem raczej blada (przez długą zimę), cera z plamkami zaczerwienionymi nawet nie wiem dlaczego, a oczy średniej wielkości. wiem, że nie powiecie mi dokładnie jak mam się malować itp. ale może zdradzicie mi swoje patenty na ładny i naturalny makijaż. ;*
Zainteresowani.pl - mikroblogowanie w całkiem odmienny sposób. Inspiracje każdego dnia...
makijaż.
Rozpoczęty przez gumiś., 11 kwi 2010 13:16
6 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 11 kwiecień 2010 - 13:16
Kasia R.
Napisano 13 kwiecień 2010 - 18:10
A moze napisz jakiego dokładnie tuszu,podkładu używasz?? Możliwe że po prostu źle go dobierasz albo masz uczulenie na niektóre składniki.
Oryginalne Perfumy dla Pań i Panów
Napisano 30 kwiecień 2010 - 10:42
Wydaję mi się że powinnaś używać podkładu matującego np MaxFactor Lasting Perfomance ale nie za ciemnego bo zrobi Ci maskę. Możesz też spróbować kredki do oczu. Poeksperymentuj czy dobrze wyglądasz z kreską na dole albo na górze.
Napisano 06 marzec 2011 - 11:38
dla ciemnych oczu i wlosow wspaniale sa fiolety- wiec polecam takie cienie plus dobry tusz!
Napisano 21 kwiecień 2011 - 13:31
Przede wszystkim na twoim miejscu skupiłabym się na optycznym powiększeniu oczu. Mogłabyś zacząć stosować eyeliner. Dzięki temu sprawisz, ze twoje oczy będą o wiele większe. Skoro masz ciemne włosy to ja bym na twoim miejscu spróbowała użyć delikatnych, brązowych cieni do powiek.
Kasia R.
Napisano 04 maj 2011 - 20:19
Używaj kredki do oczu to podkreśli twoje oczy które na pewno są ładne:)Jak nie jesteś pewna w czym będzie ci ładnie zawsze możesz wypróbować kilka makijaży w wolnej chwili i zdecydować co najlepiej do ciebie pasuje. Zawsze zostają porady z takich stron jak ta http://www.makijaz.n.../makijaz-okazje
Kasia R.
Napisano 08 maj 2011 - 19:18
Przy bladej cerze akurat fiolet nie będzie dobrym rozwiązaniem, ale już brąz jak najbardziej
Świat jest piękniejszy, kiedy jest czekolada
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych