Skocz do zawartości

Zainteresowani.pl - mikroblogowanie w całkiem odmienny sposób. Inspiracje każdego dnia...

- - - - -

F-News 06 Marzec 2010 - Powrót

23 odpowiedzi w tym temacie

#1 Bishop986

King of Mars

• Redaktor
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 8588 postów

Napisano 31 marzec 2010 - 17:45

No to się stało. Jako rzekłem tak żem uczynił i macie. Ku uciesze gawiedzi prezentuję

F-News Marzec 2010

1. Proszę o reklamę w sygnach.
2. Konstruktywna krytyka mile widziana/opinie/prośby/sugestie.
3. Chciałem podziękować Waltowi za pomoc przy składaniu numeru.
4. Już przy uploadowaniu zauważyłem, że gdzieś tam literkę zjadło i takie tam - nie stękać o pierdoły :)
5. Miłej lektury.
6. Wyszło prawie 40 stron :D
7. Dziękuje wszystkim piszącym teksty. Natomiast ci którzy mówili, że napiszą a nie napisali niech się ciągną. Pozdrawiam ;)

Użytkownik Bishop986 edytował ten post 01 kwiecień 2010 - 10:32

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

dentysta Gliwice

#2 bati999

Radziecki Snajper Rasy Byk Pochłonięty Przez Piekło

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2052 postów

Napisano 01 kwiecień 2010 - 09:57

Według mnie dobrze się spisaliśmy :P
Miło się czyta, ładna kolorystka, normalnie super :)
Zaraz wstawię link do sygnaturki i jakoś trzeba zareklamować na shoucie itp :D No, dobra robota :)

#3 Bishop986

King of Mars

• Redaktor
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 8588 postów

Napisano 01 kwiecień 2010 - 10:41

Też mi się wydaje, że to dobry numer. Czekam tylko na jakiś odzew pośród ludzki, którzy nie tworzyli F-News :)

#4 Fray

Uśmiechnięty socjopata

• Junior admin
  • 3929 postów

Napisano 01 kwiecień 2010 - 11:25

Łał. Numer dobry, dobry... :D Fajnie się czytało.
Co bym chciał ujrzeć w następnym numerze?
Krótki ranking: najlepszy post, najlepszy avatar, mistrz ciętej riposty, czy coś w tym stylu, więcej humoru z forum, najbardziej pomocny użytkownik w tym miesiącu i takie tam. ;-P

Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

#5 Bishop986

King of Mars

• Redaktor
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 8588 postów

Napisano 01 kwiecień 2010 - 11:36

Pomysły nie głupie. Plan jest właśnie taki aby poszerzyć część związaną z forum.

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#6 Caleb

Uzależniony

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 8217 postów

Napisano 01 kwiecień 2010 - 12:24

Dobra robota, choć parę potknięć jest (np. ucięta strona tytułowa). Dobrze jednak widzieć, że F-News dalej funkcjonuje.

#7 angel

Wymiatacz

• Admin
  • 1347 postów

Napisano 01 kwiecień 2010 - 13:23

dobra robota (!) :)
co do konstruktywnych opinii - to przyda się TOP najlepszych postów/tematów/avatarów/najbardziej kontrowersyjny user itp :)

Ogólnie bardzo dobry numer, pozdrawiam i życzę powodzenia

Dołączona grafika

#8 Bishop986

King of Mars

• Redaktor
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 8588 postów

Napisano 01 kwiecień 2010 - 13:32

dzięki ;)

Postaramy się aby następny numer był jeszcze lepszy. Numer marcowy (IMO) jest dobry, ale można wycisnąć z tego więcej.

#9 bati999

Radziecki Snajper Rasy Byk Pochłonięty Przez Piekło

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2052 postów

Napisano 01 kwiecień 2010 - 13:35

Ja powoli zaczynam gromadzić materiały o tańcu "Shuffle" :) No i poszperam w tych newsach.
Imo, mógłbyś wstawiać w podpisach również nasze avatary. Niektórzy przez to będą nas lepiej rozpoznawać. To tylko rada taka :P

#10 Wloocibor

Słowianin

• SuperMod
  • 6588 postów

Napisano 01 kwiecień 2010 - 14:20

Z tą gazetką jest jak z winem :D Im dłużej się na nią czeka tym artykuły w niej są lepsze. Teksty naprawdę bardzo dobre, nie da się przewinąć dalej bez wcześniejszego ich przeczytania. Niestety grafika chyba była robiona na szybko. W ogóle wygląd nie przypadł mi do gustu (w jednym z ostatnich numerów ten schemat był idealny, no ale niestety został jak widać zatracony), już na samym początku zbyt bardzo obrazek został zamazany i nie widać literki M z wyrazu MARZEC, później w jednym artykule beznadziejnie wyglądały odbicia lustrzane obrazków (w art. Prawo a moralność), stopka wydawała mi się troszkę za duża. Ale to takie drobne potknięcia. Najbardziej nie spodobało mi się i wnerwiło wstawienie obrazka do artykułu o nu metalu. Jeżeli wstawia się obrazek w środek tekstu to albo robi się dwie kolumny, albo wcale nie wstawia. Mimo, że sam artykuł był bardzo dobry, to nie czytało się go dobrze przez ten obrazek, musiałem kursorem znaczyć sobie tekst, żeby nie zgubić linijki, ten cień pod obrazkiem również nie był trafiony. Jeszcze jedna rzecz mi się nie spodobała, od strony chyba 14 lub 15, był napisany artykuł, na kolejnej stronie jeszcze 1/3 strony zajęta tym artykułem i później pustka. Dlaczego to nie było połączone w jedną całość? I w tych 2/3 nie było następnego artykułu. Również trochę źle był rozplanowany tekst niektórych artykułów.
Może już czas stworzyć jeden dobry schemat wyglądu tej gazetki, którym będziecie się posługiwać przez najbliższe kilka numerów?

Moja ocena
za artykuły w tym numerze: 4+/5
za wygląd gazetki: 2+/5

Mam nadzieję, że moją krytyką nikogo nie obraziłem, a jedynie wskazałem gdzie osoba za to odpowiedzialna zrobiła błędy.

Edit: jeszcze jedna taka sugestia- przed wysłaniem gazetki do redaktora czytajcie go 2 razy, dajcie komuś do przeczytania, przepuście przez Worda , bo roiło się od literówek.

Użytkownik Wloocibor edytował ten post 01 kwiecień 2010 - 14:22

Pora na... reklamę:

#11 Caleb

Uzależniony

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 8217 postów

Napisano 01 kwiecień 2010 - 15:25

Szata graficzna jest dla mnie w porządku. Bez fajerwerków, ale przejrzyście. Natomiast zgodzę się co do przypadków dziwnego formatowania tekstu. To kole w oczy.

PS Właściwie dlaczego numer ma datę 6 marca?

Użytkownik Caleb edytował ten post 01 kwiecień 2010 - 15:39

#12 Bishop986

King of Mars

• Redaktor
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 8588 postów

Napisano 01 kwiecień 2010 - 18:16

Wyświetl postUżytkownik Wloocibor dnia 01 kwiecień 2010 - 14:20 napisał

Z tą gazetką jest jak z winem :D Im dłużej się na nią czeka tym artykuły w niej są lepsze. Teksty naprawdę bardzo dobre, nie da się przewinąć dalej bez wcześniejszego ich przeczytania. Niestety grafika chyba była robiona na szybko. W ogóle wygląd nie przypadł mi do gustu (w jednym z ostatnich numerów ten schemat był idealny, no ale niestety został jak widać zatracony), już na samym początku zbyt bardzo obrazek został zamazany i nie widać literki M z wyrazu MARZEC, później w jednym artykule beznadziejnie wyglądały odbicia lustrzane obrazków (w art. Prawo a moralność), stopka wydawała mi się troszkę za duża. Ale to takie drobne potknięcia. Najbardziej nie spodobało mi się i wnerwiło wstawienie obrazka do artykułu o nu metalu. Jeżeli wstawia się obrazek w środek tekstu to albo robi się dwie kolumny, albo wcale nie wstawia. Mimo, że sam artykuł był bardzo dobry, to nie czytało się go dobrze przez ten obrazek, musiałem kursorem znaczyć sobie tekst, żeby nie zgubić linijki, ten cień pod obrazkiem również nie był trafiony. Jeszcze jedna rzecz mi się nie spodobała, od strony chyba 14 lub 15, był napisany artykuł, na kolejnej stronie jeszcze 1/3 strony zajęta tym artykułem i później pustka. Dlaczego to nie było połączone w jedną całość? I w tych 2/3 nie było następnego artykułu. Również trochę źle był rozplanowany tekst niektórych artykułów.
Może już czas stworzyć jeden dobry schemat wyglądu tej gazetki, którym będziecie się posługiwać przez najbliższe kilka numerów?

Moja ocena
za artykuły w tym numerze: 4+/5
za wygląd gazetki: 2+/5

Mam nadzieję, że moją krytyką nikogo nie obraziłem, a jedynie wskazałem gdzie osoba za to odpowiedzialna zrobiła błędy.

Edit: jeszcze jedna taka sugestia- przed wysłaniem gazetki do redaktora czytajcie go 2 razy, dajcie komuś do przeczytania, przepuście przez Worda , bo roiło się od literówek.
Nigdy nie pisałem, że jestem uber specem od składania gazetek. Para potknięć było, cóż będą pewnie w przyszłości bo dopiero się uczę tego (o ile ja to będę robił w przyszłości). IMO pomijając detale np. to "M" z Marca nie było aż tyle błędów. Jedynym rzeczywiście było danie tego obrazka w artykule o nu metalu, ale to po prostu inaczej wyglądało w pdf trochę niż jak to robiłem - nauczka na przyszłość. Natomiast samą szatę graficzną robiłem według własnych upodobań, czyli prostą i przejrzystą. Oprócz obrazka z artykułu LaggeR'a wyszło chyba ok.

Wyświetl postUżytkownik Caleb dnia 01 kwiecień 2010 - 15:25 napisał

Szata graficzna jest dla mnie w porządku. Bez fajerwerków, ale przejrzyście. Natomiast zgodzę się co do przypadków dziwnego formatowania tekstu. To kole w oczy.

PS Właściwie dlaczego numer ma datę 6 marca?
Nie ma takiej daty.

#13 Wloocibor

Słowianin

• SuperMod
  • 6588 postów

Napisano 01 kwiecień 2010 - 19:59

Bishop986 rozumie to :) Sam jestem kiepskim grafikiem, który z musu dopiero zaczyna z tym przygodę swoją. O składaniu gazetek nie mam zielonego pojęcia. Moje uwagi traktuj jako sugestie do zmian na lepsze przy kolejnych numerach :)

Pora na... reklamę:

#14 Bishop986

King of Mars

• Redaktor
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 8588 postów

Napisano 01 kwiecień 2010 - 21:12

Nie no spoko rozumiem.

#15 LaggeR

OpenMinded Metalhead

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 1915 postów

Napisano 01 kwiecień 2010 - 22:46

Bardzo dobry numer nam wyszedł panowie! (bo chyba pań nie mamy w redakcji..?)

strasznie dużo literówek w moim artykule! mogłem się bardziej postarać o korekcje.... tak więc do następnego numeru się poprawie, wiecej grzechów nie pamiętam....

a tak btw.

to chyba znajdzie się jakiś grafik na forum króry mógłby nam śmignąć jakąś oprawę.... :P

nie ujmując nic Twojej Bishop.... :D

Użytkownik LaggeR edytował ten post 01 kwiecień 2010 - 22:48

Dołączona grafika

#16 Bishop986

King of Mars

• Redaktor
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 8588 postów

Napisano 02 kwiecień 2010 - 01:07

Nie obrażę się jak ktoś się tym zajmie ;) albo chociaż pomoże.

#17 El Pablo

Tyran Okrucieństwa

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2982 postów

Napisano 02 kwiecień 2010 - 09:40

Duże zróżnicowanie tematyczne wyszło gazecie na dobre, nie miałem jeszcze okazji przeczytać wszystkich artykułów ale to co przejrzałem stoi na dobrym poziomie. Jak na amatorów to jest chyba dobrze. Jest pare błędów np. w moim artykule zamiast zdjecia Arreoli jest Dawid Tua, ale ja to rozumiem oni sa do siebie podobni :D Podsumowując, dobra robota redaktorzy i panie naczelny :ok:
"Podaj mi dłoń, płynie w nas krew tych samych przodków, ratuj ten Kraj, bo o Twoje i moje życie tu toczy się gra"
Dołączona grafika

"(...)Dla tej polityki oddam resztę swego życia i gotów jestem oddać życie zaraz, jeśli będzie tego potrzeba. Jeśli zaś dla tej polityki nie znajdę poparcia u Was i w kraju-usuwam się z czynnej polityki i poświęcę się pracy nad tym, żeby z przyszłych pokoleń lepsi od nas politycy wyrośli. Może być, że Polska jest skazana na to, żeby nią kierowali pajace, zacietrzewieni parafianie, krótkowidze i ... zdrajcy(...)"
Roman Dmowski

Lista forumowych buraków: Herbatniczek.

#18 Bishop986

King of Mars

• Redaktor
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 8588 postów

Napisano 02 kwiecień 2010 - 09:48

Ch*lerne google. Ktoś go tam podstawił pod nie takim nazwiskiem :D

#19 Morion

Sinner

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 10378 postów

Napisano 02 kwiecień 2010 - 10:17

Jest i wywiad :D myślałem, że nie będzie :) no ciekawe, czy szykują się tu jakieś zmiany ;]
Dołączona grafika
Dołączona grafika

Dzikie Pola: Na zaścianku
Spoiler
Klanarchia: Omen krwią znaczony
Spoiler

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#20 Addam...

Chadzam sam, bez stada. Tak lubie, to mi odpowiada.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 6572 postów

Napisano 02 kwiecień 2010 - 21:35

Zdecydowanie najlepszy numer wam wyszedł tym razem.

Grafika - ok.
Bardzo nie lubię w gazetach efekciarstwa i graficznych fajerwerków przez co tylko cierpi czytelność.

Dobra jakość tekstów. Nie przeczytałem tylko dwóch- o tańcu (bo kompletnie atańczący jestem) i mangi (nie znoszę).
Najbardziej mi się podobało:
browar i Adamek-Arreola. Dłuższe recenzje filmów (wilkołak i pandorum) też były niezłe.

Sugestie?
Podzielić to na jakieś działy (nawet jeśli w numerze tylko jeden jest artykuł na dany temat) i gdzieś tam u góry na każdej stronie info o tym umieszczać, bo np - w paru przypadkach po 1/4 tekstu dowiadywałem się dopiero czy czytam artykuł o grze, filmie czy czymś tam jeszcze innym.
"Gdy tyranem jest anonimowa ustawa, człowiek nowoczesny czuje się wolny.."
Nicolas Davila

"Gdy intelektualista napotka zwierzę, które stale chodzi w kółko, to ma problem, aż do momentu, kiedy nazwie je "cyklopedykiem". Od tej pory na pytanie: "Dlaczego to zwierzę chodzi w kółko?" odpowiada: "Bo to jest cyklopedyk!" i uważa sprawę za załatwioną"
Stanisław Lem

Ostatnio w głowie najczęściej brzęczy mi: Turbo - "Noc już woła"

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych