Własny interes
Napisano 20 marzec 2010 - 13:47
No i tak sobie myślę że może coś kupować czy to nowego czy używanego i sprzedawać np na allegro,raczej pewnie bardziej opłacalne to kupowanie używanych rzeczy.No ale tu rodzi się pytanie jakich rzeczy,coś byście zaproponowali może?Chodzi o to żeby na początek był to jak najmniejszy wkład i powolutku małymi kroczkami się rozwijać.
Kasia R.
Napisano 14 kwiecień 2010 - 08:34
Napisano 16 kwiecień 2010 - 12:16
Nie wiem jak wy ale dla mnie ręczne wystawienie faktury to jakiś koszmar - przeliczanie to moja gorsza strona- ale znalazłam sposób i na to Lefthand e-Faktura.
Firma daje nawet 60 dni darmowego testowania programu.
Jeśli ktoś z was ma jakieś inne pozytywne doświadczenia z tego typu programami chętnie poczytam i przetestuję przed zakupieniem programu.
Napisano 19 kwiecień 2010 - 07:38
Użytkownik ktoś123 dnia 20 marzec 2010 - 13:47 napisał
No i tak sobie myślę że może coś kupować czy to nowego czy używanego i sprzedawać np na allegro,raczej pewnie bardziej opłacalne to kupowanie używanych rzeczy.No ale tu rodzi się pytanie jakich rzeczy,coś byście zaproponowali może?Chodzi o to żeby na początek był to jak najmniejszy wkład i powolutku małymi kroczkami się rozwijać.
Witam, na temat allegro nie będę pisał, bo się na tym nie znam. Jeśli nie chcesz nic inwestować, to dobrym rozwiązaniem będzie dla Ciebie sprzedaż cyfrowych produktów, pod tym linkiem dowiesz się wszystkiego, http://www.nextranet.pl/?pid=143374 zapraszam
Napisano 26 kwiecień 2010 - 10:40
Kasia R.
Napisano 26 kwiecień 2010 - 18:35
Użytkownik S0meb0dy edytował ten post 26 kwiecień 2010 - 19:02
Napisano 26 kwiecień 2010 - 18:53
Napisano 27 kwiecień 2010 - 13:27
Niestety, ale założenie własnego biznesu (jeśli myślimy długofalowo) to nie jest taka prosta sprawa. Przedtem trzeba wykonać porządną pracę umysłową, żeby nam się to wszystko nie posypało. Ankiety na badanie rynku to dobry sposób. Najpierw się zastanów nad tym co chcesz robić, a potem jak i dla kogo.
Napisano 28 kwiecień 2010 - 10:47
Ile razy miałam tak, że obudziałam się z niemalże zapaloną żarówką nad głową i krzyczałam 'eureka'
Z tego co wiem to nie tylko ja tak mam, ale Einstein w podobny sposób doznawał zyciowych olśnień
Jaki z tego morał? Spac jak najwięcej
Napisano 12 październik 2010 - 08:08
Napisano 12 październik 2010 - 15:58
Napisano 05 listopad 2010 - 09:04
Użytkownik lasiczka_poznan dnia 12 październik 2010 - 15:58 napisał
Zasadnym jest co piszesz natomiast nie wydaje mi sie zeby az zdradzenie skeretu dziedziny ktora warto sie zajmowac czy nawet "pomyslu na biznes" bylo zawsze czyms trzymanym w wielkm skerecie. Czesto pewnie to sie zdarza jednak... Tego typu pomysly mozna samemu zobaczyc w rality shows typu dragons den gdzie mlodzi przedsiebiorcy przentuja swoje pomysly przed kilkoma "smokami biznesu" ktorzy maja ich dofinansowac mlodzi wiedza przeciez ze widza ich miliony osob ktore przeciez mogly by chciec powielic ich pomysl. Kwestia jest taka ze pomysl na dobry biznes to dopiero poczatek. Nawet go majac musisz cholernie sie napracowac zeby osiagnac sukces i czasem jest tak ze dopero pracownik ktory przepracowal u szefa pewien czas jest w stanie uciec z firmy i otowrzyc firme konkurencyjna - potrzeba mu bylo jednak kilku miesiecy na "nauke".
Napisano 05 listopad 2010 - 09:19
Jeżeli to ma być biznes stacjonarny to przemyśl czy miejsce zamieszkania Ci pomoże w prowadzeniu biznesu czy musisz gdzieś daleko dojeżdżać co spowoduje wzrost kosztów, których na początku trzeba uniknąć. Po trzecie pomyśl czy nie warto poszukać biznesu, w którym nie trzeba od razu zakładać działalności gospodarczej bo to kosztuje (jeżeli Twoja pierwsza działalność ZUS miesięcznie około 300 zł jeżeli nie to nawet ponad 800). Znam legalne działalności bez konieczności płacenia ZUS (dochód z zagranicy).
To tak w ekspresowym skrócie. Oczywiście chętnie Ci pomogę na początek, sam nawet podsunę parę pomysłów i każdy :-) może z nich skorzystać ponieważ pomysł jest bardzo ważny ale ważniejsze wykonanie więc nie obawiam się, że ktoś coś ukradnie. Pozdrawiam i zapraszam do dyskusji . Tomasz Damian http://TomaszDamian.pl
Napisano 10 listopad 2010 - 16:13
uwaga - linki. Ostatnio czytałem właśnie o diamentach, zachowały mi się w historii przeglądania 2 linki pierwszy, kolejny
Napisano 19 listopad 2010 - 13:35
Napisano 20 listopad 2010 - 11:24
Użytkownik jmichalska24 dnia 19 listopad 2010 - 13:35 napisał
Reklama w Internecie?
Panel allegro - reklamuj swoje aukcje
Twoja Reklama stron - SEOKATALOG
Kasia R.
Napisano 24 listopad 2010 - 15:13
"jaki rozwój branży odzieży używanej
Inna sprawa to według mnie ludzie, którzy nie mają pojęcia o handlu i zaczynają swoją przygodę ze sklepem z odzieżą używaną. Najczęściej biorą dotację z Urzędu Pracy, myślą że to taki prosty biznes kupi się kilka rurek, manekina i trochę kg ciuchów i nagle zakasają rynek i będą nieźle zarabiać. Najczęściej po 2-3 miesiącach okazuje się jaki to " prosty" biznes i próbują coś podziałać aby mieć choćby trochę na jakiś towar. Wtedy robi się jakieś dziwne promocje, przeceny i tak zwane psucie runku."
http://forum.gazeta....y_uzywanej.html
Od handlu na Allegro trzeba płacić podatki
np. na Favore.pl znalazłam taki wątek
Sprzedaż na Allegro a podatki
http://www.favore.pl...atki,680,0.html
Ostatnie frazy z forum
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych