Skocz do zawartości

Zainteresowani.pl - mikroblogowanie w całkiem odmienny sposób. Inspiracje każdego dnia...

- - - - -

ogólnopolska szkoła barmanów

15 odpowiedzi w tym temacie

#1 konradwych

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 1 postów

Napisano 16 marzec 2010 - 10:17

szkolenie w ogólnopolskiej szkole barmanów, jak dla mnie ok, byłem w poznaniu i było spoko. dużo praktyki, fajne drinki na prawdziwych alkoholach, strasznie duży wybór alkoholi. niektóre to pierwszy raz w życiu widziałem choć pracuję już trochę w gastronomii. minusem była sala do teorii ( słabo do tego przygotowana, nie z każdego miejsca widać było projektor) choć każdy dostał skrypt (dość obszerny) generalnie polecam

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

dentysta Gliwice

#2 SzklanaDama

martwa panienka ze szkła

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2572 postów

Napisano 16 marzec 2010 - 23:03

Przepraszam, ale po co ten temat? Chciałeś się pochwalić??? :mruga:
"Prawda jest jak d*pa, każdy siedzi na swojej."
Dołączona grafika
Dołączona grafika

Dołączona grafika
Dołączona grafika

#3 lindt

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 1 postów

Napisano 18 maj 2010 - 10:51

Ja byłam w Krakowie, tez był problem z sala do teorii , ale naszczęście głównie była praktyka za barem , wiec zasadniczo tego nie odczułam.
\Była duża grupa ale klimat zajęć wynagradzał to , bo było naprawdę fajnie. Może przez ciągłą degustację :)
Udało mi się znaleźć pracę,więc nie żałuje ,że byłam na kursie.

#4 Kamil200

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 1 postów

Napisano 24 lipiec 2010 - 12:31

Wyświetl postUżytkownik lindt dnia 18 maj 2010 - 10:51 napisał

Ja byłam w Krakowie, tez był problem z sala do teorii , ale naszczęście głównie była praktyka za barem , wiec zasadniczo tego nie odczułam.
\Była duża grupa ale klimat zajęć wynagradzał to , bo było naprawdę fajnie. Może przez ciągłą degustację :)
Udało mi się znaleźć pracę,więc nie żałuje ,że byłam na kursie.

Witam,
ja tez bylem na kursie w ogólnopolskiej szkole barmanow. W grupie bylo kilkanascie osob. Ogolnie spoko klimat, mielismy zajecia w platinium za barem. Co do wykladow to nie bylo jakiejs oddzielnej sali, ale luz, rozlozyli ta czesc teoretyczna na kilka dni, wiec dalo sie wytrzymac bo ja w sumie to chcialem glownie praktyke ogarnac. Czy w krakowie tez tak cisneli na egzaminie? Bo w wawie to kilka osob mialo problem zeby zdac. Ogolnie ciezko bylo. Ale oplacalo sie.

#5 backspace

Wymiatacz

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 679 postów

Napisano 25 lipiec 2010 - 20:35

W sumie wybrałbym się na jakieś szkolenie, kurs barmański czy coś takiego. Raczej na dłuższą naukę nie miałbym czasu, ale na jakiś kurs, który by można w miarę szybko ukończyć to chętnie. Każda umiejętność może się w życiu przydać :D Jeśli nie zawodowo, to przynajmniej będzie można błysnąć na imprezach ze znajomymi :D :D

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#6 karola19

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 1 postów

Napisano 26 lipiec 2010 - 17:13

Wyświetl postUżytkownik backspace dnia 25 lipiec 2010 - 20:35 napisał

W sumie wybrałbym się na jakieś szkolenie, kurs barmański czy coś takiego. Raczej na dłuższą naukę nie miałbym czasu, ale na jakiś kurs, który by można w miarę szybko ukończyć to chętnie. Każda umiejętność może się w życiu przydać :D Jeśli nie zawodowo, to przynajmniej będzie można błysnąć na imprezach ze znajomymi :D :D

No powiem ci ze warto, tez bylam w ogolnopolskiej szkole barmanow. dobra zabawa i duzo duzo wiedzy i nauki praktycznej. narazie nigdzie nie pracuje ale z kursu zadowolona jestem. Kamil Ja bylam w Poznaniu i zdalam egzamin ale duuuuzo czasu siedzialam i sie uczylam, jednak 2 osoby mialy poprawki :((( Ale zaliczyly za drugim podejsciem. Pozdrawiamkolege po fachu :)))

#7 kredkaaa

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 1 postów

Napisano 28 lipiec 2010 - 10:22

Czesc a ja bylam tam na kursie baristycznym i nie bylo az tak trudno na egzaminie ale duzo sie uczylismy wszystkiego podczas zajec i w domu z materialow tez troche sie siedzialo, nie powiem ze nie ale warto bylo. fajne kawki juz pod koniec nawet wychodzily. :sexy:

#8 wrobelii

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 1 postów

Napisano 30 lipiec 2010 - 17:13

Wyświetl postUżytkownik kredkaaa dnia 28 lipiec 2010 - 10:22 napisał

Czesc a ja bylam tam na kursie baristycznym i nie bylo az tak trudno na egzaminie ale duzo sie uczylismy wszystkiego podczas zajec i w domu z materialow tez troche sie siedzialo, nie powiem ze nie ale warto bylo. fajne kawki juz pod koniec nawet wychodzily. :sexy:

hehe, a domki juz na latte umiesz rysowac? :P Bylem n kursie baristycznym w ogolnopolskiej szkole barmanow i rzeczywiscie potwierdzam wysoki poziom, moze nawet za wysoki dla osob zielonych?? No male jak kto woli :ok:

#9 kasiawol

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 1 postów

Napisano 02 sierpień 2010 - 10:06

hej a ja właśnie byłam w biurze w szkole zapisac sie na kurs barmanski w krakowie, moja kolezanka byla i niezle wymiata juz za barem, hihi, mam nadzieje ze ja tez niedlugo bede juz pracowac ale najpierw trzeba sie podszkolic troche ;P

#10 zelekon

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 1 postów

Napisano 03 sierpień 2010 - 18:24

Wyświetl postUżytkownik kasiawol dnia 02 sierpień 2010 - 10:06 napisał

hej a ja właśnie byłam w biurze w szkole zapisac sie na kurs barmanski w krakowie, moja kolezanka byla i niezle wymiata juz za barem, hihi, mam nadzieje ze ja tez niedlugo bede juz pracowac ale najpierw trzeba sie podszkolic troche ;P

A ja dzisiaj zaczolem szkolenie w Szczecinie na Barmana tez w szkole barmanow. Jak narazie to fajnie sie zaczelo. Z godzina byla teorii ale bardzo ciekawie mowil instruktor, a potem juz tylko praktyka za barem w klubie. Zobaczymy jak bedzie dalej no i torche sie boje tego egzaminu jakbyscie mogli napsac wiecej jak tam ten egzamin wyglada?

#11 sorka

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 1 postów

Napisano 05 sierpień 2010 - 19:29

Wyświetl postUżytkownik zelekon dnia 03 sierpień 2010 - 18:24 napisał

A ja dzisiaj zaczolem szkolenie w Szczecinie na Barmana tez w szkole barmanow. Jak narazie to fajnie sie zaczelo. Z godzina byla teorii ale bardzo ciekawie mowil instruktor, a potem juz tylko praktyka za barem w klubie. Zobaczymy jak bedzie dalej no i torche sie boje tego egzaminu jakbyscie mogli napsac wiecej jak tam ten egzamin wyglada?

byłam u nich na kursie barmańskim i strasznie ciężko było na egzaminie, pani instruktor miła, ale bardzo wymagająca, a na barmańskim jak? Bo planuję się zapisać

#12 jarekplonko

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 2 postów

Napisano 13 sierpień 2010 - 19:43

OSB wszędzie ma słabe opinie, jako fatalna szkoła barmańska, która jest odradzana przez wszystkich. A tu proszę tylko same dobre opinie :lol: Dziwne to jest ;)

Wyświetl postUżytkownik konradwych dnia 16 marzec 2010 - 10:17 napisał

szkolenie w ogólnopolskiej szkole barmanów, jak dla mnie ok, byłem w poznaniu i było spoko. dużo praktyki, fajne drinki na prawdziwych alkoholach, strasznie duży wybór alkoholi. niektóre to pierwszy raz w życiu widziałem choć pracuję już trochę w gastronomii. minusem była sala do teorii ( słabo do tego przygotowana, nie z każdego miejsca widać było projektor) choć każdy dostał skrypt (dość obszerny) generalnie polecam

;)

;)
;)

#13 kowalczy

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 1 postów

Napisano 09 wrzesień 2010 - 00:09

odbylem tam szkolenie manager gastronomii. Szkola godna polecenia, jesli chodzi o kwestie tego szkolenia, co do reszty sie nie wypowiadam bo nie bylem ale planuje sie zapisac.

#14 Daniel Czepczyk

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 3 postów

Napisano 18 kwiecień 2011 - 12:50

Racja OSB nie ma najlepszej opini.
Jednak moim skromnym zdaniem ani OSB An MSBIS i inne firmy nie mogą mieć dobrej opini jeśli to za co płacisz 600 zł lub 1200 zł jest
Banalnie proste! Idziesz na kurs z myslą "hmm chce poznac tajemnice pracy baramna" Na pewno jest to trudne > > >
Jednak po lub już w trakcie kursu uświadamiasz sobie "Przecież to banał! i ja za to zapłaciłem tyle kasy!

Dlatego uważam, żę dobrą opinie miałyby te kursu gdyby były w cenie 80 zł

Dlatego SAM stworzyłem Alternatywę . . Możesz się zapisać na Darmowy Kurs Barmański
Na stronie
Darmowy Kurs Barmański

Pozdrawiam z uśmiechem.
Daniel

#15 Żelazny

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 1 postów

Napisano 24 maj 2011 - 20:53

Daniel Czepczyk na każdym forum pisze to samo, że dużo kasy i w ogóle a później proponuje swój kurs.
Robiłem kurs dla BARMANÓW i jestem zadowolony.
Moim zdaniem większość złych opinii jest pisana przez ludzi, którzy mają w tym interes, bo na kursie nie można się raczej do niczego przyczepić.
Powszechnie wiadomo, że OSB jest chyba największą firma tego typu w Polsce i poprzez swoją organizacje i profesjonalizm jest numerem jeden na rynku i robi konkurencję jakimś małym podrostkom, którzy próbują przekabacić klientów na swoją stronę tworząc jakiś szkalujące fora...to jest żenada...wydaje mi się jednak że nie zaszkodzi to OSZB z powodu jej opinii wśród barmanów oraz opinii tych, którzy kursy kończyli... :)

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#16 kallla

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 1 postów

Napisano 01 październik 2011 - 13:47

Nie wiem czemu tyle osob krytykuje tą szkołe i kurs.... Zrobiłam kurs barmanski, i wybieram sie na szkolenie menadzerskie. Z barmańskiego wyniosłam wiele ciekawych rzeczy i duzo sie nauczylam. Byly osoby zupełnie zielone w temacie,a le bylo kilka takich co pracowało lub pracuje za barem. Jak dla mnie profesjonalizm i kolesie duzo wymagają! Spore materiały do nauki. Ja jak najbardziej akurat ich kursy polecam.

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych