Cześc jestem Klara i od pewnego czasu mieszkam u teściów z mężem i synkiem, mój problem wygląda tak że mój mąż ma młodszą siostre która też ma dziecko synka który ma 2 latka i 6 miesięcy i chodiz o to ze czuje się niezręcznie w sytuacji gdy oni przyjeźdżają do domu moich teściów ponieważ zawsze teść i mąż mojej szwagierki muszą sobie coś wypić i jej synek zawsze płacze jak piwo widzi a ona mu od razu daje kubek i nalewa piwa!!! Poczatkowo myślałam że tylko kropelke albo jakiś sok ale później obserwowałam całość bardziej uważnie i przeraża mnie cała ta sytuacja gdyż bywają dni kiedy oni są i mały potrafi wypić nawet dwie szklanki tego piwska. Rozmawiałam z teściową a nawet i z szwagierką (dodam ze mój mąż też był przy rozmowie i podziela moje zdanie) ale usłyszałam tylko że jestem głupia i niepowinnam się wtrącać bo jak dziecko chce piwa to znaczy ze tego potrzebuje. Później gdy przyjeżdżali to staraliśmy się z mężem nawet nie schodizć do nich albo wręcz wychodizć z domu ale znowu oczywiście zostało powiedziane że się mądrze i buntuje męża przeciwko nim. Już sama niewiem co mam robić, myślałam o zgłoszeniu tego na policje albo do innej instytucji ale niewiem co mi to da bo przeciez zeznania byłby tylko moje i mojego męża, a nagrać na telefon nie da rady bo odkąd z nimi rozmawiałam to gdy używamy z mężem przy nich komórki to odrazu zaczyna się awantura.niemozemy sie narazie wyprowadzić od nich bo kończymy budowe domu i jeszcze około 8 miesięcy będę musiała z nimi mieszkać. Dodam jeszcze że martwie się o małego bo on strasznie mało je a jest leciutki jak piórko w porównaniu z moim synkiem który jest o rok młodszy. Widziałam kiedyś jego książeczke zdrowia i zajrzałam i tam gdzie była waga dziecka było wpisane 7.5kg. Poradźcie mi co mam zrobić. Czy wogóle mam coś robić i poprostu przeczekać.
Strona 1 z 1
Jestem w rozterce
#0 Panna M.
Napisano --
Kliknij tu i wypełnij ankietę stomatologicznę - wspieraj badania studentów - Twoje doświadczenia są dla nas ważne.
Napisano 11 marzec 2010 - 14:24
Skoro nie możesz nagrać tego na telefon, może załóżcie jakąś ukrytą kamerę ?
Wtedy bedą dowody..
Ja nie wiem co bym zrobiła, ale jeśli się tak martwisz o tego chłopczyka to myślę, że powinnaś coś jak najszybciej zrobić. W ogóle jak oni mogą takie małe dziecko rozpijać?! Masakra..
Wtedy bedą dowody..
Ja nie wiem co bym zrobiła, ale jeśli się tak martwisz o tego chłopczyka to myślę, że powinnaś coś jak najszybciej zrobić. W ogóle jak oni mogą takie małe dziecko rozpijać?! Masakra..
` nie przyzwyczajaj się do mnie
nie zapamiętuj mojej twarzy
nie pamiętaj ile łyżeczek cukru wsypuję do herbaty
zapominaj jak się ruszam
jak ubieram
jak pachnę
nie przywiązuj się do mnie
mam w zwyczaju uciekać. `
nie zapamiętuj mojej twarzy
nie pamiętaj ile łyżeczek cukru wsypuję do herbaty
zapominaj jak się ruszam
jak ubieram
jak pachnę
nie przywiązuj się do mnie
mam w zwyczaju uciekać. `
Napisano 11 marzec 2010 - 14:35
Takie dziecko i piwo-szok!!!!!!!! co za nieodpowiedzialni rodzice,po prostu szurnięci.
Ja bym tego tak nie zostawiła,chociażby dla dobra dziecka,nawet jeśli to gdzieś zgłosisz to wiesz że i tak oni będą wiedzieli że to Ty,utrzymywanie kontaktów z nimi i tak nic dobrego nie wniesie do Twojego życia,więc jak bym widziała że to dziecko znowu wypiło,zadzwoniła bym na pogotowie aby przyjechali i zrobili mu badania ile ma alkoholu we krwi.
Co tyczy się teściów,to sama musisz wiedzieć czy po tym co zrobisz dasz rade u nich mieszkać jeszcze te 8 miesięcy,jeśli jesteś silna to dasz rade,masz w końcu u swojego boku męża.Napisz co postanowiłaś?Pozdrawiam.
Ja bym tego tak nie zostawiła,chociażby dla dobra dziecka,nawet jeśli to gdzieś zgłosisz to wiesz że i tak oni będą wiedzieli że to Ty,utrzymywanie kontaktów z nimi i tak nic dobrego nie wniesie do Twojego życia,więc jak bym widziała że to dziecko znowu wypiło,zadzwoniła bym na pogotowie aby przyjechali i zrobili mu badania ile ma alkoholu we krwi.
Co tyczy się teściów,to sama musisz wiedzieć czy po tym co zrobisz dasz rade u nich mieszkać jeszcze te 8 miesięcy,jeśli jesteś silna to dasz rade,masz w końcu u swojego boku męża.Napisz co postanowiłaś?Pozdrawiam.
Nigdy nie przestawaj się uśmiechać, nawet jeśli jesteś smutny, ponieważ nigdy nie wiesz, kto może się zakochać
w Twoim uśmiechu
....bo ona lubi usiąść na swoim parapecie, wsadzić słuchawki w uszy i patrzeć w gwiazdy.
Lubi wtedy płakać i wspominać wszystko co dobre i co złe..
bo w życiu piękne są tylko chwile.
bo ona nigdy nie zapomni tego, za czym tęskni.
bo w jej sercu zawsze będzie każda minuta jej życia.
bo ona kocha swoje wspomnienia i nikt jej ich nie zabierze.
w Twoim uśmiechu
....bo ona lubi usiąść na swoim parapecie, wsadzić słuchawki w uszy i patrzeć w gwiazdy.
Lubi wtedy płakać i wspominać wszystko co dobre i co złe..
bo w życiu piękne są tylko chwile.
bo ona nigdy nie zapomni tego, za czym tęskni.
bo w jej sercu zawsze będzie każda minuta jej życia.
bo ona kocha swoje wspomnienia i nikt jej ich nie zabierze.
Strona 1 z 1

Logowanie