Cześc jestem Klara i od pewnego czasu mieszkam u teściów z mężem i synkiem, mój problem wygląda tak że mój mąż ma młodszą siostre która też ma dziecko synka który ma 2 latka i 6 miesięcy i chodiz o to ze czuje się niezręcznie w sytuacji gdy oni przyjeźdżają do domu moich teściów ponieważ zawsze teść i mąż mojej szwagierki muszą sobie coś wypić i jej synek zawsze płacze jak piwo widzi a ona mu od razu daje kubek i nalewa piwa!!! Poczatkowo myślałam że tylko kropelke albo jakiś sok ale później obserwowałam całość bardziej uważnie i przeraża mnie cała ta sytuacja gdyż bywają dni kiedy oni są i mały potrafi wypić nawet dwie szklanki tego piwska. Rozmawiałam z teściową a nawet i z szwagierką (dodam ze mój mąż też był przy rozmowie i podziela moje zdanie) ale usłyszałam tylko że jestem głupia i niepowinnam się wtrącać bo jak dziecko chce piwa to znaczy ze tego potrzebuje. Później gdy przyjeżdżali to staraliśmy się z mężem nawet nie schodizć do nich albo wręcz wychodizć z domu ale znowu oczywiście zostało powiedziane że się mądrze i buntuje męża przeciwko nim. Już sama niewiem co mam robić, myślałam o zgłoszeniu tego na policje albo do innej instytucji ale niewiem co mi to da bo przeciez zeznania byłby tylko moje i mojego męża, a nagrać na telefon nie da rady bo odkąd z nimi rozmawiałam to gdy używamy z mężem przy nich komórki to odrazu zaczyna się awantura.niemozemy sie narazie wyprowadzić od nich bo kończymy budowe domu i jeszcze około 8 miesięcy będę musiała z nimi mieszkać. Dodam jeszcze że martwie się o małego bo on strasznie mało je a jest leciutki jak piórko w porównaniu z moim synkiem który jest o rok młodszy. Widziałam kiedyś jego książeczke zdrowia i zajrzałam i tam gdzie była waga dziecka było wpisane 7.5kg. Poradźcie mi co mam zrobić. Czy wogóle mam coś robić i poprostu przeczekać.
Strona 1 z 1
Jestem w rozterce
#0 Panna M.
Napisano --
Kliknij tu i wypełnij ankietę stomatologicznę - wspieraj badania studentów - Twoje doświadczenia są dla nas ważne.
Napisano 11 marzec 2010 - 14:24
Skoro nie możesz nagrać tego na telefon, może załóżcie jakąś ukrytą kamerę ?
Wtedy bedą dowody..
Ja nie wiem co bym zrobiła, ale jeśli się tak martwisz o tego chłopczyka to myślę, że powinnaś coś jak najszybciej zrobić. W ogóle jak oni mogą takie małe dziecko rozpijać?! Masakra..
Wtedy bedą dowody..
Ja nie wiem co bym zrobiła, ale jeśli się tak martwisz o tego chłopczyka to myślę, że powinnaś coś jak najszybciej zrobić. W ogóle jak oni mogą takie małe dziecko rozpijać?! Masakra..
'Chcę żeby wiara i emocje brały górę
Chcę się życiem cieszyć, nigdzie się nie śpieszyć
Śmieszyć tych co zamiast żyć
Nonsensów rzędami zapisują notesy
I świadomie decydować o tym jak chce żyć i kim chce być.'
Chcę się życiem cieszyć, nigdzie się nie śpieszyć
Śmieszyć tych co zamiast żyć
Nonsensów rzędami zapisują notesy
I świadomie decydować o tym jak chce żyć i kim chce być.'
Napisano 11 marzec 2010 - 14:35
Takie dziecko i piwo-szok!!!!!!!! co za nieodpowiedzialni rodzice,po prostu szurnięci.
Ja bym tego tak nie zostawiła,chociażby dla dobra dziecka,nawet jeśli to gdzieś zgłosisz to wiesz że i tak oni będą wiedzieli że to Ty,utrzymywanie kontaktów z nimi i tak nic dobrego nie wniesie do Twojego życia,więc jak bym widziała że to dziecko znowu wypiło,zadzwoniła bym na pogotowie aby przyjechali i zrobili mu badania ile ma alkoholu we krwi.
Co tyczy się teściów,to sama musisz wiedzieć czy po tym co zrobisz dasz rade u nich mieszkać jeszcze te 8 miesięcy,jeśli jesteś silna to dasz rade,masz w końcu u swojego boku męża.Napisz co postanowiłaś?Pozdrawiam.
Ja bym tego tak nie zostawiła,chociażby dla dobra dziecka,nawet jeśli to gdzieś zgłosisz to wiesz że i tak oni będą wiedzieli że to Ty,utrzymywanie kontaktów z nimi i tak nic dobrego nie wniesie do Twojego życia,więc jak bym widziała że to dziecko znowu wypiło,zadzwoniła bym na pogotowie aby przyjechali i zrobili mu badania ile ma alkoholu we krwi.
Co tyczy się teściów,to sama musisz wiedzieć czy po tym co zrobisz dasz rade u nich mieszkać jeszcze te 8 miesięcy,jeśli jesteś silna to dasz rade,masz w końcu u swojego boku męża.Napisz co postanowiłaś?Pozdrawiam.
Nigdy nie przestawaj się uśmiechać, nawet jeśli jesteś smutny, ponieważ nigdy nie wiesz, kto może się zakochać
w Twoim uśmiechu
....bo ona lubi usiąść na swoim parapecie, wsadzić słuchawki w uszy i patrzeć w gwiazdy.
Lubi wtedy płakać i wspominać wszystko co dobre i co złe..
bo w życiu piękne są tylko chwile.
bo ona nigdy nie zapomni tego, za czym tęskni.
bo w jej sercu zawsze będzie każda minuta jej życia.
bo ona kocha swoje wspomnienia i nikt jej ich nie zabierze.
w Twoim uśmiechu
....bo ona lubi usiąść na swoim parapecie, wsadzić słuchawki w uszy i patrzeć w gwiazdy.
Lubi wtedy płakać i wspominać wszystko co dobre i co złe..
bo w życiu piękne są tylko chwile.
bo ona nigdy nie zapomni tego, za czym tęskni.
bo w jej sercu zawsze będzie każda minuta jej życia.
bo ona kocha swoje wspomnienia i nikt jej ich nie zabierze.
Strona 1 z 1

Logowanie