Zainteresowani.pl - mikroblogowanie w całkiem odmienny sposób. Inspiracje każdego dnia...
Cykl miesiączkowy (Temat zatwierdzony przez specjalistę)
Rozpoczęty przez Althaea, 23 lut 2010 07:42
40 odpowiedzi w tym temacie
Kasia R.
#2 Odpowiedź specjalisty
Napisano 02 październik 2011 - 20:30
Plamienie nie stanowi przeciwwskazania do przeprowadzenia badania ginekologicznego. Przepisane leczenie ma jedynie działanie objawowe. Konieczne jest jednak ustalenie właściwej przyczyny dolegliwości i włączenie leczenia przyczynowego. Myślę, że powinnaś zgłosić się na wizytę kontrolną wcześniej lub zastanowić się nad konsultacją u innego specjalisty.
Napisano 14 marzec 2010 - 14:45
Słuchajcie drogie Kobiety, czy możliwe jest (bo jak wiadomo czasem okres sie troszke przesuwa z roznych wzgledów-stres czy zmiana diety/klimatu) że okres sam z siebie sie spóznia
jesli ostatnio mialam niezwykle regularnie tzn. równiutko co 24 dni,a dzis mija 24 dzien i nic...
ani stres, ani nic innego nie wchodzi w gre.
zastanawiam sie czy ta moja kuracja poprzednia cytrynowa (pamietacie?) moze jakos wpłynela,ze teraz mi sie spoznia okres? wprawdzie na poprzedni okres nie zadzialala ale byl on jakby mniej obfity.
Martwie sie , bo nawet brzuch mnie nie boli
bralam gorąca kapiel, moczylam stopy w parzącej wodzie, robilam brzuszki i nic...
moze tak na wiosne mam poslizg? jak myslicie?
(tylko nie piszcie o ciąży, bo drżę na sama mysl...)
zastanawiam sie czy ta moja kuracja poprzednia cytrynowa (pamietacie?) moze jakos wpłynela,ze teraz mi sie spoznia okres? wprawdzie na poprzedni okres nie zadzialala ale byl on jakby mniej obfity.
Martwie sie , bo nawet brzuch mnie nie boli
moze tak na wiosne mam poslizg? jak myslicie?
(tylko nie piszcie o ciąży, bo drżę na sama mysl...)
Wszystko jest możliwe...
Napisano 14 marzec 2010 - 14:56
Mi się ostatnio spóźnił 8 dni przez to, że brałam tabletki na nerwy (podejrzewam), napiłam się lampkę wina, rozluźniłam i przyszedł
Okres spóźnia się z wielu powodów, jeśli to dopiero jeden dzień to narazie nie masz się co stresować, lepiej na spokojnie czekaj, bo nerwy mogą go tylko opóźnić jeszcze bardziej. Pozdrawiam
Okres spóźnia się z wielu powodów, jeśli to dopiero jeden dzień to narazie nie masz się co stresować, lepiej na spokojnie czekaj, bo nerwy mogą go tylko opóźnić jeszcze bardziej. Pozdrawiam
Napisano 14 marzec 2010 - 18:52
Tak to jest, jak sie kombinuje z cyklami... Bo wydaje mi się, ze ta cytryna mogła mieć wpływ, skoro dziewczyny pisały, ze to rzeczywiscie wpływa na cykl, to teraz moze widać skutki tej ingerencji...
Mówisz, że drżysz na myśl o ciąży... A są jakieś podstawy?
Dopiero teraz przeczytałam, że póki co spóźnia sie o niecały dzień, wiec tym bardziej nie ma sie czym martwić
Mówisz, że drżysz na myśl o ciąży... A są jakieś podstawy?
Dopiero teraz przeczytałam, że póki co spóźnia sie o niecały dzień, wiec tym bardziej nie ma sie czym martwić
Użytkownik pamela a edytował ten post 14 marzec 2010 - 18:53
Kasia R.
Napisano 15 marzec 2010 - 18:12
moze nie powinnam panikowac, bo to dopiero 1dzien opóznienia, ale przeanalizowalam wszystkie poprzednie cykle i wszystkie byly idealnie regularne . Czy to mozliwe ze sex zakłóciłby cykl? (oczywiscie mam na mysli samo współzycie, wykluczając ciąże) i czy ktoraś z was bedąc w ciązy miala po zapłodnieniu tak,że w dniach planowej miesiąćzki (ktorej nie bylo) miala powiększone piersi, podwyzszoną temperature ciała, co jakis czas delikatny bol w podbrzuszu i ogolną senność? prosze napiszcie jak mialyscie...
Wszystko jest możliwe...
Napisano 17 marzec 2010 - 20:39
I cóż z tego że miałaś? Organizm to nie jest zaprogramowany komputer i ma prawo się przestawić całkowicie bez powodu.
Ale nikt z nas nie wie czy w Twoim przypadku tego powodu nie ma - to może jedynie wykluczyć lekarz.
Są kobiety które są zdrowe z medycznego punktu widzenia a miesiączki nie mają tygodniami.
Ale nikt z nas nie wie czy w Twoim przypadku tego powodu nie ma - to może jedynie wykluczyć lekarz.
Są kobiety które są zdrowe z medycznego punktu widzenia a miesiączki nie mają tygodniami.
Napisano 08 czerwiec 2010 - 17:44
Witam mam problem.
Nie potrafię obliczyć sobie cyklu...
Mam nadzieję,że koś mi tu pomorze
)
podam 4 ostatnie cykle mojej miesiączki.
16.02.10 - pierwszy dzień miesiączki , następnie 21.03.10 , potem 20.04.10 i ostatnia miała miejsce 28.05.10
Mam pewne obawy co do dostania miesiączki...
Po prostu zabawiałam się z moim chłopakiem 7.06.10 i chciałabym wiedzieć też,czy to były moje płodne dni. pozdrawiam
Magda
Nie potrafię obliczyć sobie cyklu...
Mam nadzieję,że koś mi tu pomorze
podam 4 ostatnie cykle mojej miesiączki.
16.02.10 - pierwszy dzień miesiączki , następnie 21.03.10 , potem 20.04.10 i ostatnia miała miejsce 28.05.10
Mam pewne obawy co do dostania miesiączki...
Po prostu zabawiałam się z moim chłopakiem 7.06.10 i chciałabym wiedzieć też,czy to były moje płodne dni. pozdrawiam
Magda
Kasia R.
Dodaj odpowiedź

Najpopularniejsze frazy z tematu
- pseudoefedryna opóźnienie miesiączki
- jaki ma wpływ gripex na miesiączkę
- cykl miesiączkowy forum
- gripex wpływa na opóźnienie okresu
- opóźniony cykl miesiączkowy
- czy gripeks wplywa na okres
- pseudoefedryna czy wpływa na miesiaczke
- przeziębienie i powiększone piersi
- czy po gripeksie moze spozniac sie okres
- opóźniony cykl menstruacyjny
Ostatnie frazy z tematu
- czy choroba może wpłynąć na cykl miesiączkowy
- gipex wplywa na opoznienie miesiaczki i przeziebienie
- gripex a miesiączka
- czy stres ma wplyw na opóznienie cyklu miesiaczkowego
- sudafed a ciąża
- przestawiony cykl miesiączkowy
- czy od gripexu może spóźniać się okres?
- gripex opozniony okres
- gripex opóźniona miesiączka
- sudafed a okres
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych