Skocz do zawartości

Zainteresowani.pl - mikroblogowanie w całkiem odmienny sposób. Inspiracje każdego dnia...

- - - - -

Cykl miesiączkowy (Temat zatwierdzony przez specjalistę)

40 odpowiedzi w tym temacie

#1 Althaea

~.~

• HalfMod
  • 2306 postów

Napisano 23 luty 2010 - 07:42

Temat skierowany do osób mających problemy i pytania na temat cyklu miesiączkowego.

Dołączona grafika

Mail: althaea@poczta.pl
GG: 12532877

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

Gliwice dentysta

#2 syrcia Odpowiedź specjalisty

Lekarz - specjalista

• Specjalista
  • 139 postów
  • PłećKobieta
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 02 październik 2011 - 20:30

Plamienie nie stanowi przeciwwskazania do przeprowadzenia badania ginekologicznego. Przepisane leczenie ma jedynie działanie objawowe. Konieczne jest jednak ustalenie właściwej przyczyny dolegliwości i włączenie leczenia przyczynowego. Myślę, że powinnaś zgłosić się na wizytę kontrolną wcześniej lub zastanowić się nad konsultacją u innego specjalisty.

#3 VENEZIA

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 439 postów

Napisano 14 marzec 2010 - 14:45

Słuchajcie drogie Kobiety, czy możliwe jest (bo jak wiadomo czasem okres sie troszke przesuwa z roznych wzgledów-stres czy zmiana diety/klimatu) że okres sam z siebie sie spózniaDołączona grafika jesli ostatnio mialam niezwykle regularnie tzn. równiutko co 24 dni,a dzis mija 24 dzien i nic... Dołączona grafika ani stres, ani nic innego nie wchodzi w gre.

zastanawiam sie czy ta moja kuracja poprzednia cytrynowa (pamietacie?) moze jakos wpłynela,ze teraz mi sie spoznia okres? wprawdzie na poprzedni okres nie zadzialala ale byl on jakby mniej obfity.

Martwie sie , bo nawet brzuch mnie nie boli Dołączona grafika bralam gorąca kapiel, moczylam stopy w parzącej wodzie, robilam brzuszki i nic...

moze tak na wiosne mam poslizg? jak myslicie?

(tylko nie piszcie o ciąży, bo drżę na sama mysl...)

Wszystko jest możliwe...

#4 duperelek

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 20 postów

Napisano 14 marzec 2010 - 14:56

Mi się ostatnio spóźnił 8 dni przez to, że brałam tabletki na nerwy (podejrzewam), napiłam się lampkę wina, rozluźniłam i przyszedł:)
Okres spóźnia się z wielu powodów, jeśli to dopiero jeden dzień to narazie nie masz się co stresować, lepiej na spokojnie czekaj, bo nerwy mogą go tylko opóźnić jeszcze bardziej. Pozdrawiam

#5 pamela a

...

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2237 postów

Napisano 14 marzec 2010 - 18:52

Tak to jest, jak sie kombinuje z cyklami... Bo wydaje mi się, ze ta cytryna mogła mieć wpływ, skoro dziewczyny pisały, ze to rzeczywiscie wpływa na cykl, to teraz moze widać skutki tej ingerencji...
Mówisz, że drżysz na myśl o ciąży... A są jakieś podstawy?

Dopiero teraz przeczytałam, że póki co spóźnia sie o niecały dzień, wiec tym bardziej nie ma sie czym martwić ;)

Użytkownik pamela a edytował ten post 14 marzec 2010 - 18:53

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#6 VENEZIA

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 439 postów

Napisano 15 marzec 2010 - 18:12

moze nie powinnam panikowac, bo to dopiero 1dzien opóznienia, ale przeanalizowalam wszystkie poprzednie cykle i wszystkie byly idealnie regularne . Czy to mozliwe ze sex zakłóciłby cykl? (oczywiscie mam na mysli samo współzycie, wykluczając ciąże) i czy ktoraś z was bedąc w ciązy miala po zapłodnieniu tak,że w dniach planowej miesiąćzki (ktorej nie bylo) miala powiększone piersi, podwyzszoną temperature ciała, co jakis czas delikatny bol w podbrzuszu i ogolną senność? prosze napiszcie jak mialyscie...

Wszystko jest możliwe...

#7 pamela a

...

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2237 postów

Napisano 15 marzec 2010 - 19:08

Na pewno jakaś kobieta w ciąży Ci tak napisze, ale równie dobrze takie objawy daje przeziębienie, a powiększone piersi to moze po prostu objaw zbliżajacej się miesiączki... Poza tym ciąża nie daje tak szybko objawów ;)

#8 Althaea

~.~

• HalfMod
  • 2306 postów

Napisano 15 marzec 2010 - 19:17

Zapewne jedynie wmawiasz sobie teraz wszystkie objawy a strach przed ciążą potęguję Twoje samopoczucie.
A jednodniowe opóźnienie cyklu (a nawet kilkudniowe) zdaję się być normalne i nie ma powodów do paniki.

Dołączona grafika

#9 VENEZIA

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 439 postów

Napisano 15 marzec 2010 - 20:50

akurat te objawy wypisalam bo wlasnie je mam. ale poczekam,w koncu mnie dopadnie upragniony okres. P.S. wiecie jakie to uczucie niepewnosci gdy go nie ma!!!???? :bag:

Wszystko jest możliwe...

#10 Mujer

Neurotyczka

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 717 postów

Napisano 15 marzec 2010 - 23:34

Wiemy ;)

#11 VENEZIA

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 439 postów

Napisano 16 marzec 2010 - 12:15

zrobilam test i nie jestem w ciąży :) teraz tylko czekam na okres...ufff.... :) w sumie 2 dni to jeszcze nic opoznienia,ale dla naszego spokoju zrobilam :)

Wszystko jest możliwe...

#12 Dominika_ko

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 106 postów

Napisano 16 marzec 2010 - 21:13

Regularne miesiączki to tak naprawdę rzadkość. Możesz mieć nieregularne i to nic niepokojącego jeśli to różnica kilku dni.

Na drugim miejscu jest to co chcesz powiedzieć.
Na pierwszym jest sposób w jakim to robisz.

Dołączona grafika

#13 VENEZIA

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 439 postów

Napisano 17 marzec 2010 - 12:51

wlasnie zwykle mialam bardzo regularne, co do 1 dnia. a teraz 3ci dzien spoznienia. ale poczekam.

Wszystko jest możliwe...

#14 Althaea

~.~

• HalfMod
  • 2306 postów

Napisano 17 marzec 2010 - 20:39

I cóż z tego że miałaś? Organizm to nie jest zaprogramowany komputer i ma prawo się przestawić całkowicie bez powodu.
Ale nikt z nas nie wie czy w Twoim przypadku tego powodu nie ma - to może jedynie wykluczyć lekarz.
Są kobiety które są zdrowe z medycznego punktu widzenia a miesiączki nie mają tygodniami.

Dołączona grafika

#15 didi89

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 45 postów

Napisano 18 marzec 2010 - 21:06

Witam was kobietki :)
Mam takie pytanie czy stosowanie leków typu gripex , sudafed (zawierających pseudoefedryne) ma wpływ na opóźnienie się miesiączki ?

#16 punto

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 181 postów

Napisano 19 marzec 2010 - 09:13

te tabletki raczej nie,ale sam fakt chorowania na grypę lub przeziębienie-owszem.

#17 Moni25

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 3 postów

Napisano 22 marzec 2010 - 15:25

Mi się raz 3 tygodnie spózniał, najprawdopodobniej przez stres.

#18 GabiShabi

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 18 postów

Napisano 22 kwiecień 2010 - 06:21

choroba, stres zmiana klimatu to typowe objawy zamieszania w hormonach. i chyba duzo z nas to dotyczy. najbardziej te spoznienia kiludniowe. trzeba sie z tym pogodzic i dalej zyc :)

#19 konwaliabdg

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 1 postów

Napisano 08 czerwiec 2010 - 17:44

Witam mam problem.
Nie potrafię obliczyć sobie cyklu...
Mam nadzieję,że koś mi tu pomorze :))
podam 4 ostatnie cykle mojej miesiączki.
16.02.10 - pierwszy dzień miesiączki , następnie 21.03.10 , potem 20.04.10 i ostatnia miała miejsce 28.05.10
Mam pewne obawy co do dostania miesiączki...
Po prostu zabawiałam się z moim chłopakiem 7.06.10 i chciałabym wiedzieć też,czy to były moje płodne dni. pozdrawiam
Magda

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#20 pamela a

...

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2237 postów

Napisano 09 czerwiec 2010 - 07:31

Nie masz regularnych cykli, z tego co obliczyłam to 33-29-38 (mogłam się pomylić) więc raczej nie wywnioskujesz czy miałaś płodne, czy nie...A co znaczy "zabawianie się", bo może nie ma powodu do obaw?

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych