Kończę właśnie pierwsze opakowanie YAZ po kilkumiesięcznej przerwie
(kilka miesięcy temu nie było plamień). Od ok.10dni mam uporczywe plamienia połączone z bólem podbrzusza. Wyczytałam w internecie
, że przyjmowanie 2tabletek dziennie może zahamować plamienia ponieważ będzie wtedy wyższy poziom hormonów. Czy to prawda? Może któraś z Pań próbowała takiego czegoś?
Dziękuję za odpowiedzi.
Zainteresowani.pl - mikroblogowanie w całkiem odmienny sposób. Inspiracje każdego dnia...
Czy można zahamować plamienie?
Rozpoczęty przez kiinja, 17 lut 2010 10:05
2 odpowiedzi w tym temacie
Kasia R.
Napisano 17 luty 2010 - 15:17
Nie radzę kombinować z tabletkami i brać po kilka naraz.
Plamienia podczas brania tabletek są normalne i mogą wystąpić, nawet jeśli poprzednim razem gdy zaczynałaś brać tabletki tego nie było.
Jednak musisz wziąć pod uwagę istnienie ciąży więc może wybierz się do lekarza?
Jeśli te plamienia i złe samopoczucie nie ustąpią po kilku tygodniach poproś ginekologa o zmianę tabletek.
Plamienia podczas brania tabletek są normalne i mogą wystąpić, nawet jeśli poprzednim razem gdy zaczynałaś brać tabletki tego nie było.
Jednak musisz wziąć pod uwagę istnienie ciąży więc może wybierz się do lekarza?
Jeśli te plamienia i złe samopoczucie nie ustąpią po kilku tygodniach poproś ginekologa o zmianę tabletek.
Napisano 03 maj 2010 - 23:36
też tak miałam tylko przy novynette.. i na samej ulotce jest napisane, że dopiero długotrwałe plamienia mogą martwić. Ja brałam dalej regularnie tabletki aż do samego okresu i teraz już to minęło. Oczywiście skonsultowałam to z ginekologiem i powiedział, że taki jednorazowy problem nie jest jeszcze martwiący i żeby poczekać. U mnie to trwało jakoś z ponad dwa tygodnie
i brzuch tak bolał że się zginałam w pół. Ale samo przeszło.
Nie radzę tobie szaleć z hormonami bo jak sobie rozwalisz gospodarkę hormonalną to dopiero będzie problem.
Nie radzę tobie szaleć z hormonami bo jak sobie rozwalisz gospodarkę hormonalną to dopiero będzie problem.
Użytkownik nelanelka edytował ten post 03 maj 2010 - 23:37
A ja myślę, że całe zło tego świata bierze się z myślenia. Zwłaszcza w wykonaniu ludzi całkiem ku temu nie mających predyspozycji.
A.Sapkowski Narrenturm.
A.Sapkowski Narrenturm.
Dodaj odpowiedź

Najpopularniejsze frazy z forum
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych