Skocz do zawartości

Zainteresowani.pl - mikroblogowanie w całkiem odmienny sposób. Inspiracje każdego dnia...

- - - - -

odzież termoaktywna

29 odpowiedzi w tym temacie

#1 smart_me

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 297 postów

Napisano 16 luty 2010 - 13:17

Cześć wszyscy sportsmeni i sportsmenki :)

Zaloże się, że zima wam nie groźna i ćwiczycie calym ciałem i pełną parą tak w terenie, jak i na siłowniach czy fitnessach..
I tutaj moje pytanko: czy macie i używacie odzieży termoaktywnej?
Tyle sie ostatnio o niej słyszy i czyta. Ulegliscie pokusie, żeby nie wyrzymać koszulek po biegu z potu? bo odzież termo własnie ma to do siebie, że wchłania pot i wszelkie paskudne zapachy.
Co sądzicie o takich ciuszkach?

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

dentysta Gliwice

#2 myszkamiki3103

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 308 postów

Napisano 02 marzec 2010 - 16:41

No tak zima nie jest dla mnie powodem do tego, żeby rezygnować ze sportu. Jak tylko się robi chłodniej zakładam odpowiednią odzież i ruszam biegać;) Mogę się pochwalić, że ja mam koszulkę under armour, którą kupiłam na fa-pol.pl. Przyznam, że gdyby nie taka odzież to musiałabym zrezygnować z jazdy na rowerze i z biegania, jak tylko robi się chłodniej;) a tego bym nie chciała. Bo kocham sport;)

#3 smart_me

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 297 postów

Napisano 03 marzec 2010 - 00:20

No to już sobie wyobrażam Miki jakie masz zgrabne nóżki skoro pykasz na rowerku all year long :>
Czyli jesteś na tak dla under armour. W sumie racja. Pocenie się jak prosiak podczas biegania nawet na bieżni jest paskudne. Ile razy trafiam na zlanych potem facetów na siłowniach czy na zwykłym bikingu. Paskudztwo, ale i dyskomfort, tak dla nich jak dla otoczenia.
Dziwne. Płacą kupę kasy na karnety a na konkretna odzież nie mają kilkudziesięciu złotych..

#4 runcentre

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 6 postów

Napisano 03 marzec 2010 - 10:40

Ja noszę:) I bardzo sobie chwalę:) Chciałam sobie zafundować na zimę jeszcze bieliznę termoaktywną do biegania, ale jednak większość treningów spędziłam na bieżni;/ A teraz czuję, że wiosna idzie:) Co do bielizny, to mój facet jest zadowolony z x-bionic...może też się właśnie na to kiedyś skuszę...

A co do wyboru bawełny zamiast termoaktywnej...hmm...z niektórymi jest ciężka sprawa, bo po prostu pierwszym powodem może być brak kasy (wiadomo, trzeba trochę zainwestować), a niektórym po prostu nie przemówisz do rozumu i trwają przy swoim zdaniu, że bieganie czy siłownia w mokrej koszulce im nie przeszkadza i że na pewno nie ma żadnej różnicy...
na innym forum jedna laska upierała się, że noszenie inteligentnej odzieży (czyli też zarazem droższej) to nic innego jak szpan i że cieszy się, że na jej siłownię nie przychodzą szpanerzy:P LOL

#5 myszkamiki3103

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 308 postów

Napisano 04 marzec 2010 - 13:48

Smart_me ja jestem jak najbardziej na tak jeśli chodzi o odzież Under Armour. wiesz kiedyś biegałam i jeździłam na rowerze w zwykłych koszulkach i ( mam nadzieję, że nikt się nie obrazi z wyrażenie ) pociłam się jak dzikie prosie. A jak skończyłam trening to koszulkę można było wyciskać jak po praniu. Strasznie nieprzyjemne uczucie. Na samą myśl mnie wzdryga ;/ Ale moja nowa koszulka zdaje egzamin;)
A co do moich nóżek to przez grzeczność nie zaprzeczę są zgrabniutkie;)
A co do tego, że odzież termoaktywna nie należy do najtańszych to mimo wszystko jestem zdania, że dobrze jest w nią zainwestować.
A szpan no cóż... na to już nikt nie ma wpływu;/

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#6 szapobar

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 109 postów

Napisano 09 marzec 2010 - 16:41

Znacie jakiś sklep oprócz fa-pol.pl w którym można kupić under armour? Szukałem jakiegoś sportowego w Krakowie, ale nie ma opcji. Na hasło UA robią dziwne miny. Specjaliści... :> Fa pol chyba z resztą jest z Krakowa, to w sumie na przesyłkę chyba się nie naczekam ;)

#7 Nat.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4859 postów

Napisano 09 marzec 2010 - 19:12

Ja tego roku skusiłam się na taką odzież, na wyjazd zimowy, czyli pod jazdę na desce. I powiem szczerze, że nie jestem jakoś super zachwycona, jedynie zadowolona, w przeciwieństwie do moich rodziców i znajomych. ;)
A co do firm, to polecana jest Hi-Tec. My kupowaliśmy, jeśli się nie mylę, w Intersporcie. W większości galerii handlowych można go znaleźć :)

Użytkownik Nat. edytował ten post 09 marzec 2010 - 19:14

#8 smart_me

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 297 postów

Napisano 29 marzec 2010 - 15:10

Hm, jakie było moje zdziwienie ostatnio, gdy poszłam na siłownie, a dokładniej na rowerek i bieżnie, a przed moimi oczami ujawnił się gigantyczny baner reklamujacy ciuchy Under Armour.
Nie powiem, że mnie to nie przekonało. Poza tym rozmawiałam z trenerem i zaczął tak tę odzież zachwala, że już wątpliwości nie mam żadnych.

#9 myszkamiki3103

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 308 postów

Napisano 30 marzec 2010 - 09:22

Szapobar powiem szczerze, że ja osobiście nie słyszałam, żeby gdzieś jeszcze można było kupić odzież under armour oprócz fa-pol.pl.
Musiałbyś chyba bardziej intensywnie poszukać, ale mnie wydaje się, że jest to jedyny taki sklep w Krakowie.
A co do jakości tych ubrań to chyba nie ma żadnych wątpliwości, bo jest jedną z lepszych. Więc nie ma się co dziwić, że tyle osób sobie chwali tą odzież.

#10 Luphis

Forumator

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 1372 postów

Napisano 31 marzec 2010 - 08:52

JA w tym roku kupiłem sobie na snowboard longsleeve i spodnie, chociaż czasami wiało bardzo mocno, to nie odczuwałem, żeby było mi zimno. Poza tym całkiem nieźle radzi sobie z odprowadzaniem nadmiaru ciepła, więc gorąco też nie było. Świetnie się w tym ćwiczy
Dołączona grafika

Najlepszy konwent Fantasy i Sci-Fi ;)

#11 pis en lof

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 243 postów

Napisano 01 kwiecień 2010 - 14:31

Wyświetl postUżytkownik Luphis dnia 31 marzec 2010 - 08:52 napisał

JA w tym roku kupiłem sobie na snowboard longsleeve i spodnie, chociaż czasami wiało bardzo mocno, to nie odczuwałem, żeby było mi zimno. Poza tym całkiem nieźle radzi sobie z odprowadzaniem nadmiaru ciepła, więc gorąco też nie było. Świetnie się w tym ćwiczy

Oj tak, odzież termoaktywna to wybawienie dla prawdziwych sportsmenów, i sportsmenek.
Ja co prawda super aktywistką nie jestem, ale lubię się zmeczyć na aktywnym fitnessie, więc Under Armour jest wówczas jak zimny okład z kostkami lodu.
Serio. Komfort jaki daje odzież termoaktywna jest ogromny. Nie wyobrażam sobie powrotu do normalnych ciuchów.

#12 myszkamiki3103

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 308 postów

Napisano 02 kwiecień 2010 - 09:14

Oj widzę, że wiele osób ma podobne zdanie jak ja co do jakości odzieży Under Armour. Ale mnie to nie dziwi wcale, bo taka odzież jest naprawdę bardzo dobra,
Pis en lof nie wiedziałam, że aż tak bardzo cenisz sobie tą odzież. Ale zgodzę się z Tobą, że jak ktoś lubi się zmęczyć to powinien zaopatrzyć się w bardzo dobrą odzież.

#13 smart_me

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 297 postów

Napisano 08 kwiecień 2010 - 14:10

Bo tak jak trzeba miec dobre buty do cwiczeń tak i odpowiedni odzież jest podstawą.
A poza tym jest łądniutka. No popatrzcie tylko na tę koszulkę http://www.fa-pol.pl...41d20e514fe0763
Nie jest urocza? :)

#14 backspace

Wymiatacz

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 679 postów

Napisano 09 kwiecień 2010 - 14:23

Ja też mogę polecić Under Armour. Różnica między zwykłą koszulką a termoaktywną jest naprawdę duża. A ciuchy są trwałe i co najważniejsze wygodne ;-)

#15 myszkamiki3103

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 308 postów

Napisano 12 kwiecień 2010 - 10:02

faktycznie przyznam, że całkiem całkiem jest ta odzież. to chyba dość istotna informacja dla wszystkich kobiet, bo one w szczególności zwracają uwagę na to, jak wyglądają w każdej sytuacji. Nawet i podczas ćwiczeń....
Tylko mnie jakoś nie leży ten kolor. Chyba sobie poszukam innego, który będą pasować do moich oczu;p

#16 pis en lof

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 243 postów

Napisano 28 kwiecień 2010 - 09:17

Heh,nie pasuje do twoich oczy? :P
Szczerze współczuję, ale z drugiej strony rozumiem, bo to bardzo wazne żeby koszulka fitnessowa, zwłaszcza ta termoaktywna pasowała do naszych oczu :D
Powodzenia zatem w poszukiwaniu odpowiednich odcieni :P

#17 backspace

Wymiatacz

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 679 postów

Napisano 07 maj 2010 - 11:05

hehe, a jaki masz kolor oczu? To może poszukamy z Tobą i razem coś wybierzemy?
A może taka koszulka Ci się spodoba? http://www.fa-pol.pl...41d20e514fe0763 wesołe kolorki, ale nie różowe, bo taka Ci nie pasuje :-)
Podoba się?

#18 dzwiedz

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 12 postów

Napisano 31 maj 2010 - 14:53

trenuję kosza i czasami biegam rekreacyjnie dla poprawienia i utrzymania kondycji i nigdy nie zwracałem uwagi nigdy na to w czym biegam ale jak dostałem na urodziny od siostry ze stanów koszulkę mało znanej firmy w Polsce (ja o niej nie słyszałem) UNDER ARMOUR to po prostu rewelacja jaka wygoda podczas biegania całkiem inaczej:)

Użytkownik dzwiedz edytował ten post 31 maj 2010 - 14:54

#19 bone1906

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 141 postów

Napisano 31 maj 2010 - 16:18

Też mam koszulkę Under Armour, kupiłem na fa-pol.pl, jedyny chyba sklep w Polsce z takim wyborem ciuchów tej firmy. Rzeczywiście, do biegania idealna i zmniejsza pocenie się.

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#20 luomo

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 192 postów

Napisano 08 czerwiec 2010 - 11:10

ja też myślę, że warto jest się zaopatrzyć w dobrej jakości ubrania do ćwiczeń, bo myślę, że wtedy będzie się nam ćwiczyć znacznie przyjemniej.
masz rację Bone1906, że fa-pol jest jedynym miejscem, gdzie można kupić odzież UA. I można tam jeszcze kupić sprzęt do footballu amerykańskiego, a jakoś nie znam zbyt wielu miejsc, gdzie można kupić piłki, kaski etc. potrzebne do uprawiania tego sportu.

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych