Skocz do zawartości

Zainteresowani.pl - mikroblogowanie w całkiem odmienny sposób. Inspiracje każdego dnia...

- - - - -

co jest modnego dla chłopaka 20-25lat ubrania

64 odpowiedzi w tym temacie

#1 marek19

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 32 postów

Napisano 14 luty 2010 - 18:29

Witam.Co jest modne(i niejakieś super drogie) ubrania dla osoby młodej faceta wiek20,25lat,?jakie kroje,style,poprosilbym jakieś stronki bo na tym się nieznam a chcę się ladnie ubrać. :)

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

dentysta Gliwice

#2 audia4

Wymiatacz

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 718 postów

Napisano 14 luty 2010 - 18:43

Idź do galerii do sklepów: H&M, Reserved, Diverse, C&A, Pull&Bear, House i wybierz co Ci się podoba.

#3 piterrrek

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 488 postów

Napisano 14 luty 2010 - 18:43

ale wolisz bardziej sportowo, czy bardziej elegancko xdxp
JH na 100%
Jeśli chcesz reprezentować Hasaczy, rozmnóż ich za pomocą "kopiuj-wklej" już teraz! Miej wyhasane!

#4 marek19

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 32 postów

Napisano 14 luty 2010 - 18:44

Sprotowo raczej :)

#5 PadeNigaz

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 11 postów

Napisano 14 luty 2010 - 22:28

* Baldinini
* Bata
* Benetton
* Bershka
* Big Star
* C&A
* Calzedonia
* Camaieu
* Colloseum
* Cottonfield
* Cropp Town
* Deichmann
* Gatta
* Gino Rossi
* H&M
* Hexeline
* House
* Intershoe
* Intimissimi
* Jack&Jones
* Jacqueline Riu
* Kappahl
* Mango
* New Yorker
* Orsay
* Oysho
* Pull&Bear
* Quazi
* Reserved
* Stefanel
* Stradivarius
* Street Super Buty
* Vero Moda

masz spis sklepów od eleganckich ciuchów w kant po oldskulowe i skejtowe ciuchy ;D
.Clubbed To Death.

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#6 piterrrek

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 488 postów

Napisano 15 luty 2010 - 00:00

jesli sportowo, to bardziej cropp, troche house, funk & soul itp ;)
JH na 100%
Jeśli chcesz reprezentować Hasaczy, rozmnóż ich za pomocą "kopiuj-wklej" już teraz! Miej wyhasane!

#7 leszek840

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 8 postów

Napisano 15 luty 2010 - 10:48

Tak macie racje cropp i sportowe ciuchy :lol: kupa kasy za nędzną bluzę lub szerokie spodnie w których będziesz wyglądał jakbyś w nie narobił.Napisz co konkretnie chcesz nosić,wszędzie można coś znaleźć trzeba dobrze szukać i patrzeć po sklepach zamiast jednej rzeczy za 200 zł kup dwie a za 100.A nie jak nie którzy kupią jedną bluzę i chodzą non stop bo metka!!!!!!!Poza tym głupia moda w sklepach teraz wszystko w jakieś idiotyczne postacie kółka kwadraty prawdziwy facet tego nie założy chyba że jakiś szczyl,dzieciak jeszcze.Lub facet w spodniach rurkach co on sobą reprezentuje??????wygląda jak ciota tylko

#8 loopatka

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 302 postów

Napisano 15 luty 2010 - 10:56

oto kolejny przykład polskiej mentalności. zauważ, że są różne subkultury, różne style, różne gusta, jeden nosi się z krokiem w kolanach, inny w kancie, a trzeci w rurkach czy coś. chodź sobie w tym, w czym ci dobrze, i nie czepiaj się innych, którzy również chcą nosić się po swojemu Dołączona grafika

a za 100zł dwa ciuchy kupić to tylko korzystając z przecen chyba, bo na sprawę ogólną 90% sklepów za same spodnie weźmie więcej może minimum tyle.

jeszcze do autora wątku coś, przejdź się po sklepach i podpatruj wystawy, nowe kolekcje, a nie kurcze pytasz na forum co jest modne. ludzie noszą się różnie, w związku z czym każdy styl ma inne wyznaczniki ubraniowe na dany wchodzący sezon Dołączona grafika

Użytkownik loopatka edytował ten post 15 luty 2010 - 10:57

Znając ją dobrze, wiem, że walczyłaby do końca, trwoniąc energię i entuzjazm na próby udowodnienia czegoś, w co absolutnie nikt nie chciał uwierzyć.

#9 audia4

Wymiatacz

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 718 postów

Napisano 15 luty 2010 - 12:34

Użytkownik leszek840 dnia 15 luty 2010 - 10:48 napisał

Tak macie racje cropp i sportowe ciuchy :lol: kupa kasy za nędzną bluzę lub szerokie spodnie w których będziesz wyglądał jakbyś w nie narobił.Napisz co konkretnie chcesz nosić,wszędzie można coś znaleźć trzeba dobrze szukać i patrzeć po sklepach zamiast jednej rzeczy za 200 zł kup dwie a za 100.A nie jak nie którzy kupią jedną bluzę i chodzą non stop bo metka!!!!!!!Poza tym głupia moda w sklepach teraz wszystko w jakieś idiotyczne postacie kółka kwadraty prawdziwy facet tego nie założy chyba że jakiś szczyl,dzieciak jeszcze.Lub facet w spodniach rurkach co on sobą reprezentuje??????wygląda jak ciota tylko

Ten post wskazuję na to że:
- Nigdy nie byłeś w croppie i nie wiesz co tam jest ;p,
- i to że nie wiesz nic o modzie.
- zazdrościsz tym co tak się ubierają ;p

#10 marek19

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 32 postów

Napisano 15 luty 2010 - 12:48

a są gdzieśna necie jakieś "cenniki"tych firm?chodzi mi o centy takie jakie są rzczywiscie w sklepach chciałbym wiedzieć bez latania :) ale neichodzi mi o ceny w sklepach internetowych tylko o jakies oficjalne ceny jakie są w sklepach.

#11 PadeNigaz

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 11 postów

Napisano 15 luty 2010 - 13:02

100 % agree z loopatka i audia4.

no ta... najlepiej łysa bania,dresik,do tego kox co nie ?? i tępić wyróżniających się z tłumu

ale na szczęście to już chyba mija bo z tego co widzę większość młodych ludzi ulega nowym stylom preferowanych przez takie sklepy właśnie jak : house,cropp,c&a,new yorker, ;P

/BMXowiec
.Clubbed To Death.

#12 audia4

Wymiatacz

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 718 postów

Napisano 15 luty 2010 - 14:03

Użytkownik marek19 dnia 15 luty 2010 - 12:48 napisał

a są gdzieśna necie jakieś "cenniki"tych firm?chodzi mi o centy takie jakie są rzczywiscie w sklepach chciałbym wiedzieć bez latania :) ale neichodzi mi o ceny w sklepach internetowych tylko o jakies oficjalne ceny jakie są w sklepach.

Chyba żadna z firm nie podaje swoich cen na stronach.

Możesz tylko poszukać w ich sklepach internetowych:

http://sklep.cropp.com/
http://www.sklep.hou...l/open/catalog/

Reszta firm chyba nie ma ;)

#13 marek19

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 32 postów

Napisano 15 luty 2010 - 15:25

a te ceny ze sklepu internetowego mają jakieś mniej więcej z cenami ze sklepu normalnego?czy są bardzo rozbieżne?

#14 fenix212

Wyjadacz

• Do usunięcia
  • PipPipPip
  • 456 postów

Napisano 15 luty 2010 - 15:41

Użytkownik leszek840 dnia 15 luty 2010 - 10:48 napisał

Nie wiem kim jest autor postu,bynajmniej nic do niego nie mam z racji tej wypowiedzi. O rurkach to się nie zgadzam może ale reszta obojętnie czy jest przejawem polskiej tolerancji czy tępienia "inności" jest czystą prawdą. Ta wypowiedź w 100% odzwierciedla 3/4 tego co dzieję się wśród młodych ludzi. Stać ich raz na rok na większy zakup i ten zakup to ciuch,jakikolwiek za 200zł, czasem wyglądający na nic,ale kupiony w galerii i za tę cenę i myśląc jak te osoby - szpan,więc można chodzić na okrągło. I tak przez rok w szafie leży jedna bluza,która po roku nadaje się do śmieci. Wystarczy mi wiedzieć co mają koledzy w szafie i co ubierają co dzień,a ubierają non stop to samo bo nic innego nie mają wydając 200zł czasem na różne marności.

Następna sprawa to żaden Reserved, C&A, H&M nawet, nie wspominając o Croppie,który ciągle biorę na język bo jest najbardziej charakterystyczny itd. to nie jest żadna moda, to śmieszne, gdzie ktokolwiek z was wyczytał albo usłyszał,że te butiki,nie wiem czy je można tak nazywać to moda? Tak, chyba wśród rzeczywiście gówniarzerii ,którzy operują ceną w wyznaczaniu jakości i tego co jest w modzie i nie jest sprzedawane na targu lecz w galerii. Z pewnością na liście sklepów wymienionych powyżej są takie,które coś sobą reprezentują ale fakt, tam gdzie się ubierają subkultury i dzieciarnia nie istnieje pojęcie moda. Moda się zacznie jak wejdziecie do Prady,Pierre Cardin, Hugo Bossa,inna sprawa,że 3/4 z nas nie stać na te sklepy,ale tam wyznaczane są trendy a nie w sklepikach dla Emo i nastolatków.

No i owszem, jeszcze tak w żadnym sklepie nie padłem na twarz tak jak w Croppie. Chciałbym się dowiedzieć dla kogo adresowana jest koszulka z nadrukiem Matki Boskiej,która została tam zrobiona w karykaturę na jednym z czarnych t-shirtów?Albo z karykaturą Batmana? Który facet to założy? I tak zgadzam się z cytowanym autorem,który prawdziwy facet? Co to jest, moda? No i można wymieniać dalej te bluzy,które swoim wizerunkiem wołają o pomstę do nieba.Na pewno to nie jest dla 20-25 latka.

#15 loopatka

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 302 postów

Napisano 15 luty 2010 - 17:12

Użytkownik fenix212 dnia 15 luty 2010 - 15:41 napisał

Moda się zacznie jak wejdziecie do Prady,Pierre Cardin, Hugo Bossa,inna sprawa,że 3/4 z nas nie stać na te sklepy,ale tam wyznaczane są trendy a nie w sklepikach dla Emo i nastolatków.

No i owszem, jeszcze tak w żadnym sklepie nie padłem na twarz tak jak w Croppie. Chciałbym się dowiedzieć dla kogo adresowana jest koszulka z nadrukiem Matki Boskiej,która została tam zrobiona w karykaturę na jednym z czarnych t-shirtów?Albo z karykaturą Batmana? Który facet to założy? I tak zgadzam się z cytowanym autorem,który prawdziwy facet? Co to jest, moda? No i można wymieniać dalej te bluzy,które swoim wizerunkiem wołają o pomstę do nieba.Na pewno to nie jest dla 20-25 latka.

załamałam się Dołączona grafika

weź pod uwagę, że nie każdy ma ochotę (już pomijając kasę) śmigać w ciuchach, które oferują markowe sklepy wyżej przez ciebie wymienione, to czysta elegancja, autor szuka czegoś sportowego, stylu raczej luźnego, więc odsyłanie go w tym wypadku do tych, które ty wymieniłeś jest przezabawną radą.

i faktem oczywistym jest, że dla ludzi, którzy kasą nie grzeszą pojęcie mody tworzy się bazując na butikach drogich, dla innych warstw społecznych moda zaczyna się i kończy, na sklepach, które ktoś tam wyżej wymienił, które są na kieszeń standardowego polaka, ale są też i tacy, których moda codzienna to lumpeksy i ubieranie się na osiedlowych bazarkach. nie możesz uogólniać i jednego pojęcia wprowadzać, bo jest ono względne, idąc innym kryterium, świat nastolatków ma swoją modę, świat skejtów swoją, świat pod krawatem swoją, ograniczony jesteś, jeżeli dla ciebie definicja MODY zamyka się tylko na markach takich jak prada, hugoboss i reszcie innych projektantów prosto z wybiegów Dołączona grafika i tym bardziej ograniczony, że piszesz coś takiego komuś, kto zapytał o ubrania niedrogie. nie wiem ile masz lat, wydaje mi się, że masz za sobą już etap dorastania, jeśli tak jest, zastanawia mnie, gdzie ty się ubierałeś mając te 16-18 lat? nawet przez myśl ci nie przeszło, żeby iść do butiku calvina kleina czy innego.

czytania ze zrozumieniem nie bolą. za to mądralińskich na forach są plagi, szkoda tylko, że nie wnoszą nic innego poza zamieszaniem Dołączona grafika
idę, bo mnie poniesie Dołączona grafika

Użytkownik loopatka edytował ten post 15 luty 2010 - 17:15

Znając ją dobrze, wiem, że walczyłaby do końca, trwoniąc energię i entuzjazm na próby udowodnienia czegoś, w co absolutnie nikt nie chciał uwierzyć.

#16 ethay

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 187 postów

Napisano 15 luty 2010 - 18:31

Wyluzujcie:}
Do autora
To wszystko zalezy od tego jak chcesz byc postrzegany, oraz w czym Ci wygodnie. za "modne" jest uwazane to, co pojawia sie w sklepach marek wyzej wymienionych. Jezeli ma byc na sportowo, to kup jakies sportowe buty, spodnie dres/ jeansy i jakas bluze, ostatnio ludzie czesto kupuja oldschoolowe rozpinane bluzy adidasa.
Dalem przyklad, gotowych recept nie ma. Najlepiej jachnij sie po jakiejs wiekszej galerii i poszukaj czegos po croppach itp sklepach :)
A co do wieku, to odpuscie sobie gadki, ze cos w jakims wieku nie pasuje. Wystarczy spojrzec na celebrytow, za ktorymi podaza swiat mody, ze nosi sie praktycznie wszystko w kazdym wieku. Spojrz na amerykanskich raperow po 40, a z polskich gwiazd chociazby na Wojewodzkiego,Piroga, Malaszynskiego, Ibisza itp. Nawet Egurolla zasuwał w lato z garniakiem w trampkach.
Pomijajac konkretne upodobania tychze panow, stawiam, ze kazdy z nich czul sie dobrze w tym co nosil, a to sprawialo ze ich ubior byl modny i wywazony :}

#17 audia4

Wymiatacz

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 718 postów

Napisano 15 luty 2010 - 18:53

Użytkownik marek19 dnia 15 luty 2010 - 15:25 napisał

a te ceny ze sklepu internetowego mają jakieś mniej więcej z cenami ze sklepu normalnego?czy są bardzo rozbieżne?

Ceny są raczej podobne ;)

Użytkownik fenix212 dnia 15 luty 2010 - 15:41 napisał

Nie wiem kim jest autor postu,bynajmniej nic do niego nie mam z racji tej wypowiedzi. O rurkach to się nie zgadzam może ale reszta obojętnie czy jest przejawem polskiej tolerancji czy tępienia "inności" jest czystą prawdą. Ta wypowiedź w 100% odzwierciedla 3/4 tego co dzieję się wśród młodych ludzi. Stać ich raz na rok na większy zakup i ten zakup to ciuch,jakikolwiek za 200zł, czasem wyglądający na nic,ale kupiony w galerii i za tę cenę i myśląc jak te osoby - szpan,więc można chodzić na okrągło. I tak przez rok w szafie leży jedna bluza,która po roku nadaje się do śmieci. Wystarczy mi wiedzieć co mają koledzy w szafie i co ubierają co dzień,a ubierają non stop to samo bo nic innego nie mają wydając 200zł czasem na różne marności.

Następna sprawa to żaden Reserved, C&A, H&M nawet, nie wspominając o Croppie,który ciągle biorę na język bo jest najbardziej charakterystyczny itd. to nie jest żadna moda, to śmieszne, gdzie ktokolwiek z was wyczytał albo usłyszał,że te butiki,nie wiem czy je można tak nazywać to moda? Tak, chyba wśród rzeczywiście gówniarzerii ,którzy operują ceną w wyznaczaniu jakości i tego co jest w modzie i nie jest sprzedawane na targu lecz w galerii. Z pewnością na liście sklepów wymienionych powyżej są takie,które coś sobą reprezentują ale fakt, tam gdzie się ubierają subkultury i dzieciarnia nie istnieje pojęcie moda. Moda się zacznie jak wejdziecie do Prady,Pierre Cardin, Hugo Bossa,inna sprawa,że 3/4 z nas nie stać na te sklepy,ale tam wyznaczane są trendy a nie w sklepikach dla Emo i nastolatków.

Koleś Ty nie wiesz o czym piszesz ;)

Są różne rodzaje mody:
- jest taka którą przedstawia Prada, Gucci itp., jest to moda dla wyższych sfer

ale jest też taka którą prezentują tańsze firmy, i też to można nazwać modą ;) wiec nie gadaj tutaj głupot.

A co to t-shirtów z fajnymi nadrukami, to właśnie takie firmy jak Hugo boss itp. wprowadziły ubieranie takich koszulek pod marynarki ;p

#18 ethay

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 187 postów

Napisano 15 luty 2010 - 20:14

Zamiast udowadniac sobie racje moglibyscie doradzic autorowi :)
Ja od siebie dodaje big stara i levisa, mozna tam znalezc tez cos sportowego (sporadycznie, ale jednak)
No i new yorker/ smog

Użytkownik ethay edytował ten post 15 luty 2010 - 20:19

#19 loopatka

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 302 postów

Napisano 15 luty 2010 - 20:28

levis i big star są raczej z droższej półki, autorowi chodziło o coś niedrogiego Dołączona grafika

i nie chce mu się biegać po sklepach. wystarczyłoby mu 2 godz, któregoś dnia wygospodarowane na obejście jakiejś galerii i zakupienie tego, co jest w jego stylu i w granicach cenowych, które mu odpowiadają. a tymczasem woli on tracić czas na pytanie ludzi w necie jakie marki mają jakie ciuchy, jakie cenniki, etc. mężczyźni... Dołączona grafika

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#20 ethay

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 187 postów

Napisano 15 luty 2010 - 20:47

Słonce, wiem, ze niedrogie, ale autor nie napisal ze musza byc nowe:P
A co do drugiej czesci Twojego postu to zgadzam sie w 100% :)

Użytkownik ethay edytował ten post 15 luty 2010 - 20:48

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych