Skocz do zawartości

Zainteresowani.pl - mikroblogowanie w całkiem odmienny sposób. Inspiracje każdego dnia...

* * * * * 2 głosy

Jak szybko schudnąć?

1099 odpowiedzi w tym temacie

#41 kataryna

Po burzy ZAWSZE wschodzi Słońce! Nawet po największej! :

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 6560 postów

Napisano 06 luty 2006 - 23:56

Każdy ma inny organizm i to, czy Basia schudła 2 kg czy 5kg to nie znaczy, że tyle schudnie Kasia... Więc jak nie osiągniecie takich efektów, jak ci, co tu pisali, to nie załamujcie się! :)
Po każdej, nawet największej burzy, zawsze musi wzejść SŁOŃCE! :)

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

Gliwice dentysta

#42 Ronnie Coleman

Wymiatacz

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 986 postów

Napisano 11 luty 2006 - 22:13

Najlepsza dieta 2 jajca i liter wody a na rozluźnienie jakoś setka i bedziesz chudo jak tralala :D

#43 kataryna

Po burzy ZAWSZE wschodzi Słońce! Nawet po największej! :

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 6560 postów

Napisano 11 luty 2006 - 22:33

A ja preferuję całowanie :D
Po każdej, nawet największej burzy, zawsze musi wzejść SŁOŃCE! :)

#44 Kunegunda

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 29 postów

Napisano 11 luty 2006 - 22:48

Regularnie jeść posiłki, ograniczać kolację do zaspokojenia tylko głodu a nie smaku. Taka moja rada, do której sama się nie stosuję choc powinnam :P

#45 Nitrobolonus

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 132 postów

Napisano 11 luty 2006 - 22:49

Ja proponuje sex oralny - sperma ma dużo białka.
A tak na serjo - Ograniczasz tłuszcze i węglowodany. Jedz jajka, odtłuszczone mięso itp
KArk powinien być conajmniej szerokości głowy.

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#46 szefu

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 57 postów

Napisano 11 luty 2006 - 22:51

znam kilka recept na szybką utratę wagi:

1. dieta MŻ czyli Mniej Żreć
2. dieta studencka: kawa papierosy i precle
3. dieta alkoholika: na śniadanie piwo, na obiado-kolacje wódeczka
4. dieta zrównoważona: praca 12-16 godzin dziennie, paczka fajek zimne kanapki i woda.
5. dieta burżujska: fitness, drogie niskokaloryczne jedzonko
6. dieta autorska: piję, palę, trenuję 3 razy w tyg. i czasami sie obżeram a nie mam nadwagi. :]

#47 Ane29

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 323 postów

Napisano 11 luty 2006 - 22:54

Wyświetl postUżytkownik szefu dnia 11.02.2006, 22:51 napisał

znam kilka recept na szybką utratę wagi:

1. dieta MŻ czyli Mniej Żreć
2. dieta studencka: kawa papierosy i precle
3. dieta alkoholika: na śniadanie piwo, na obiado-kolacje wódeczka
4. dieta zrównoważona: praca 12-16 godzin dziennie, paczka fajek zimne kanapki i woda.
5. dieta burżujska: fitness, drogie niskokaloryczne jedzonko
6. dieta autorska: piję, palę, trenuję 3 razy w tyg. i czasami sie obżeram a nie mam nadwagi. :]

dobre :ok: :D
polecam punkt 1... :D

#48 aggu_la

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 136 postów

Napisano 13 luty 2006 - 20:44

Przede wszystkim jedz duzo warzyw! Salatki sa niskokaloryczne (ale bez majonezu i innych bomb kalorycznych), wiec mozna ich zjesc duzo, co powoduje, ze ma sie zapchany zoladek i nie jest sie glodnym :) A do tego sport, bo gdy miesnie sa wytrenowane, to poniej same zpalaja zbedne kilogramy. No i jednak silna wola i duuuuzo samozaparcia polaczonego z niepoddawaniem sie, a efekt zostanie uzyskany,wierz mi, przetestowane :)
polecam kapuste pekinska z czerwona papryka i sosami salatkowymi :) I salatki gotowe z Polana :)

PS. do tego dochodzi jeszcze fakt nie jedzenia weglowodanyw zbyt pozno, bo dostarczaja kalorii trudno strawialnych gdy je sie je za pozno!
[i]w życiu nie wszystko jest poezją.......
przepraszam wszystkich
którzy nie pasowali do wiersza
i których musiałem skreślić...

#49 Wojciech Andrejko

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 6 postów

Napisano 14 luty 2006 - 18:56

Witam!!!!!
Jeśli wciąż masz problem z nadwagą, to chętnie Ci pomogę pozbyc się tej dolegliwości. Dla ułatwienia podam Ci moje namiary.
Mój numer telefonu: 692-607-231
GG: 9255738
Wojciech Andrejko
Pozdrawiam i zapraszam na konsultacje.....

#50 azi07

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 61 postów

Napisano 14 luty 2006 - 20:39

Wyświetl postUżytkownik spliffy dnia 3.02.2006, 18:27 napisał

Mój "rekord" to 10kg w 22 dni... Ale nie wiem czy warto sie tym chwalić :bag:
Jak tego dokonałaś?? ja tez mam problem z odchudzeniem się, a najgorsze jest to że nie moge się pozbyć tych fałd na brzuchu, szczególnie na bokach..pomocy :(

#51 spliffy

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 140 postów

Napisano 14 luty 2006 - 23:54

Wyświetl postUżytkownik azi07 dnia 14.02.2006, 20:39 napisał

Użytkownik spliffy dnia 3.02.2006, 18:27 napisał

Mój "rekord" to 10kg w 22 dni... Ale nie wiem czy warto sie tym chwalić :bag:
Jak tego dokonałaś?? ja tez mam problem z odchudzeniem się, a najgorsze jest to że nie moge się pozbyć tych fałd na brzuchu, szczególnie na bokach..pomocy :(
To była głodówka - 15 dni przygotowania + 7 dni na samej wodzie. Znalazłam to w gazecie i było zaznaczone, że to sie robi pod kontrola lekarza. ale sobie poradziłam ;)

Brzuch jest stosunkowo łatwy do "poprawienia" ćwiczeniami. W trakcie odchudzania lepiej stosować jakiś żel ujędrniający, żeby nie było "za dużej skóry" :)

Ostatnio znalazłam Aerobiczną Szóstkę Weidera - na wszystkie mięśnie brzucha - to jak lubisz cwiczyć, bo podobno jest świetna :ok:
Proszę, kliknij raz na jakis czas:
pajacyk
polskie serce
konie
zapraszam na aukcje

#52 Nikoliii

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 24 postów

Napisano 19 luty 2006 - 11:21

hm... ja proponuje zacząć uprawiać jakiś sport... Najważniejsze żeby sprawiał Ci przyjemność :)
Nie ma nic na siłe :papa:

Alteri vivas oportet, si vis tibi vivere

Seneka

#53 maniac82

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 437 postów

Napisano 24 luty 2006 - 08:42

Wyświetl postUżytkownik spliffy dnia 14.02.2006, 23:54 napisał

Jak tego dokonałaś?? ja tez mam problem z odchudzeniem się, a najgorsze jest to że nie moge się pozbyć tych fałd na brzuchu, szczególnie na bokach..pomocy :(To była głodówka - 15 dni przygotowania + 7 dni na samej wodzie. Znalazłam to w gazecie i było zaznaczone, że to sie robi pod kontrola lekarza. ale sobie poradziłam ;)

Brzuch jest stosunkowo łatwy do "poprawienia" ćwiczeniami. W trakcie odchudzania lepiej stosować jakiś żel ujędrniający, żeby nie było "za dużej skóry" :)

Ostatnio znalazłam Aerobiczną Szóstkę Weidera - na wszystkie mięśnie brzucha - to jak lubisz cwiczyć, bo podobno jest świetna :ok:

moze mi podac na to namiary lub napisac na PM o co tam biega dzieki :) (Aerobiczną Szóstkę Weidera)

Jestem jaki jestem i nic, ani nikt tego nie zmieni. Nawet kobieta.

”Życie w małżeństwie jest bardzo ciężkie. Żeby je udźwignąć, potrzeba dwojga, a czasem trojga.”

#54 spliffy

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 140 postów

Napisano 24 luty 2006 - 11:24

Wyświetl postUżytkownik maniac82 dnia 24.02.2006, 08:42 napisał

moze mi podac na to namiary lub napisac na PM o co tam biega dzieki :) (Aerobiczną Szóstkę Weidera)
Podam tutaj, moze więcej osób skorzysta ;)
W sieci jest tego nawet sporo:
http://www.sfd.pl/temat144665/
http://kulturystyka.com.pl/a/26216
http://www.fbb.pl/sz...era-t13709.html
i często na forach omawiane :)
pajacyk
polskie serce
konie
zapraszam na aukcje

#55 veleda

Guru

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3071 postów

Napisano 24 luty 2006 - 14:23

Ja dodam fotkę, żeby było łatwiej :)
Dołączona grafika
Na prawdę świetne ćwiczenia :) Zawsze czuję satysfakcję kiedy całe mięśnie mnie bolą :P Jednak nigdy nie mogę dokończyć <_<

#56 spliffy

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 140 postów

Napisano 24 luty 2006 - 14:45

Wyświetl postUżytkownik veleda dnia 24.02.2006, 14:23 napisał

Na prawdę świetne ćwiczenia :) Zawsze czuję satysfakcję kiedy całe mięśnie mnie bolą :P Jednak nigdy nie mogę dokończyć <_<
Fotka naprawde udana :)
A na jakim etapie jesteś?
pajacyk
polskie serce
konie
zapraszam na aukcje

#57 maniac82

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 437 postów

Napisano 24 luty 2006 - 15:38

Wyświetl postUżytkownik spliffy dnia 24.02.2006, 11:24 napisał

Podam tutaj, moze więcej osób skorzysta ;)
W sieci jest tego nawet sporo:
http://www.sfd.pl/temat144665/
http://kulturystyka.com.pl/a/26216
http://www.fbb.pl/sz...era-t13709.html
i często na forach omawiane :)

jestes kochana dzieki przyda sie zle nei wygladam ale zrobie sobie kaloryfer :P

Jestem jaki jestem i nic, ani nikt tego nie zmieni. Nawet kobieta.

”Życie w małżeństwie jest bardzo ciężkie. Żeby je udźwignąć, potrzeba dwojga, a czasem trojga.”

#58 spliffy

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 140 postów

Napisano 24 luty 2006 - 21:13

Wyświetl postUżytkownik maniac82 dnia 24.02.2006, 15:38 napisał

jestes kochana dzieki przyda sie zle nei wygladam ale zrobie sobie kaloryfer :P
No to zycze wytrwałości - ja odpadłam po 2 tygodniach - sen mnie powalił :bag:
Najgorszy był początkowo ból karku :niepewny: Przerwałam bo za duzo imprezowałam chyba... :]
pajacyk
polskie serce
konie
zapraszam na aukcje

#59 Simhood

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 10 postów

Napisano 25 luty 2006 - 13:47

Opowiem wam jak to było z moim odchudzaniem:

W pewnym punkcie swojego życia postanowiłem zrzucić parę kilo zbędnego tłuszczu..w tym czasie chodziłem regularnie na siłownię, ale niestety mięśnie były ukryte pod warsewką tłuszczu (na przykład miałem dobrze rozwinięte mięśnie brzucha, ale nie bylo widać " kaloryfera").

Pierwsza sprawa to dieta: ograniczyłem o połowę węglowodany, czyli połowe mniej chleba, polowe mniej ziemniakow do obiadu itp, spożycie tłuszczów ograniczylem do niezbędnego minimum (musiałem zrezygnować między innnymi z masła i sera). Zero słodyczy, czipsów czy frytek, mięso chude i lepiej gotowane lub pieczone niż smażone...
Zmieniłem też nawyki żywieniowe: jadłem 5 razy dziennie małych posiłków (chodzi o to żeby przyzwyczaić organizm do ciągłego dostarczania pokarmu, żeby nie "magazynował")

Druga sprawa: Trening

Oprócz tego że chodziłem na siłownię (ćwiczyłem regularnie, węc sama siłownia nie pozwalała mi schudnąć), zacząłem biegać (lub jeździć na rowerku, pomykać na stepperze itp.), początkowo kilka razy w tygodniu po 30 minut, docelowo co drugi dzień minimum 60 min...

Trzecia sprawa: Robiłem wszystko co poprawia metabolizm:
Na dzieńdobry gimnastyka, żeby organizm szybko "wchodził na wysokie obroty" , w czasie dnia jak najwięcej się ruszać, nie ślęczeć w bezruchu przed telewizorem czy komputerem, po schodach wbiegać a nie chodzić, zamiast jechać samochodem drałować na piechotkę...

Efekty:
Początkowo szło powoli, ubytek wagi był niewielki, 1-2 kg w ciagu pierwszych 3 tygodni...potem przestałem się ważyć na jakić czas, ale widziałem że powoli mam coraz mniej tłuszczu (z dnia na dzień nie zauważa sie tak niewielkich zmian)... po 2 miesiącach wszedłem na wagę ...i aż się przestraszyłem!
W 2 miesiące schudłem ponad 8 kg (trochę za szybko, taki szybki spadek wagi nie jest za zdrowy).

Ale nigdy w życiu tak dobrze nie wyglądałem jak wtedy!!!

Miałem już tak dobry metabolizm, ze po wróceniu do normalnej diety (nadal ograniczałem tłuszcze) nie przytyłem...

Na koniec garść porad, bo w czasie mojego odchudzania przeczytałem sporo na ten temat:

-nie wierzcie w cudowne diety pozwalajace dużo schudnąć w krótkim czasie: pewnie, jak człowiek będzie jadl słomę i popijał wodą przez 2 tygodnie to schudnie sporo, ale jak wróci do normalnego jedzenia to przytyje szybciej niz schudł

-nie stosujcie diet typu "nie jem śniadań i kolacji", jeśli jesz rzadziej, organizm włącza "tryb oszczędzania energii", czyli zmniejsza się metabolizm, a przy każdej okazji organizm "odkłada zapasy na później" tworząc tłuszcz

-ruszcie :cenzura:ę!!! Tak jest, sama dieta nie jest zbyt skuteczna jeżeli wasz organizm nie będzie spalał wystarczająco dużo, żeby wasze ciało zaczęło spalać tłuszcz, potrzebny jest dlugotrwały wysiłek, nie musi on być intensywny, wystarczy że będziesz powoli truchtał lub energicznie maszerował (najlepiej pod górkę ;) ). Dopiero kiedy mięśnie spala zmagazynowaną w nich energię, organizm zaczyna rozkladac tłuszcz żeby je zasilić. Ogólnie ciągłe ćwiczenia powyżej 45 minut pozwalają to osiągnąć

-jeśli chcecie schudnąć i nie przytyć z powrotem, zmieńcie swoje nawyki żywieniowe na stałe!!!

Podsumowując, najlepszym sposobem na schudnięcie i pozostanie szczupłym jest podkręcać przemianę materii (przy wysokim metaboliźmie można sie obżerać i nie tyć- na pewno wielu o tym marzy :) ), zmienić nawyki żywieniowe (jeść częściej ale mniej, ograniczać tłuszcze, w razie potrzeby węglowodany...
Wiem że wszystko to wiąże się z wysiłkiem, ale po jakimś czasie człowiek się do tego przyzwyczaja i nie wyobraża sobie jak mógł kiedyś żyć inaczej ;)

Uff..trochę długi ten wywód, ale mam nadzieję że przydatny... życzę wszystkim powodzenia i w razie wątpliwości służę pomocą...

Użytkownik Simhood edytował ten post 25 luty 2006 - 13:48

#60 mała*czarna

Guru

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 5719 postów

Napisano 24 marzec 2006 - 21:19

zakretka słyszłam wiele takich opinii ale fajnie by było gdyby chłopak chciał upraiwać z Tobą seks... :P ale on twierdzi ze jeszcze mamy czas ja też tak sądze ale wracają do tematu to EFEKT JO JO to cos co jest najgorsze w diecie ! ! ! nie wszystkim sie to przydaża a mi sie zdażyła 1 raz od....ho ho ho :( a było tak pięknie i znów musze zacząć te karuzele... :mruga:
KEEP CALM AND PARTY ON! OH, FUCK EVERYTHING ;D

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych