Skocz do zawartości

Zainteresowani.pl - mikroblogowanie w całkiem odmienny sposób. Inspiracje każdego dnia...

* * * * * 2 głosy

Jak szybko schudnąć?

1099 odpowiedzi w tym temacie

#1081 Bluesia

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 389 postów

Napisano 18 kwiecień 2012 - 18:49

Własnie schudłam niemało i w krótkim czasie - to nie była żadna dieta i szczerze powiedziawszy wolałabym mieć trochę fałdek, niż taki sposób tracić kg.

Co do reszty - u mnie to zdecydowanie ruch. Nie mam problemów ze słodyczami, bo za nimi nie przepadam, więc ten problem mam z głowy. jem mało, ale często. Wyznaję też zasadę : wiem, co jem, czyli w większości sama przygotowuję posiłki. I tak jakoś się trzyma waga, która mnie zadowala. Kiedy coś mi gdzieś tam przybywa, a tak też się zdarza, to trochę przykręcam kurek, ale nie ma to nic wspólnego z dietą drakońską. takie najczęściej prowadzą do efektu jojo.

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

Gliwice dentysta

#1082 liuza85

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 126 postów

Napisano 19 kwiecień 2012 - 23:32

Wyświetl postUżytkownik monaBETHA dnia 18 kwiecień 2012 - 18:40 napisał

Uważam, że są dobre. Nie mam ochoty na słodycze, a to o to głownie mi chodziło. Moim największym problemem było powstrzymanie się od czekolady :)

dzialanie jest tylko i wylacznie na slodycze, na cukier? czy ogolnie zmniejszaja apetyt?
Dziękuję za pomoc :)
http://www.youtube.c...1&v=DyxQSnbLtK8
:)

---------------------------------------------------------------------------------
jest mozliwosc wyprawy w góre nilu np do wodospadu wiktorii?

#1083 koozka

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 51 postów

Napisano 20 kwiecień 2012 - 11:37

Myślę że ogólnie zmniejszają apetyt, bo ochota na słodycze to wydaje mi się sprawą psychiki np. bo mam ochotę a nie głód żeby coś zjeść.

Mnie osobiście pomogła dieta Cambridge. Mają ustalony program i tego trzeba sie trzymać więc nie ma podjadania. Do produktów musiałam się przyzwyczaić bo jednak niektóre smaki nie wszystkim podchodzą ale po wybór produktów jak i smaków jest dosć duży wiec po paru dniach było juz ok. Schudłam 12 kg w 3 miesiace i teraz jestem zadowolona. Póki co waga sie utrzymuje ale myślę że jak będę jeść zdrowo i małe porcje a za to częściej to efektu jojo nie będzie. A informacje o diecie wzięłam właśnie z tego forum ;)

#1084 monaBETHA

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 139 postów

Napisano 22 kwiecień 2012 - 17:31

Wyświetl postUżytkownik liuza85 dnia 19 kwiecień 2012 - 23:32 napisał

dzialanie jest tylko i wylacznie na slodycze, na cukier? czy ogolnie zmniejszaja apetyt?

ogólnie zmniejsza apetyt i przyspiesza spalanie tłuszczy, ale z tego co zauważyłam do słodyczy miałam dużo mniejszy pociąg, czasem miałam ochotę na coś konkretnego do zjedzenia, po porostu zachcianki, ale nigdy nie były to słodycze.

Wyświetl postUżytkownik koozka dnia 20 kwiecień 2012 - 11:37 napisał

Mnie osobiście pomogła dieta Cambridge. Mają ustalony program i tego trzeba sie trzymać więc nie ma podjadania. Do produktów musiałam się przyzwyczaić bo jednak niektóre smaki nie wszystkim podchodzą ale po wybór produktów jak i smaków jest dosć duży wiec po paru dniach było juz ok. Schudłam 12 kg w 3 miesiace i teraz jestem zadowolona. Póki co waga sie utrzymuje ale myślę że jak będę jeść zdrowo i małe porcje a za to częściej to efektu jojo nie będzie. A informacje o diecie wzięłam właśnie z tego forum ;)

a nie dostałaś rozstępów od takiego szybkiego spadku wagi? ćwiczyłaś coś?
"Wystarczy mówić prawdę. Ale są różne prawdy."
Umberto Eco

#1085 liuza85

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 126 postów

Napisano 22 kwiecień 2012 - 21:49

Wyświetl postUżytkownik monaBETHA dnia 22 kwiecień 2012 - 17:31 napisał

ogólnie zmniejsza apetyt i przyspiesza spalanie tłuszczy, ale z tego co zauważyłam do słodyczy miałam dużo mniejszy pociąg, czasem miałam ochotę na coś konkretnego do zjedzenia, po porostu zachcianki, ale nigdy nie były to słodycze.

wyczytalam ze takie dzialanie ma wlasnie chrom, ale generalnie hamuje apetyt [wikipedia]
rozstepów raczej nie dostaniesz od straty tkanki tluszczowej
Dziękuję za pomoc :)
http://www.youtube.c...1&v=DyxQSnbLtK8
:)

---------------------------------------------------------------------------------
jest mozliwosc wyprawy w góre nilu np do wodospadu wiktorii?

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#1086 katjak

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 262 postów

Napisano 23 kwiecień 2012 - 10:01

Wspomniane saszetki są do kupienia w aptekach.A tak w ogóle,ostatnio będąc tam widziałam różne specyfiki wspomagające odchudzanie, jednym z nich np jest-Goodbye Appetite,czy kapsułki kapuściane,jak też wiele innych,ale te ostatnie podobno z niczym łączyć nie można,w skład ich wchodzą także i słodycze,/ batoniki,kakao/ są w różnych smakach.Farmaceutka stwierdziła,że nawet jest spory popyt na te specyfiki.

#1087 koozka

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 51 postów

Napisano 23 kwiecień 2012 - 14:03

Wyświetl postUżytkownik monaBETHA dnia 22 kwiecień 2012 - 17:31 napisał

Rozstępów nie dostałam. Chudnięcie 4 kg na miesiąc to nie jest na tyle dużo żeby organizm nie mógł sobie z tym poradzić, co nie zmienia faktu że ćwiczyłam. Ale nie były to jakieś wyczerpujące ćwiczenia, rowerek, skakanka i długie spacery z dziećmi ;) Wiadomo że każdemu pewnie służy inna dieta, ale ja dietę cambridge mogę pochwalić bo jestem zadowolona ;)

#1088 Dorka123

Wymiatacz

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 1185 postów

Napisano 23 kwiecień 2012 - 18:50

na mnie chrom nie działa w ogóle... chyba 2 miesiące brałam i nic, nadal słodycze mogłam jeść kilogramami ;) w sumie dlatego żadna dieta na mnie nie działała, bo zawsze coś słodkiego podjadałam. Przez jakiś czas też byłam na diecie Cambridge i ta dieta była dla mnie zbawieniem dosłownie, bo są w niej batoniki ;) No to jeszcze się pochwalę ;) schudłam 10 kg, bez jakichś specjalnych wyrzeczeń :)

#1089 monaBETHA

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 139 postów

Napisano 24 kwiecień 2012 - 07:06

to też zależy jaki chrom, czytałam, że w tabletkach stosuje się różne odmiany i nie każdy pomaga, no ale wiadomo, też że nie wszytko działa na każdego.

Garcinia cambogia też zmniejsza apetyt na słodycze, może właśnie spróbuj takiego połączenia jak jest w tych saszetkach slimitin Aqua?

Użytkownik monaBETHA edytował ten post 24 kwiecień 2012 - 07:06

Umberto Eco

#1090 samba_mamba

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 121 postów

Napisano 01 maj 2012 - 21:32

Wyświetl postUżytkownik liuza85 dnia 22 kwiecień 2012 - 21:49 napisał

wyczytalam ze takie dzialanie ma wlasnie chrom, ale generalnie hamuje apetyt [wikipedia]
rozstepów raczej nie dostaniesz od straty tkanki tluszczowej

No ale niestety przy dużej i szybkiej utracie wagi traci na jędrności skóra.. Warto pomyśleć o zabiegach wspomagających dietę. Korzystałyście może z takich? Przy okazji - gratuluję koleżance efektów z Cambridge :)

#1091 monaBETHA

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 139 postów

Napisano 03 maj 2012 - 11:20

ja stosuję peeling z kawy no i codziennie balsamy ujędrniające.
Umberto Eco

#1092 trinka

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 1 postów

Napisano 04 maj 2012 - 19:49

Wyświetl postUżytkownik ..::BineX::.. dnia 19 czerwiec 2005 - 13:11 napisał

jestem synkiem 15 lat 168 wzrostu i 80 kilo jak mam szybko pozbyc sie nadagi ratunkuu !!!!!!

W twoim wieku nie powinno się stosować diet czy tabletek. Sugeruję ćwiczenia odchudzające i zdrowe odżywianie

#1093 leonardofree

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 34 postów

Napisano 04 maj 2012 - 20:05

Wyświetl postUżytkownik trinka dnia 04 maj 2012 - 19:49 napisał

W twoim wieku nie powinno się stosować diet czy tabletek. Sugeruję ćwiczenia odchudzające i zdrowe odżywianie
Masz rację. Każdy tak naprawdę wie jak się odchudzić - dieta i ruch ale to nie jest proste i wszyscy chcieliby siedzieć przed tv, jeść czekolady i chudnąć od cudownych tabletek.
USA i Polska - jedyne dwa religijne kraje chrześcijańskie.

#1094 ALAN06

Wymiatacz

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 690 postów

Napisano 05 maj 2012 - 10:14

Słuchajcie,jeżeli nastolatek ma taką nadwagę jak BineX to jest to poważna choroba.Z tym trzeba iść do lekarza ,a nie kombinować na własną rękę.
U mnie jest sytuacja odwrotna.Mimo iż niczego sobie nie żałuję,także słodyczy jestem szczupły i mam niedowagę.Mam 179 cm wzrostu i ważę 62 kg.

#1095 high_heels

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 30 postów

Napisano 07 maj 2012 - 15:13

poczytaj na www.lekinaodchudzanie.pl tam masz spoko informacje

#1096 tymbarczki83

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 207 postów

Napisano 07 maj 2012 - 16:28

Wyświetl postUżytkownik leonardofree dnia 04 maj 2012 - 20:05 napisał

Masz rację. Każdy tak naprawdę wie jak się odchudzić - dieta i ruch ale to nie jest proste i wszyscy chcieliby siedzieć przed tv, jeść czekolady i chudnąć od cudownych tabletek.
Najgorsze jest utrzymanie początkowej dyscypliny, ale później leci z górki :)

#1097 monaBETHA

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 139 postów

Napisano 09 maj 2012 - 17:09

no, dlatego ja na początku używałam suplementów. potem po zakończeniu diety tez trzeba utrzymać nowy styl życia, aby waga nie powróciła.
Umberto Eco

#1098 Zatori

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 95 postów

Napisano 11 maj 2012 - 06:46

Najlepsza dita cud to mż - MNIEJ ŻREĆ. A tak na poważnie, to ja od grudnia schudłam 6 kg, stosując przede wszystkim mż. Przestałam jeść slodycze (w tym ciasta!!!), cukier zastąpiłam słodzikiem albo miodem, odpadły ziemniaki i jasne pieczywo. Do tego chodzę 1 raz w tygodniu na aerobik, piję czerwoną herabtę, do tego piję herbatkę Zioła Mnicha z L-karnityną i przyklejam plastry (http://www.tvprodukt...a(3,3,887).aspx). Waga powolutku, aczkolwiek regularnie idzie w dół. Polecam

#1099 77mati77

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 6 postów

Napisano 14 maj 2012 - 15:52

Nie wierzę z żadne diety cud. Trzeba mniej jeść i być aktywnym. Polecam bieganie lub przynajmniej nordic walking. Jjedna godzina pozwala spalić 400 kal. Kupiłami kije do nordic walking i maszeruję 2 razy w tygodniu - w ciągu miesiąca straciłam 3,5 kg. Polecam fajny sklep kijki do nordic walking http://www.nartybiegowe.biz.pl

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#1100 ematthew

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 7 postów

Napisano 21 maj 2012 - 15:45

Wielu ludzi ma błędne myślenie, że żeby schudnąć, trzeba chodzić na siłownię i zamęczać się jak świnia za przeproszeniem. Tak samo, jeśli chodzi o tabletki. Większość osób stale poszukuję jakiś magicznych, hiper działających kapsułek, które sprawią, że nagle będziemy chudnąć.

Z własnego doświadczenia wiem, że to zupełna bzdura, a wyżej wymienione rzeczy to tylko wspomagacze. Kluczem do skutecznego odchudzania jest po prostu odpowiedni sposób odżywiania. Niby takie proste, jednak spora część ludzi tego nie docenia.
Znasz ten 30 sekundowy sposób przyśpieszający spalanie tłuszczu ?
Założę się, że... NIE ;-)

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych