Skocz do zawartości

Zainteresowani.pl - mikroblogowanie w całkiem odmienny sposób. Inspiracje każdego dnia...

- - - - -

Chcę zostać raperem, producentem muzycznym i dj

6 odpowiedzi w tym temacie

#1 lal1

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 6 postów

Napisano 19 styczeń 2010 - 23:31

Elo wszystkim. Dokładnie chodzi mi o podstawowe rzeczy robienia bitów. No może nie do końca bitów bo co prawda to ja już je robię i mi je całkiem nieżle wychodzą. Ale chciałbym wiedzieć co musi umieć producent muzyczny do robienia bitów np. do czego służy mikser jak go podłączyć gdzie go podłączyć,to samo z gramofonem organami, MPC, ITP. Być może znam nazwy ale nie znam ich definicji. Chcę się wzorować na dj quik, lub dr dre. Proszę o jakieś konkretne linki. Z góry dzięki!!!! PS. Chcę wiedzieć o tym wszystko. Zeby być na dr.dre czy dj quik.

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

dentysta Gliwice

#2 ponury_murzyn

Przyjaźnie nastawiony do świata 21-latek ;)

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4254 postów

Napisano 20 styczeń 2010 - 02:11

jeżeli faktycznie chcesz być takim producentem z prawdziwego zdarzenia to zacznij grać na jakimś instrumencie. musisz dowiedzieć się czegokolwiek o teorii muzyki, o interwałach, akordach, harmonii itd. - jakieś podstawy. potem jeśli chcesz mieć wyższe wykształcenie to kierunek inżynieria dźwięku byłby czymś dla ciebie.

ale jeżeli jesteś ziomkiem z osiedla, który chce robić podkłady do nagrywek swoich kumpli to po prostu www.google.pl...
http://hatefullguy.wordpress.com/ - "Jak chcesz napisać co Ci się nie podoba, albo o czym myślisz, to załóż sobie pedalskiego bloga i wy****laj." - ktoś na sadistic do jakiegoś marudnego kolesia. Podchwyciłem i jest ;]

Najnowszy post - "Zmęczenie materiału" - mój blog stał się dokładnie tym czym chciałem, aby nigdy się nie stał - moim marudzeniem.
http://hatefullguy.w...ycie-materialu/

Dlaczego ludzie tyją ? http://kwejk.pl/obra...dzie,tyją?.html

#3 Adio.

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 8 postów

Napisano 20 styczeń 2010 - 11:25

Wyświetl postUżytkownik lal1 dnia 19 styczeń 2010 - 23:31 napisał

Ale chciałbym wiedzieć co musi umieć producent muzyczny do robienia bitów np. do czego służy mikser jak go podłączyć gdzie go podłączyć,to samo z gramofonem organami, MPC, ITP.

Polecam Ci serię poradników zawodowych DJ. Dowiesz się wielu rzeczy. :)

http://www.spryciarze.pl/ekspert/dj-sentez-and-dj-siexo

Dołączona grafika

Ludzie to nie czekoladki, lecz dranie.
Dranie w polewie z drania i z draniowym nadzieniem.
Ale i tak jeszcze gorsze są naiwne optymistki,
rzygające tęczą na prawo i lewo.

#4 zieliusz

Wymiatacz

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 729 postów

Napisano 22 styczeń 2010 - 10:58

dobre.. polecam lata ciężkiej pracy, treningu i porażek.
Powodzenia

#5 icker16

bohater outsiderów

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 1218 postów

Napisano 22 styczeń 2010 - 23:22

Sam Dr Dre był najpierw zwykłym DJem grającym po klubach. Co do sprzętu to co ma teoria jeśli nie zobaczysz tego, nie dotkniesz, nie zobaczysz jak działa, jak się zachowuje. Trzeba zorganizować sobie jakiś sprzęt na początek, najlepiej nie jakiś wypasiony od razu bo jak przejdzie Ci zajawka to stracisz sporo kasy i nic z tego dobrego nie będzie a jak znam życie to tak jest w 90 procentach przypadków, szczególnie w tej branży. Przejdź się po kilku sklepach, komisach z takim sprzętem i popytaj o to co Cię interesuje. Jednym słowem lata pracy jeśli chce się być w czymś dobrym, jeśli nie masz kogoś kto Cię jakoś wprowadzi w świat muzyki to samemu jest niezwykle ciężko, chociaż w dobie internetu, łatwego dostępu do informacji jest to prostsze niż jakiś czas temu.

Są loopy pętle, już kiedyś mówiłem to jest piękne.
w tym rytmie biorę oddech i tak biję to serce.

Pier.dole świat, byłem aspołeczny od małego,
Arogant wredny nic mi nie dał,
Ja nie chce nic od niego!

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#6 kamilllp1998

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 190 postów

Napisano 15 marzec 2011 - 17:55

No dokładnie , lata pracy ... i nie przej mój się jak Ci coś nie wyjdzie tylko rób to dalej :)) pozdro
Zanim strzelisz
Mi prosto w głowę
Pozwól żebym
Powiedział coś o sobie
Jestem zwykłym
Chłopakiem z Rybnika
I sęk tkwi w tym
Że moje życie to muzyka ...

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#7 MANIArap

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 1 postów

Napisano 11 grudzień 2011 - 20:14

siema nagrywam rap . i mam prozbe do tych co nagrywają bity czy ktoś jest zainteresowany dlamnie bity nagrywac jak cos to pisac pod nr gg
20557239 lub pod e-mail ugniewo13@wp.pl

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych