Skocz do zawartości

Zainteresowani.pl - mikroblogowanie w całkiem odmienny sposób. Inspiracje każdego dnia...

- - - - -

Zadbane usta zimą- jak je pielęgnować

93 odpowiedzi w tym temacie

#81 Zatori

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 95 postów

Napisano 20 październik 2011 - 10:41

Ja preferuję bezbarwną pomadkę ochronną z Melisy jest ciut tańsza niż z nivea a jakość porównywalna.

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

Gliwice dentysta

#82 Mangolia

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 85 postów

Napisano 28 listopad 2011 - 22:55

Używam wazeliny kosmetycznej na dzień, a wieczorem nakładam na usta naturalny miód. Nie mam problemu bo usta mi dzięki temu się nie wysuszają i nie pękają.

#83 Walencja

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 457 postów

Napisano 29 listopad 2011 - 10:01

Wyświetl postUżytkownik Lutka333 dnia 19 październik 2011 - 00:03 napisał

Ja raz na jakiś czas masuje usta szczoteczką do zebów, potem są miękkie i gładkie. No, a potem wazelinę Lip Care Flosleku. Bardzo mi odpowiada, dobrze pielęgnuje i chroni :)

Ja się skusiłam namową i zapachem na tą wazelinę, taka w pudełeczku prawda? Chyba sobie jeszcze czekoladową kupię. Jak przyjdą mrozy, no w sumie to rano już jest mroźno, sprawdzę jak wazelinka chroni usta.
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#84 Hipcio87

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 254 postów

Napisano 08 grudzień 2011 - 12:07

za wczasu lepiej sie wyposazyć w asortyment. Ja idąc na zakupy dzisiaj zapomnialam posmarowac i rąk i ust ( a jeszcze rękawiczek zapomniałam ) :/ i już mam masakryczne i w dolkach ust mnie zmroziło.. Ale teraz wchlania mi się wartstwa panthenolu w sprayu niebawem powinno być już dobrze. :)

#85 Wildgift_pl

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 10 postów

Napisano 09 grudzień 2011 - 22:21

Latem czy zimą, u mnie najbardziej spisuje się pomadka do ust z firmy Nivea - "Vitamin shake Craneberry i raspberry". Pomadka występuje w nowej formie, ma taki ścięty dziubek. Zawiera witaminy B, C i B5 które dbają o to, żeby nasze usta były zdrowe i odpowiednio nawilżone. Kolor pomadki jest różowy, na ustach jednak pozostawia tylko delikatny połysk. Ale najważniejsze jest to, że pachnie jak owocowa Mumba! :D
Polecam!
_____
http://www.wildgift.pl
Zwariowane prezenty na każdą okazję!

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#86 Malaru

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 197 postów

Napisano 27 grudzień 2011 - 00:42

Miód pozostawia się na kilka minut na ustach, oprócz właściwości nawilżających chroni je przed szkodliwymi skutkami promieni słonecznych. Likwiduje zmarszczki wokół ust, odżywia, nawilża i odmładza. To jedno i najlepsze dotąd co znam na zimowe sposoby z ustami, do tego smaczne!

Nawykiem każdej kobiety powinno być smarowanie ust pomadką ochronną, kremem lub wazeliną o właściwościach nawilżających, a problemów nie będzie. =)

Jeśli ktoś nie pił taniego wina, to dla mnie jest podejrzany.
Bo albo był wychowany w jakimś obrzydliwym luksusie i nie zna życia,
albo nigdy nie był młody.

#87 natasza.sza

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 36 postów

Napisano 31 grudzień 2011 - 13:06

Ja też smaruję często usta miodem, zwłaszcza zimą. Oprócz tego pomadka ochronna. Tylko jeszcze sposobu na opryszczkę nie znalazłam

#88 pawelde79

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 60 postów

Napisano 18 styczeń 2012 - 12:16

Mały balsamik z oriflame, teraz cięzko go dostać ale swojego czasu pamietam że był w każdym katalogu. małe rózowe pudełeczko. Usta były po nim super.

#89 livren

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 18 postów

Napisano 25 styczeń 2012 - 16:26

Miód, wazelina ewentualnie pomadka na zimę. Nie mam jednej ulubionej biorę co mam pod ręką.

#90 Mangolia

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 85 postów

Napisano 21 luty 2012 - 00:05

To moja ulubiona wazelinka z Ziaji. Przy okazji ostrzegam przed wazeliną Bielendy. Ona jest jak tak cała perfumeria. Ma się wrażenie, że na usta dajemy czysty perfum. No tragedia, wytrzymac się nie da. Natomiast ta Ziajki jest bezsmakowa i bezzapachowa.

Załączone miniatury

• Załączona grafika: wazelina.jpg

#91 monaBETHA

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 139 postów

Napisano 25 luty 2012 - 16:17

ja robie maseczki z miodu, ale wasze pomysły też są fajne :) dzięki :)
"Wystarczy mówić prawdę. Ale są różne prawdy."
Umberto Eco

#92 Doro.tka

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 8 postów

Napisano 25 luty 2012 - 16:20

Wazelinka kosmetyczna - też taką mam, fajna i sprawdza się, ewentualnie coś dodatkowo w sztyfcie bezbarwnego do torebki :)
Profesjonalne kursy makijażu permanentnego - www.naturalnypermanentny.pl

#93 zoojka

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 39 postów

Napisano 14 kwiecień 2012 - 22:12

Ja używam pomadek Chapstick, a tej zimy odkryłam Carmex. Słyszałam też dużo dobrego o Tisane, ale na własnych ustach nie wypróbowałam.

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#94 Dosiek77

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 2 postów

Napisano 17 kwiecień 2012 - 08:42

Lato wiosna jesień czy zima, zawsze maść z witaminą a :)

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych