Skocz do zawartości

Zainteresowani.pl - mikroblogowanie w całkiem odmienny sposób. Inspiracje każdego dnia...

- - - - -

Sposoby na gładkie dłonie

98 odpowiedzi w tym temacie

#81 goshka

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 5 postów

Napisano 21 listopad 2011 - 12:30

spróbuję tego miodowego kompresuJ
nie każdy wie, ale w kwestii pielęgnacji dłoni również potrzebny jest peeling, no i dobry odżywczy krem, szczególnie w takim okresie. Na blogu http://scandiacosmetics.pl/blog/?p=173 jest opisana kompleksowa pielęgnacja skóry dłoni. :)

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

Gliwice dentysta

#82 betty80.80

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 38 postów

Napisano 29 listopad 2011 - 21:07

Ja od pewnego czasu smaruje rączki ubitym maslem shea, takim 100% . jest rewelacyjne! polecam tez na skorki.
Kupilam takie Shealife, toorganiczna marka

#83 ewaflo

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 11 postów

Napisano 07 grudzień 2011 - 15:02

Faktycznie czasem jest mało czasu na robienie domowych maseczek i dłuższej pielęgnacji ale w czasie gdy peelinguje ciało-najczęściej kawą, przy okazji korzystają też dłonie :) w okresie jesienno-zimowym, robie maseczkę z ziemniaków -na spierzchniete dłonie jest świetna! Czasem mocze w oliwie albo nakładam grubo panthenol w spray'u, dzięki czemu są super nawilżone. Cytryna oczywiście wybielająco przy okazji gotowania ;)

#84 Lilka85

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 15 postów

Napisano 21 grudzień 2011 - 11:33

Ja mam bardzo suche dłonie i nic nie pomaga

#85 Hipcio87

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 254 postów

Napisano 21 grudzień 2011 - 18:30

A próbowałaś maseczki z Panthenolu w sprayu ? robię sobie taką na suche dłonie i na włosy, to nie balsam nawilżający a preparato stosowany jako lek chociażby przy oparzeniach a cóz to innego jak nie nadmiernie wysuszona skóra...

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#86 Weronika34

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 2 postów

Napisano 24 grudzień 2011 - 00:28

Dobra jest parafina .Dłonie stają się gładsze .

#87 *Madzia*

Neurotyczna sadystka

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 1320 postów

Napisano 28 grudzień 2011 - 17:06

Najlepiej jest zastosować odpowiednią dietę - sucha skóra może być spowodowana niedoborem witamin . Samą dłonie można smarować zwykłym kremem Nivea.

"Świat należy do ludzi, którzy mają odwagę marzyć i ry­zyko­wać, aby spełniać swo­je marze­nia. I sta­rają się ro­bić to jak najlepiej. "

Paulo Coelho

#88 natasza.sza

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 36 postów

Napisano 31 grudzień 2011 - 13:13

U mnie wystarcza krem do rąk ;) Czasem mieszany z oliwką dla niemowląt.

#89 MJW

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 8 postów

Napisano 07 styczeń 2012 - 19:10

Polecam olejek z kiełków pszenicy. Ma dużą zawartość witaminy E i działa wspaniale na skórę. Ręce można nasmarować na noc i dla lepszego efektu założyć bawełniane rękawiczki. Albo stosować w niewielkich ilościach częściej jak krem do rąk. Można sobie dodać do niego kilka kropli ulubionego olejku eterycznego, będzie wtedy pięknie pachniał.
Już teraz zapisz się na darmowy kurs "Afirmacje, zaprogramuj się na SUKCES!!!"

#90 shejker

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 35 postów

Napisano 18 styczeń 2012 - 12:07

Polecam na skórki dobrą oliwkę do paznokci i skórek ale wcześniej na dłonie dobry krem np neutrogena - super gładkie dłonie!
Dołączona grafika

#91 livren

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 18 postów

Napisano 25 styczeń 2012 - 16:28

Wyświetl postUżytkownik betty80.80 dnia 29 listopad 2011 - 21:07 napisał

Ja od pewnego czasu smaruje rączki ubitym maslem shea, takim 100% . jest rewelacyjne! polecam tez na skorki.
Kupilam takie Shealife, toorganiczna marka

A jest różnica między "ubitym" a takim jaki jest dodawany do kremów do rąk? Może wychodzę na ignorantkę ale pytam z ciekawości. Wiem, że shea jest bardzo uznane w kosmetyce ale osobiście super efektu nie doznałam.

#92 xxmoniax

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 85 postów

Napisano 27 styczeń 2012 - 14:37

Dla mnie najlepszy jest krem Neutrogena

#93 mili_3011

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 24 postów

Napisano 27 luty 2012 - 18:33

znacie jakieś naturalne sposoby np. moczenie rąk w oliwie lub smarowanie skórką cytryny??? podzielcie się waszymi domowymi sposobami na piękne dłonie.

#94 Wetamoo

Słowiańskie dziewczę :P

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 1583 postów

Napisano 29 luty 2012 - 22:34

@up
mnie nic tak nie pomaga, na dodatek długotrwale, jak nacieranie dłoni oliwą :) I dotyczy to nie tylko samych dłoni, ale ciała ogólnie.
W ogóle oliwa jest zdrowa nie tylko do smarowania się, ale i spożywania :)

Z kremów/balsamów używam tylko czasami Dove jak nie mam czasu i się śpieszę, a wybór padł właśnie na tą markę, bo szybko się wchłania i nie pozostawia tłustych rąk, ale preferuję oliwę jako naturalny sposób na gładkie dłonie :)

A wierzcie mi dziewczyny zanim zaczęłam smarować ręce oliwą miałam je okropnie szorstkie... :P

Użytkownik Wetamoo edytował ten post 29 luty 2012 - 22:34

Dołączona grafika

#95 WeselneZaplecze

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 47 postów

Napisano 01 marzec 2012 - 09:21

Bardzo ważne jest nawilżanie, dlatego ja zawsze mam w torebce krem do rąk. Ostatnio zaczęłam używać garniera i jestem z niego zadowolona.

#96 cawiem

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 10 postów

Napisano 03 marzec 2012 - 18:25

mi żaden krem nie pomaga

Dołączona grafika

Użytkownik cawiem edytował ten post 03 marzec 2012 - 18:25

#97 Wiolcia02

Stały bywalec

• VIP
  • 191 postów

Napisano 22 marzec 2012 - 12:01

Ja mam prosty sposób na gładkie dłonie- nałogowo używam kremu do rąk, teraz mam Garnier ten czerwony do bardzo suchej skóry i jest bardzo dobry. Kiedyś miałam Neutrogene formułę norweską i też był świetny. Smaruję dłonie nawet co godzinę, zawsze jak wychodzę to do torebki wrzucam krem do rąk :) smaruję w szkole, w autobusie, raz nawet jak byłam w supermarkecie to poczułam że mam trochę suche ręce i musiałam posmarować :D ale taki "nałóg" smarowania dłoni jest bardzo dobry- teraz moje dłonie są mięciutkie, delikatne i nawilżone. każdemu polecam taki "nałóg". :D
http://shinybox.pl/?ref=21d972c
Zapraszam do klikania i rejestrowania się. Za zapraszanie znajomych co miesiąc otrzymujecie paczkę 5-ciu kosmetyków za darmo.

#98 Mothernight

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 3 postów

Napisano 22 marzec 2012 - 21:55

Ja musze czesto myc dlonie w ciagu dnia.Dla mnie najlepszy jest olejek do rąk Handcare Oriflame,po nim maseczka odzywcza z tej samej serii.I tak co wieczór przed snem.Nie zamienie na nic innego:-)

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#99 rudzik89

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 13 postów

Napisano 29 marzec 2012 - 19:38

Ja uzywam Neutrogeny, na rece rewelacja. Ja niestety studiuje technologiczny kierunek wiec bardzo duzo przebywam w laboratorium, a moje rece po calym dniu sa tak wysuszone, ze ciezko je nawilzyc:( Ale Neutrogena, taka z czerwona nakretka zawsze mi pomaga i przynosi taka ulge

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych