nie każdy wie, ale w kwestii pielęgnacji dłoni również potrzebny jest peeling, no i dobry odżywczy krem, szczególnie w takim okresie. Na blogu http://scandiacosmetics.pl/blog/?p=173 jest opisana kompleksowa pielęgnacja skóry dłoni.
Zainteresowani.pl - mikroblogowanie w całkiem odmienny sposób. Inspiracje każdego dnia...
Sposoby na gładkie dłonie
Rozpoczęty przez Aulelia, 19 sty 2010 21:04
98 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 21 listopad 2011 - 12:30
spróbuję tego miodowego kompresuJ
nie każdy wie, ale w kwestii pielęgnacji dłoni również potrzebny jest peeling, no i dobry odżywczy krem, szczególnie w takim okresie. Na blogu http://scandiacosmetics.pl/blog/?p=173 jest opisana kompleksowa pielęgnacja skóry dłoni.
Kasia R.
Napisano 07 grudzień 2011 - 15:02
Faktycznie czasem jest mało czasu na robienie domowych maseczek i dłuższej pielęgnacji ale w czasie gdy peelinguje ciało-najczęściej kawą, przy okazji korzystają też dłonie
w okresie jesienno-zimowym, robie maseczkę z ziemniaków -na spierzchniete dłonie jest świetna! Czasem mocze w oliwie albo nakładam grubo panthenol w spray'u, dzięki czemu są super nawilżone. Cytryna oczywiście wybielająco przy okazji gotowania
Kasia R.
Napisano 28 grudzień 2011 - 17:06
Najlepiej jest zastosować odpowiednią dietę - sucha skóra może być spowodowana niedoborem witamin . Samą dłonie można smarować zwykłym kremem Nivea.
"Świat należy do ludzi, którzy mają odwagę marzyć i ryzykować, aby spełniać swoje marzenia. I starają się robić to jak najlepiej. "
Paulo Coelho
Napisano 07 styczeń 2012 - 19:10
Polecam olejek z kiełków pszenicy. Ma dużą zawartość witaminy E i działa wspaniale na skórę. Ręce można nasmarować na noc i dla lepszego efektu założyć bawełniane rękawiczki. Albo stosować w niewielkich ilościach częściej jak krem do rąk. Można sobie dodać do niego kilka kropli ulubionego olejku eterycznego, będzie wtedy pięknie pachniał.
Już teraz zapisz się na darmowy kurs "Afirmacje, zaprogramuj się na SUKCES!!!"
Napisano 25 styczeń 2012 - 16:28
Użytkownik betty80.80 dnia 29 listopad 2011 - 21:07 napisał
Ja od pewnego czasu smaruje rączki ubitym maslem shea, takim 100% . jest rewelacyjne! polecam tez na skorki.
Kupilam takie Shealife, toorganiczna marka
Kupilam takie Shealife, toorganiczna marka
A jest różnica między "ubitym" a takim jaki jest dodawany do kremów do rąk? Może wychodzę na ignorantkę ale pytam z ciekawości. Wiem, że shea jest bardzo uznane w kosmetyce ale osobiście super efektu nie doznałam.
Napisano 29 luty 2012 - 22:34
@up
mnie nic tak nie pomaga, na dodatek długotrwale, jak nacieranie dłoni oliwą
I dotyczy to nie tylko samych dłoni, ale ciała ogólnie.
W ogóle oliwa jest zdrowa nie tylko do smarowania się, ale i spożywania
Z kremów/balsamów używam tylko czasami Dove jak nie mam czasu i się śpieszę, a wybór padł właśnie na tą markę, bo szybko się wchłania i nie pozostawia tłustych rąk, ale preferuję oliwę jako naturalny sposób na gładkie dłonie
A wierzcie mi dziewczyny zanim zaczęłam smarować ręce oliwą miałam je okropnie szorstkie...
mnie nic tak nie pomaga, na dodatek długotrwale, jak nacieranie dłoni oliwą
W ogóle oliwa jest zdrowa nie tylko do smarowania się, ale i spożywania
Z kremów/balsamów używam tylko czasami Dove jak nie mam czasu i się śpieszę, a wybór padł właśnie na tą markę, bo szybko się wchłania i nie pozostawia tłustych rąk, ale preferuję oliwę jako naturalny sposób na gładkie dłonie
A wierzcie mi dziewczyny zanim zaczęłam smarować ręce oliwą miałam je okropnie szorstkie...
Użytkownik Wetamoo edytował ten post 29 luty 2012 - 22:34
Napisano 22 marzec 2012 - 12:01
Ja mam prosty sposób na gładkie dłonie- nałogowo używam kremu do rąk, teraz mam Garnier ten czerwony do bardzo suchej skóry i jest bardzo dobry. Kiedyś miałam Neutrogene formułę norweską i też był świetny. Smaruję dłonie nawet co godzinę, zawsze jak wychodzę to do torebki wrzucam krem do rąk
smaruję w szkole, w autobusie, raz nawet jak byłam w supermarkecie to poczułam że mam trochę suche ręce i musiałam posmarować
ale taki "nałóg" smarowania dłoni jest bardzo dobry- teraz moje dłonie są mięciutkie, delikatne i nawilżone. każdemu polecam taki "nałóg".
http://shinybox.pl/?ref=21d972c
Zapraszam do klikania i rejestrowania się. Za zapraszanie znajomych co miesiąc otrzymujecie paczkę 5-ciu kosmetyków za darmo.
Zapraszam do klikania i rejestrowania się. Za zapraszanie znajomych co miesiąc otrzymujecie paczkę 5-ciu kosmetyków za darmo.
Kasia R.
Napisano 29 marzec 2012 - 19:38
Ja uzywam Neutrogeny, na rece rewelacja. Ja niestety studiuje technologiczny kierunek wiec bardzo duzo przebywam w laboratorium, a moje rece po calym dniu sa tak wysuszone, ze ciezko je nawilzyc:( Ale Neutrogena, taka z czerwona nakretka zawsze mi pomaga i przynosi taka ulge
Dodaj odpowiedź

Ostatnie frazy z tematu
- co zrobić by dłonie były gładkie
- parafina sposób na gładkie dłonie
- parafina sposób na gładkie dłonie
- domowe sposoby na gładkie dłonie
- co poradzić na bardzo suche ręce
- co zrobic zeby miec gładkie dłonie
- zeby miec miekkie dlonie domowe sposoby
- domowe sposoby na gladkie rece
- peeling dłoni domowe sposoby
- dobrze nawilzone dłonie