- (4 strony)
-
- « Pierwsza
- ←
- 2
- 3
- 4
Reforma F-News pomysły, dyskusja itd.
#0 Panna M.
Napisano --
Kliknij tu i wypełnij ankietę stomatologicznę - wspieraj badania studentów - Twoje doświadczenia są dla nas ważne.
Napisano 05 marzec 2010 - 17:09
Ok. Sprecyzuj temat i postaraj się do środy napisać.
Co do reszty to mam nadziej, że pisanie artów jest już na ukończeniu a najlepiej jeśli jest zakończone. Miło by było, żeby chociaż część pracy nadeszła do środy (nie sprawdzałem jeszcze skrzynki więc nie wiem czy się coś zmieniło od ostatniego razy gdy to robiłem).
Wiem że każdy ma swoje zajęcia itd. a to nie jest praca za kasę, ale jeśli mamy wydać marcowy numer to dobrze by było gdyby miał on jakąś zawartość
Co do reszty to mam nadziej, że pisanie artów jest już na ukończeniu a najlepiej jeśli jest zakończone. Miło by było, żeby chociaż część pracy nadeszła do środy (nie sprawdzałem jeszcze skrzynki więc nie wiem czy się coś zmieniło od ostatniego razy gdy to robiłem).
Wiem że każdy ma swoje zajęcia itd. a to nie jest praca za kasę, ale jeśli mamy wydać marcowy numer to dobrze by było gdyby miał on jakąś zawartość
Napisano 05 marzec 2010 - 22:40
2. Wywiad z adminem (ewentualnie zamiast tego pierwszego lub równolegle).
3. Newsy z forum (jak ktoś będzie się chciał tym zająć to per priv omówimy szczegóły) - bati
3. Felietony
a) bati
b) Caleb (decydujesz się?)
c) Lagger
d) Szef wszystkich szefów
e) Odeon - Prawo a moralność. Koncepcja pozytywistyczna i prawnonaturalna prawa.
4. Recenzja filmu (1-2)
a) Caleb - recenzja
b) Lagger - recenzja
c) Lagger - krótka notka o kilku filmach + ocena
5. Gry
a) Morion
b) INT3L
6. Muzyka
a) Recenzje - Lagger, Caleb
b) arty - Lagger, Caleb
7. Komputery (hardware/software - jeden - dwa arty + ewentualnie kilka newsów)
a) Codreanu - "Czym się kierować przy kupnie laptopa"
b) Lagger - iphone
8. Wieści z działu RPG (można się pokusić o kilka zdań na temat naszych forumowiskowych pbf-ów + np. jakiś art o tym czym jest pbf, z czym się to je itd.) - Caleb
3. Newsy z forum (jak ktoś będzie się chciał tym zająć to per priv omówimy szczegóły) - bati
3. Felietony
a) bati
b) Caleb (decydujesz się?)
c) Lagger
d) Szef wszystkich szefów
e) Odeon - Prawo a moralność. Koncepcja pozytywistyczna i prawnonaturalna prawa.
4. Recenzja filmu (1-2)
a) Caleb - recenzja
b) Lagger - recenzja
c) Lagger - krótka notka o kilku filmach + ocena
5. Gry
a) Morion
b) INT3L
6. Muzyka
a) Recenzje - Lagger, Caleb
b) arty - Lagger, Caleb
7. Komputery (hardware/software - jeden - dwa arty + ewentualnie kilka newsów)
a) Codreanu - "Czym się kierować przy kupnie laptopa"
b) Lagger - iphone
8. Wieści z działu RPG (można się pokusić o kilka zdań na temat naszych forumowiskowych pbf-ów + np. jakiś art o tym czym jest pbf, z czym się to je itd.) - Caleb
Napisano 11 marzec 2010 - 15:12
Tak jeszcze w kwestii nomenklatury. Określenie gazetka, kojarzy się z kartką papieru rozdawaną pod kościołem, w której jakość druku nie ustępuje jakości papieru, o gramaturze właściwej dla toaletowego. Zmieńmy to lepiej na gazeta, albo organ prasowy, czy chociażby pismo ulotne.
Rebus sic stantibus
Napisano 11 marzec 2010 - 22:53
jak już to coś a'la Fanzin, a nie organ prasowy, słowo prasowy brzmi natomiast jakbyśmy robili wyborczą online
Napisano wczoraj, 21:10
Zin. Cóż to w ogóle jest? Jestem wielkim fanem języka polskiego, więc postuluję zmianę nazwy na jakąkolwiek polsko brzmiącą. Anglicyzmy i tak są obecne na każdym kroku, więc jaki jest sens wprowadzania takowych do nazwy naszego organu prasowego?
Rebus sic stantibus
- (4 strony)
-
- « Pierwsza
- ←
- 2
- 3
- 4

Logowanie