Reforma F-News
Napisano 18 styczeń 2010 - 23:59
Myślę, że można spróbować chociaż raz reanimować F-News. Jeśli się to sprawdzi to można sprawę ciągnąć dalej.
Tak na początek w dziedzinie reform proponuje urozmaicenie gazetki. Tzn. oprócz muzy/filmów/gier coś jeszcze. Wydaje mi się że zin powinien pełnić trochę funkcję takiego informatora forumowego. Czyli co się ciekawego dzieje, praca przy forum bla bla bla. Można powrócić do wywiadów z użytkownikami.
Kasia R.
Porady medyczne - lekarze czuwają 24h aby udzielić Ci najlepszej porady na Twoje problemy- ZA DARMO!
Napisano 20 styczeń 2010 - 00:06
Ja mogę napisać ze dwie rzeczy (dokończyć felieton o piwie + coś jeszcze).
Napisano 20 styczeń 2010 - 00:44

Napisano 20 styczeń 2010 - 13:14
a) poza tym znam sie tylko na dwóch rzeczach, architektura jako tako i gra karciana Yu-Gi-Oh!. Poza tym wiem tyle co każdy facet, czyli, że nie rozumiem kobiet. Poza tym więc nie mam jak urozmaicić gazetki. Książki, anime, muzyka gry. Mogę pomóc z działem rpg prowadząc opisy pbfów większych, zwłaszcza, że ostatnio kilka odwiedziłem.
b) sesja chłopacy. życie ciężkie, dziś kolejna noc zarwana będzie, mimo, że sesja za tydzień dopiero oficjalnie będzie, coś tam skrobne w wolnych chwilach już teraz.

Dzikie Pola: Na zaścianku
Kasia R.
Napisano 20 styczeń 2010 - 13:33
Napisano 22 styczeń 2010 - 11:49
Mam na ten temat sporo imnformacji, mogę również przeprowadzić wywiad z mistrzami ligi Jumpa(o ile się zgodzą ;P).
Co wy na to?
(Jeee, 1000 post
Użytkownik bati999 edytował ten post 22 styczeń 2010 - 11:50
Napisano 22 styczeń 2010 - 11:54
Napisano 23 styczeń 2010 - 18:24
"Ludzie postępują racjonalnie dopiero gdy wyczerpią wszystkie inne możliwości"
Qon-teksty i Qon-fabulacje
Tomasz Witkowski - W obronie rozumu - Blog
http://dwagrosze.com/
Napisano 24 styczeń 2010 - 20:34
Jest ktoś chętny na to prestiżowe stanowisko?
Użytkownik Bishop986 edytował ten post 24 styczeń 2010 - 20:34
Napisano 24 styczeń 2010 - 23:41
Jeszcze raz - kto ma trochę czasu żeby przy tym pogrzebać?
Napisano 25 styczeń 2010 - 16:43
Jeśli brakuje jeszcze pismaków, to służę pomocną dłonią. Pozdro
Użytkownik Ptysio37 edytował ten post 25 styczeń 2010 - 16:43

O gustach można spokojnie podyskutować. Trzeba tylko mieć jakieś gusta...
Nie onanizowałem się 122 dni. To był cholerny błąd, ledwo uszedłem z życiem.#16
Napisano 25 styczeń 2010 - 22:53
Napisano 15 luty 2010 - 09:32
Przemyślałem sprawę. Pomijając fakt, że w moim życiu zawodowym nastąpią dość duże zmiany to chyba znajdę trochę czasu żeby coś tam skrobnąć i zebrać to do kupy. Jeśli więc nie ma żadnych głosów sprzeciwu to mianuje się tymczasowym naczelnym. Pasuje? Pokieruje pracą jednego numeru F-News, który wyjdzie gdzieś w połowie marca pewnie. Jeśli to wypali to będziemy myśleć co robić dalej.
Na tę chwilę mam dwie podstawowe propozycje:
1. Zebrać skład.
2. Zrobić "schemat" gazetki.
Ad 1 - Napisze jak widzę kolejny numer (co, o czym, w jakiej ilości itd.). Każdy niech napisze o czym może skrobnąć jakiegoś arta. Biorąc pod uwagę, że to jest eksperyment to tego składu redakcji nie należy brać za ostateczny. Jak ktoś chce i reanimacja F-News wypali to będzie pisał dalej, ale to już pewnie pod egidą jakiegoś "stałego" naczelnego.
Ad 2 - Widzę to tak:
1. Wywiad z użytkownikiem (ktoś z grona ludzi o kilku tysiącach postów, kto jest na forum tak co najmniej od roku)
2. Wywiad z adminem (ewentualnie zamiast tego pierwszego lub równolegle).
3. Newsy z forum (jak ktoś będzie się chciał tym zająć to per priv omówimy szczegóły).
3. Felietony (ok. 3. Ja dokończę ten mój o piwie. Czyli potrzeba jeszcze jednej - dwóch osób, które chciałyby coś napisać - muza/film/gry odpadają. Niech to będzie coś innego. Np. Jak kupić dobry używany samochód - cokolwiek byle się nie dublowało tematycznie z tym co dalej).
4. Recenzja filmu (1-2)
5. Gry (Newsy + 1 recenzja)
6. Muzyka (krótka recenzja 3-4 płyt, które wyszły w ostatnim czasie + można coś dłuższego skrobnąć o jakimś bandzie/gatunku. Dobrze by było też gdyby nie wszystko kręciło się w koło rock/metal)
7. Komputery (hardware/software - jeden - dwa arty + ewentualnie kilka newsów)
8. Wieści z działu RPG (można się pokusić o kilka zdań na temat naszych forumowiskowych pbf-ów + np. jakiś art o tym czym jest pbf, z czym się to je itd.)
Proszę się streszczać z deklaracjami. Najpóźniej jutro wieczorem chcę mieć skład.
Pzdr.
Uzurpator
PS: batti - twój udział jest mile widziany. O tańcu mógłbyś walnąć jakiś felieton.
Użytkownik Bishop986 edytował ten post 15 luty 2010 - 09:44
Napisano 15 luty 2010 - 11:16
ja proponuję dodawać listę najciekawszych wątków z forum - to mogłoby być ciekawe
prócz tego np. lista przebojów muzycznych top 20, i top5 filmów które warto zobaczyć z oceną.

Kasia R.
Napisano 15 luty 2010 - 13:07
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych