Skocz do zawartości

Zainteresowani.pl - mikroblogowanie w całkiem odmienny sposób. Inspiracje każdego dnia...

- - - - -

Zespół policystycznych jajników - podejrzenia

2 odpowiedzi w tym temacie

#1 Rusalka19

Guru

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 6711 postów

Napisano 16 styczeń 2010 - 00:29

Witam ! Ostatnio czesto mialam problemy z miesiaczkowaniem, tzn mialam okres co 3 miesiace. Wczesniej nigdy nie mialam takich problemow. Jednak, gdy sie pojawily myslalam, ze to przejsciowe i ureguluje sie. Bylam u jednej pani ginekolog, mialam tez infekcje, przepisala mi takie czopki i duphaston na hormony na miesiac brania. I wiecie potem mialam okres, a potem tez 3 miesiace nic. Dopiero po tych 3 miesiacach poszlam do gina innego i powiedziala, ze to moga byc jakies torbiele, nie powiedziala co dokladnie, ale napisala na karteczce ktora mam oddac na badaniu usg - PCO? Czyli jednym slowem wychodzi na to, ze podejrzewa u mnie zespol policystycznych jajnikow :( W poniedzialek bede miec usg..

W sumie troche poczytalam i rzeczywiscie to moze byc to. Wiecie kiedys bylam szczuplutka, mialam super przemiane materii, duzo jadlam a nie tylam, a teraz mimo, ze jadlam malo, to w przeciagu roku przytylam chyba z 15 kg. Wiec to jeden z objawow. Poza tym teraz mam chyba wiecej owlosienia na ciele niz kiedys, wiec kolejny objaw :( No i mam podwyzszony poziom prolaktyny... Na razie mam tabletki na ta prolaktyne i na zbyt niski poziom progesteronu.. Tak bardzo chcialabym, zeby okazalo sie, ze to nie ta choroba..

Wyczytalam, ze to jest nieuleczalne :( I ze ciezko przy tym zajsc w ciaze.. Mam ukochanego i planowalismy miec 2 dzieci, a jakby sie udalo to moze nawet czworke.. Bardzo kochamy dzieci, mam nadzieje, ze uda nam sie zrealizowac nasze marzenie. Zreszta czytalam tez, ze ten zespol moze prowadzic do innych groznych chorob :(

To takie straszne ;/ W zwiazku z tym mam pytanie do Pan : Czy ktoras z Was miala moze takie objawy jak ja, ze nie miala okresu wiele miesiecy, a okazalo sie, ze to nic powaznego ? Wiem, ze to glupie, ale chcialabym w to wierzyc. A z drugiej strony wiem, ze jak tak dlugo vnie ma okresu to musi cos zlego sie w organizmie kobiety dziac.. Wiecie kiedys myslalam, ze tak powazne choroby nie zdarzaja sie w takim wieku, a tu taki klops.. ale zobaczymy

Czekam tez na opinie Pan, ktore maja zespol policystycznych jajnikow.. Piszcie o tym jak u Was wygladaly objawy, jak mniej wiecej wyglada lagodzenie skutkow tej choroby i jakie sa jej przyczyny. No i piszcie czy mimo tego zespolu udalo sie Wam zajsc w ciaze.. Tak bardzo sie boje, ze jestem bardzo ciekawa waszych opinii.. Pozdrawiam
[indent]

[indent] Bądź niczym bijące źródło, nie zaś jak staw, w którym zawsze stoi ta sama woda. [/indent] — Paulo Coelho

[/indent]

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

Gliwice dentysta

#2 =MiLi=

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 286 postów

Napisano 05 luty 2010 - 14:53

Chyba było już coś o policystycznych jajnikach.
Ja mam ten zespół, również przytyłam, owłosienie na ciele może nie jakieś bardzo mocne, ale pojedyncze włoski w dziwnych miejscach mam.
Co mogę Ci powiedzieć? Nie martw się na zapas! Ja też bałam się, że nie zajdę w ciążę, a mam śliczną zdrową Córeczkę i planuję jeszcze jedno lub dwoje dzieci ;)
Moja Ginekolog powiedziała, że jak będę chciała zajść w ciążę mam odstawić tabletki (brałam tabletki anty cały czas, bo bez nich nie miałam okresu) i mam nie robić przerwy żadnej, bo przez pierwsze 3 miesiące po odstawieniu tabletek można trafić w galopującą owulację :D No i nam się udało :D Zaszłam w pierwszym cyklu :D Całą ciąże brałam luteinę i diphropylinę, urodziłam po terminie, ale wszystko jest ok :) Mam zdrową, cudną i silną Córeczkę :) Po porodzie o okresie połogu dostałam miesiączkę i przez pierwsze 3 miesiące była w miarę regularna, potem oczywiście znów się zatrzymała i nie miałam dopóki nie wywołałam luteiną i znów tabletki biorę :)
Trzeba pozytywnie patrzeć i nie zamartwiać się bez powodu! :)

Zapraszam serdecznie!
http://www.e-mdsk.pl

Sprzęt szpiegowski i wiele innych!

domofony, unifony, videodomofony, podsłuchy, kamery, automatyka bram, monitory, elektrozaczepy, mikrorejestratory, samozamykacze i wiele innych!

http://MikroSklep.com.pl

http://www.mdsk.pl

Dołączona grafikaDołączona grafika

#3 Rusalka19

Guru

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 6711 postów

Napisano 05 luty 2010 - 20:35

Ok dziekuje, ja tylko na poczatku bylam zalamana, teraz mysle pozytywnie. Moj chlopak wie o mojej chorobie i chcielibysmy jak najszybciej nawet postarac sie o dziecko, ale pewnie bedziemy w stanie dopiero jak bede miec gdzies okolo 25 lat. Wiem, ze wtedy bede miala pewnie male szanse na zajscie w ciaze, no ale jak wczesniej nie bede miec warunkow to nie bede miec wyboru, jak kazda niemal kobieta chce jak najlepiej dla swojego dziecka ;)

P.S Z calego serca gratuluje coreczki ! :)

Użytkownik Monique19 edytował ten post 05 luty 2010 - 20:39

[indent]

[indent] Bądź niczym bijące źródło, nie zaś jak staw, w którym zawsze stoi ta sama woda. [/indent] — Paulo Coelho

[/indent]

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych