Witam ! Ostatnio czesto mialam problemy z miesiaczkowaniem, tzn mialam okres co 3 miesiace. Wczesniej nigdy nie mialam takich problemow. Jednak, gdy sie pojawily myslalam, ze to przejsciowe i ureguluje sie. Bylam u jednej pani ginekolog, mialam tez infekcje, przepisala mi takie czopki i duphaston na hormony na miesiac brania. I wiecie potem mialam okres, a potem tez 3 miesiace nic. Dopiero po tych 3 miesiacach poszlam do gina innego i powiedziala, ze to moga byc jakies torbiele, nie powiedziala co dokladnie, ale napisala na karteczce ktora mam oddac na badaniu usg - PCO? Czyli jednym slowem wychodzi na to, ze podejrzewa u mnie zespol policystycznych jajnikow

W poniedzialek bede miec usg..
W sumie troche poczytalam i rzeczywiscie to moze byc to. Wiecie kiedys bylam szczuplutka, mialam super przemiane materii, duzo jadlam a nie tylam, a teraz mimo, ze jadlam malo, to w przeciagu roku przytylam chyba z 15 kg. Wiec to jeden z objawow. Poza tym teraz mam chyba wiecej owlosienia na ciele niz kiedys, wiec kolejny objaw

No i mam podwyzszony poziom prolaktyny... Na razie mam tabletki na ta prolaktyne i na zbyt niski poziom progesteronu.. Tak bardzo chcialabym, zeby okazalo sie, ze to nie ta choroba..
Wyczytalam, ze to jest nieuleczalne

I ze ciezko przy tym zajsc w ciaze.. Mam ukochanego i planowalismy miec 2 dzieci, a jakby sie udalo to moze nawet czworke.. Bardzo kochamy dzieci, mam nadzieje, ze uda nam sie zrealizowac nasze marzenie. Zreszta czytalam tez, ze ten zespol moze prowadzic do innych groznych chorob
To takie straszne ;/ W zwiazku z tym mam pytanie do Pan : Czy ktoras z Was miala moze takie objawy jak ja, ze nie miala okresu wiele miesiecy, a okazalo sie, ze to nic powaznego ? Wiem, ze to glupie, ale chcialabym w to wierzyc. A z drugiej strony wiem, ze jak tak dlugo vnie ma okresu to musi cos zlego sie w organizmie kobiety dziac.. Wiecie kiedys myslalam, ze tak powazne choroby nie zdarzaja sie w takim wieku, a tu taki klops.. ale zobaczymy
Czekam tez na opinie Pan, ktore maja zespol policystycznych jajnikow.. Piszcie o tym jak u Was wygladaly objawy, jak mniej wiecej wyglada lagodzenie skutkow tej choroby i jakie sa jej przyczyny. No i piszcie czy mimo tego zespolu udalo sie Wam zajsc w ciaze.. Tak bardzo sie boje, ze jestem bardzo ciekawa waszych opinii.. Pozdrawiam