Skocz do zawartości

Zainteresowani.pl - mikroblogowanie w całkiem odmienny sposób. Inspiracje każdego dnia...

- - - - -

Nabór nowych moderatorów 2010r.

226 odpowiedzi w tym temacie

#61 shkopek

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 296 postów

Napisano 18 kwiecień 2010 - 21:32

Ja wysłałem swoją kandydaturę 3 dni temu i do dziś nie dostałem odpowiedzi. A na forum coraz większy syf tak naprawdę. Ja bym w końcu klony tematów ,spam i linki z gier usunął na forum. W końcy jak takie tematy tygodniami są na forum to coś jest nie tak...

Użytkownik shkopek edytował ten post 18 kwiecień 2010 - 21:33

Jestem człowiekiem i nic co ludzkie nie jest mi obce
Jeśli pomogłem daj plusa,taki symboliczny gest ,a cieszy :)

Dołączona grafika

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

dentysta Gliwice

#62 Lobo2007

Uzależniony

• HalfMod
  • 9676 postów

Napisano 18 kwiecień 2010 - 21:42

Shkopku, z całym szacunkiem, ale za krótko jesteś na forum. A 3 dni to u naszego Admina nie tak długo.
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

Czerwonej czcionki używam w celu zaznaczenia, że wypowiadam się jako moderator. Służy to jedynie odróżnieniu od większości wypadków, kiedy wypowiadam się jak zwykły użytkownik, który posiada poglądy, i subiektywne zdanie, którego nie chce nikomu narzucać.
Nie ma to na celu bynajmniej zaznaczania jakichś szczególnych emocji.

#63 albo_albo

Pan i Władca

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2736 postów

Napisano 18 kwiecień 2010 - 21:52

ja nie mam czasu być modem siedzę nieregularnie :D poza tym modowi nie wszystko wolno i może lepiej być tym prolem czasami ;)

ale tak na marginesie mam kilka propozycji na half moda:

- Bishop,

- Dirk Struan

- Piecia

- Sunray

nie chodzi o zbieżności poglądów ale o to, że wg mnie osoby te siedzą regularnie i mają zdrowo rozsądkowe podejście do sprawy i wg mnie co mogę stwierdzić po obserwacjach nie będą się także unosiły emocjami co w moim przypadku czasami jest wadą, na szczęście forumowisko to nie demokracja nie miej zachęcam w/w osoby do zgłaszania się na moderatorów.
UCZYMY SIĘ EKONOMII NOWY PORTAL O SEKTACH
NOWA HUTA
Portal podróżników: http://www.swiatpodroznikow.pl/
Świadkowie Jehowy to SEKTA więcej na: http://www.katolikos.republika.pl

"Przeżyliśmy okupacje, przeżyjemy demokracje, mordy wy moje"

"Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie" - Lech Wałęsa

Antysemita – jest to człowiek, który nienawidzi Żydów bardziej, niż jest to absolutnie niezbędne"

"Przeżywszy życie bezbożnie, jak trzeba
Poszedł ateista po śmierci do Nieba.
Spotyka go św.Kunegunda:
"No, i jak Pan teraz wyglunda?"
A on jej na to: "O Santa!
Ładnie to kpić z repatrianta?"

"Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji."
Konstytucja Rzeczpospolitej Polskiej , Art.. 54 p.1

"Każdy ma prawo do wolności wyrażania opinii. Prawo to obejmuje wolność posiadania poglądów oraz otrzymywania i przekazywania informacji i idei bez ingerencji władz publicznych i bez względu na państwowe."
Europejska Konwencja Praw Człowieka, Art.10 p. 1

ARTICLE 19."Everyone has the right to freedom of opinion and expression; this right includes freedom to hold opinions without interference and to seek, receive and impart information and ideas through any media and regardless of frontiers."
The Universal Declaration of Human Rights, adopted by the United Nations General Assembly on December 10, 1948, in Paris.

#64 Lobo2007

Uzależniony

• HalfMod
  • 9676 postów

Napisano 18 kwiecień 2010 - 21:59

Jeden z tych userów, był już mocno omawiany jako kandydat na moda i zyskał całkowite poparcie. Niestety sprawa ugrzęzła jak zwykle. Uprawnienia daje tylko Admin. Przeczytaj sobie wymagania.

Albo. Rozpatrz też na jakie działy te kandydatury.
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

Czerwonej czcionki używam w celu zaznaczenia, że wypowiadam się jako moderator. Służy to jedynie odróżnieniu od większości wypadków, kiedy wypowiadam się jak zwykły użytkownik, który posiada poglądy, i subiektywne zdanie, którego nie chce nikomu narzucać.

#65 albo_albo

Pan i Władca

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2736 postów

Napisano 18 kwiecień 2010 - 22:04

Wyświetl postUżytkownik Lobo2007 dnia 18 kwiecień 2010 - 21:59 napisał

Jeden z tych userów, był już mocno omawiany jako kandydat na moda i zyskał całkowite poparcie. Niestety sprawa ugrzęzła jak zwykle. Uprawnienia daje tylko Admin. Przeczytaj sobie wymagania.

Albo. Rozpatrz też na jakie działy te kandydatury.

wiesz Lobo nie wiem czemu ale pasują mi do Twoich działów :P co nie znaczy że któryś z nich nie mógł by być wsparciem dla Ciebie,
Dirka zaproponowałbym także do działu religia dlatego iż jest agnostykiem co oznacza że nie może wtedy już żaden ateista powiedzieć że to moderatorzy ustawiają dyskusję ;)
NOWA HUTA

Antysemita – jest to człowiek, który nienawidzi Żydów bardziej, niż jest to absolutnie niezbędne"

Spotyka go św.Kunegunda:

"Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji."

"Każdy ma prawo do wolności wyrażania opinii. Prawo to obejmuje wolność posiadania poglądów oraz otrzymywania i przekazywania informacji i idei bez ingerencji władz publicznych i bez względu na państwowe."

ARTICLE 19."Everyone has the right to freedom of opinion and expression; this right includes freedom to hold opinions without interference and to seek, receive and impart information and ideas through any media and regardless of frontiers."
The Universal Declaration of Human Rights, adopted by the United Nations General Assembly on December 10, 1948, in Paris.

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#66 shkopek

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 296 postów

Napisano 18 kwiecień 2010 - 22:05

Odpisać pownienien odpisać... . Obojętnie czy bym teraz zaczął czy za rok to i tak byłbym tak samo przygotowany...

Dołączona grafika

#67 Lobo2007

Uzależniony

• HalfMod
  • 9676 postów

Napisano 18 kwiecień 2010 - 22:17

Wyświetl postUżytkownik albo_albo dnia 18 kwiecień 2010 - 22:04 napisał

wiesz Lobo nie wiem czemu ale pasują mi do Twoich działów :P co nie znaczy że któryś z nich nie mógł by być wsparciem dla Ciebie,
Dirka zaproponowałbym także do działu religia dlatego iż jest agnostykiem co oznacza że nie może wtedy już żaden ateista powiedzieć że to moderatorzy ustawiają dyskusję ;)
Dzięki. Przeglądanie moich działów, akurat nie zajmuje mi dużo czasu, zresztą oni tylko w historii się u mnie wypowiadają, a ja też jestem co dzień, albo prawie. Oczywiście nie jestem zazdrosny i jeśli ktoś chce mi pomóc, to proszę bardzo. Uwzględnij jednak, że nikt nie zostanie raczej modem, żeby dostać pół małego działu. Brave, do religii, chętnie przyjmie pomoc z tego co wiem, bo ten dział, to prawie jak pół całego tego forum.

Schopku, chodzi o to też, aby można było sprawdzić, czy regularnie zaglądasz na forum. Były przypadki, że ktoś był intensywnie przez dwa miesiące, dostał moda, a potem nagle zrezygnował.
Po za tym jak ocenić Twoje przygotowanie? Na słowo?
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#68 albo_albo

Pan i Władca

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2736 postów

Napisano 18 kwiecień 2010 - 22:18

ewentualnie można by jeszcze ich umieścić u Quona
NOWA HUTA

Spotyka go św.Kunegunda:

#69 Bishop986

King of Mars

• Redaktor
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 8588 postów

Napisano 18 kwiecień 2010 - 23:03

albo_albo dzięki za lobbing :D (przelew na twoje konto już poszedł) :D

Może z rok temu rozmawiałem z Angelem o modowaniu, ale to jakoś nie poszło dalej (nie nadaje się czy coś? :P ). Natomiast obecnie mam F-News, które staram się razem z ekipą postawić na nogi. Jeśli w ogóle to najchętniej bym dostał moda na dział F-News bo to by mi się przydało. Natomiast fakt faktem, że działy, w których się udzielam są obstawione (poza subkulturą). Jeśli chodzi o moje "siedzenie" na forum to jest one głównie bierne, ale prawda jest też taka, że czasowo nie byłby to dla mnie problem.

W każdym razie musztarda po obiedzie bo mnie nikt nie chciał :P

#70 shkopek

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 296 postów

Napisano 22 kwiecień 2010 - 16:19

Jakiś już tydzień czekam na odpowiedź :/. Ktoś mógłby stwierdzić ,że admin ma nas w głębokim poważaniu,ale ja wciąż czekam. Wydaję mi się ,że gdyby odrzucił mojego maila to przynajmniej bym się dowiedział od niego,,że mnie nie widzi na moderatora. Jeśli coś jest ogłaszane to chyba możn a się spodziewać,że Admin raz na tydzień zajrzy do swojej skrzynki :/ Wciąż czekam

Dołączona grafika

#71 Qon

Eksperfekcjonista

• HalfMod
  • 7311 postów

Napisano 22 kwiecień 2010 - 18:10

To jest normalne tempo działania naszego admina, taki jego urok. Bywało, że sami czekaliśmy na jego reakcję tygodniami czy nawet miesiącami. Więc jeśli już teraz masz z tym taki problem, to co dopiero jakbyś został modem i był traktowany tak samo? Załatwianie czegokolwiek z Angelem wymaga znacznego poziomu dwóch cnót: cierpliwości i zdolności akceptacji stanu rzeczy, którego nie da się zmienić. Zastanów się czy ten poziom osiągnąłeś.
Już niemowlęta znają tę zasadę - JAK mówisz, jest ważniejsze niż - CO mówisz.
"Ludzie postępują racjonalnie dopiero gdy wyczerpią wszystkie inne możliwości"

Qon-teksty i Qon-fabulacje
Tomasz Witkowski - W obronie rozumu - Blog
http://dwagrosze.com/

#72 El Pablo

Tyran Okrucieństwa

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2982 postów

Napisano 22 kwiecień 2010 - 18:50

Chłopie jesteś tutaj od półtora miesiąca i już chcesz zostać modem, ja sie wcale nie dziwię ze admin Cie zlewa. Posiedz tu z pół roku pokaż że jesteś aktywny i kreatywny i wtedy poproś o tą rangę.
"Podaj mi dłoń, płynie w nas krew tych samych przodków, ratuj ten Kraj, bo o Twoje i moje życie tu toczy się gra"
Dołączona grafika

"(...)Dla tej polityki oddam resztę swego życia i gotów jestem oddać życie zaraz, jeśli będzie tego potrzeba. Jeśli zaś dla tej polityki nie znajdę poparcia u Was i w kraju-usuwam się z czynnej polityki i poświęcę się pracy nad tym, żeby z przyszłych pokoleń lepsi od nas politycy wyrośli. Może być, że Polska jest skazana na to, żeby nią kierowali pajace, zacietrzewieni parafianie, krótkowidze i ... zdrajcy(...)"
Roman Dmowski

Lista forumowych buraków: Herbatniczek.

#73 Rotek

(nie)ciekawy

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2969 postów

Napisano 22 kwiecień 2010 - 18:51

Wyświetl postUżytkownik El Pablo dnia 22 kwiecień 2010 - 18:50 napisał

Chłopie jesteś tutaj od półtora miesiąca i już chcesz zostać modem, ja sie wcale nie dziwię ze admin Cie zlewa. Posiedz tu z pół roku pokaż że jesteś aktywny i kreatywny i wtedy poproś o tą rangę.

True. Ciężko coś dodać wręcz. Moim zdaniem o rangi powinni ubiegać się ludzie z tym forum troszkę zżyci.
Dołączona grafika
"Kto wcześnie się z łóżka zbiera, ten wcześnie umiera."- Blask Fantastyczny
gg:4145869 (czasem gryzę)
Mój Blog
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#74 BOSSY

Forumator

• HalfMod
  • 1333 postów

Napisano 22 kwiecień 2010 - 20:41

shkopek już widzę jaką byś miał cierpliwość do userów :]
POMOGŁEM ? DAJ PLUSA :)

Zapraszam do nowego subforum: http://www.forumowis...ienne-treningi/

Nie udzielam info na PW- masz jakieś pytanie..napisz temat

#75 Sunray

Guru

• HalfMod
  • 3272 postów

Napisano 22 kwiecień 2010 - 22:41

Wyświetl postUżytkownik Reque dnia 15 kwiecień 2010 - 18:33 napisał

Modzi nie siedzą 24/7, przypominam.
Normalne, ale jeśli na dużym forum mod nie jest w stanie spojrzeć parę razy dziennie na swoje działy o różnych godzinach... to czemu jest modem?

Na Forumowisku jest trochę zaniedbanych i zaśmieconych działów/poddziałów, np. http://www.forumowis...forum/170-buxy/ , gdzie nikt śmieci nie wyrzucał od miesięcy.
To nie moje kompetencje, ale doprawdy przydałby się jakiś przegląd czytelności działów i ew. rozpisanie naboru na moderatorów.

Wyświetl postUżytkownik albo_albo dnia 18 kwiecień 2010 - 21:52 napisał

- Sunray
Dzięki za ciepłe słowa. ;)
Dołączona grafika

#76 Qon

Eksperfekcjonista

• HalfMod
  • 7311 postów

Napisano 22 kwiecień 2010 - 22:57

Wyświetl postUżytkownik Sunray dnia 22 kwiecień 2010 - 22:41 napisał

Normalne, ale jeśli na dużym forum mod nie jest w stanie spojrzeć parę razy dziennie na swoje działy o różnych godzinach... to czemu jest modem?
Sunray, jesteś z jedynie słusznej opcji politycznej. Fajnie. Ale, chłopie, parę razy dziennie? Niektórzy praktykują tzw. życie zawodowe. Raz dziennie przetrzepać spam to aż nadto.
Już niemowlęta znają tę zasadę - JAK mówisz, jest ważniejsze niż - CO mówisz.
"Ludzie postępują racjonalnie dopiero gdy wyczerpią wszystkie inne możliwości"

Qon-teksty i Qon-fabulacje
Tomasz Witkowski - W obronie rozumu - Blog
http://dwagrosze.com/

#77 shkopek

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 296 postów

Napisano 23 kwiecień 2010 - 12:40

Po części się z Wami zgadzam,ale pomyślałem,a nuż weźmie i zaakceptuje moją kandydaturę. Zobaczymy...

Dołączona grafika

#78 Sunray

Guru

• HalfMod
  • 3272 postów

Napisano 23 kwiecień 2010 - 17:15

Wyświetl postUżytkownik Qon dnia 22 kwiecień 2010 - 22:57 napisał

Sunray, jesteś z jedynie słusznej opcji politycznej.
Doprawdy, bez urazy, ale nie rozumiem tej aluzji i sensu "szufladkowania" forumowiczów.

Wyświetl postUżytkownik Qon dnia 22 kwiecień 2010 - 22:57 napisał

Fajnie. Ale, chłopie, parę razy dziennie? Niektórzy praktykują tzw. życie zawodowe.
Ironia, myślę, zbędna. Myślałem, że w poczytnych działach, nie ukrywajmy przecież, dużego forum, nie powinny przez długie godziny leżeć na wierzchu bzdurne tematy, mniejsza już w teh chwili o to, czy dogląda go jedna osoba, czy jedna osoba dokładnie i dwie pobieżnie, nie wiem jak Wy to organizujecie konkretniej.
W każdym razie, powtórzę- nie rozumiem, czemu niemała ilość działów wygląda na opuszczone przez moderację od dłuższego czasu.

Użytkownik Sunray edytował ten post 23 kwiecień 2010 - 17:17

Dołączona grafika

#79 albo_albo

Pan i Władca

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2736 postów

Napisano 23 kwiecień 2010 - 20:06

tak czy siak mod musi mieć przynajmniej jeden argument za tym aby być modem: musi być regularnie i nie rzadziej niż kilka razy na tydzień. tak ode mnie uważam że na każdy dział winno być min 2 modów w wypadku kiedy jeden gdzieś wyjedzie bądź będzie miał sprawy które będą mu uniemożliwiać korzystanie z forum.
NOWA HUTA

Spotyka go św.Kunegunda:

#80 kazik

reaktywacja.

• SuperMod
  • 4772 postów

Napisano 23 kwiecień 2010 - 20:41

Najważniejsze jest to, aby nie było działów bez modów, tylko wtedy walka ze spamem jest w pełni możliwa.

Visca el Barça!!!

Dołączona grafika

Jestem Leworęczny i dobrze mi z tym!^^

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych