Forum - Forumowisko.pl: Nabór nowych moderatorów 2010r. - Forum - Forumowisko.pl

Skocz do zawartości

• (2 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Nabór nowych moderatorów 2010r. Oceń temat: -----

#21 Użytkownik nie jest zalogowany   Kapciuszek 

• niepoprawna optymistka xD
  • Ikona
  • Wyświetl galerię
  • Grupa SuperMod
  • Postów 4623
  • Rejestracja 15-grudzień 06
  • PłećKobieta
  • Lokalizacjakraina baśni

Napisano 18 luty 2010 - 19:20

wolę dmuchać na zimne ;)
Spróbuj choć raz odsłonić twarz
I spojrzeć prosto w słońce
Zachwycić się po prostu tak
I wzruszyć jak najmocniej
Nie bój się bać, gdy chcesz to płacz
Idź szukać wiatru w polu
Pocałuj noc, najwyższą z gwiazd
Zapomnij się i...
...TAŃCZ

Moje zdjęcia | kaapciuszek@wp.pl

Dołączona grafika
0

#0 Panna M.

• Wymiataczka
  • Grupa Użytkownicy
    Postów123
    Rejestracja01-grudzień 06
    PłećKobieta
    LokalizacjaDomek

Napisano --

Kliknij tu i wypełnij ankietę stomatologicznę - wspieraj badania studentów - Twoje doświadczenia są dla nas ważne.

#22 Użytkownik jest zalogowany   Pain 

• Bywalec
  • Pip
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 131
  • Rejestracja 15-luty 09
  • PłećMężczyzna
  • LokalizacjaZiemia. Przecież nie piszę z Marsa...

Napisano 19 luty 2010 - 00:45

Kłótnia? Obrzucanie błotem? E tam, jestem ciekawy, więc Aulelia mi odpowiada i to wszystko. :)

Aulelio, nie twierdzę, że moderatorem może być każdy, ale nie oceniałbym podejścia człowieka do takiej funkcji tylko na podstawie ilości postów, to się po prostu mija z celem. A co do założenia forum, przeważnie jest tak, że na samym początku powstawania takiego moderatorami zostają osoby, które administracja zna na przykład z innych for dyskusyjnych, albo prywatnie. W takim przypadku posty już nie mają znaczenia, bo patrzy się na osobę. Wspomniany egzamin najlepiej zostawić w spokoju, bo widzę, że się niezrozumieliśmy, dziękuję za wyjaśnienia.
Potwór zrodzony z nicości...
0

#23 Użytkownik nie jest zalogowany   INT3L 

• Wyjadacz
  • PipPipPip
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 422
  • Rejestracja 23-czerwiec 09
  • PłećMężczyzna
  • LokalizacjaWielkopolska

Napisano 19 luty 2010 - 06:23

Wyświetl postUżytkownik Pain dnia 19 luty 2010 - 00:45 napisał

Kłótnia? Obrzucanie błotem? E tam, jestem ciekawy, więc Aulelia mi odpowiada i to wszystko. :)

Aulelio, nie twierdzę, że moderatorem może być każdy, ale nie oceniałbym podejścia człowieka do takiej funkcji tylko na podstawie ilości postów, to się po prostu mija z celem. A co do założenia forum, przeważnie jest tak, że na samym początku powstawania takiego moderatorami zostają osoby, które administracja zna na przykład z innych for dyskusyjnych, albo prywatnie. W takim przypadku posty już nie mają znaczenia, bo patrzy się na osobę. Wspomniany egzamin najlepiej zostawić w spokoju, bo widzę, że się niezrozumieliśmy, dziękuję za wyjaśnienia.

Dokładnie. Mod nie musi mieć xxx postów, ważne żeby nadzorował dobrze przestrzeganie Regulaminu i bił logi. :D
0

#24 Użytkownik nie jest zalogowany   Aulelia 

• Mów do mnie czule...
  • Ikona
  • Wyświetl blog
  • Grupa HalfMod
  • Postów 2895
  • Rejestracja 01-grudzień 07
  • PłećKobieta

Napisano 19 luty 2010 - 09:48

Wyświetl postUżytkownik Pain dnia 19 luty 2010 - 00:45 napisał

Powiedz to Angelowi, bo co ja na to mogę poradzić :D .
0

#25 Użytkownik jest zalogowany   Pain 

• Bywalec
  • Pip
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 131
  • Rejestracja 15-luty 09
  • PłećMężczyzna

Napisano 19 luty 2010 - 15:04

Wyświetl postUżytkownik Aulelia dnia 19 luty 2010 - 09:48 napisał

Powiedz to Angelowi, bo co ja na to mogę poradzić :D .

No niby nic, tak samo jak ja. Ostateczna decyzja leży po stronie administracji, byłem po prostu ciekawy jak to się odbywa na tym forum, dzięki za wyjaśnienia :)
0

#26 Użytkownik nie jest zalogowany   Aulelia 

• Mów do mnie czule...
  • Ikona
  • Wyświetl blog
  • Grupa HalfMod
  • Postów 2895
  • PłećKobieta

Napisano 19 luty 2010 - 19:29

Wybacz, Pain, ja jednak popieram Angela w kwestii ilości postów. Bo zobacz, jak admin ma inaczej zobaczyć, aniżeli po postach, czy dana osoba jest faktycznie obyta? Załóżmy, że o stanowisko moderatora stara się osoba, które pisze jedynie w dziale "Zabawy", więc jej licznik stoi w miejscu. I to ma świadczyć o jej kompetencji? W tym momencie to jest jasne, że posadę moderatora zgarnie ktoś, kto udziela się w "Społeczeństwie i polityce", nawet jakby miał być osobą nader kontrowersyjną. Posty pozwalają sprawdzić czy osoba, starająca się o moderatora nie jest trollem bądź dzieckiem neo. A posiadając parę postów bardzo ciężko to sprawdzić. Data rejestracji nie jest najważniejsza, gdyż ktoś mógł się nawet zarejestrować 30 kwietnia 2005 {a muszę Cię poinformować, że wtedy powstało forum - tak przyjmuje się oficjalnie} a pisać dopiero od wczoraj. Czy wtedy taka osoba zasługuje bardziej na zostanie moderatorem, niż użytkownik, który jest tu zarejestrowany 2 miesiące, ale ma przeszło 1000 postów?

Użytkownik Aulelia edytował ten post 19 luty 2010 - 19:34

0

#27 Użytkownik nie jest zalogowany   Smutny Znajomy 

• Wymiatacz
  • PipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 651
  • Rejestracja 11-lipiec 07
  • PłećMężczyzna
  • Lokalizacjajeziora ognia

Napisano 19 luty 2010 - 22:48

Ja w sumie bym się zgłosił na moderatora ale w tym 5 punkcie nie miałbym raczej wiele do pisania :lol:
No troche wygórowane jak dla mnie, bo w Trudnościach Życiowych (a także Miłość, przyjaźń i znajomości, Kącik złamanych serc, Oferty i poszukiwania pracy) siedzę i nie wpadł by mi do głowy poradnik poradnik jak sobie radzić w trudnych sytuacjach, lub artykuł "jak być asertywnym". Ludzie i tak napiszą najpierw temat a dopiero potem w postach daje się linki do poradników, z resztą często czyjeś problemy są zlewane i wyśmiane przez innych użytkowników jak np. o samobójstwie dodatkowo dołują osobe poszkodowaną. A to jest bardzo niebezpieczne.

Ze 2 razy chyba troche upominałem moderatorów bo w Trudnościach Życiowych piszą tematy jakie chcą i przez ponad dobe nic się nie działo.
Bywam tu czasem kilka razy dziennie, czasem raz na 2-3 dni ale codziennie przy kompie.
Staram się dobrze doradzić osobie poszkodowanej w temacie bo potrzebuje wsparcia i wskazania właściwej drogi.
Tyle o sobie :] Ale wniosku nie napiszę ze względu na bardzo istotny punkt 5.

Użytkownik Smutny Znajomy edytował ten post 19 luty 2010 - 22:52

0

#28 Użytkownik jest zalogowany   Pain 

• Bywalec
  • Pip
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 131
  • Rejestracja 15-luty 09
  • PłećMężczyzna

Napisano 20 luty 2010 - 01:16

Wyświetl postUżytkownik Aulelia dnia 19 luty 2010 - 19:29 napisał

Wybacz, Pain, ja jednak popieram Angela w kwestii ilości postów. Bo zobacz, jak admin ma inaczej zobaczyć, aniżeli po postach, czy dana osoba jest faktycznie obyta? Załóżmy, że o stanowisko moderatora stara się osoba, które pisze jedynie w dziale "Zabawy", więc jej licznik stoi w miejscu. I to ma świadczyć o jej kompetencji? W tym momencie to jest jasne, że posadę moderatora zgarnie ktoś, kto udziela się w "Społeczeństwie i polityce", nawet jakby miał być osobą nader kontrowersyjną. Posty pozwalają sprawdzić czy osoba, starająca się o moderatora nie jest trollem bądź dzieckiem neo. A posiadając parę postów bardzo ciężko to sprawdzić. Data rejestracji nie jest najważniejsza, gdyż ktoś mógł się nawet zarejestrować 30 kwietnia 2005 {a muszę Cię poinformować, że wtedy powstało forum - tak przyjmuje się oficjalnie} a pisać dopiero od wczoraj. Czy wtedy taka osoba zasługuje bardziej na zostanie moderatorem, niż użytkownik, który jest tu zarejestrowany 2 miesiące, ale ma przeszło 1000 postów?

Jest masa sposobów na sprawdzenie czy kandydat nadaje się na moderatora, czy nie, ale może wystarczy już tej polemiki. Ty masz swoje racje i zasady, ja swoje. Jeżeli chcesz wiedzieć jak można inaczej sprawdzić obycie, to zapraszam na PM. Choć tak naprawdę sama sobie odpowiedziałaś, jak napisałaś, posty potrafią być błędną informacją i to działa w obie strony wbrew pozorom.
0

#29 Użytkownik nie jest zalogowany   Aulelia 

• Mów do mnie czule...
  • Ikona
  • Wyświetl blog
  • Grupa HalfMod
  • Postów 2895
  • PłećKobieta

Napisano 20 luty 2010 - 09:47

Wyświetl postUżytkownik Smutny Znajomy dnia 19 luty 2010 - 22:48 napisał

Ja w sumie bym się zgłosił na moderatora ale w tym 5 punkcie nie miałbym raczej wiele do pisania :lol:
No troche wygórowane jak dla mnie, bo w Trudnościach Życiowych (a także Miłość, przyjaźń i znajomości, Kącik złamanych serc, Oferty i poszukiwania pracy) siedzę i nie wpadł by mi do głowy poradnik poradnik jak sobie radzić w trudnych sytuacjach, lub artykuł "jak być asertywnym". Ludzie i tak napiszą najpierw temat a dopiero potem w postach daje się linki do poradników, z resztą często czyjeś problemy są zlewane i wyśmiane przez innych użytkowników jak np. o samobójstwie dodatkowo dołują osobe poszkodowaną. A to jest bardzo niebezpieczne.

Wyjściem awaryjnym jest stworzenie regulaminu w każdym dziale... Zawsze da się coś wymyślić. :). Z chęcią zobaczę Cię moderatorem w sub forach gospodarki, pomógłbyś mi. Ja mam główne działy. Co do "Ofert i poszukiwań pracy" - możesz założyć duży temat, w którym umieściłbyś adresy pracodawców bądź firm. Mogłyby powstać dwa takie temat "oferty dla młodzieży" i "oferty dla dorosłych". Temat np. podziel na województwa. Ale musiałbyś mieć sporo tych adresów, a nie tylko Kraków i Warszawa.
Ale zrobisz jak uważasz.

Użytkownik Aulelia edytował ten post 20 luty 2010 - 09:51

0

#30 Użytkownik nie jest zalogowany   Smutny Znajomy 

• Wymiatacz
  • PipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 651
  • Rejestracja 11-lipiec 07
  • PłećMężczyzna
  • Lokalizacjajeziora ognia

Napisano 20 luty 2010 - 14:24

Regulamin przydał by się w kilku działach, to jest zauważalne :]
Dzięki za wskazówki :) coś się wymyśli.
0

#31 Użytkownik nie jest zalogowany   LukC 

• PTC GURU
  • PipPipPipPip
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 1192
  • Rejestracja 26-listopad 08
  • PłećMężczyzna

Napisano 26 luty 2010 - 16:38

No i odzewu na moje zgłoszenie 0, widać lepiej żeby się spam szerzył niż dać moderatora :(
NAJLEPSZY I NAJBEZPIECZNIEJSZY!! WIĘCEJ INFORMACJI TUTAJ!
Dołączona grafika
SPRAWDZONE I 100% PŁACĄCE STRONY PTC!
Dołączona grafika
0

#0 Panna M.

• Wymiataczka
  • Grupa Użytkownicy
    Postów123
    Rejestracja01-grudzień 06
    PłećKobieta
    LokalizacjaDomek

Napisano --

#32 Użytkownik nie jest zalogowany   BOSSY 

• Wyjadacz
  • PipPipPip
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 321
  • Rejestracja 13-październik 09
  • PłećMężczyzna

Napisano 28 luty 2010 - 17:51

Wyświetl postUżytkownik LukC dnia 26 luty 2010 - 16:38 napisał

No i odzewu na moje zgłoszenie 0, widać lepiej żeby się spam szerzył niż dać moderatora :(

widocznie nie spełniasz wymagań

moim zdaniem obecny admin i aktywni moderatorzy powinni sami dojrzeć osoby które sie nadają na te stanowisko. Wtedy jest bez zbednych napięć i frustracji
ZA CO MNIE ŹLE OCENIASZ, ZA TO ŻE CHCE CI PRAWIDŁOWO POMÓC??

ZANIM COŚ NAPISZESZ TO POMYŚL.

NIESTETY INTERNET JEST DLA WSZYSTKICH.

POMOGŁEM ? DAJ PLUSA :)
0

#33 Użytkownik nie jest zalogowany   LukC 

• PTC GURU
  • PipPipPipPip
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 1192
  • Rejestracja 26-listopad 08
  • PłećMężczyzna

Napisano 28 luty 2010 - 20:01

Wyświetl postUżytkownik BOSSY dnia 28 luty 2010 - 17:51 napisał

widocznie nie spełniasz wymagań

moim zdaniem obecny admin i aktywni moderatorzy powinni sami dojrzeć osoby które sie nadają na te stanowisko. Wtedy jest bez zbednych napięć i frustracji

Taa bo bycie na forum od 2008, prawie 1200 postów, nienaganna reputacja, duża wiedza w temacie, spore doświadczenie w moderowaniu, poparcie użytkowników działu i dobre chęci to za mało, bo nie napisałem poradników/artykułów :przewraca:

Cóż, jak nie to nie. Mam 4 inne fora do moderacji. Niech w dziale buxy dalej panuje bajzel i spam. :skrzywiony:
NAJLEPSZY I NAJBEZPIECZNIEJSZY!! WIĘCEJ INFORMACJI TUTAJ!
Dołączona grafika
SPRAWDZONE I 100% PŁACĄCE STRONY PTC!
Dołączona grafika
1

#34 Użytkownik nie jest zalogowany   Reque 

• B. :*
  • Ikona
  • Grupa SuperMod
  • Postów 2286
  • Rejestracja 25-luty 08
  • PłećMężczyzna
  • LokalizacjaKrakov & Baltic sea

Napisano 28 luty 2010 - 20:11

Kurde, spokojnie, wyluzuj.

Cytat

Jak już pewnie zdążyłeś zauważyć - forum jest trochę duże. Przeglądanie każdych pojedynczych postów, każdych pojedynczych użytkowników, to katorga. Jeśli ktoś chce zostać moderatorem - niech "tutorialuje", stara się, etc. Moderatorzy naprawdę zwracają uwagę kto, jak i gdzie i przedyskutowują to, podając argumenty za i przeciw. A jak wiadomo nic nie dzieje się w przeciągu kilku godzin, czasem trzeba naprawdę wiele czasu, by odpowiedni user dostał moda, gdyż zarówno admin, jak i moderatorzy mają życie prywatne.
Kręcić, wkręcić uwodzić i nęcić
Robić, uprawiać, wciąż się zabawiać
Gryźć, całować, na górze dominować
Ułapiać, testować, wszystko zdejmować
Wzniecać, zapinać, gasić, przeklinać
Ujeżdżać, poskramiać, w przerwach coś nucić
Wyjść do sklepu i już nigdy nie wrócić...

Miałem sen wiesz, że też Ci się to przyśni
Jak oni wiszą na drzewach zamiast liści...

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dla Ciebie się zmienię. Ty mnie zmienisz. Dołączona grafika
CF98.info

0

#35 Użytkownik nie jest zalogowany   Neo84 

• Nowicjusz
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 22
  • Rejestracja 30-sierpień 09

Napisano 01 marzec 2010 - 14:41

Wyświetl postUżytkownik Reque dnia 28 luty 2010 - 20:11 napisał

Jak już pewnie zdążyłeś zauważyć - forum jest trochę duże. Przeglądanie każdych pojedynczych postów, każdych pojedynczych użytkowników, to katorga. Jeśli ktoś chce zostać moderatorem - niech "tutorialuje", stara się, etc. Moderatorzy naprawdę zwracają uwagę kto, jak i gdzie i przedyskutowują to, podając argumenty za i przeciw. A jak wiadomo nic nie dzieje się w przeciągu kilku godzin, czasem trzeba naprawdę wiele czasu, by odpowiedni user dostał moda, gdyż zarówno admin, jak i moderatorzy mają życie prywatne.

Tak, ale sprawa moderacji niektórych działów była poruszana już dużo wcześniej (http://www.forumowisko.pl/topic/109507-prosba-o-moderatora/) i użytkownikowi LukC się nie dziwie, że jest trochę poddenerwowany, bo co zaglądam do działu 'buxy' to widzę tylko spamerów i oszustów. Jak widać żadnemu aktualnemu moderatorowi nie chce się tam zaglądać, bo jest zajęty życiem prywatnym (co mogę zrozumieć). Dziwi mnie więc tym bardziej, że nie przyjmuje się nowych moderatorów, szczególnie że są chętne i z tego co widzę kulturalne i kompetentne.
0

#36 Użytkownik nie jest zalogowany   Reque 

• B. :*
  • Ikona
  • Grupa SuperMod
  • Postów 2286
  • Rejestracja 25-luty 08
  • PłećMężczyzna
  • LokalizacjaKrakov & Baltic sea

Napisano 01 marzec 2010 - 21:01

Wyświetl postUżytkownik Neo84 dnia 01 marzec 2010 - 14:41 napisał

Tak, ale sprawa moderacji niektórych działów była poruszana już dużo wcześniej (http://www.forumowisko.pl/topic/109507-prosba-o-moderatora/) i użytkownikowi LukC się nie dziwie, że jest trochę poddenerwowany, bo co zaglądam do działu 'buxy' to widzę tylko spamerów i oszustów. Jak widać żadnemu aktualnemu moderatorowi nie chce się tam zaglądać, bo jest zajęty życiem prywatnym (co mogę zrozumieć). Dziwi mnie więc tym bardziej, że nie przyjmuje się nowych moderatorów, szczególnie że są chętne i z tego co widzę kulturalne i kompetentne.

To nie jest tak, że nam się nie chcę, że my źli, że my to, że my tamto. Gdybyśmy mieli dostęp do Panelu Administracyjnego i moglibyśmy przyznawać rangi moderatorów użytkownikom - ok, działałoby to szybko, a tak, tylko jedna osoba na tym forum ma tam wjazd.

Ze wszystkim proszę do angela.
Kręcić, wkręcić uwodzić i nęcić
Robić, uprawiać, wciąż się zabawiać
Gryźć, całować, na górze dominować
Ułapiać, testować, wszystko zdejmować
Wzniecać, zapinać, gasić, przeklinać
Ujeżdżać, poskramiać, w przerwach coś nucić
Wyjść do sklepu i już nigdy nie wrócić...

Miałem sen wiesz, że też Ci się to przyśni
Jak oni wiszą na drzewach zamiast liści...

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dla Ciebie się zmienię. Ty mnie zmienisz. Dołączona grafika
CF98.info

0

#37 Użytkownik nie jest zalogowany   INT3L 

• Wyjadacz
  • PipPipPip
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 422
  • Rejestracja 23-czerwiec 09
  • PłećMężczyzna
  • LokalizacjaWielkopolska

Napisano 01 marzec 2010 - 21:08

Wyświetl postUżytkownik Reque dnia 01 marzec 2010 - 21:01 napisał

To nie jest tak, że nam się nie chcę, że my źli, że my to, że my tamto. Gdybyśmy mieli dostęp do Panelu Administracyjnego i moglibyśmy przyznawać rangi moderatorów użytkownikom - ok, działałoby to szybko, a tak, tylko jedna osoba na tym forum ma tam wjazd.

Ze wszystkim proszę do angela.

Zróbcie coś z tym jako ekipa SM(rodów).
0

• (2 strony)
  • +
  • 1
  • 2