Forum - Forumowisko.pl: Nabór nowych moderatorów 2010r. - Forum - Forumowisko.pl

Skocz do zawartości

• (2 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Nabór nowych moderatorów 2010r. Oceń temat: -----

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   angel 

• Wymiatacz
  • Ikona
  • Wyświetl blog
  • Wyświetl galerię
  • Grupa Admin
  • Postów 1198
  • Rejestracja 30-kwiecień 05
  • PłećMężczyzna
  • LokalizacjaGdzieś na Śląsku

Napisano 13 styczeń 2010 - 21:17

Witam,
odnośnie wielu pytań w sprawie moderowania określonych działów piszę w jaki sposób można się zgłaszać na stanowisko moderatora forumowisko.pl.

Oczekiwania
1) dłuższy staż na forumowisku (powyżej kilku miesięcy - osoby po tygodniu obecności piszące - "daj moda" - raczej nie otrzymają odp.)
2) wybranie jednego lub kilku dizałów który waszym zdaniem powinien być moderowany - najlepiej jeśli dział będzie pokrywał się z zainteresowaniami
(wybrany dział może być "pusty" tzn. nie moderowany przez obecnych modów - możesz ich sprawdzić tutaj)
3) użytkownik nie powinien mieć ostrzeżeń - jeśli ma zostaną one dokładnie sprawdzone
4) użytkownik powinien posiadać powyżej kilkaset postów (na wysokim poziomie), które świadczą o jego obyciu na forumowisku
5) ostatnia i najważniejsza sprawa to wkład własny w życie forumowiska - użytkownik powinien w mailu zgłoszeniowym podać linki do artykułów/ciekawych tematów/poradników/tutoriali i innych własnego autorstwa tematów które założył na forumowisko.pl w danych działach tematycznych których chce być opiekunem (moderatorem)
5a) co zmieniłbyś/zmieniłabyś na forumowisko.pl - pomysły, skargi, wnioski odnośnie funkcjonowania forum i jego udoskonalenia.

Jeśli chcesz sprawdzić się jako moderator jednego z największych forów w Polsce - skomentuj powyższe punkty z naciskiem na punkt 5), opisz czym możesz się zajmować na forumowisko.pl oraz co możesz do niego wnieść. Opisz swoje zainteresowania i umiejętności związane z moderowaniem.

Zgłoszenia przyjmowane są pod adresem: admin@forumowisko.pl (temat maila: nabór na moderatorów 2010r)

wiele działów ciągle czeka na moderatora - daj znać już teraz: admin@forumowisko.pl
Dołączona grafika

#0 Panna M.

• Wymiataczka
  • Grupa Użytkownicy
    Postów123
    Rejestracja01-grudzień 06
    PłećKobieta
    LokalizacjaDomek

Napisano --

Kliknij tu i wypełnij ankietę stomatologicznę - wspieraj badania studentów - Twoje doświadczenia są dla nas ważne.

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Caleb 

• Jumpin' Jack Flash
  • Ikona
  • Grupa HalfMod
  • Postów 4864
  • Rejestracja 03-maj 07
  • PłećMężczyzna
  • LokalizacjaLublin

Napisano 05 luty 2010 - 11:59

Kiedy będzie coś wiadomo o nowych nominacjach?
Zbyt mało wiem, by być niekompetentnym.
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Wloocibor 

• Słowianin
  • Ikona
  • Grupa HalfMod
  • Postów 5205
  • Rejestracja 25-lipiec 07
  • PłećMężczyzna
  • LokalizacjaPodkarpacie

Napisano 05 luty 2010 - 17:15

Nasz admin ma zbyt wygórowane wymagania więc nic dziwnego, że mało chętnych. W maju 2008r. były mniejsze wymagania, a mimo to ja przynajmniej nie zauważyłem, aby modzi przyjęci podczas tego naboru robili jakieś poważne błędy. Zresztą ja chyba nie jestem taki zły ?:)
[center]

Widzisz post lub temat łamiący regulamin?! Pomóż moderatorowi, zaraportuj!

Zapraszam do gry w sieci serwerów CS 1.6 (Steam i Non Steam) Urodzeni-Mordercy.pl www.urodzeni-mordercy.pl
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Sunray 

• Guru
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 2148
  • Rejestracja 30-lipiec 08
  • PłećMężczyzna
  • Lokalizacjapomorskie

Napisano 05 luty 2010 - 22:56

View Postangel, on 13 January 2010 - 21:17, said:

(wybrany dział może być "pusty" tzn. nie moderowany przez obecnych modów - możesz ich sprawdzić

Co, jeśli jakiś moderator opiekuje się nawet kilkunastoma działami? Nie za dużo, nie ma sugestii, aby trochę ich odciążyć?

View Postangel, on 13 January 2010 - 21:17, said:

5) ostatnia i najważniejsza sprawa to wkład własny w życie forumowiska - użytkownik powinien w mailu zgłoszeniowym podać linki do artykułów/ciekawych tematów/poradników/tutoriali i innych własnego autorstwa tematów które założył na forumowisko.pl w danych działach tematycznych których chce być opiekunem (moderatorem)

Dość dziwny sugerowany wymóg 'tutoriali' itd, skoro niektórzy obecni dziś moderatorzy (nie będę palcem pokazywał) obejmują działy, w których mają np. tylko jeden swój post w długim czasie...
Nie powinna raczej dominować ogólna aktywność i merytoryczność na Forumowisku w, dajmy na to, względnie poważanych działach?

Ot, takie luźne przemyślenia.
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Morion 

• Sinner
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Wyświetl blog
  • Wyświetl galerię
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 9464
  • Rejestracja 30-sierpień 07
  • PłećMężczyzna
  • LokalizacjaNecrovalley

Napisano 05 luty 2010 - 23:42

Wyświetl postUżytkownik Sunray dnia 05 luty 2010 - 22:56 napisał

Co, jeśli jakiś moderator opiekuje się nawet kilkunastoma działami? Nie za dużo, nie ma sugestii, aby trochę ich odciążyć?

Nie za dużo. Niektórzy modzi dobrze radzą sobie sami, towarzystwo tylko by im wadziło. Jak mod zechce to poprosi o odciążenie. Na siłę nie ma co komu w drogę wchodzić. Dobre współprace się zdarzają, ale lepiej zapytać najpierw obecnego moda w danym dziale czy potrzebuje pomocy.
-What are you talking abaut?! I can't help myself - even just thinking about it want to hug this beautiful slender girl!
- Are you realy blind?
- Hey, waht! You're afraid of me?
- Of course you pedophile priest
Posted Image
Posted Image
[size="5"]
Posted Image
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Lobo2007 

• Guru
  • Ikona
  • Wyświetl galerię
  • Grupa HalfMod
  • Postów 6491
  • Rejestracja 25-wrzesień 07
  • PłećMężczyzna

Napisano 06 luty 2010 - 09:21

Są zajęte działy, w których szukany jest pomocnik, albo ktoś kto by je przejął.
Akurat z moich działów, żadnego nie zamierzam na razie oddawać, ale do innych modów można pisać, jak radził Morion.
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
"Zastanów się skąd unia ma te pieniądze? Wyjmuje z gospodarki. Nic się nie zmienia za wyjątkiem tego, że pieniądze popłyną w inne miejsce - oczywiście niezgodnie z prawdziwymi potrzebami gospodarki. Co jednocześnie nie znaczy, że jest to niezgodne z potrzebami wielkich firm. Międzynarodowe korporacje są w stanie ponieść koszty błędnych inwestycji (...) jednak ich konkurencja nie koniecznie. "
Scipio

http://kochamNIEwychowuje.pl

Czerwonej czcionki używam w celu zaznaczenia, że wypowiadam się jako moderator. Służy to jedynie odróżnieniu od większości wypadków, kiedy wypowiadam się jak zwykły użytkownik, który posiada poglądy, i subiektywne zdanie, którego nie chce nikomu narzucać.
Nie ma to na celu bynajmniej zaznaczania jakichś szczególnych emocji.
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   Wloocibor 

• Słowianin
  • Ikona
  • Grupa HalfMod
  • Postów 5205
  • Rejestracja 25-lipiec 07
  • PłećMężczyzna
  • LokalizacjaPodkarpacie

Napisano 06 luty 2010 - 11:08

Zapomniałem wspomnieć- wymóg nr. 5 jest idiotyczny, bo nie w każdym dziale się sprawdzi. Powinna się liczyć tylko aktywności w danym sensie (oczywiście bez nabijania postów), a nie poradniki. Bo jeżeli chcę dział Trudności życiowe to co mam napisać, jaki poradnik ? Każdy przypadek jest indywidualny. Z tym stwierdzeniem zgodziło się kilku modów, więc warto pomyśleń nad zmianą.

Sunray nie każdy kto ma dużo działów nie wyrabia z nimi. Zresztą nie w każdym dziale jest duży ruch. Przykładowo mam dział Cwaniacy, gdzie pojawia się post na ruski rok. Np. ja obecnie prawie w żadnym dziale nie potrzebuje pomocy. Ewentualnie przydałaby się taka do subforum Rock.
[center]

Widzisz post lub temat łamiący regulamin?! Pomóż moderatorowi, zaraportuj!

Zapraszam do gry w sieci serwerów CS 1.6 (Steam i Non Steam) Urodzeni-Mordercy.pl www.urodzeni-mordercy.pl
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   Bishop986 

• King of Mars
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 5667
  • Rejestracja 03-sierpień 08
  • PłećMężczyzna
  • LokalizacjaKraina "By żyło się lepiej"

Napisano 06 luty 2010 - 11:13

Cytat

Bo jeżeli chcę dział Trudności życiowe to co mam napisać, jaki poradnik ?

Zrób tutorial :D

Też mi się wydaje że takie wymaganie jest troche z kosmosu w kontekście niektórych działów.

Poza tym skoro wymagania wobec modów są sprecyzowane to równie dobrze można komuś kto spełnia te warunki złożyć propozycję bycia modem. Jest wielu aktywnych użytkowników na forum. Wystarczy napisać priva. Tak czy siak "kompetencje" tych ludzi trzeba "potwierdzić".
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   Caleb 

• Jumpin' Jack Flash
  • Ikona
  • Grupa HalfMod
  • Postów 4864
  • Rejestracja 03-maj 07
  • PłećMężczyzna
  • LokalizacjaLublin

Napisano 06 luty 2010 - 13:15

Aktywność to raz, ale też zależy od działu, o czym wspomniano. Ja np. mam studia, gdzie ciężko mi wypowiadać się cały czas, bo każdy temat jest o innym kierunku. Generalnie wychodzę z założenia, że lepiej napisać mniej, ale sensem niż pleść trzy po trzy bo jest się modem. Szczególnie, że przykładowo złą radą w dziale prawnym można userowi zaszkodzić. Inaczej sprawa się ma w filozofii, dziale o bardziej ogólnym charakterze. Chętnie się wypowiadam, czasem założę nowy temat. Podobnie w RPG, co wie erpegowa paczka ;). Jednak wszystkie moje działy łączy wspólny mianownik. Do każdego zaglądam i wyrzucam wszelkiego rodzaju śmieci, a to jest ważniejsze od poradników, które w niektórych miejscach są wręcz zbędne.
Proponuję również przy naborze, spytać dotychczasowe grono moderatorskie. Jako że tu siedzimy sporo, znamy większość stałych userów i mamy już wyrobione opinie o nich.
Zbyt mało wiem, by być niekompetentnym.
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   BOSSY 

• Wyjadacz
  • PipPipPip
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 323
  • Rejestracja 13-październik 09
  • PłećMężczyzna

Napisano 06 luty 2010 - 16:51

Nie chce tu nic sugerować ale odkąd jestem w dziale kulturystyka od października i ciągle się tam udzielam, to od czasy mojej rejestracji nie spotkałem w tym dziale czy bądź subforum moda opiekującego się tym działem.

Użytkownik BOSSY edytował ten post 06 luty 2010 - 16:52

ZA CO MNIE ŹLE OCENIASZ, ZA TO ŻE CHCE CI PRAWIDŁOWO POMÓC??

ZANIM COŚ NAPISZESZ TO POMYŚL.

NIESTETY INTERNET JEST DLA WSZYSTKICH.

POMOGŁEM ? DAJ PLUSA :)
0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   arkovianin 

• Forumator
  • PipPipPipPipPip
  • Wyświetl blog
  • Wyświetl galerię
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 1541
  • Rejestracja 17-marzec 06
  • PłećMężczyzna
  • LokalizacjaWłodawa

Napisano 07 luty 2010 - 02:28

Ja z ostrzezeniami z ponad roku to pewnie nawet nie mam szans....a jestem doświadczonym moderatorem.

Jeśli nie wiecie czym jest szacunek na forach przeczytajcie Ten temat!

Czy Wy wiecie czym jest Netykieta?Chyba nie a, więc zapraszam do zapoznania się z nią
.... kultura nie boli.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

www.konzentrazionlager.blogspot.com - Twoje źródło wiedzy o czasach obozów koncentracyjnych

Chcesz pomóc redagować bloga? Śmiało pisz!

0

#0 Panna M.

• Wymiataczka
  • Grupa Użytkownicy
    Postów123
    Rejestracja01-grudzień 06
    PłećKobieta
    LokalizacjaDomek

Napisano --

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   Aulelia 

• Mów do mnie czule...
  • Ikona
  • Wyświetl blog
  • Grupa HalfMod
  • Postów 2895
  • Rejestracja 01-grudzień 07
  • PłećKobieta

Napisano 07 luty 2010 - 08:23

Cytat

Ja z ostrzezeniami z ponad roku to pewnie nawet nie mam szans....a jestem doświadczonym moderatorem.
Zależy jakie są to ostrzeżenia. Zawsze możesz napisać do moderatora, który dał Ci ostrzeżenie o jego zdjęcie. Jeżeli zauważył postęp u Ciebie, zdejmie Ci je. Jakie działy chcesz moderować?
0

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   LukC 

• PTC GURU
  • PipPipPipPip
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 1192
  • Rejestracja 26-listopad 08
  • PłećMężczyzna

Napisano 08 luty 2010 - 16:55

Jestem aktywny, nie mam ostrzeżeń, mam wiedzę, dobre chęci, spore doświadczenie moderatorskie i wsparcie stałych użytkowników działu który chciałem moderować. Zgłosiłem swoją kandydaturę, ale widzę że punkt 5 będzie dość problematyczny.

Cóż zobaczymy, przynajmniej mi nikt nie powie że nie próbowałem BB)
NAJLEPSZY I NAJBEZPIECZNIEJSZY!! WIĘCEJ INFORMACJI TUTAJ!
Dołączona grafika
SPRAWDZONE I 100% PŁACĄCE STRONY PTC!
Dołączona grafika
0

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   angel 

• Wymiatacz
  • Ikona
  • Wyświetl blog
  • Wyświetl galerię
  • Grupa Admin
  • Postów 1198
  • Rejestracja 30-kwiecień 05
  • PłećMężczyzna
  • LokalizacjaGdzieś na Śląsku

Napisano 08 luty 2010 - 18:43

witam,
artykuły/poradniki/tutoriale/tematy wyjaśniające/zbierające wiedzę forum itp. mogą być w każdym dziale. Nie bardzo widzę przeciwwskazania do takich tematów w religii. Temat ze spisem treści rozmów toczących się na forumowisku o np. różnych religiach byłby wskazany aby odnaleźć się w gąszczu różnych tematów. To tylko przykład. W trudnościach życiowych mogą mieć miejsca artykuły o asertywności - jak być asertywnym, albo zbiór informacji jak radzić sobie w ciężkich sytuacjach.

Nie piszę żeby były to same poradniki - mogą być też recenzje (np. w filmach), opowiadania (w dziale o ściągach), śmieszne teksty/filmy (w rozrywce) itp. itp.
Dołączona grafika

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   Pain 

• Bywalec
  • Pip
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 133
  • Rejestracja 15-luty 09
  • PłećMężczyzna
  • LokalizacjaZiemia. Przecież nie piszę z Marsa...

Napisano 18 luty 2010 - 01:52

Obycie owszem, ale jakie to ma głębsze znaczenia? Z całym szacunkiem, nie trzeba napisać 600 postów, żeby wiedzieć kiedy ktoś łamie regulamin i netykietę. Panie Administratorze, to mija się z celem. Rozumiem, że jest bardzo wielu chętnych (zazwyczaj) na moderatora, ale bez przesady, to nie powinien być wyznacznik. Podobnie sprawa się ma w przypadku wspomnianych artykułów. Tłumaczysz to wkładem w życie forum, każdy admin ma swoje kryteria, ale to również nie powinien być wyznacznik moderatora. I nie, nie piszę tego, ponieważ mam mało postów i nie napisałem rzadnego artykułu, nie chcę być moderatorem, bo tak naprawdę uważam, że nowi nie są potrzebni. Są tutaj bardzo inteligentni ludzie, przynajmniej na tyle, że nie trzeba ich karać. Po prostu część wymagań administracji mija się z celem, ale to tylko moje zdanie, szarego użytkownika, który przeważnie z nikim się nie zgadza, więc nie odbierajcie tego jako wściekłego ataku na forumowisko.

Jeszcze odnośnie poradników:

"jak być asertywnym, albo zbiór informacji jak radzić sobie w ciężkich sytuacjach."

Bez sensu... w każdym przypadku zarówno asertywność jak i porady będą, lub przynajmniej mogą być różne. To zresztą nie chodzi o udzielane odpowiedzi. Człowiek to człowiek, czasem bardziej zależy mu na wysłuchaniu i wygadaniu się niż na otrzymaniu porady. Wiem, czepiam się, taki już jestem.

Pozdrawiam,
Pain

Użytkownik Pain edytował ten post 18 luty 2010 - 02:05

Potwór zrodzony z nicości...
0

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   Aulelia 

• Mów do mnie czule...
  • Ikona
  • Wyświetl blog
  • Grupa HalfMod
  • Postów 2895
  • PłećKobieta

Napisano 18 luty 2010 - 08:18

Pain, czy Ty nie rozumiesz, że na KAŻDYM forum , gdy ktoś stara się o moderatora to jednak musi mieć dużo postów? Tu chodzi o to, żeby moderatorem nie został koleś, co ma dwa posty, ale uważa się za bardzo obytego, nawet pisze jak docent, a po paru dniach, żeby po prostu nie znudziło się mu to forum. Najczęściej tacy odchodzą bez pożegnania.

Cytat

"jak być asertywnym, albo zbiór informacji jak radzić sobie w ciężkich sytuacjach."

Bez sensu... w każdym przypadku zarówno asertywność jak i porady będą, lub przynajmniej mogą być różne. To zresztą nie chodzi o udzielane odpowiedzi. Człowiek to człowiek, czasem bardziej zależy mu na wysłuchaniu i wygadaniu się niż na otrzymaniu porady. Wiem, czepiam się, taki już jestem.

Bo tu chodzi o to, żeby moderator postarał się jakoś w rozbudowaniu swojego działu. A nie tylko wlepiał (czasem) bezmyślnie ostrzeżenia i zamykał (częściej niż czasem) tematy.

Wybacz, ale osoby, które wypowiadają się tutaj od niedawna {nie chodzi mi o datę zarejestrowania}, mają zwykle najwięcej do powiedzenia a po krótkim czasie opuszczają to forum. Wiem , że chcesz dobrze, ale spójrzmy prawdzie w oczy, Ty nie zdążyłeś się jeszcze zaznajomić z tym forum.

Użytkownik Aulelia edytował ten post 18 luty 2010 - 08:19

0

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   Pain 

• Bywalec
  • Pip
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 133
  • Rejestracja 15-luty 09
  • PłećMężczyzna
  • LokalizacjaZiemia. Przecież nie piszę z Marsa...

Napisano 18 luty 2010 - 14:49

Wyświetl postUżytkownik Aulelia dnia 18 luty 2010 - 08:18 napisał

Pain, czy Ty nie rozumiesz, że na KAŻDYM forum , gdy ktoś stara się o moderatora to jednak musi mieć dużo postów? Tu chodzi o to, żeby moderatorem nie został koleś, co ma dwa posty, ale uważa się za bardzo obytego, nawet pisze jak docent, a po paru dniach, żeby po prostu nie znudziło się mu to forum. Najczęściej tacy odchodzą bez pożegnania.
Bo tu chodzi o to, żeby moderator postarał się jakoś w rozbudowaniu swojego działu. A nie tylko wlepiał (czasem) bezmyślnie ostrzeżenia i zamykał (częściej niż czasem) tematy.

Wybacz, ale osoby, które wypowiadają się tutaj od niedawna {nie chodzi mi o datę zarejestrowania}, mają zwykle najwięcej do powiedzenia a po krótkim czasie opuszczają to forum. Wiem , że chcesz dobrze, ale spójrzmy prawdzie w oczy, Ty nie zdążyłeś się jeszcze zaznajomić z tym forum.

Nie na KAŻDYM forum. To, że komuś odbije jak dylko zostanie moderatorem i będzie wlepiał ostrzeżenia i zamykał tematy, kiedy tylko coś mu się nie spodoba, nie zależy od postów, ani od obycia czy związania z forum. Moderator ma przede wszystkim dbać o porządek na forum, od pisania artykułów są redaktorzy. Chyba, że administracja połączyła na tym forum funkcję moderatora i redaktora w jedno, wtedy zwracam honor.

Fakt, zarejestrowałem się niedawno, ale jak już pisałem, ja nie chcę zostać moderatorem. Uważam, że nowi moderatorzy nie są tutaj potrzebni, ale to tylko moje odczucie. Byłem moderatorem na kilku forach, choć miałem może 100 postów i nie było na mnie skarg. Tam kryteriami nie były posty, ani data rejestracji. Rozumiem, że Angel chce moderatorów, którzy znają ludzi z forumowiska, potrafią łagodzić spory bez wlepiania ostów, bo te powinny być ostatecznością. Jednak ciekawi mnie jedno, jak przebiega tzw "egzamin na moderatora". Czy administracja sugeruje się jedynie wymienionymi przez Angela postulatami, czy jednak jakaś rozmowa z kandydatami i sprawdzian ma miejsce.

"Ty nie zdążyłeś się jeszcze zaznajomić z tym forum."

Fakt, ale nie trzeba wiele, żeby dostrzec jaki poziom dane forum prezentuje, a to jest jedno z najlepszych jakie widziałm, tym bardziej dziwią mnie kryteria. Na tym skończę, chciałem tylko dodać coś od siebie, ponieważ nigdy nie spotkałem się z metodą naboru taką jaką preferuje Angel, on i tak zrobi jak będzie uważał za słuszne, a skoro do tej pory wychodziło to na dobre, to tylko pogratulować. Jestem po prostu ciekawy, dlaczego właśnie tak, a nie inaczej. Ciekawość ludzka rzecz, prawda? :)

EDIT:

Jeszcze odnośnie olania forum. Dlatego właśnie proponuję "okres próbny" dla nowych moderatorów, zazwyczaj wtedy wszystko wychodzi na światło dzienne.

Użytkownik Pain edytował ten post 18 luty 2010 - 14:51

Potwór zrodzony z nicości...
0

#18 Użytkownik nie jest zalogowany   Aulelia 

• Mów do mnie czule...
  • Ikona
  • Wyświetl blog
  • Grupa HalfMod
  • Postów 2895
  • PłećKobieta

Napisano 18 luty 2010 - 15:59

To załóż swoje forum, w którym będziesz mógł rozporządzić, że moderator może mieć nawet jeden post, ale jeśli taka osoba okaże się nieprofesjonalna, nie miej do niej pretensji, tylko do siebie, bo Ty uzgodnisz, że moderatorem może być każdy. Jacy redaktorzy? Tutaj nawet nie ma takiej rangi. Pytasz jak przebiega "egzamin na moderatora", zatem informuję Cię, że to nie jest tak, że piszesz do Admina z prośbą o moderację i wymieniasz działy, którymi chcesz moderować. W ten sposób narażasz Admina na stratę czasu, jeśli okazałoby się, że nie nadajesz się na to stanowisko. Kolego, nie ma nic za darmo - każdy moderator musi się postarać nie tylko w kwestii porządków w swoim dziale. Te artykuły mają również na celu nietworzenia coraz to nowszych tematów o tym samym.

Użytkownik Aulelia edytował ten post 18 luty 2010 - 16:03

0

#19 Użytkownik nie jest zalogowany   Kapciuszek 

• niepoprawna optymistka xD
  • Ikona
  • Wyświetl galerię
  • Grupa SuperMod
  • Postów 4623
  • Rejestracja 15-grudzień 06
  • PłećKobieta
  • Lokalizacjakraina baśni

Napisano 18 luty 2010 - 18:44

dobra, skończcie już tą dyskusję, bo zaraz zacznie się kłótnia i wzajemne obrzucanie błotem.

administracja to Angel :)
"egzamin na moderatora"? każdy kto chce nim zostać, musi najpierw jego kandydatura zostać zaakceptowana przez resztę modów.
Spróbuj choć raz odsłonić twarz
I spojrzeć prosto w słońce
Zachwycić się po prostu tak
I wzruszyć jak najmocniej
Nie bój się bać, gdy chcesz to płacz
Idź szukać wiatru w polu
Pocałuj noc, najwyższą z gwiazd
Zapomnij się i...
...TAŃCZ

Moje zdjęcia | kaapciuszek@wp.pl

Dołączona grafika
0

#20 Użytkownik nie jest zalogowany   Aulelia 

• Mów do mnie czule...
  • Ikona
  • Wyświetl blog
  • Grupa HalfMod
  • Postów 2895
  • PłećKobieta

Napisano 18 luty 2010 - 19:07

Cytat

dobra, skończcie już tą dyskusję, bo zaraz zacznie się kłótnia i wzajemne obrzucanie błotem.
Myślałam, ze masz o mnie lepsze zdanie :P.
0

• (2 strony)
  • +
  • 1
  • 2