Tabletki antykoncepcyjne
Kasia R.
Kasia R.
Napisano 29 styczeń 2012 - 20:52
Zapomniałam zażyć 1 tabletki w 3 tygodniu:) Na ulotce piszę abym przyjęła tabletke tak szybko jak to mozliwe i nie robiła 7dniowej przerwy LUB od razu zrobiła 7 dniową przerwę (łącznie z dniem, nie wzięcia 1 tabletki). Wybralam opcję nr 2. Moje pytanie brzmi, czy podczas tej 7 dniowej przerwy i następnego opakowania jesteśmy bezpieczni:)?
Napisano 29 styczeń 2012 - 22:13
pzdr
Uwaga!!
Wszelkie komentarze, opinie, porady, podpowiedzi,monologi, dialogi czy posty są tylko i wyłącznie moim subiektywnym zdaniem na owy temat.
Napisano 02 luty 2012 - 15:00
Wiec tak biore od prawie 2 lat tabletki antykoncepcyjne ostatnio nie wziełam czterech ostatnich i w ten czas kochałam sie z chłopakiem od tego czasu oczywiscie nie brałam tez tabletek i dzisiaj dostałam okres po 18 dniach od poprzedniego. Nie wiem co mam myslec .. Czy byłam w tym czasie zabezpieczona i kiedy teraz bede mogła wziąć pierwsza tabletke z nowego opakowania?
Dlaczego dostałam ten okres ? Czy to skutek tego ze nie wzięłam tych 4 tabletek ?Użytkownik AniołeQ edytował ten post 02 luty 2012 - 15:16
Napisano 02 luty 2012 - 15:07
Użytkownik amanda02 edytował ten post 02 luty 2012 - 15:17
Napisano 11 marzec 2012 - 15:15
Bardzo proszę o pilną odpowiedź i pomoc
jeszcze raz bardzo proszę o odpowiedź
//nie pisz post pod postem, taka taktyka nie sprawi że ktoś Ci szybciej odpowie, czekaj cierpliwie
Użytkownik Althaea edytował ten post 11 marzec 2012 - 17:46
Napisano 13 marzec 2012 - 14:02
Napisano 13 marzec 2012 - 14:59
Współżyłam dziś z moim partnerem i niestety pękła prezerwtywa, a część nasienia zostało we mnie. Od półtora roku przyjmuję Diane, ale mimo wszystko mam obawy. Czy ciąża jest możliwa? Czytałam gdzieś, że tabletki Diane niekoniecznie są dobre do antykoncepcji, raczej do regulowania hormonów, a pierwotnie właśnie po to miałam je przepisane. Czy powinnam wziąć dodatkową tabletkę antykoncepcyjną, czy szukać gdzieś lekarza, który wypisałby mi receptę na tabletkę 72 po? Czekam na odpowiedź, pozdrawiam
Napisano 16 marzec 2012 - 16:16
Mam pewien problem. Chodzi mi o to, że od roku biore tabletki antykoncepcyjne Yaz ale że nie są one za tanie więc postanowiłam zmienić. Lekarz przepisał mi tabletki Microgynon i teraz nie wiem kiedy mam zacząć je brać.Od razu gdy skonczy mi się opakowanie z Yaz czy mam zrobić jaką przerwe?
Proszę o pomoc.
Napisano 31 marzec 2012 - 20:56
Nie doczytałam się w ulotce, więc pytam Was- po jakim czasie zażywania tabletek antykoncepcyjnych one zaczynają ''działać'', tzn. po ilu dniach zajście w ciążę jest minimalne, kiedy będę mogła spokojnie uprawiać seks?
Jeśli pytanie było zadane wcześniej to gorąco przepraszam.
Pozdrawiam
Napisano 01 kwiecień 2012 - 15:38
Użytkownik Ana:> dnia 31 marzec 2012 - 20:56 napisał
Nie doczytałam się w ulotce, więc pytam Was- po jakim czasie zażywania tabletek antykoncepcyjnych one zaczynają ''działać'', tzn. po ilu dniach zajście w ciążę jest minimalne, kiedy będę mogła spokojnie uprawiać seks?
Jeśli pytanie było zadane wcześniej to gorąco przepraszam.
Pozdrawiam
Napisano 07 kwiecień 2012 - 11:37
Mam 19 lat i jestem właśnie w trakcie zażywania drugiego opakowania tabletek antykoncepcyjnych Naraya. Podczas brania pierwszego opakowania czułam się całkiem dobrze, nie odczuwałam żadnych skutków ubocznych, a jedynym mankamentem to występujące plamienia pzez cały czas stosowania tabletek. Brałam je regularnie co do minuty o godzinie 20.
Zaznaczę, że podczas brania pierwszego opakowania tak jak poleciłą mi moja Pani ginekolog stosowałam dodatkową antykoncepcje czyli prezerwatywy. Po 21 tabletce zrobiłam 7 dni przerwy, w 3 dzien przerwy dostałam okres i od soboty (31mar) zaczęłam brać drugie opakowanie. Miesiączkę przeszłam dość łągodnie - krwawienie występowało przez 5 dni, przestała mi dokuczac bolesna misiączka. Plamienie zniknęło.
We wtorek kochałam się z chłopakiem już bez dodatkowego zabezpieczenia, ale nie doszło do wytrysku wewnatrz mnie. Jednak w srodę zapomniałam wziąć tabletki, zażyłam ją dopiero o godzinie 8.30, czyli upłynęło 12,5h.
Nie znalazłam podobnego przypadku na forum, dlatego chciałam zapytać jak duże szanse są na ciąże gdy tabletke zażyłam po 12,5h?
Byłabym wdzięczna za odpowiedź na nurtujące mnie pytanie.
Napisano 28 kwiecień 2012 - 06:13
Napisano 28 kwiecień 2012 - 09:30
Napisano 28 kwiecień 2012 - 22:16
Użytkownik loren8 edytował ten post 28 kwiecień 2012 - 22:17
Dodaj odpowiedź

Najpopularniejsze frazy z tematu
- nieregularne przyjmowanie tabletek antykoncepcyjnych
- daylette a alkohol
- nieregularne branie tabletek antykoncepcyjnych
- tabletki antykoncepcyjne forum
- antykoncepcja forum
- tabletki antykoncepcyjne nieregularne branie
- pierwsza tabletka antykoncepcyjna przed okresem
- skuteczność tabletek antykoncepcyjnych
- nieregularne zażywanie tabletek antykoncepcyjnych
- przyjmowanie tabletek antykoncepcyjnych
Ostatnie frazy z tematu
- czy można zacząć brać pigułki antykoncepcyjne w każdym czasie
- daylette a tradzik
- czy podczas brania pierwszej tabletki antykoncepcyjnez zatrzymuje sie miesiaczka
- jakie zrobic badania przed tab anty
- co jeśli zajdę w ciążę podczas stosowania tabletek antykoncepcyjnych
- czy przy braniu tabletek antykoncepcyjnych mozna zajsc w ciaze
- czy boicie sie ciazy po cilest
- stoswanie antykoncepcji by nie zajsc w ciąże
- daylette leczy torbiele
- od kiedy zaczyna się przyjmowanie tabletek antykoncepcyjnych
Najpopularniejsze frazy z forum
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych