Skocz do zawartości

Zainteresowani.pl - mikroblogowanie w całkiem odmienny sposób. Inspiracje każdego dnia...

- - - - -

Jak ćwiczyć żeby efektywnie spalać tłuszcz

10 odpowiedzi w tym temacie

#1 kate404

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 9 postów

Napisano 11 styczeń 2010 - 13:12

Nie jest to wpis o diecie, ale jest jak najbardziej zwiazane z efektywnym odchudzaniem!!
Okazuje się, że sam ruch nie wystarczy. Ja dużo ćwiczę, trochę biegam, jeżdżę na orbitreku i rowerku czasami nawet godzine i co i nic!! Przeczytałam artykul na stronce, na której jestem zalogowana i dzięki niemu wiem gdzie był mój błąd. Nie będę go wklejać bo jest długi ale naprawdę warto go przeczytać. Schudnięcie to nei taka prosta sprawa!! Aby spalić tłuszcz trzeba obliczyć swoje tętno maksymalne czyli wzór: 220 minus wiek (220 - 40 lat = 180). Tłuszcz spala się kiedy ćwiczysz na poziomie 60-65% tętna max (czyli do tego wzoru od 108 do 117)!! To nie jest skomplikowane - naprawdę. A efekty widać już miesiącu ćwiczeń i to duże:) dlatego chcę się z Wami podzielić tymi informacjami. Artykuł ”Ćwicz i chudnij-trening aerobowy znajdziesz tutaj:
http://www.pella.pl/...ningi-cwiczenia

Na siłowniach w tych lepszych maszynach można sobie obserwować tętno. Napisz sobie na kartce w jakim tempie musisz ćwiczyć i naklej ją na monitor bieżni ;) hehehehe naprawdę to motywuje!!

Dowiedzialam sie tez ze najlepiej jak sie ćwiczy na silowni to najpierw trzeba robić ćwiczenia siłowe np z hantlami a na koniec ćwiczenia aerobowe, które super spalają tłuszcz. I ważne - jeśli nie ćwiczysz siłowo to ćwiczenia aerobowe (czyli te na biezni, orbitreku, rowerku itp.) musisz robic jakas godzinke bo tłuszcz spala się dopiero po 30 minutach. Wczesniej spalane jest jedzonko. Ale co ja będę pisać, sami przeczytajcie.

Usłyszałam tez fajny tekst: ludzie dziela sie na tych co chca schudnąc i szukają info po necie i nic wiecej nie robia i na takich co szukaja info o odchudzaniu i wprowadzaj to w zycie osiagajac sukcesy!!!!!!!! Zastanowcie sie nad tym!!!!!!

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

Gliwice dentysta

#2 buhaha

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 10 postów

Napisano 29 wrzesień 2010 - 12:58

Ja jestem za kompleksowym działaniem. Ćwiczenia, czemu nie, ale nie zapominam również o zabiegach, które w spalaniu tłuszczu mogą pomóc, a nawet same go usunąć. Słyszał ktoś o Duolipo? Bardzo fajny zabieg, na którego składa się Vibrolipo i Smartlipo. Daje znakomite efekty,. bo nie tylko usuwa tkankę tłuszczowa dzięki wibracjom, ale również zamyka naczynka, co czyni skórę bardziej gładka. W IQ Medica oferują ten zabieg, można się przejechać do Warszawy i sprawdzić jak to działa.

#3 temu#

a dlaczego nie?

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 630 postów

Napisano 29 wrzesień 2010 - 22:44

Wyświetl postUżytkownik kate404 dnia 11 styczeń 2010 - 13:12 napisał

Nie jest to wpis o diecie, ale jest jak najbardziej zwiazane z efektywnym odchudzaniem!!
Okazuje się, że sam ruch nie wystarczy. Ja dużo ćwiczę, trochę biegam, jeżdżę na orbitreku i rowerku czasami nawet godzine i co i nic!! Przeczytałam artykul na stronce, na której jestem zalogowana i dzięki niemu wiem gdzie był mój błąd. Nie będę go wklejać bo jest długi ale naprawdę warto go przeczytać. Schudnięcie to nei taka prosta sprawa!! Aby spalić tłuszcz trzeba obliczyć swoje tętno maksymalne czyli wzór: 220 minus wiek (220 - 40 lat = 180). Tłuszcz spala się kiedy ćwiczysz na poziomie 60-65% tętna max (czyli do tego wzoru od 108 do 117)!! To nie jest skomplikowane - naprawdę. A efekty widać już miesiącu ćwiczeń i to duże:) dlatego chcę się z Wami podzielić tymi informacjami. Artykuł ”Ćwicz i chudnij-trening aerobowy znajdziesz tutaj:
http://www.pella.pl/...ningi-cwiczenia

Na siłowniach w tych lepszych maszynach można sobie obserwować tętno. Napisz sobie na kartce w jakim tempie musisz ćwiczyć i naklej ją na monitor bieżni ;) hehehehe naprawdę to motywuje!!

Dowiedzialam sie tez ze najlepiej jak sie ćwiczy na silowni to najpierw trzeba robić ćwiczenia siłowe np z hantlami a na koniec ćwiczenia aerobowe, które super spalają tłuszcz. I ważne - jeśli nie ćwiczysz siłowo to ćwiczenia aerobowe (czyli te na biezni, orbitreku, rowerku itp.) musisz robic jakas godzinke bo tłuszcz spala się dopiero po 30 minutach. Wczesniej spalane jest jedzonko. Ale co ja będę pisać, sami przeczytajcie.

Usłyszałam tez fajny tekst: ludzie dziela sie na tych co chca schudnąc i szukają info po necie i nic wiecej nie robia i na takich co szukaja info o odchudzaniu i wprowadzaj to w zycie osiagajac sukcesy!!!!!!!! Zastanowcie sie nad tym!!!!!!
A ja twierdze że reklamujesz tu swoja stronę. I nie chce mi się nawet weryfikować informacji które tu podałeś. :mruga:
Bóg nie istnieje, wymyśliły go osoby które nie radzą sobie ze swoim życiem. . i liczą na lepsze życie po śmierci Dołączona grafika.
Dołączona grafika . . . hę? . . . Dołączona grafika
Dołączona grafika| Gdy dotarła do mnie cywilizacja i uzyskałem dostęp do Internetu, dopiero wtedy uświadomiłem sobie jak wielu jest na świecie "mądrych" ludzi.

#4 robert skiba

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 16 postów

Napisano 15 listopad 2010 - 14:20

1 Ćwiczenia fizyczne.
2. Relaks w ciągu dnia.
3. Pij dużo wody.
4. Pamiętaj o posiłkach.
5. Jedz więcej pełnoziarnistych pokarmów, owoców i warzyw a mniej prostych cukrów,oraz suplementy diety takie jak plastry Jen Fu, wspierające modelowanie sylwetki i kontrolę wagi, regulujące metabolizm w kierunku spalania tkanki tłuszczowej i w dodatku podnoszące zasoby energii i sprawiające lepsze samopoczucie.
6. Obniż poziom stresu i złości.
7. Motywatory(książki,filmy,szkolenia,seminaria.)

PAMIĘTACIE:Nawet najdalszą podróż zaczyna się od pierwszego kroku

Wystarczy maszerować!

Najbardziej skuteczną, a jednocześnie najprostszą i naturalną formą aktywności wytrzymałościowej jest marsz, trucht lub bieg. Jeżeli masz nadwagę zacznij od marszu szybkim krokiem - wystarczająco podniesie ci tętno, nasili metabolizm, by spalić nadmiar tkanki nieaktywnej – tłuszczu.
Dołączona grafika

#5 natalia1986

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 227 postów

Napisano 22 marzec 2011 - 11:54

Nie jestem lekarzem, ale z tego co wiem to tętno nie ma zbyt wiele wspólnego z wiekiem. Ten przelicznik jest jakiś wymyślony. To chyba jest zależne od kondycji. Serce osób wysportowanych pracuje nieco wolniej, bo częsty wysiłek zmusza go do pracy. Natomiast osoby o statecznym trybie życia, mają nieco podwyższony puls i wysiłek fizyczny tylko to wzmacnia. Dlatego tętno sportowca w biegu jest niższe nić np. amaatora, który się wyrwał do biegania.

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#6 rafii009

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 60 postów

Napisano 29 marzec 2011 - 06:33

pamiętajcie by nie popełniać takich błędów:
http://kobieceprawdy...na_silowni.html

#7 ChicaLoca

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 16 postów

Napisano 04 kwiecień 2011 - 15:00

Podobno trening interwałowy dobrze spala tłuszcz - ja polecam np. interwały na spinningu, dodaje on też mnóstwo energii!

#8 Riffa

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 10 postów

Napisano 17 kwiecień 2011 - 10:16

Same ćwiczenia nic nie dają, jak człowiek ma po nich wzmożony apetyt. To co się spaliło zaraz zostanie uzupełnione i to z nawiązką jak po ćwiczeniach zje się na przykład kilka bananów, które nota bene obniżają ryzyko zakwasów. Na tłuszcz trzeba mieć plan doskonały: jak ćwiczysz, to ćwicz dokładnie i w żadnym wypadku nie rób przerw jak cię bolą mięśnie - wymodelujesz sobie przy okazji sylwetkę. To tyle co wiem z teorii, bo cóż tu dużo mówić - nie mam czasu na ćwiczeia. Ale schudłam w 2 miesiące 4 kg żyjąc normalnie, zmieniając troszkę dietę: więcej warzywek (zielonych!), czasami jabłko, jak jogurty to naturalne, jak kotlecik, to bez panierki, jak ziemniaczki to bez okraski. Do tego łykałam Aystor Slim. Nie wiem czy on akurat mi dużo dał, ale mój plan przyniósł efekt. Swoją drogą ciekawe czy bez tego suplementu diety dałabym radę schudnąć te parę kilo.

#9 lasiczka_poznan

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 409 postów

Napisano 16 maj 2011 - 14:48

ja chodze na spinning. nie wiem ile w tym prawdy, ale wciagnela mnie w to kolzanka z mojej policelanej AP, bo powiedziala ze spalanie tkanki tluszczowej jest wowczas rownomierne. poza tym nogi i pupa sa ujedrniane. ogolnie aeroby sa potrzebne do spalania tluszczyku

#10 NatashaM

aliena vitia in oculis habemus, a tergo nostra sunt...

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 1898 postów

Napisano 19 maj 2011 - 18:22

Aby efektywnie spalić tłuszcz należy ćwiczy dłużej lecz mniej intensywnie - przeciwnie jak w przypadku ćwiczeń wyrabiających masę mięśniową.
"Dumna ze swej postawy jak Kobieta żywa, ze swym bukietem, chustką i rękawiczkami, ma niedbale swobodny powab, co wyzywa i wdzięk chudej kobietki, co drażni i mami..."[/color]
"Czy do Ciebie Człowieku należy decydowanie o tym, co jest dobre, a co złe" Markiz de Sade
Wsłuchuję się w dźwięk fal ujarzmionych, rzewnie bolesną jak miłości dotyk...
"Nie pójdę do piachu, gdy ktoś mi powie: czas umierać brachu. Nie dam się uśpić śmierci słowom, pójdę do grobu z podniesioną głową" Bob Dylan
Z dedykacją:
Dla naszych wspólnych ścian
Gdzie mi podłoga
Była Tobie sufitem

Moje Opowiadanko =)

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#11 Dziubek_1

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 104 postów

Napisano 28 sierpień 2011 - 11:12

Ćwiczenia nic nie dają, jeśli po siłowni przychodzi się do domu i siada do obfitego posiłku.
To prawda że tkanka tłuszczowa spala się dopiero gdy w mięśniach zaczyna brakować glikogenu, ale nieprawdą jest że trwa to pół godziny. W rzeczywistości u każdego człowieka okres ten jest inny, ale raczej nie przekracza 15 min. przy dość intensywnym wysiłku.
Przelicznik tętna maksymalnego jak najbardziej istnieje i jest dość powszechnie używany przy testach wysiłkowych, wydolnościowych, sportowych.
program odchudzający - Możesz zrzucić zbędne kilogramy, poprawić cerę. Możesz wyglądać lepiej i lepiej się czuć.

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych