Skocz do zawartości

Zainteresowani.pl - mikroblogowanie w całkiem odmienny sposób. Inspiracje każdego dnia...

- - - - -

Filmy w stylu...

155 odpowiedzi w tym temacie

#41 DiilGang

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 7 postów

Napisano 02 styczeń 2010 - 17:59

no jasne ze moga byc takie wlasnie o czarnuch gdzie rzadzi przomoc, narkotyki, wojjny gangow itp. streetballers tez moga byc dawaj jakie znasz bede wdzieczny ;p

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

dentysta Gliwice

#42 LyricalHomicide

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 99 postów

Napisano 02 styczeń 2010 - 20:02

- 8 Mila
- Get rich or die tryin
- 13 Dzielnica
- Chlopaki z sasiedztwa
- Menace II Society
- Colors
- Blood In Blood Out
- Above the rim
Dołączona grafika
Chce wyr***ać wszystkie dzieci

#43 xxkonisxx

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 1 postów

Napisano 28 styczeń 2010 - 17:14

Siemka. Poszukuję filmów takich.. o pierwszych razach, dziewczyny, ewentualnie chłopaka, gdzie jest to dosyc pokazane. Moze to wydaje sie dziwne, ale hm..moze cos typu American Pie 1 , tylko ostrzejsze. z gory dzieki.
pozdro!

#44 błyskawica

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 36 postów

Napisano 09 luty 2010 - 21:26

Nie może być nudny, nie może być byle jaki, musi wpływać tak czy inaczej na kulturę, musi budować wnętrze

#45 Walencja

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 457 postów

Napisano 24 luty 2010 - 17:50

Wyświetl postUżytkownik xxkonisxx dnia 28 styczeń 2010 - 17:14 napisał

Siemka. Poszukuję filmów takich.. o pierwszych razach, dziewczyny, ewentualnie chłopaka, gdzie jest to dosyc pokazane. Moze to wydaje sie dziwne, ale hm..moze cos typu American Pie 1 , tylko ostrzejsze. z gory dzieki.
pozdro!

To poszukaj sobie trochę starszy ale swego czasu było o nim głośno - Kids
Dołączona grafika
Dołączona grafika

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#46 dominika281207

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 2 postów

Napisano 07 marzec 2010 - 17:38

Wyświetl postUżytkownik Ginewra_ dnia 27 czerwiec 2009 - 12:01 napisał

Ja szukam jakichś typu "Efekt motyla" ;) . Oglądałam jedynkę i dwójkę. Znacie może jakieś podobne?

Tak.. Zaklęci w czasie (The Time Traveler's Wife) dosyć nowy film bo z 2009 roku min. z Rachel McAdams o gościu który przenosi się w czasie :)

#47 dewot1

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 7 postów

Napisano 08 marzec 2010 - 23:38

"Wypisujcie filmy związane z freeridem na deskach albo na nartach ;)

Ja zacznę:

That's It That's All
Neverland

Lawina
Stromy zjazd
Into The White
Polish Kiełbasa

No i teraz się kręci The Emotions ;d polski ;p póki co jest blog ;p (www.theemotions.pl)"

#48 paula296

Forumator

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 1661 postów

Napisano 30 marzec 2010 - 13:45

Poszukuję filmów dotyczących traumatycznych przeżyć z dzieciństwa, które maja wpływ na dorosłe życie danego bohatera. Tzn. w takim filmie postać musi być ukazana jako dziecko, a następnie osoba dorosła. Zatem Cześć Tereska, Leon zawodowiec, Boże skrawki odpadają. Do głowy przychodzą mi tylko Pręgi. Może macie jakieś inne pomysły?

#49 Addam...

Chadzam sam, bez stada. Tak lubie, to mi odpowiada.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 6572 postów

Napisano 30 marzec 2010 - 20:48

"Mystic River" - idealnie pasuje do opisu, ale na pewno widziałaś (jak nie to to jest film o który ci chodzi)

Poza tym z takich trochę mniej standardowych:
"Weiser" i "Pająk"
"Gdy tyranem jest anonimowa ustawa, człowiek nowoczesny czuje się wolny.."
Nicolas Davila

"Gdy intelektualista napotka zwierzę, które stale chodzi w kółko, to ma problem, aż do momentu, kiedy nazwie je "cyklopedykiem". Od tej pory na pytanie: "Dlaczego to zwierzę chodzi w kółko?" odpowiada: "Bo to jest cyklopedyk!" i uważa sprawę za załatwioną"
Stanisław Lem

Ostatnio w głowie najczęściej brzęczy mi: Turbo - "Noc już woła"

#50 Parabola

Wymiatacz

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 1143 postów

Napisano 30 marzec 2010 - 20:58

Z seriali to oczywiście "Dexter", z tym że jego dzieciństwo zostało ukazane retrospektywnie, niechronologicznie. No, i może "Sierociniec"?
"We are the cause of a world that's gone wrong 
Nature will survive us human dogs after all"
- S. Tankian

Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#51 youngadam

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 31 postów

Napisano 31 marzec 2010 - 06:40

Może tez być 'Sztuka płakania'.

Vi Veri Veniversum Vivus Vici.

*Where's this from?
*Uhm. I
burned myself.
*You burned yourself, why?
*Practising for
hell.

#52 paula296

Forumator

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 1661 postów

Napisano 03 kwiecień 2010 - 23:23

dzięki!

#53 Jambez

Absurd i Nonsens

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 1265 postów

Napisano 04 kwiecień 2010 - 00:14

Nieudolnie od pewnego czasu szukam wyreżyserowanych filmów związanych bezpośrednio z II WŚ. Oczywiście rozchodzi mi się o takie produkcje na które warto rzucić okiem, które zachęcą do ponownego odtworzenia, i które pozwolą odczuć na sobie rzeczywiście to, że podczas oglądania filmu rzeczywiście odnosi się wrażenie uczestnictwa w fabule. Zasadniczo takowy film powinien w większym stopniu opierać się na autentycznych faktach, pochłaniających walkach o przechylenie szali zwycięstwa, sabotażach w celu osłabienia sił wroga, zdradach narodu, a przede wszystkim nie zaszkodzi też nieco komizmu, jak i zarówno powagi u bohaterów.

O.S.T.R.

"Kocham żyć dla smaku"

Last Fm! | 5000 Strona Na Spamie! | Drzewo!

#54 lupin

country man ;]

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 706 postów

Napisano 04 kwiecień 2010 - 10:25

Wyświetl postUżytkownik Jambez dnia 04 kwiecień 2010 - 00:14 napisał

Nieudolnie od pewnego czasu szukam wyreżyserowanych filmów związanych bezpośrednio z II WŚ. Oczywiście rozchodzi mi się o takie produkcje na które warto rzucić okiem, które zachęcą do ponownego odtworzenia, i które pozwolą odczuć na sobie rzeczywiście to, że podczas oglądania filmu rzeczywiście odnosi się wrażenie uczestnictwa w fabule. Zasadniczo takowy film powinien w większym stopniu opierać się na autentycznych faktach, pochłaniających walkach o przechylenie szali zwycięstwa, sabotażach w celu osłabienia sił wroga, zdradach narodu, a przede wszystkim nie zaszkodzi też nieco komizmu, jak i zarówno powagi u bohaterów.

to może 11 odcinkowy serial "Karny Batalion"
http://www.lastfm.pl/user/DavidTramp

Dołączona grafika

I LOVE Hanna-Barbera Cartoons

#55 lupin

country man ;]

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 706 postów

Napisano 04 kwiecień 2010 - 10:32

Nie jestem kinomanem wiec zwracam sie do was, a mianowicie poszukuje filmow w ktorych glowny bohater jedzie, podrozuje do jakiegos celu w filmie czesto pokazywane sa krajobrazy, po drodze spotyka duzo ciekawych osob, cos jak np. Prosta historia czy Into the Wild
http://www.lastfm.pl/user/DavidTramp

Dołączona grafika

I LOVE Hanna-Barbera Cartoons

#56 Addam...

Chadzam sam, bez stada. Tak lubie, to mi odpowiada.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 6572 postów

Napisano 04 kwiecień 2010 - 20:45

Cytat

Nieudolnie od pewnego czasu szukam wyreżyserowanych filmów związanych bezpośrednio z II WŚ. Oczywiście rozchodzi mi się o takie produkcje na które warto rzucić okiem, które zachęcą do ponownego odtworzenia, i które pozwolą odczuć na sobie rzeczywiście to, że podczas oglądania filmu rzeczywiście odnosi się wrażenie uczestnictwa w fabule.
Do tego fragmentu idealnie pasuje "Das Boot" - mój ulubiony film o 2WŚ (choć w zasadzie to w jakiej wojnie uczestniczymy jest mało znaczące - klimat łodzi podwodnej za to - imponujący)

Aha, prawie zapomniałem:
Nie do pogardzenia moim zdaniem jest jeszcze "Tora! Tora! Tora!"

Cytat

Nie jestem kinomanem wiec zwracam sie do was, a mianowicie poszukuje filmow w ktorych glowny bohater jedzie, podrozuje do jakiegos celu w filmie czesto pokazywane sa krajobrazy, po drodze spotyka duzo ciekawych osob, cos jak np. Prosta historia czy Into the Wild
Nie jestem fanem filmów drogi, ale z tego co widziałem, pasuje do opisu i mogę polecić to:

"Broken Flowers" - jest podróż, są ciekawe postacie(to przede wszystkim).
"Bracie, gdzie jesteś?" - to w wersji lekkiej-komediowej. Podróż i ciekawe postacie.

Klasyka i legenda - "Easy rider"

Z filmowych dziwadeł, ale również do kina drogi się kwalifikujących:
"Las Vegas Parano" i "Dzikość serca"

Mi się nie podobało, ale sporo osób lubi "Thelma i Louise"
Jeszcze mi się kojarzy taki tytuł: "Kumpel do bicia" Ale to raczej przeciętniak.

Ale i tak "Prosta historia" (przez ciebie wymieniona) jest dla mnie najlepszym filmem tego gatunku.

Użytkownik Addam... edytował ten post 04 kwiecień 2010 - 20:52

"Gdy tyranem jest anonimowa ustawa, człowiek nowoczesny czuje się wolny.."
Nicolas Davila

"Gdy intelektualista napotka zwierzę, które stale chodzi w kółko, to ma problem, aż do momentu, kiedy nazwie je "cyklopedykiem". Od tej pory na pytanie: "Dlaczego to zwierzę chodzi w kółko?" odpowiada: "Bo to jest cyklopedyk!" i uważa sprawę za załatwioną"
Stanisław Lem

Ostatnio w głowie najczęściej brzęczy mi: Turbo - "Noc już woła"

#57 Jambez

Absurd i Nonsens

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 1265 postów

Napisano 06 kwiecień 2010 - 10:17

Wspaniale. Nie pozostało mi właściwie nic innego oprócz tego, aby wam stokrotnie podziękować. Jeszcze dziś zdołam rzucić okiem na któryś z filmów, bo widząc po kadrach, to zapowiada się wyśmienicie. A z nowszych produkcji wojennych moglibyście coś polecić?

O.S.T.R.

"Kocham żyć dla smaku"

Last Fm! | 5000 Strona Na Spamie! | Drzewo!

#58 moras_20

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 1 postów

Napisano 06 kwiecień 2010 - 13:33

Witam. Mam prośbę do wszystkich forumowiczów. Mianowicie potrzebuje tytułów filmów walki. Coś typu Fighting, Champion 1/2, Hooligans. Chodzi mi o walki uliczne, walki w klatkach, jakieś ustawki czy coś pod ten kontekst. Nie żadne filmy karate. Znacie jakieś??

#59 wicca_as

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 565 postów

Napisano 06 kwiecień 2010 - 13:43

"Walki uliczne", ale wg.angielskiego tytułu "Confessions of a Pit Fighter", bo zdaje się, że jest jeszcze jakiś inny film o tak samo przetłumaczonym na polski tytule.

#60 Privsand

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 16 postów

Napisano 10 kwiecień 2010 - 18:54

Wyświetl postUżytkownik moras_20 dnia 06 kwiecień 2010 - 13:33 napisał

Witam. Mam prośbę do wszystkich forumowiczów. Mianowicie potrzebuje tytułów filmów walki. Coś typu Fighting, Champion 1/2, Hooligans. Chodzi mi o walki uliczne, walki w klatkach, jakieś ustawki czy coś pod ten kontekst. Nie żadne filmy karate. Znacie jakieś??

Z nowych tytułów chyba to wszystko, ale ze starszych, jeśli jesteś zainteresowany to dwa filmy Coppoli:
Outsiderzy oraz Rumble Fish

Zawsze warto powspominać klasykę :)
Pozdrawiam

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych