Skocz do zawartości

Zainteresowani.pl - mikroblogowanie w całkiem odmienny sposób. Inspiracje każdego dnia...

- - - - -

Filmy w stylu...

155 odpowiedzi w tym temacie

#141 elzeta

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 88 postów

Napisano 19 październik 2011 - 17:39

Wyświetl postUżytkownik Alice88 dnia 19 październik 2011 - 16:00 napisał

To i ja się dołączę. Poszukuję jakiś mądrych filmów z wartościami -czegoś co pokazuje, że nie zawsze bogaci wygrywają i że nawet jednostka może coś zmienić. Ot takie pozytywne przesłanie, tylko bez banałów, romansidła wolałabym sobie darować.
Na chwilę obecną na myśl przychodzi mi tylko film: Podaj dalej (Pay it forward) z 2000r.
Quidquid latine dictum sit, altum videtur

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

dentysta Gliwice

#142 annaKot

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 90 postów

Napisano 24 październik 2011 - 12:26

A moze "Służące" według powiesci Kathryn Stockett? To jest na prawde kawał dobrego kina. Warto zobaczyć. Co prawda film wchodzi dopoiero za tydzień, ale ja juz widziałam, bo wygrałam bilet na pokaz przedpremierowy ;) polecam :)

#143 luśka

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 88 postów

Napisano 28 październik 2011 - 11:13

ja lubię horrory, komedie i filmy przygodowe, o życiu:)
anna a gdzie można wygrac bilet? tez bym chciała:P

#144 annaKot

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 90 postów

Napisano 02 listopad 2011 - 11:55

Na facebooku masz profil filmu Służace(The Help) :) Koleżanka wygrala ostatnio ultradzwiekowy nawilzacz powietrza :) Rózne konkursy tam są :)

#145 dzikaaaa

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 6 postów

Napisano 07 listopad 2011 - 15:50

Szukam jakiś dobrych horrorów o zombie poza świtem,dniem,nocą,porą herbatki, żywych trupów i 28 dni/tygodni później, podpowiedzcie!
Jeśli chce się odnieść sukces w świecie przestępczym, trzeba mieć reputację uczciwego człowieka.

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#146 Sunray

Guru

• HalfMod
  • 3272 postów

Napisano 08 listopad 2011 - 00:47

Wyświetl postUżytkownik dzikaaaa dnia 07 listopad 2011 - 15:50 napisał

Szukam jakiś dobrych horrorów o zombie poza świtem,dniem,nocą,porą herbatki, żywych trupów i 28 dni/tygodni później, podpowiedzcie!
A trochę konkretniej- straszne? Kiczowate? Zwykła akcja?
Dołączona grafika

#147 LaCiruela

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 56 postów

Napisano 09 listopad 2011 - 17:01

Wyświetl postUżytkownik Alice88 dnia 19 październik 2011 - 16:00 napisał

To i ja się dołączę. Poszukuję jakiś mądrych filmów z wartościami -czegoś co pokazuje, że nie zawsze bogaci wygrywają i że nawet jednostka może coś zmienić. Ot takie pozytywne przesłanie, tylko bez banałów, romansidła wolałabym sobie darować.

Zdecydowanie Służące! Idealnie pasuje do opisu. W ogóle fajny film :)
Podaj dalej tez, tylko, ze tu chyba nie ma biedni kontra bogaci.

#148 Argg

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 264 postów

Napisano 18 listopad 2011 - 12:56

Z mądrych filmów to ja polecam Sunset Limited -Tommy Lee Jones i Samuel L. Jackson w opowieści o dwójce nieznajomych, którzy prowadzą dysputę na temat sensu ludzkiego życia, Boga itp. Ambitny dla ambitnych.

#149 uosobienie

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 482 postów

Napisano 08 styczeń 2012 - 08:48

a ja szukam filmów podobnych do ''marzyciele'', albo nawet polskiego ''wszystko co kocham'' czyli o mlodosci, idealistycznym podejsciu itp - w jakimkolwiek wydaniu, np ''lektor'' tez by sie u zakwalifikowal... byleby byl to dobry film.

albo film o jakiejs jednej, bardzo wyjatkowej postaci (w sensie osobowosciowym i w sposobie odnajdywania siebie w swiecie itp...) - zrobione w dobrych, wciagajacych klimatach, intrygujace.

#150 underluk

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 1 postów

Napisano 27 styczeń 2012 - 18:56

Wyświetl postUżytkownik dzikaaaa dnia 07 listopad 2011 - 15:50 napisał

Rzuć okiem np. na "Zombie Flash Eaters" (znany też jako "Zombie 2"), "Martwica mózgu", "Wąż i tęcza", "Powrót żywych trupów","Shaun of the dead".

Zapraszam także na www.bramygrozy.pl

Użytkownik underluk edytował ten post 27 styczeń 2012 - 18:56

#151 Argg

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 264 postów

Napisano 05 luty 2012 - 18:06

Odnośnie odnajdywanie siebie w świecie, to ja proponuję nowy serial HBO Iluminacja – z Laurą Dern w roli autodestrukcyjnej czterdziestolatki, która po załamaniu nerwowym próbuje odbudować swoje życie. Premiera 6 lutego, od razu puszczają po dwa odcinki.

#152 Hangeyes

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 92 postów

Napisano 09 luty 2012 - 20:57

Wyświetl postUżytkownik uosobienie dnia 08 styczeń 2012 - 08:48 napisał

a ja szukam filmów podobnych do ''marzyciele'', albo nawet polskiego ''wszystko co kocham'' czyli o mlodosci, idealistycznym podejsciu itp - w jakimkolwiek wydaniu, np ''lektor'' tez by sie u zakwalifikowal... byleby byl to dobry film.

albo film o jakiejs jednej, bardzo wyjatkowej postaci (w sensie osobowosciowym i w sposobie odnajdywania siebie w swiecie itp...) - zrobione w dobrych, wciagajacych klimatach, intrygujace.

"Buntownik z wyboru" się nada. Całkiem ciekawy film o matematycznym geniuszu, który "szuka swojego miejsca w świecie". Dużo więcej nie powiem, bo chociaż film był obiektywnie dobry, to jednak nie dotrwałem do końca.

Opcjonalnie proponuję serial "Dead like me" który, pomimo niespecjalnie optymistycznego początku, jest jednym z najlepszych seriali obyczajowo-komediowych, jakie znam. Główna bohaterka próbuje odnaleźć się w dość niecodziennej, ale raczej długotrwałej sytuacji. Chociaż raczej nie przepadam za monologami wewnętrznymi w serialach, to akurat kwestie głównej bohaterki często dają do myślenia. To jeden z tych seriali, które potrafią zmienić poglądy na niektóre rzeczy, a na pewno dać do myślenia, ale są jednocześnie świetną rozrywką.

#153 samantha26

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 9 postów

Napisano 27 marzec 2012 - 16:52

Odnajdywanie siebie: Into the Wild, Pięć łatwych utworów, czy nawet Easy Rider
Do you know what they call Quarter Pouder with cheese in France?

#154 Argg

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 264 postów

Napisano 06 kwiecień 2012 - 17:57

Tak sie trochę zacząłem zastanawiać, trochę przekornie, czy serial Californication nie jest też w sumie o odnajdywaniu siebie.

Użytkownik Argg edytował ten post 06 kwiecień 2012 - 18:02

#155 dudeczka

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 379 postów

Napisano 23 kwiecień 2012 - 12:30

I tu masz rację.
Wyobraź sobie, że każdy kolejny wydawany sezon podnosi oglądalność ok. 10%. Teraz szykuję się już 6 sezon. Dosłownie za chwile będzie do obejrzenia. Duchovnego kupiłam już dawno po serialu Archiwum X :)

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#156 Portos+

Guru

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2005 postów

Napisano 26 kwiecień 2012 - 21:57

NIEPOKÓJ zna ktoś podobny film?