Skocz do zawartości

Zainteresowani.pl - mikroblogowanie w całkiem odmienny sposób. Inspiracje każdego dnia...

- - - - -

Jak mam przekonać rodziców do zmiany telefonu

11 odpowiedzi w tym temacie

#1 MajQś

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 37 postów

Napisano 26 grudzień 2009 - 22:40

Hmmm...
Mamy parę dni po gwiazdce. Zostałam obdarowana niezłą sumka pieniędzy więc wymarzyłam sobie nowy telefonik. Wyszukałam interesujący mnie model na Allegro (oczywiście z ceną jaką mogłam na niego przeznaczyć) wołam mamę i mówię jej, że właśnie to chciałabym sobie kupić! Na co ona z wielkim oburzeniem, że nie ma mowy. Trochę mnie zatkało, bo kurcze naprawdę niewiele brakuje mi do pełnoletności i kwestia jest tylko tego, że nie mam prawa sama czegoś kupować w tym serwisie Moja mama zaczęła mówić, że po co mi nowy telefon, że nie jest przecież stary itp. Dodam, że nie jestem jakąś maniaczka telefonową. Mam SE K550i już od ponad 2 lat więc chciałabym jakiejś zmiany ale mam tego nie rozumie. Mówi, że skoro stary nie jest popsuty to nowy mi nie potrzebny. Kurcze moglibyście mi podsunąć jakieś argumenty, którymi mogłabym ja przekonać, bo mi już ich brakuje. Z góry dzięki

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

dentysta Gliwice

#2 qboll

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 143 postów

Napisano 26 grudzień 2009 - 23:16

hmmm. nie mam pojęcia co możesz zrobić w tym wypadku ;)
Ale myślę że możesz spróbować przekonywać ją uzasadnionymi argumentami typi
- słucham dużo muzyki i nie mam zamiaru wydawać pieniędzy na odtwarzacz skoro mogę go mieć w telefonie
- lubię robić zdjięcia -||- na aparat -||-
Tak bynajmniej sądze , albo metoda na hardcora , udawać że się zepsuł i mus to mus ;d
pozdro.
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#3 BOSSY

Forumator

• HalfMod
  • 1333 postów

Napisano 27 grudzień 2009 - 09:27

zawsze dziwnym trafem mogł ci wpaść do wody ^^
a przecież wiemy ze wtedy sie nie nadaje i trzeba sobie sprawić nowy, odczekaj tylko jakiś okres od tej waszej rozmowy żeby nie było podejrzeń.
POMOGŁEM ? DAJ PLUSA :)

Zapraszam do nowego subforum: http://www.forumowis...ienne-treningi/

Nie udzielam info na PW- masz jakieś pytanie..napisz temat

#4 Carmonille

Fantasy.

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 573 postów

Napisano 27 grudzień 2009 - 11:36

Też miałam Sony Ericssona K550i i zmieniłam go tak samo jak Ty po dwóch latach...
(miałam tak samo jak Ty, rodzice nie pozwalali na kupno telefonu)

Moje argumenty były takie:

-zauważyłam, że w moim telefonie gdy puszczam muzykę od jakiegoś czasu trzeszczy głośnik ;D (miałam mp4 ale zawsze jej ze sobą nie brałam)
-telefon od jakiegoś czasu zaczyna się sam wyłączać nawet gdy jest zablokowana klawiatura (Sony Ericssony często tak mają) ;D

Myślę, że to dobre argumenty ;D bo przetestowane

Pozdr. ;D
Life is complicated.

#5 J@GU@R

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 27 postów

Napisano 27 grudzień 2009 - 15:05

moze tak: Mamo! telefon mi sie wyłacza gdy rozmawaiam i sie zacina gdy pisze smsy!! i ne bede mogla miec z wami kontaktu!! starszym chodzi o kontakt
xD

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#6 USSJ

so fucking bad :]

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3248 postów

Napisano 27 grudzień 2009 - 15:13

Jak teraz coś zaczniesz kombinować to rodzice się domyślą że zmyślasz. Trzeba odczekać.

Poza tym argumenty o mp3 i aparacie odpadają, bo k550i to wszystko ma. Chyba że rodzice się nie znają. W co wątpię.
Kobiety nie kochają mężczyzn, którymi mogą manipulować.

#7 Rotek

(nie)ciekawy

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2969 postów

Napisano 27 grudzień 2009 - 15:47

Wydaje mi się, że Allegro wprowadziło konta junior od 16 roku życia niedawno...
Dołączona grafika
"Kto wcześnie się z łóżka zbiera, ten wcześnie umiera."- Blask Fantastyczny
gg:4145869 (czasem gryzę)
Mój Blog
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#8 Dekapiton

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 73 postów

Napisano 29 grudzień 2009 - 17:04

ja mam o tyle lepiej że mi rodzice sami chcą telefony zmieniać :) nie dawno dostałem nokię biznesową po to abym mógł maile odbierać :)

#9 Ruda13

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 53 postów

Napisano 15 styczeń 2010 - 21:44

A ja mi zepsuł telefon ale narazie rodzice nie chcą mi kupić nowego . Nowy 400 zł. Nie tak dużo jak się wydaje ale narazie mam brak kaski. I skąd tu skombinować LG Cookie :P

#10 wroneczki4

I'm Don Kichot

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2366 postów

Napisano 16 styczeń 2010 - 10:37

Najlepiej zepsuj telefon stary. Skoro będziesz mogła kupić nowy dopiero jak stary nie będzie działał.

Jeśli nie chcesz go psuć to go kup i tyle. To przecież Twoja kasa.
Jestem Don Kichotem, ale zamiast wiatraków mam polaków głupotę...

#11 WujekSamoZuo

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 255 postów

Napisano 20 styczeń 2010 - 10:51

Myślę, że najlepiej będzie, jak po prostu uzasadnisz, że nie jesteś żadną tele - maniaczką i nie zmieniałaś telefonu od dwóch lat. Dodaj, że ten już ma trochę przestarzałą technologię, zepsutą baterię i musisz go codziennie ładować. Myślę, że jeżeli rzeczowo podejdziesz do sprawy, to w końcu ulegną. Możesz też dodać, że wszyscy zmieniają telefony, tylko nie Ty i czujesz się gorsza :ok:

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#12 sauron888

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 1 postów

Napisano 24 luty 2010 - 18:26

Ja mam gorzej 1 telefon zugubiłem jak jeździlem na desce :D a 2 mi ukradli na w-f w szatni wiec teraz rodzice ;/ maja taki pretekst a ten co mam jest przed potopowy ze średniowiecza normalnie ;/ chcialbym miec samsung avilla bo znalazlem przez neta naprawde tani jak na ten model 445 zl i tyle nazbieralem ale mi rodzice nie chca kupic :/ moze mi tez ktos pomuc???

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych