Zainteresowani.pl - mikroblogowanie w całkiem odmienny sposób. Inspiracje każdego dnia...
Dieta Kopenhaska
Rozpoczęty przez mała*czarna, 15 maj 2006 18:50
62 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 15 maj 2006 - 18:50
To bardzo rygorystyczna dieta :
Lunch i obiad można zmieniać nawzajem, jeśli będzie to miało miejsce tego samego dnia. Dieta zmierza do zmiany przemiany materii, co prowadzi do tego, że po 13 dniu możesz jeść normalnie bez obaw tycia przez pierwsze dwa lata. Jeżeli dietę przeprowadzisz rygorystycznie, zgubisz nadmiar tłuszczu (7-20 kg). Kurację przeprowadza się 13 dni i ani jeden dzień więcej ani mniej.
Jeżeli podczas kuracji wypijesz lampkę wina, piwo, zjesz słodycze albo żujesz gumę do zucia, jesz dodatkowe jedzenie, to przerywasz kurację od razu i w związku z tym ginie efekt. Jeżeli kurację przerwiesz przed upływem 6 dni, możesz ją powtórzyć od nowa po 3 miesiącach. Jeżeli kurację przeprowadziło się punkt po punkcie we wszystkim, nie można jej absolutnie powtórzyć szybciej niż po roku. Zaleca się jednak, aby kurację powtórzyć po 2 latach (jeśli to potrzebne). Ze względu na długość kuracji jest ją trudno zaplanować, należy się upewnić czy w tym czasie nie jesteśmy zaproszeni do znajomych na urodziny czy inne przyjęcie.
Jeśli jesteś głodny – wypij szklankę wody. Pij przynajmniej 2 litry wody dziennie!!!
DZIEŃ 1, 8
Śniadanie:1 kubek kawy, 1 kostka cukru
Lunch:2 jajka na twardo, gotowany szpinak , 1 pomidor
Obiad:1 duzy befsztyk, sałata z olejem i cytryną
DZIEŃ 2, 9
Śniadanie:1 kubek kawy,1 kostka cukru
Lunch:1 duzy befsztyk, sałata z olejem i cytryną
Obiad:1 plaster szynki, 2-3 szklanki jogurtu naturalnego
DZIEŃ 3, 10
Śniadanie:1 kubek kawy,1 kostka cukru, 1 grzanka
Lunch:gotowany szpinak,1 świeży owoc, 1 pomidor
Obiad:1 plaster szynki, 2gotowane jajka, sałata z olejem i cytryną
DZIEŃ 4, 11
Śniadanie:1 kubek kawy,1 kostka cukru,
Lunch:tarta marchewka, jajko na twardo, twarożek naturalny
Obiad:sałatka owocowa,2-3 szklanki jogurtu naturalnego
DZIEŃ 5, 12
Śniadanie:duża tarta marchew z cytryną
Lunch:duża chuda ryba
Obiad:1 befsztyk, sałata i brokuły
DZIEŃ 6, 13
Śniadanie:kubek czarnej kawy, kostka cukru
Lunch:kurczak, sałata z olejem i cytryną
Obiad:2 jajka na twardo, duża marchewka
DZIEŃ 7
Śniadanie:kubek herbaty bez cukru
Lunch:kawałek chudego grilowanego mięsa
Obiad:NIC
Pierwszy raz mam zamiar ją zastosować ponieważ chce zrzucić 15 kg i ważyć 42-43 kg. Ale chce ją jeszcze bardziej ograniczyć. Ktoś ją stosował ?
Lunch i obiad można zmieniać nawzajem, jeśli będzie to miało miejsce tego samego dnia. Dieta zmierza do zmiany przemiany materii, co prowadzi do tego, że po 13 dniu możesz jeść normalnie bez obaw tycia przez pierwsze dwa lata. Jeżeli dietę przeprowadzisz rygorystycznie, zgubisz nadmiar tłuszczu (7-20 kg). Kurację przeprowadza się 13 dni i ani jeden dzień więcej ani mniej.
Jeżeli podczas kuracji wypijesz lampkę wina, piwo, zjesz słodycze albo żujesz gumę do zucia, jesz dodatkowe jedzenie, to przerywasz kurację od razu i w związku z tym ginie efekt. Jeżeli kurację przerwiesz przed upływem 6 dni, możesz ją powtórzyć od nowa po 3 miesiącach. Jeżeli kurację przeprowadziło się punkt po punkcie we wszystkim, nie można jej absolutnie powtórzyć szybciej niż po roku. Zaleca się jednak, aby kurację powtórzyć po 2 latach (jeśli to potrzebne). Ze względu na długość kuracji jest ją trudno zaplanować, należy się upewnić czy w tym czasie nie jesteśmy zaproszeni do znajomych na urodziny czy inne przyjęcie.
Jeśli jesteś głodny – wypij szklankę wody. Pij przynajmniej 2 litry wody dziennie!!!
DZIEŃ 1, 8
Śniadanie:1 kubek kawy, 1 kostka cukru
Lunch:2 jajka na twardo, gotowany szpinak , 1 pomidor
Obiad:1 duzy befsztyk, sałata z olejem i cytryną
DZIEŃ 2, 9
Śniadanie:1 kubek kawy,1 kostka cukru
Lunch:1 duzy befsztyk, sałata z olejem i cytryną
Obiad:1 plaster szynki, 2-3 szklanki jogurtu naturalnego
DZIEŃ 3, 10
Śniadanie:1 kubek kawy,1 kostka cukru, 1 grzanka
Lunch:gotowany szpinak,1 świeży owoc, 1 pomidor
Obiad:1 plaster szynki, 2gotowane jajka, sałata z olejem i cytryną
DZIEŃ 4, 11
Śniadanie:1 kubek kawy,1 kostka cukru,
Lunch:tarta marchewka, jajko na twardo, twarożek naturalny
Obiad:sałatka owocowa,2-3 szklanki jogurtu naturalnego
DZIEŃ 5, 12
Śniadanie:duża tarta marchew z cytryną
Lunch:duża chuda ryba
Obiad:1 befsztyk, sałata i brokuły
DZIEŃ 6, 13
Śniadanie:kubek czarnej kawy, kostka cukru
Lunch:kurczak, sałata z olejem i cytryną
Obiad:2 jajka na twardo, duża marchewka
DZIEŃ 7
Śniadanie:kubek herbaty bez cukru
Lunch:kawałek chudego grilowanego mięsa
Obiad:NIC
Pierwszy raz mam zamiar ją zastosować ponieważ chce zrzucić 15 kg i ważyć 42-43 kg. Ale chce ją jeszcze bardziej ograniczyć. Ktoś ją stosował ?
KEEP CALM AND PARTY ON! OH, FUCK EVERYTHING ;D
Kasia R.
Napisano 19 maj 2006 - 23:30
No rzeczywiscie rygorystyczna dieta. Cos na wakacje dla mnie tylko ja bym chciala zrzucic tak najwiecej 6kg bo pozniej bym byla za chuda. Nie stosowalam nigdy tej diety jedynie amerykanska dzieki ktorej spadlam 4kg. Teraz po tej zimie mozna by bylo zastosowac taka diete ciekawe czy zdolam przetrwac taka diete Tobie zycze powodzenia. Tylko nie podazaj do anorektyczki!
Pozdrawiam cieplutko
Pozdrawiam cieplutko
Napisano 20 maj 2006 - 09:59
hm...moja kumpela stosowała tą dietę, efektów nie było ponieważ po 2 dniu musiała ją przerwać, zaczeła mdleć i rodzice jej nie pozwolili na dalsze odchudzanie. Moze była zamłoda (14 lat), kiedys czytałam o ubocznych efektach tej diety, jak np anemia. Mimo ze moja ciałko mi sie podoba to tez chciałabym schudnąć kila kg,tylko nie wierze w szybkie diety, a ta ogólnie mi sie nie podoba. To przede wszystkim Twoje ciało i Twoja decyzja, uważaj na siebie i trzymam kciuki musisz byc bardzo konsekwentna i nie poddawać (oczywiscie w granicach) a napewno sie uda:) pozdrawiam
Użytkownik lenulka edytował ten post 20 maj 2006 - 10:02
Napisano 17 listopad 2006 - 22:48
Befsztyk, sałata z olejem, grillowane mięso
… jakoś mi się nie chce wierzyć w efektywność tej diety…
"Dumna ze swej postawy jak Kobieta żywa, ze swym bukietem, chustką i rękawiczkami, ma niedbale swobodny powab, co wyzywa i wdzięk chudej kobietki, co drażni i mami..."[/color]
"Czy do Ciebie Człowieku należy decydowanie o tym, co jest dobre, a co złe" Markiz de Sade
Wsłuchuję się w dźwięk fal ujarzmionych, rzewnie bolesną jak miłości dotyk...
"Nie pójdę do piachu, gdy ktoś mi powie: czas umierać brachu. Nie dam się uśpić śmierci słowom, pójdę do grobu z podniesioną głową" Bob Dylan
Z dedykacją:
Dla naszych wspólnych ścian
Gdzie mi podłoga
Była Tobie sufitem
"Czy do Ciebie Człowieku należy decydowanie o tym, co jest dobre, a co złe" Markiz de Sade
Wsłuchuję się w dźwięk fal ujarzmionych, rzewnie bolesną jak miłości dotyk...
"Nie pójdę do piachu, gdy ktoś mi powie: czas umierać brachu. Nie dam się uśpić śmierci słowom, pójdę do grobu z podniesioną głową" Bob Dylan
Z dedykacją:
Dla naszych wspólnych ścian
Gdzie mi podłoga
Była Tobie sufitem
Kasia R.
Napisano 18 listopad 2006 - 09:22
TA dieta to BAjer na rysorach... TAka prawdziwa dieta nieopiera sie zbytnio na ilosciach dni tylko na sporzywanej ilisci pokarmu. Dobrze zbilansowaeg pokarmu... Np. Dziewczyny zjadają ehhhh 1000 kalori dziennie i myla ze shudną
. to ne oto chodzi każda dieta powinna byś dopasowana do ciebie!!! a ta dieta jak powiedziały szanowne koleżanki to dziwna dieta... mieso jaja dziwne... Powinno sie jeść duzo wazyw i owoców no mieso i jaja tez ale w małych ilościach.

Pamietajcie panowie sterydy to nie sposób na niedożywieNie !!!!!
Napisano 30 listopad 2006 - 16:44
Pani nam mówiła na biologii o tej diecie i ona naprawde działa. Tylko, że jest mało bezpieczna dla organizmu i można ją stosowąc tylko co jakieś półtora roku. Polega to na tym, że cały dzień nic nie jesz, a potem na noc całego kurczaka na przykład - coś tłustego. do trawienia tłuszczy coś tam jest potrzebne, bla bla bla. nie wiem. ale ponoć działa. nie polecane przez moją panią
Hala Madrid, Hala Madrid,
noble y belico adalid, caballero del honor...
http://www.madziuszek.mylog.pl
noble y belico adalid, caballero del honor...
http://www.madziuszek.mylog.pl
Napisano 01 grudzień 2006 - 12:18
No tak, pani powiedziała, że to nic dobrego dla ciała, ale faktycznie się chudnie. To przecież działa!
Czy nie zwróciła pani od biologii uwagi, że schudnięcie to tylko efekt uboczny czegoś, co nazywa się zdrowym trybem życia? Przecież jak przestaniesz jeść też schudniesz, ale nie o to chodzi. Chodzi o to, aby zadbać o swoje ciało. Dlatego większość diet, nawet jeżeli działają, to szkodzą na dłuższą metę.
BTW - widziałam kiedyś program o monstrualnej nadwadze. Każda z tych osób nie była gruba, tylko co najwyżej puszysta. Ale zaczeła się odchudzać dietami, i tak się to skończyło. To norma. Po głupiej diecie, nawet jeżeli schudłaś, zwykle sie tyje i to tyje bardziej niż przed dietą.
Czy nie zwróciła pani od biologii uwagi, że schudnięcie to tylko efekt uboczny czegoś, co nazywa się zdrowym trybem życia? Przecież jak przestaniesz jeść też schudniesz, ale nie o to chodzi. Chodzi o to, aby zadbać o swoje ciało. Dlatego większość diet, nawet jeżeli działają, to szkodzą na dłuższą metę.
BTW - widziałam kiedyś program o monstrualnej nadwadze. Każda z tych osób nie była gruba, tylko co najwyżej puszysta. Ale zaczeła się odchudzać dietami, i tak się to skończyło. To norma. Po głupiej diecie, nawet jeżeli schudłaś, zwykle sie tyje i to tyje bardziej niż przed dietą.
Napisano 02 grudzień 2006 - 21:41
Taaaaaaa, po 13 dniach schudniesz 10 kilo a potem (ze względu na to jaka dieta jest wyczerpująca i pozbawiona wystarczającej ilości składników odżywczych) zaczniesz normalnie i więcej jeść przy czym za następne 13 dni będziesz o 15 kilo większa 
Idealnie
Jeśli zalezy Ci na trwałej utracie wagi zastanów się nad porządną i długotrwałą dietą. Szybkie chudnięcie ZAWSZE równa się szybkiemu przybraniu na wadze. No chyba, że w grę wchodzi anoreksja ;]
Idealnie
Jeśli zalezy Ci na trwałej utracie wagi zastanów się nad porządną i długotrwałą dietą. Szybkie chudnięcie ZAWSZE równa się szybkiemu przybraniu na wadze. No chyba, że w grę wchodzi anoreksja ;]
Napisano 05 maj 2008 - 13:25
heh sosad chciaąłm tez o to pytać i pytam jeszcze aha dziekuje za odpowiedź ale to nie wszytsko:)
1.a smażony moze być ten befsztyk?
2.Duża chuda ryba<jaka np? i jak ja przyrządzić>?
3.Kurczak<tak pisze w diecie> Ile i jak przygotować?
4.kawałek chudego grillowanego mięsa<< Ile i jak przyrządzić?
Wiem gospodyni ze mnie nie ma
ale cóż nacze sie przynajmniej z gory dziękuje za odpowiedzi buśka:*
1.a smażony moze być ten befsztyk?
2.Duża chuda ryba<jaka np? i jak ja przyrządzić>?
3.Kurczak<tak pisze w diecie> Ile i jak przygotować?
4.kawałek chudego grillowanego mięsa<< Ile i jak przyrządzić?
Wiem gospodyni ze mnie nie ma
Użytkownik eedzia edytował ten post 05 maj 2008 - 13:35
Napisano 06 maj 2008 - 21:09
czy lykacie przy tej diecie jakies suplementy wspomagajace odchudzanie? bo ja stosuje clarinol cla w kapsulkach firmy walmark i zastanawiam sie czy to przysopieszy efekt ? chcialam spytac czy ktos bierze?
zamiast czekolady wez marchewke czyli moj blog:) ====>http://ani85-2006.blog.onet.pl/2,ID260104972,SL299067068,index.html
tu sieodchudzam na calego ====CEL=====50 KG=======>www.schudnijmy.pl
tu sieodchudzam na calego ====CEL=====50 KG=======>www.schudnijmy.pl
Napisano 07 maj 2008 - 21:02
Ja właśnie mam 3 dzień tej diety i jeszcze żyje.Nie jest to pic na wodę,jest to poprostu niepełna,źle zbilanowana dieta,która nie przynosi organizmowi żadnych składników odżywczych,aletgo się chudnie.Po niej trzeba uważac co sie je i w jakich ilościach,bo łatwo o jo-jo.
To jest to co tygryski lubią robic najbardziej
Napisano 08 maj 2008 - 15:23
Witam.
Droga brooke tu sie z Tobą nie zgadzam. Ta dieta przynosi bardzo dużo skłądników odżywczych.
Dieta nie jest na ODCHUDZANIE TYLKO NA POPRAWE PRZEMIANY MATERII.
CHUDNIECIE TO miły efekt uboczny:)
Jest tu dużo błonnika.
Ta dieta nie ma na celu odchodzić, lecz nauczyć odżywiać sie zdrowo.
Dieta także "zmniejsza" żołądek, dzięki czemu po diecie mozemy mniej jeść.
Pare miesiecy po urodzeniu dziecka planuje rozpocząć tą diete, dlatego też wypytuje znajomych czy moze coś wiedzą.
Jak sie okazało moja znajoma ze studiów prowadziła ta diete 3 razy < po sumiennym trzymaniu się jadłospisu mozna powtórzyć tą diętę po 2 latach najwcześniej>.
Sama mówi, ze na poczatku jest ciężko, w końcu tzreba się przyzwyczaić do nowych nawyków, i przez kilka dni ciężko jest wytrzymać, ta dieta to katorga wręcz, podczas diety czesto mysli się "ahh jak skończe diete to zjem: pizze, kebeb, schabowego, batony" A po diecie jakoś jednak nie mamy na to ochoty.
POWTARZAM DIETA NIE MA NA CELU ODCHUDZIć LECZ POPRAWIć METABOLIZM.
żadna dieta nie moze zagwarantować braku efektu jo-jo, jeśli jednak po diecie znów wrócisz do starych złych nawyków żywieniowych masz pewne ze powrócisz do starej wagi:/
aha a wyraz "dieta" nie powinien kojarzyć sie z odchudzaniem.
"Diete" mozna stosować przy róznych chorobach, po operacjach i nie zawsze efektem "DIETY" jest spadek masy ciała.
POZDRAWAIM GORąCO
Droga brooke tu sie z Tobą nie zgadzam. Ta dieta przynosi bardzo dużo skłądników odżywczych.
Dieta nie jest na ODCHUDZANIE TYLKO NA POPRAWE PRZEMIANY MATERII.
CHUDNIECIE TO miły efekt uboczny:)
Jest tu dużo błonnika.
Ta dieta nie ma na celu odchodzić, lecz nauczyć odżywiać sie zdrowo.
Dieta także "zmniejsza" żołądek, dzięki czemu po diecie mozemy mniej jeść.
Pare miesiecy po urodzeniu dziecka planuje rozpocząć tą diete, dlatego też wypytuje znajomych czy moze coś wiedzą.
Jak sie okazało moja znajoma ze studiów prowadziła ta diete 3 razy < po sumiennym trzymaniu się jadłospisu mozna powtórzyć tą diętę po 2 latach najwcześniej>.
Sama mówi, ze na poczatku jest ciężko, w końcu tzreba się przyzwyczaić do nowych nawyków, i przez kilka dni ciężko jest wytrzymać, ta dieta to katorga wręcz, podczas diety czesto mysli się "ahh jak skończe diete to zjem: pizze, kebeb, schabowego, batony" A po diecie jakoś jednak nie mamy na to ochoty.
POWTARZAM DIETA NIE MA NA CELU ODCHUDZIć LECZ POPRAWIć METABOLIZM.
żadna dieta nie moze zagwarantować braku efektu jo-jo, jeśli jednak po diecie znów wrócisz do starych złych nawyków żywieniowych masz pewne ze powrócisz do starej wagi:/
aha a wyraz "dieta" nie powinien kojarzyć sie z odchudzaniem.
"Diete" mozna stosować przy róznych chorobach, po operacjach i nie zawsze efektem "DIETY" jest spadek masy ciała.
POZDRAWAIM GORąCO
Kasia R.
Napisano 08 maj 2008 - 16:09
nigdy nie poleciłabym tej diety! głupota! moje koleżanki z klasy ją stosowały gubiły po 8kg a po czym co najmniej 4kg im wracało ;/ a jak się przy tym męczyły... ja schudłam 10 kg i jestem z tego dumna, bez żadnych diet wiecej wody piłam + oczywiście ruch, takie diety to padaczka jak ktoś chce narobić sobie problemów to nic prostszego.
o tym jak się jak się czujesz kiedy ktoś odchodzi,
o uśmiechniętych oczach ukochanego mojego,
o najpiękniejszych nocach wtulonych we dwoje,
mogłabym opowiedzieć, ale cenię prywatność
o uśmiechniętych oczach ukochanego mojego,
o najpiękniejszych nocach wtulonych we dwoje,
mogłabym opowiedzieć, ale cenię prywatność
Dodaj odpowiedź

Ostatnie frazy z tematu
- dieta kopenhaska-jak się przygotować
- dieta szwedzka forum
- dieta kopenhadzka forum