Ukradziono napis "Arbeit macht frei".
#0 Panna M.
Napisano --
Napisano 18 grudzień 2009 - 11:44
Użytkownik misioor edytował ten post 18 grudzień 2009 - 11:44
Napisano 18 grudzień 2009 - 12:07
Użytkownik misioor dnia 18 grudzień 2009 - 11:44 napisał
Daj ich namiary Pawianowi to chłop im bombkę świąteczną z semtexu podrzuci i po sprawie.
Użytkownik outremer edytował ten post 18 grudzień 2009 - 12:07
Mym dziedzictwem tarcza i miecz
Jedyną ostoją honor i więź
Lojalność z tymi co ta sama krew
Łączyła nas w bitwach na życie i śmierć
Napisano 18 grudzień 2009 - 14:11
Napis był nieoryginalny i szybko zastąpiono go zapasowym odlewem. Postawa policji, która do tak błahej sprawy sprowadza psa gończego również wzorowa, szkoda że nie są tak zapaleni do pracy jak ktoś 'buchnie' samochód, albo zwinie pół kilometra trakcji kolejowej, przez co setki ludzi spóźnią się do pracy.
Co do domniemanych sprawców - przypuszczam, że nikt póki co tego nie ustali, a napis znajdzie się po kilku latach w jakimś izraelskim muzeum.
Napisano 18 grudzień 2009 - 15:21
Cytat
http://wiadomosci.on...wojny,item.html
Czyli juz wiadomo kto buchnął napis, pewnie ci sami naziści z C18 co wysadzili tory w Rosji.
Napisano 18 grudzień 2009 - 18:21
Upolitycznianie calej sprawy uwazam jak narazie za bezsensowne.
Dziwi mnie natomiast ze obiket kultu Zydow na calym swiecie nie jest chroniony, cos ich lobby slabo dziala
Napisano 18 grudzień 2009 - 18:39
Przeze mnie droga w wiekuiste meki,
Przeze mnie droga w narod zatracenia.
Jam dzielo wielkiej, sprawiedliwej reki!
Podatek to haracz zciagany przez panstwo
wzamian za ochlap wolnosci zwany demokracja,
pseudo-darmowa sluzbe zdrowia, szkolnictwo
oraz jalmuzne w postaci marnej emerytury!!!
Skaleczenie sie wydziela endorfiny, ktore lagodza bol. Takze ten wewnetrzny, psychiczny!!!
"Kiedy umiera nadzieja jedyną tarczą wojownika jest jego honor, a jego mieczem, odwaga"
Napisano 18 grudzień 2009 - 18:58
Użytkownik Nieprzenikniona dnia 18 grudzień 2009 - 17:17 napisał
Muzeum jest monitorowane ma nawet ochronę pewnie starych rencistów którym się nocy nie chce z kanciapy nosa wychylić.
Wątpie zeby zrobili to złomiarze za duże ryzyko wpadki, lepiej odkręcić coś z niestrzerzonych torów kolejowych niż ładować sie na strzeżony (przynajmniej w teorii) teren, tym bardziej że z tego napisu i tak mała kasa by była.
Pewnie jakis kolekcjoner wynajął kogoś kto to podpierniczył, postawi sobie w domu i bedzie miał sie przy czym masturbować. Takie kradzieże pamiatkowych rzeczy na zlecenie jo nic nowego.
Napisano 18 grudzień 2009 - 21:18
poza tym minitorować powinni lepiej, tak aby nic nie znikneło
Cytat
racja,mądry post
ciekawe czy ten cymbał który to ukradł pomyślał czego symbolem jest ta tablica..
Napisano 18 grudzień 2009 - 21:59
Pozatym nikt nie zakladal ze Polak takie cos potrafi zrobic, z jednej strony niezdarnosc polskich wladz, bo pozadny monitoring i jakis stranizk przy bramie to raczej nie jest jakis wielki wyadatek.
Dziwi mnie natomiast to ze todbanie o to muzeum, obiket kultu na calym swiecie finansowane bylo glownie przez polskie pieniadze, wiec tez niech sie sami bija w piers. Ale znajac zycie to bedzie jak mowicie, nasza latka antysemitow bedzie po tym zdarzeniu jeszcze wieksza.. albo meneli co gorsza.
Napisano 18 grudzień 2009 - 23:27
Napisano 18 grudzień 2009 - 23:37
pozniej ci ludzie jak jada do oswiecimia przezywaja szok i zdaja sobie dopiero sprawe, albo pozniej zapominaja i znowu robia to sama, taka jest natura czlowieka ze czasem cos mowi, robi i nie zdaje sobie do konca sprawy co bo tak mu wygodniej...
Cytat
oj nie sadze, Oswiecimia nigdy nic nie przebija, o tym pisaly wszytskie powazniejsze gazety na swiecie i mowily o tym wszytskie wazniejsze telewizje
Napisano 18 grudzień 2009 - 23:49
Cytat
Żarty żartami, ale nikt z tych co opowiadają takie żarty nie próbuje nawet negować tego, co miało miejsce w Oświęcimiu.
Napisano 19 grudzień 2009 - 00:04
Użytkownik Nieprzenikniona dnia 18 grudzień 2009 - 22:27 napisał
Mysle, ze jednak przebilo afere o teletubisiu i jego torbie, co udowadniaja media te na zachodzie
Przeze mnie droga w wiekuiste meki,
Przeze mnie droga w narod zatracenia.
Jam dzielo wielkiej, sprawiedliwej reki!
Podatek to haracz zciagany przez panstwo
wzamian za ochlap wolnosci zwany demokracja,
pseudo-darmowa sluzbe zdrowia, szkolnictwo
oraz jalmuzne w postaci marnej emerytury!!!
Skaleczenie sie wydziela endorfiny, ktore lagodza bol. Takze ten wewnetrzny, psychiczny!!!
"Kiedy umiera nadzieja jedyną tarczą wojownika jest jego honor, a jego mieczem, odwaga"
Napisano 19 grudzień 2009 - 00:10
Edycja- literówka.
Użytkownik Nieprzenikniona edytował ten post 19 grudzień 2009 - 00:11

Logowanie
Temat jest zamknięty