Skocz do zawartości

Zainteresowani.pl - mikroblogowanie w całkiem odmienny sposób. Inspiracje każdego dnia...

- - - - -

Samochód marzeń

79 odpowiedzi w tym temacie

#1 shakal007

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 35 postów

Napisano 08 grudzień 2009 - 02:33

Mam dwa pytania i oczekuję szczerych odpowiedzi...

1. Gdybyś mógł/mogła wybrać samochód o jakim zawsze marzyłeś/łaś, to jaki byłby to samochód? (bez ograniczeń finansowych)

2. Jaki samochód obecnie jest Twoim marzeniem? (mowa o realnych sumach za samochód)

Gorąco zachęcam do dyskusji, bardzo ciekawi mnie temat :)

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

dentysta Gliwice

#2 Argg

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 264 postów

Napisano 08 grudzień 2009 - 10:35

Hmmm... Osobiście stawiam na stare, sprawdzone marki, np. bmw, volvo, golf itp. Nie podniecają mnie wyczesane auta w stylu ferrari itp. Samochód ma być do jeżdżenia, a nie do popisu. A z tej trójki to chyba volvo na dzień dzisiejszy bym wybrał. Dobra marka.

#3 Igrys

przeciez wiesz, to ja...

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 809 postów

Napisano 08 grudzień 2009 - 12:26

BMW X6

to jest autko
:D

soorki pomylka, hehehhehee

http://images.paraor...bmw_x6-9050.jpg

tu jest autko marzen...
Sygnatura

;)

#4 shakal007

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 35 postów

Napisano 08 grudzień 2009 - 17:03

Wyświetl postUżytkownik Argg dnia 08 grudzień 2009 - 10:35 napisał

Hmmm... Osobiście stawiam na stare, sprawdzone marki, np. bmw, volvo, golf itp. Nie podniecają mnie wyczesane auta w stylu ferrari itp. Samochód ma być do jeżdżenia, a nie do popisu. A z tej trójki to chyba volvo na dzień dzisiejszy bym wybrał. Dobra marka.

Czemu na stare? Stare się psują, ja mam teraz stare auto ale już nie długo na szczęście, bo niedługo zmieniam na nowa A klasę.
Dlaczego stawiasz na stare? Nie chciałbyś mieć nowego autka? Przecież nowy samochód nie służy do popisywania się, tylko do jeżdżenia, do poczucia bezpieczeństwa i niezawodności, do uciechy wizualnej, radości z komfortu jazdy... a jeżeli ktoś je wykorzystuje do szpanu to już jego sprawa, świadczy to tylko o poziomie danej osoby.

odpowiadajcie np w ten sposób:
1. lamborghini gallardo
2. mercedes C klasa

Wtedy wiadomo na które pytanie to jest odpowiedź ;)

Co do X6 to świetne autko, też bardzo mi się podoba, ale bardzo mi się podobają nowe mercedesy C i E w białym kolorze albo BMW A5, albo seria 5 w białym albo czarnym kolorze.

Użytkownik shakal007 edytował ten post 08 grudzień 2009 - 17:05

#5 boleklolek

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 52 postów

Napisano 08 grudzień 2009 - 18:49

A może coś z Volvo?:) osobiście chodzi mi po głowie Volvo C30:)

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#6 nianiaSweet

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 501 postów

Napisano 09 grudzień 2009 - 18:20

Volvo C30 ma swietny design, podoba mi sie wszechstronnośc tego producenta od małych i sprytnych autek po duże limuzyny

#7 RalfFSO

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 152 postów

Napisano 09 grudzień 2009 - 19:57

Wyświetl postUżytkownik shakal007 dnia 08 grudzień 2009 - 17:03 napisał

Stare się psują, ja mam teraz stare auto ale już nie długo na szczęście, bo niedługo zmieniam na nowa A klasę.

A co teraz masz ?

W sumie to już gdzieś jest jakiś temat... Ale mogę i tutaj napisać co chciałbym mieć w garażu :D tylko pewnie nikt tego nie zrozumie...

1. Polonez Atu Orciari:

Dołączona grafika
Dołączona grafika

2. Fiat 125p Monte Carlo 1600 lub Akropolis 1800:

Dołączona grafika
Dołączona grafika

z takich mniej realnych to:

1. Fiat 131 Racing 2000 TC

Dołączona grafika
Dołączona grafika
2. Fiat 132 mk3 2000 TC

Dołączona grafika
Dołączona grafika
3. Lancia Delta HF Integrale Evoluzione "Martini 5"

Dołączona grafika
Dołączona grafika

Oczywiście jest jeszcze masa innych aut, które chętnie bym wstawił do garażu gdyby mnie było stać, ale wszystkiego są z lat 80 i 90.
“Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty dla szybkich kierowców” - Colin McRae [*]

Najpiękniejsza muzyka to ryk silnika ;D

Dołączona grafika

#8 shakal007

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 35 postów

Napisano 10 grudzień 2009 - 02:37

Bardzo ciekawe samochody, mają na pewno coś w sobie, i czemu mielibyśmy nie zrozumieć, każdy ma prawo posiadać to co chce ;)
Rozumiem, że nie jest łatwo teraz o takie samochody, prawda? Jakie są ceny? Szczerze to podoba mi się Fiat 131 Racing 2000 TC

#9 nianiaSweet

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 501 postów

Napisano 10 grudzień 2009 - 17:39

Volvo C30 oprócz tego że ma świetny design jest jednym z najbezpieczniejszych aut http://www.motonews....ejsze-auta.html a to kolejny plus dla marki!

#10 Alek06

Wymiatacz

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 623 postów

Napisano 11 grudzień 2009 - 20:40

Wyświetl postUżytkownik nianiaSweet dnia 10 grudzień 2009 - 17:39 napisał

Volvo C30 oprócz tego że ma świetny design jest jednym z najbezpieczniejszych aut http://www.motonews....ejsze-auta.html a to kolejny plus dla marki!

Duzo by pisac o Volvo.Ale tez pocieszajce jest to ze jesli kupujesz nowe auto to mozesz miec OC taniej w PZU.

#11 RalfFSO

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 152 postów

Napisano 13 grudzień 2009 - 12:57

Wyświetl postUżytkownik shakal007 dnia 10 grudzień 2009 - 02:37 napisał

Rozumiem, że nie jest łatwo teraz o takie samochody, prawda? Jakie są ceny? Szczerze to podoba mi się Fiat 131 Racing 2000 TC

Pomijając Fiata 125p i Poloneza, zobacz sobie portal mobile.de :D za średni egzamplarz Fiata 131/132 trzeba dać około 5.000€, za dość dobry już około 10.000€ a Lancia Delta do 50.000€.

Fiat 131 jest bardzo rzadko spotykanym samochodem, większość moich znajomych na widok zdjęcia owego Fiata, mówi "o, jakieś stare BMW!". Auto ma również bardzo dobre osiągi, silnik 2.0 140KM i około 900kg masy, daje to jakieś 9-10s do 100km/h, więc niejedno BMW taki Fiat by zawstydził :D

Jeśli chodzi o Fiata 125p Monte Carlo czy też rajdowego Poloneza 2000, ewentualnie takiego Poloneza Atu jak pokazałem powyżej, to w grę wchodzi tylko budowa repliki, jeśli ma to być zrobione jak w fabryce a nawet lepiej to trzeba liczyć minimum 20.000pln.

Jest w Polsce replika rajdowego Poloneza 2000 z lat 80', posiada go Piotr Zaleski, startował nim w zeszłym roku w Barbórce, i kilka razy jechał nim Monte Carlo Histrique, więcej info tutaj: polecam posłuchać ile kosztował remont i budowa ;)
“Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty dla szybkich kierowców” - Colin McRae [*]

Dołączona grafika

#12 shakal007

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 35 postów

Napisano 14 grudzień 2009 - 00:36

Świetnie, widzę, że są jakieś samochody o których marzycie.

Teraz przejdę dalej i zapytam: Co takiego zrobiliście lub co teraz robicie by zrealizować te marzenia/cele w przyszłości??

#13 Igrys

przeciez wiesz, to ja...

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 809 postów

Napisano 14 grudzień 2009 - 17:22

ciezko pracujemy, hehheheeeee

bo w totka watpie z wygram kiedys (bo nie gram)

:lol: :lol:

A Ty, robisz cos w tym kierunku, czy marzysz tylko?
Sygnatura

;)

#14 Argg

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 264 postów

Napisano 15 grudzień 2009 - 10:23

Widzę, że pisał ktoś już o volvo, ale i ja jeszcze raz się wypowiem - to dobra, sprawdzona marka. A C30 wygląda naprawdę rewelacyjnie. Oby więcej takich autek.

#15 boleklolek

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 52 postów

Napisano 16 grudzień 2009 - 21:11

auto nie za duże, ekonomiczne no i ma to co lubię najbardziej coś z małych drańskich samochodzików....:) polecam wszystkim jak najbardziej tą C30!

#16 RalfFSO

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 152 postów

Napisano 16 grudzień 2009 - 21:15

Kto jeszcze napisze coś o C30 ? :D ile wam płacą za reklamę ? :D ewentualnie... kupujecie auta wzrokiem ? Jedyne zalety jakie piszecie to, że ładnie wygląda i że jest ekologiczne co pewnie czytacie gdzies na stronie producenta, który mydli oczy ludziom... Przedstawce jakieś fakty z życia, jeśli używacie taki samochód, a nie pierdzielicie w kółko to samo :/

Dołączona grafika

#17 shakal007

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 35 postów

Napisano 16 grudzień 2009 - 23:14

hola hola ;)

Co za offtop się tu zrobił ;P
Proszę, napiszcie mi jaką drogą chcecie zrealizować te marzenia, bo to mnie interesuje i o to właśnie pytałem.

#18 nianiaSweet

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 501 postów

Napisano 18 grudzień 2009 - 09:13

Ja juz poczyniłam pierwsze kroki i zaczęłam oszczędzać zamiast wydawać pieniądze na pierdoły to wpłacam na konto, a w spawie kolegi który jest tak poirytowany Volvo to czy sam był w salonie i np. miał jazdę próbną autem że tak neguje marke?

#19 palcek

spOOky

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 743 postów

Napisano 22 grudzień 2009 - 23:09

Jeden z tych samochodów których nigdy nie spotkałem na ulicy,Nissan Skyline GT R-34,wygląda genialnie,dźwięk jego japońskiego silnika przy ośmiu tysiącach obrotów i świst turbosprężarek...miód!

Załączone miniatury

• Załączona grafika: 2179154261_14eb1b331b.jpg

Dołączona grafika

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#20 nianiaSweet

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 501 postów

Napisano 28 grudzień 2009 - 13:35

Szkoda że niektórych naszych wymarzonych aut niemożemy zobaczyć na ulicy, a ja ciągle napotykam się na C30 w srebrnym kolorze, gdzie większość uważa, że to najlepszy lakier dla tego modelu!

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych