Hmmm... Osobiście stawiam na stare, sprawdzone marki, np. bmw, volvo, golf itp. Nie podniecają mnie wyczesane auta w stylu ferrari itp. Samochód ma być do jeżdżenia, a nie do popisu. A z tej trójki to chyba volvo na dzień dzisiejszy bym wybrał. Dobra marka.
Użytkownik Argg dnia 08 grudzień 2009 - 10:35 napisał
Hmmm... Osobiście stawiam na stare, sprawdzone marki, np. bmw, volvo, golf itp. Nie podniecają mnie wyczesane auta w stylu ferrari itp. Samochód ma być do jeżdżenia, a nie do popisu. A z tej trójki to chyba volvo na dzień dzisiejszy bym wybrał. Dobra marka.
Czemu na stare? Stare się psują, ja mam teraz stare auto ale już nie długo na szczęście, bo niedługo zmieniam na nowa A klasę.
Dlaczego stawiasz na stare? Nie chciałbyś mieć nowego autka? Przecież nowy samochód nie służy do popisywania się, tylko do jeżdżenia, do poczucia bezpieczeństwa i niezawodności, do uciechy wizualnej, radości z komfortu jazdy... a jeżeli ktoś je wykorzystuje do szpanu to już jego sprawa, świadczy to tylko o poziomie danej osoby.
odpowiadajcie np w ten sposób:
1. lamborghini gallardo
2. mercedes C klasa
Wtedy wiadomo na które pytanie to jest odpowiedź
Co do X6 to świetne autko, też bardzo mi się podoba, ale bardzo mi się podobają nowe mercedesy C i E w białym kolorze albo BMW A5, albo seria 5 w białym albo czarnym kolorze.
Użytkownik shakal007 edytował ten post 08 grudzień 2009 - 17:05
Bardzo ciekawe samochody, mają na pewno coś w sobie, i czemu mielibyśmy nie zrozumieć, każdy ma prawo posiadać to co chce
Rozumiem, że nie jest łatwo teraz o takie samochody, prawda? Jakie są ceny? Szczerze to podoba mi się Fiat 131 Racing 2000 TC
Użytkownik shakal007 dnia 10 grudzień 2009 - 02:37 napisał
Rozumiem, że nie jest łatwo teraz o takie samochody, prawda? Jakie są ceny? Szczerze to podoba mi się Fiat 131 Racing 2000 TC
Pomijając Fiata 125p i Poloneza, zobacz sobie portal mobile.de za średni egzamplarz Fiata 131/132 trzeba dać około 5.000€, za dość dobry już około 10.000€ a Lancia Delta do 50.000€.
Fiat 131 jest bardzo rzadko spotykanym samochodem, większość moich znajomych na widok zdjęcia owego Fiata, mówi "o, jakieś stare BMW!". Auto ma również bardzo dobre osiągi, silnik 2.0 140KM i około 900kg masy, daje to jakieś 9-10s do 100km/h, więc niejedno BMW taki Fiat by zawstydził
Jeśli chodzi o Fiata 125p Monte Carlo czy też rajdowego Poloneza 2000, ewentualnie takiego Poloneza Atu jak pokazałem powyżej, to w grę wchodzi tylko budowa repliki, jeśli ma to być zrobione jak w fabryce a nawet lepiej to trzeba liczyć minimum 20.000pln.
Jest w Polsce replika rajdowego Poloneza 2000 z lat 80', posiada go Piotr Zaleski, startował nim w zeszłym roku w Barbórce, i kilka razy jechał nim Monte Carlo Histrique, więcej info tutaj: polecam posłuchać ile kosztował remont i budowa
“Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty dla szybkich kierowców” - Colin McRae [*]
Widzę, że pisał ktoś już o volvo, ale i ja jeszcze raz się wypowiem - to dobra, sprawdzona marka. A C30 wygląda naprawdę rewelacyjnie. Oby więcej takich autek.
Kto jeszcze napisze coś o C30 ? ile wam płacą za reklamę ? ewentualnie... kupujecie auta wzrokiem ? Jedyne zalety jakie piszecie to, że ładnie wygląda i że jest ekologiczne co pewnie czytacie gdzies na stronie producenta, który mydli oczy ludziom... Przedstawce jakieś fakty z życia, jeśli używacie taki samochód, a nie pierdzielicie w kółko to samo
“Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty dla szybkich kierowców” - Colin McRae [*]
Ja juz poczyniłam pierwsze kroki i zaczęłam oszczędzać zamiast wydawać pieniądze na pierdoły to wpłacam na konto, a w spawie kolegi który jest tak poirytowany Volvo to czy sam był w salonie i np. miał jazdę próbną autem że tak neguje marke?
Jeden z tych samochodów których nigdy nie spotkałem na ulicy,Nissan Skyline GT R-34,wygląda genialnie,dźwięk jego japońskiego silnika przy ośmiu tysiącach obrotów i świst turbosprężarek...miód!
Szkoda że niektórych naszych wymarzonych aut niemożemy zobaczyć na ulicy, a ja ciągle napotykam się na C30 w srebrnym kolorze, gdzie większość uważa, że to najlepszy lakier dla tego modelu!