Skocz do zawartości

Zainteresowani.pl - mikroblogowanie w całkiem odmienny sposób. Inspiracje każdego dnia...

- - - - -

Broda w wieku 16 lat

11 odpowiedzi w tym temacie

#1 Alvares

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 39 postów

Napisano 22 listopad 2009 - 14:07

Witam. Za parę miesięcy skończę 16 lat. Golić zacząłem się jakieś pół roku temu (w wakacje), aby pozbyć się meszka i wyrobić sobie dobry zarost. Aktualnie jestem zmuszony golić się średnio co 3-5 dni.
Przejdę do sedna - chcę zapuścić sobie brodę, mniej więcej taką jak na załączonych zdjęciach (choć niekoniecznie aż tak bujną).
Pytanie pierwsze: jak utrzymać taki zarost? Czy można przycinać go nożyczkami? Jeżeli tak to w jaki sposób? Zaznaczę przy okazji, że zarost najszybciej rośnie mi nad ustami i na boczkach (od uszu w dół).
Pytanie drugie: czy po 4-5 miesiącach golenia młody człowiek ma już w miarę dobry zarost na brodę?
Wspomnę jeszcze, że mój rok starszy kolega posiada już całkiem bujną kozią bródkę. Ba, bodajże miał ją już rok temu (w moim wieku).

To tyle. Czekam na Wasze porady. :)

Załączone miniatury

• Załączona grafika: Broda2.jpg
  • Załączona grafika: Broda1.JPG

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

dentysta Gliwice

#2 theoddone

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 108 postów

Napisano 24 listopad 2009 - 20:12

Naprawdę chcesz mieć taką brodę w Twoim wieku? Skoro tak, to myślę, że po 4-5 miesiącach powinieneś uzyskać zbliżony wygląd.

#3 palcek

spOOky

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 743 postów

Napisano 24 listopad 2009 - 21:48

Zarost masz tylko na bokach i pod nosem,czy na całej twarzy?
Twardy czy wciąż meszek?

Użytkownik palcek edytował ten post 24 listopad 2009 - 21:56

Dołączona grafika

#4 Alvares

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 39 postów

Napisano 24 listopad 2009 - 22:57

Wyświetl postUżytkownik palcek dnia 24 listopad 2009 - 21:48 napisał

Zarost masz tylko na bokach i pod nosem,czy na całej twarzy?
Twardy czy wciąż meszek?
Generalnie mam zarost na całej twarzy, podałem tylko miejsca, w których rośnie on najszybciej.
Moim zdaniem jest już w miarę twardy. Meszek to nie jest na pewno - przepadł jak kamień w wodę po pierwszych goleniach.

#5 palcek

spOOky

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 743 postów

Napisano 24 listopad 2009 - 23:01

Nie wiem czy za 4 miesiące będziesz mieć taką brodę.
Najpierw musisz mieć twardy zarost bo miękki przestanie rosnąć po dwóch tygodniach.
Dołączona grafika

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#6 Alvares

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 39 postów

Napisano 24 listopad 2009 - 23:15

Wyświetl postUżytkownik palcek dnia 24 listopad 2009 - 23:01 napisał

Nie wiem czy za 4 miesiące będziesz mieć taką brodę.
Najpierw musisz mieć twardy zarost bo miękki przestanie rosnąć po dwóch tygodniach.
Hmm. To co mam na twarzy nie jest moim zdaniem zarostem miękkim. Mogę dopowiedzieć, że przy prowadzeniu ostrza czuć chrapanie.
Hmm, no dobrze, zakładając, że miałbym za te 4 miesiące taki zarost - w jaki sposób go utrzymać?

#7 palcek

spOOky

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 743 postów

Napisano 24 listopad 2009 - 23:35

Czasem trzeba brodę umyć i przystrzyc nożyczkami. Tyle.
Dołączona grafika

#8 Alvares

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 39 postów

Napisano 24 listopad 2009 - 23:49

Wyświetl postUżytkownik palcek dnia 24 listopad 2009 - 23:35 napisał

Czasem trzeba brodę umyć i przystrzyc nożyczkami. Tyle.
No w sumie żadna filozofia. :) Dzięki za porady, poczekam jeszcze na ewentualne wskazówki innych.
Rozumiem, że to przystrzyżenie nie wymaga jakichś wielkich zdolności fryzjerskich (wyrównanie, te sprawy)?

#9 sebalzk

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 135 postów

Napisano 29 listopad 2009 - 08:41

No proszę Cię, na 99% nie masz mocnego, gęstego zarostu i tak z kilkoma długimi włosnami na brodzie będziesz wyglądał po prostu śmiesznie, druga sprawa, że taka broda w takim wieku to ----> :bag:
Zresztą jak byłem w twoim wieku tez coś tam próbowałem zapuszczać (golę się o drugiej gimnazjum) i wiem jak to wyglądało. Moja rada - odpuść sobie <yes>

#10 czoklatmen

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 146 postów

Napisano 29 listopad 2009 - 12:33

Wyświetl postUżytkownik sebalzk dnia 29 listopad 2009 - 08:41 napisał

No proszę Cię, na 99% nie masz mocnego, gęstego zarostu i tak z kilkoma długimi włosnami na brodzie będziesz wyglądał po prostu śmiesznie, druga sprawa, że taka broda w takim wieku to ----> :bag:
Zresztą jak byłem w twoim wieku tez coś tam próbowałem zapuszczać (golę się o drugiej gimnazjum) i wiem jak to wyglądało. Moja rada - odpuść sobie <yes>
Dlaczego od razu siara? Przynajmniej czymś się będzie chłopak wyróżniał, a co za tym idzie będzie mógł rwać starsze dupcie. Jeśli Twoja twarz nie jest już chłopięca, to jak najbardziej jest dla Ciebie wskazane. Doda Ci to ogólnego imażu, będziesz wyglądał poważnie - tu też zależy, jaki masz charakter, bo nie każdemu w tym do twarzy.
Ale pamiętaj, synku, że broda nie czyni filozofem.

#11 sebalzk

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 135 postów

Napisano 29 listopad 2009 - 13:19

Chodzi mi o to, że jeśli ma słaby zarost, a ma taki na 99% to niech sobie odpuści, bo będzie wyglądać równie dobrze co bujna czupryna Jerzego Kryszaka<yes>

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#12 kamilek102

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 13 postów

Napisano 03 grudzień 2009 - 12:51

j\Ja prpoponuje zebys sie jeszcze golil ok 2 miesiecy wtedy napewno bedziesz mial twardy meski zarost i bedziesz mogl smialo zapuszczac brode

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych