Skocz do zawartości

Zainteresowani.pl - mikroblogowanie w całkiem odmienny sposób. Inspiracje każdego dnia...

- - - - -

Realistyczne sny

24 odpowiedzi w tym temacie

#1 Trocina

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 53 postów

Napisano 17 listopad 2009 - 13:13

Śniło mi się, że dowiedziałam się, że mam raka. Kiedy się obudziłam, przez 10 minut nie mogłam przestać płakać.
Sen był tak realistyczny, że nie zdawałam sobie sprawy z tego, że śnię.

Innym razem śniło mi się, że dzieje się coś, a ja robię zdjęcia komórką. Pierwsze, co zrobiłam po przebudzeniu to przejrzałam swoją galerią w poszukiwaniu "zrobionych" we śnie zdjęć :)
Miewacie takie realistyczne sny? Opowiedzcie o nich

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

dentysta Gliwice

#2 gurtos91

Pospolity Troll

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 1287 postów

Napisano 17 listopad 2009 - 14:21

Zdarzały się, szczególnie intensywnie gdy trenowałem LD, ale nie tylko. Kiedyś byłem pewien, że pisałem o czymś na forum, po obudzeniu chciałem sprawdzić czy dostałem odpowiedź. Zdarza się też, że o przebudzeniu nie jest się pewnym czy coś działo się naprawdę lub jest się zdziwionym, że sen nie miał miejsca w rzeczywistości.

#3 krisbp

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 1 postów

Napisano 25 listopad 2009 - 07:54

Ja już miałem 2 razy cos takiego mam 19 lat a zachowałem się 2 razy jak małe dziecko dosłownie pamiętam już jakis czas temu jak miałem 1 raz aż tak realistyczny sen to byłem przekonany że ktoś jest umnie w pokoju i czeka aż go zabije o.0... aż wybiegłem z pokoju i obudziłem wszystkich w domu a wiedziałem że już nieśpie i normalnie nie mogłem się opanować w żadnym stopniu, a kolejny taki miałem dzisiaj to znowu się zachowałem jak małe dziecko i nie potrafiłem się opanować bo tak byłem przerażony że nic nie mogłem zrobić chociaż wiedziałem że nieśpie chciałem się opanować ale nieładem rady. Może mi ktoś powiedzieć z czego biorą się takie sny? Dla mnie to chore dobrze że działo się to umnie w domu :) a jak mi się to przydaży u obcych ludzi? to pomyślą że jestem jakiś chory hehe.... pozdrawiam

#4 katik

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 300 postów

Napisano 13 grudzień 2009 - 14:43

Mój najbardziej realistyczny sen był taki, ze byłam w ciąży. Nawet we śnie czułam sie jak ciężarna. To było wspaniałe uczucie (chociaż tak na prawdę nigdy nie byłam w ciaży), niezapomniany sen.

#5 bati999

Radziecki Snajper Rasy Byk Pochłonięty Przez Piekło

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2052 postów

Napisano 13 grudzień 2009 - 20:25

Mi najczęściej takie sny zdarzają się, gdy się obudzę i gdy przysypiam. No i wczoraj np. Zwierzak chyba był głodny i skrzeczał. I tylko to było prawdą. Potem chyba były 3 sny w których schodziłem na dół.
1. Dałem mu jeść.
2. Myłem zęby (chciałem myć, byłem w łazience)
3. Byłem z kolegą w kuchni po zejściu z góry i chciałem dać śwince jeść.
Po trzecim się wkurzyłem i zlazłem :D

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#6 fagin

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 186 postów

Napisano 13 grudzień 2009 - 22:33

Ja ogólnie miewam (chociaż coraz rzadziej) dosyć po:cenzura:e sny. Wiecie, takie gdzie po przebudzeniu dziwicie się, że wasz mózg był w stanie wygenerować aż tak irracjonalne, głupie i nielogiczne rzeczy. Raz, i to nawet jakoś nie dawno, zdarzył mi się w miarę realistyczny sen (jak na moje standardy).

Śniło mi się że umarłem, a po śmierci znalazłem się w jakiejś drewnianej chacie z jakimś młodym kolesiem i starcem. Pamiętam że pytałem starca, kiedy zobaczę boga, kiedy ktoś osądzi mnie z moich czynów i w ogóle. A ten mi opowiedział, że boga nie zobaczę, bo ten wyjechał na wczasy. Jednak to co sprawiło że ten sen utkwił mi w pamięci to uczucie, że nie będę mógł dokończyć wielu spraw ani nie porozmawiam już z bliskimi osobami. Pamiętam też że dotykałem ręką klatki piersiowej i nie czułem pulsu. Kamień spadł mi z serca kiedy obudziłem się i okazało się, że to tylko sen.

Ogólnie to fajna zabawa z takim czymś.

Amatorska grupa filmowa
Dołączona grafika

http://www.youtube.com/user/Faginpl

#7 bati999

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2052 postów

Napisano 15 grudzień 2009 - 16:18

Chyba każdy wie, że otoczenie oddziałuje na nasz sen. Tak więc obczaicie to:
Spałem twardo, sen pamiętam do teraz. Niemcy próbowali podbić Polskę. W naszej miejscowości było ich dużo, a wśród nich - Hitler.
Byłem z kolegami ukryty w jakimś dole, w lesie. Jedlismy same owoce, było nam zimno, bo nie chcieliśmy rozpalić ogniska, ponieważ zobaczyli by dym i kaput. I teraz okazuje się, że okno było otwarte a ja spałem bez kołdry. Byłem strasznie głodny w tym śnie, a na dodatek brudny. Tutaj do tej brudności bym się sprzeczał, bo taki strasznie brudny nie byłem, ale kolacji nie jadłem. Nagle zobaczyliśmy jakąś chatkę, jakiś kilometr od nas. Chłopaki pobiegli pierwsi, a ja na końcu. No i lecę, patrzę a tam Hitler na aucie :D Wyciągnął pistolet i nawala. Ja wziąłem tak dłonie na plecy, jakbym chciał się nimi obronić. Jednak dostałem, ale mnie tylko w tą rękę drasło. Okazało się, że siostra mnie wzięła w tą rękę podrapała :D No i siedzimy w tej chacie. Słyszymy tylko takie bzzz BOOM!
I ręka wylądowała na mojej twarzy miażdżąc komara. I taki miałem ja własnie sen. Śmiszny, nie :D?

#8 gringo84

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 71 postów

Napisano 30 grudzień 2009 - 18:32

Raz śniło mi się ,że chce mi się sikac.Nacisk pęcheza był tak silny ,ze nie dałem rady... Wiec wstałem i poszedłem załatwic owy kłopot do toalety.Ulga była niesamowita...czułem się jakby ktoś z mego boku wyciagał strzałe.Gdy obudziłem się rano , okazało się ,że tylko połowa tego snu była prawdą.
Miałem pare lat mniej:)

#9 bati999

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2052 postów

Napisano 02 styczeń 2010 - 00:59

@Up
Ta, raz mi się tak zdarzyło. Śniło mi się, że gram na kompie w L2. No i gram, gram no i chce sikać. To do kibelka, sikam. Zerwałem się od razu na łóżku :D Lekko się zlałem ;D

#10 jamkuba

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 11 postów

Napisano 03 styczeń 2010 - 11:26

Siema,
Ja miałem taki jeden sen, który zapamiętam do końca życia. No byłem w dżungli, idę przez gąszcz i wychodzę na pustą polanę (zn. taka trawiasta ta polana była) no i tak stoję, miałem w bodajże oszczep albo taki trójząb. W pewnej chwili słyszę szelest no i nagle z jednej strony atakuje mnie tygrys, ale udaje mi się odeprzeć atak. Jednak nie zauważyłem, że z drugiej strony atakuje mnie drugi tygrys tym razem biały i ugryzł mnie w bok (tam gdzie żebro) i poczułem przeszywający, prawdziwy ból, że się przebudziłem i zacząłem płakać. To było przerażająco piękne. : )
I'm gonna make him an offer he can't refuse
Mario Puzo's Godfather

#11 jagodahh

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 103 postów

Napisano 26 styczeń 2010 - 15:42

Mi się śniło, że byłąm w szkole w szatni i była tam wróżka. I zamiast szafek było jakieś wielkie koło i tak stanęłam i to miało niby sprawdzać ile będzie się jeszcze żyło i mi wyszło czy rok a ta wróżka "oj oj oj". XD I z tamtąd zwiałam, a potem się przytulałam z nauczycielką od matmy. Ciekawe czy ten sen się sprawdzi :P

Wyświetl postUżytkownik bati999 dnia 02 styczeń 2010 - 00:59 napisał

@Up
Ta, raz mi się tak zdarzyło. Śniło mi się, że gram na kompie w L2. No i gram, gram no i chce sikać. To do kibelka, sikam. Zerwałem się od razu na łóżku :D Lekko się zlałem ;D
hahahaha :D to chyba u każdego się zdarzyło :D

#12 cino123

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 1 postów

Napisano 31 styczeń 2010 - 00:22

Ja mam tak, że podczas snu pokazują mi się kilku sekundowe scenki np. że ide w jakimś budynku albo coś, ale po obudzeniu już tego nie pamiętam. A potem sobie idę i przypominam sobie to miejsce ze snu.

#13 CzarnaMamba666

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 6 postów

Napisano 01 luty 2010 - 22:00

Mnie śnił się mój własny pogrzeb. :P

Widziałam swoje ciało ludzi kościół jakoś z góry xD

Z jednej strony leżałam w trumnie tzn. Moje ciało.

A z drugiej przyglądałam się całemu zajściu ;p

Dokładnie pamiętam każdy szczegół O.o

To był pogrzeb w jakiejś gotyckiej scenerii :P

Piękny ^^ ;p
`Ile sekund zostało by mówić że zawsze...
Ile sekund ucieknie nim ostatni znicz na grobie zgaśnie...?`

#14 Trocina

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 53 postów

Napisano 01 luty 2010 - 22:26

Ja dziś śniłam o tym, że tnę nożem mojego kota i duszę go. Rano sprawdzałam, czy żyje ^.^

#15 Piastorasta

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 28 postów

Napisano 09 luty 2010 - 17:59

W swoim życiu miałem kilka dziwnych snów. niektóre się kilkakrotnie powtarzały.

Jak byłem jeszcze dzieckiem pamiętam, że śniło mi się jak bawiłem się klockami LEGO™ i były w śnie inne panki niż mam. Po obudzeniu odrazu sprawdziłem , ale oczywiście domyślamy się, że zesnowych ludków nie było.

Teraz o innych dziwnych snach.

Po powrocie z wczasów... Bulgaria.

Sniło mi się jak kwaterowaliśmy się w hotelu . i dostalismy z cala rodzina malutki, szary pokój. a drzwi w pokoju (kilka ich było) prowadziły do pokojów innych rodzin.

Dziwne było w tym to iż sen przyśnił się ponownie gdy dowiedziałem się, że w planach kolejna wycieczka.

Okej, teraz coś bardziej dziwnego. Te dwa sny, o których zaraz opowiem wydarzyły sie, gdy chodziłem do 2-3 klasy może nawet 4-tej. ale chyba 2-3\

Wiec, śniło mi się, że w szkole jest bomba , w kazdym zakatku szkoly byla bomba, pamietam, ze bałem się isc do szkoly przez kilka dni.

Po pewnym czasie przestalem sie bac, a strach mnie opuscil.

gdy sen przysnil sie ponownie.

Tym razem pamietam wiecej szczegółów.

latałem., a poprzednio nie koniecznie. i ponownie... Bomby byly w tych samych miejscach. Pamietam ze powiedzialem o tym nauczycielce, a ona niewierzyła.

AAA juz chcialem konczyc pisac post i mi sie przypomnialo ze jeszcze podczas ktoregos ze snu o bombie . nie pamietam czy pierwszego czy drugiego, ale pamietam, ze syrena wyła(ijoijo)

To tyle z mojej strony

a na koniec równie prawdziwe ale nieco smieszniejsze

snilo mi sie , ze robie siku do kibla a po obudzeniu posciel do wymiany. autentyk

Wyświetl postUżytkownik cino123 dnia 31 styczeń 2010 - 00:22 napisał

Ja mam tak, że podczas snu pokazują mi się kilku sekundowe scenki np. że ide w jakimś budynku albo coś, ale po obudzeniu już tego nie pamiętam. A potem sobie idę i przypominam sobie to miejsce ze snu.

W takim razie poćwicz jasnowidzenie,

Użytkownik Piastorasta edytował ten post 09 luty 2010 - 18:00

''''''''Oko widzi to co chce''''''''
'''''''Oko widzi to co chce'''''''
''''''Oko widzi to co chce''''''
'''''Oko widzi to co chce'''''
''''Oko widzi to co chce''''
'''Oko widzi to co chce'''
''Oko widzi to co chce''

#16 lenka826

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 3 postów

Napisano 02 grudzień 2011 - 11:31

Wyświetl postUżytkownik Piastorasta dnia 09 luty 2010 - 17:59 napisał

W swoim życiu miałem kilka dziwnych snów. niektóre się kilkakrotnie powtarzały.

Jak byłem jeszcze dzieckiem pamiętam, że śniło mi się jak bawiłem się klockami LEGO™ i były w śnie inne panki niż mam. Po obudzeniu odrazu sprawdziłem , ale oczywiście domyślamy się, że zesnowych ludków nie było.

Teraz o innych dziwnych snach.

Po powrocie z wczasów... Bulgaria.

Sniło mi się jak kwaterowaliśmy się w hotelu . i dostalismy z cala rodzina malutki, szary pokój. a drzwi w pokoju (kilka ich było) prowadziły do pokojów innych rodzin.

Dziwne było w tym to iż sen przyśnił się ponownie gdy dowiedziałem się, że w planach kolejna wycieczka.

Okej, teraz coś bardziej dziwnego. Te dwa sny, o których zaraz opowiem wydarzyły sie, gdy chodziłem do 2-3 klasy może nawet 4-tej. ale chyba 2-3\

Wiec, śniło mi się, że w szkole jest bomba , w kazdym zakatku szkoly byla bomba, pamietam, ze bałem się isc do szkoly przez kilka dni.

Po pewnym czasie przestalem sie bac, a strach mnie opuscil.

gdy sen przysnil sie ponownie.

Tym razem pamietam wiecej szczegółów.

latałem., a poprzednio nie koniecznie. i ponownie... Bomby byly w tych samych miejscach. Pamietam ze powiedzialem o tym nauczycielce, a ona niewierzyła.

AAA juz chcialem konczyc pisac post i mi sie przypomnialo ze jeszcze podczas ktoregos ze snu o bombie . nie pamietam czy pierwszego czy drugiego, ale pamietam, ze syrena wyła(ijoijo)

To tyle z mojej strony

a na koniec równie prawdziwe ale nieco smieszniejsze

snilo mi sie , ze robie siku do kibla a po obudzeniu posciel do wymiany. autentyk

W takim razie poćwicz jasnowidzenie,

witam, odkad pamietam nawet jako dziecko mialam bardzo realistyczne sny. zwykle koszmary itp. przez ostatnie kilka lat mialam spokoj nie snilam albo nie pamietalam i nie budzialam sie w nocy!! tylko dlaczego teraz to wrocilo?? znow sen za snem, budze sie w nocy i musze swiecic swiatlo bo tak sie boje zastanawiam sie czy to byl na pewno tylko sen nawet jak juz dochodzi do mnie ze tak to dalej odczuwam strach i boje sie isc spac. potem zasypiam i znow to samo... budze sie po kilka razy w nocy. czemu te sny sa takie prawdziwe? i dlaczego zawsze złe?? czemu nie sni mi sie nic przyjemnego...

#17 SirBeton

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 371 postów

Napisano 02 grudzień 2011 - 17:44

Wyświetl postUżytkownik lenka826 dnia 02 grudzień 2011 - 11:31 napisał

witam, odkad pamietam nawet jako dziecko mialam bardzo realistyczne sny. zwykle koszmary itp. przez ostatnie kilka lat mialam spokoj nie snilam albo nie pamietalam i nie budzialam sie w nocy!! tylko dlaczego teraz to wrocilo?? znow sen za snem, budze sie w nocy i musze swiecic swiatlo bo tak sie boje zastanawiam sie czy to byl na pewno tylko sen nawet jak juz dochodzi do mnie ze tak to dalej odczuwam strach i boje sie isc spac. potem zasypiam i znow to samo... budze sie po kilka razy w nocy. czemu te sny sa takie prawdziwe? i dlaczego zawsze złe?? czemu nie sni mi sie nic przyjemnego...

To jest związane z Twoim umysłem, z Twoim stylem życia, z Twoimi emocjami, które sa codziennym elementem Twojego życia...
Miłość cierpliwa jest, łaskawa jest.
Miłość nie zazdrości,
nie szuka poklasku,
nie unosi się pychą;
nie dopuszcza się bezwstydu,
nie szuka swego,
nie unosi się gniewem,
nie pamięta złego;
nie cieszy się z niesprawiedliwości,
lecz współweseli się z prawdą.
Wszystko znosi,
wszystkiemu wierzy,
we wszystkim pokłada nadzieję,
wszystko przetrzyma.

#18 Dekadentyzm21

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 205 postów

Napisano 08 grudzień 2011 - 02:19

Kiedyś umiałem wywoływać świadome sny. Moja metoda była bezpośrednia ,nie pośrednia jak np metoda pamięciowa ,która tylko zwiększa prawdopodobieństwo takie rodzaju snu. Po prostu trzeba wychwicić odpowiedni moment kiedy jest się "po środku" świadomość prawie już stracona a zaczynają się pojawiać głosy i niewyraźne obrazy marzenia sennego. Przez to potem miałem pewne zaburzenia snu i świat marzenia przenikał się ze światem realnym. W wyniku tego potem czesto zdarzały mi się paraliże senne które według mnie są najbardziej realistycznymi snami i jednocześnie najwiekszymi koszmarami.
autovidol dobry jest ,pij go stary nie bój się ,ch.. ,że nie ma alkoholu napij sie autovidolu

#19 pucuś

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 11 postów

Napisano 22 styczeń 2012 - 23:46

oj ja również co jakiś czas miewam takie sny. Kiedyś śniło mi się ,że chcę przejść przez ulicę koło mojego domu i nagle przewracam się na przejsciu dla pieszych i nie mogę wstać,a samochody nadjeżdżają z obu stron,zacząłem isć na czworaka,aby tylko uniknąć potrącenia (rozjechania),nie mogłem "raczkować" to się czołgałem i raptem bach... obudziłem się,ale miałem taki stres,że bałem się zasnać,aby nie było kontynuacji. Miłe rzeczy tez się przyśnią,ale częściej coś gorszego. Nie lubię tego jak nie wiem co,bo potem z 1-2h męczę się,żeby zasnąć ponownie :(

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#20 SirBeton

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 371 postów

Napisano 24 styczeń 2012 - 11:04

Poprostu przed snem nie myślcie o czymś przyjemnym. - to zawsze działa.
Miłość cierpliwa jest, łaskawa jest.
Miłość nie zazdrości,
nie szuka poklasku,
nie unosi się pychą;
nie dopuszcza się bezwstydu,
nie szuka swego,
nie unosi się gniewem,
nie pamięta złego;
nie cieszy się z niesprawiedliwości,
lecz współweseli się z prawdą.
Wszystko znosi,
wszystkiemu wierzy,